Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

LILUtosi napisał(a):
Tylko że za chwilę będziemy mieć kolejnego bezdomnego hasky.

Moze jak facet zaplacil za nigo kupe pieniedzy to tak latwo sie go nie pozbedzie. Ciekawa jestem czy osoby ,ktore sprzedaja maluchy Hasky nie mowia ludziom jakich warunkow potrzebuje pies i ile musi byc na dworze, ile biegac. Przeciez to nie sa kanapowce! ! !
Szkoda psiaka .

Czy sa jakies wiesci w sprawie Bilonka ?

Posted

wczoraj wieczorem zadzwonił do mnie były właściciel Bilona
przypomniał mi ze miała mu podesłać nr konta :)
więc plus dla niego ;)
mówił,ze bardzo mu go brakuję, nie moze jeszcze uwierzyc ,że go juz nie ma u nich
jeszcze arz podkreślił,ze jest fantastyczny dla dzieci i prosił o info jak znajdzie domek

Posted

Wczoraj u nas w Telewizji byl program o psiaku ,ktory mial taki sam problem jak Bilon. Jak tylko zostawal w domu to strasznie niszczyl , szczekal, wyl.
Ludzie zamykali go w klatce a on sobie zeby polamal na kratach zeby wyjsc. W koncu zawolali behawioryste/trenera i okazalo sie ze sprawa jest bardzo prosta. Pies nie mial wystarczajaco ruchu ( 3 spacerki po 10 minut) i poprostu byl znudzony. Behawiorysta tez bardzo podkreslal ze dla kazdego psa bardzo wazna jest stymulacja mozgu. Nie tylko bieganie jest wazne ale zeby pies bawil sie z innymi psami, chodzil w nowe miejsca, poznawal cos nowego.
Wtedy pies jest szczesliwy i zmeczony i nie bedzie niszczyl.
My to wiemy ,szkoda ze wiekszosc ludzi tego nie rozumie i takie fajne psiaki jak Bilonik wracaja z adopcji.

Posted

Bilon to naprawdę super pies, posłuszny, miły i spokojny. Oddany całkowicie człowiekowi. Jak już wcześnie napisałam, właśnie problemem był brak ruchu. U mnie ma zarówno ciepło i bliskość z człowiekiem jak i ruch - ogród i długie spacery. I takiego domu mu trzeba poszukać.

Posted

magda z. napisał(a):
nawet w programach Cezara i Wiktorii też często jest problem z psami, które mało wychodzą....

To jest raczej problem ogolny bo ludzie biora pieska i mysla ze bedzie im lezal na kanapie caly czas. Niektore takie sa ale wiekszosc potrzebuje ruchu i stymulacji mozgu do pelni szczescia. Zreszta co to za zycie dla psa ,caly czas siedziec w domu i ogladac swiat przez okno - tez bym zwariowala.

Posted

agni napisał(a):
nie mogę się przekopać w postach gdzie obecnie jest Bilonek :oops: czy w DT ??? Ile na dzień dzisiejszy jest deklaracji stałych na piesa ???

Bilonik jest w DT(niedaleko Wroclawia) i nietety mamy tylko 100 zl STALYCH DEKLARACJI a potrzebnych jest 300 zl miesiecznie. Staramy sie nadrabiac bazarkami ale to dosc trudne. :(