jostel5 Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 [quote name='monika083'][quote name='jostel5'] znam wszystkie dane , ona oddalaby psa,zostala juz uprzedzona ,ze jesli bedzie mozliwosc to ktos go zabierze. Ona wie ,ze szukam mu pomocy ,a nie zglaszam fakt na policje. nie wiem co zrobic ,nie mam fizycznej mozliwosci pomoc ,jestem za daleko ,nikogo nie znam z tamtych okolic.[/QUOTE] Też nie mieszkam w Białej ,ale jutro spróbuję porozmawiać z kierownikiem schroniska.Nie sądzę ,by chciał zaryzykować i pojechał po psa,ale gdyby go ktoś do schronu zawiózł,pewnie by go przyjął... Quote
monika083 Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 [quote name='jostel5'][quote name='monika083'] Też nie mieszkam w Białej ,ale jutro spróbuję porozmawiać z kierownikiem schroniska.Nie sądzę ,by chciał zaryzykować i pojechał po psa,ale gdyby go ktoś do schronu zawiózł,pewnie by go przyjął...[/QUOTE] dzieki , ja bede myslec co tu zrobic. Quote
monika083 Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 siostra sie przed chwila kontaktowala z ta dziewczyna ,pies jest u niej ,w jej czesci domu ,nie wiem czy w srodku ,czy na zewnatrz ..w kazdym razie twierdzi ,ze jest ok ,krzywda mu sie nie dzieje i juz sie do niego przyzwyczaila...chyba sie troche wystraszyla..no nic ,bede kontrolowac sytuacje. Ma wyslac fotki siostrze i bedziemy szukac mu domu. Quote
jostel5 Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 [quote name='monika083'][quote name='jostel5'] dzieki , ja bede myslec co tu zrobic.[/QUOTE] Przekonaj tę znajomą,która powiadomiła Cię o całej sytuacji,by odebrała psa, zorganizowała transport i odstawiła go do schronu. Bialski schron nie jest umieralnią ,pies przynajmniej nie będzie głodny i nikt się nad nim nie będzie znęcał. No i jest tam opieka weterynaryjna. Edit.Przeczytałam Twój drugi post...No ,widzisz! Tak byłoby najlepiej-fotki,wątek,szukanie dt lub chociaż jakiegoś płatnego hoteliku.I ogłoszenia,rzecz jasna! Quote
monika083 Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 [quote name='jostel5'][quote name='monika083'] Przekonaj tę znajomą,która powiadomiła Cię o całej sytuacji,by odebrała psa, zorganizowała transport i odstawiła go do schronu. Bialski schron nie jest umieralnią ,pies przynajmniej nie będzie głodny i nikt się nad nim nie będzie znęcał. No i jest tam opieka weterynaryjna.[/QUOTE] spoko ,sytuacja opanowana(post wyzej) znajoma ,ktora powiadomila mnie o sytuacji (znajoma siostry) tez nie jest z Bialej ,tylko z Wrocka ,wiec naprawde nikogo tam nie mam .Mam nadzieje ,ze dziewczyna wysle fotki psa ,wtedy bede mogla zalozyc mu watek na dogo i szukac domu ,bo pies ponoc do warunkow mieszkaniowych przyzwyczajony. Quote
nika28 Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Czy znacie jakiegoś sensownego weterynarza w Białej Podlaskiej który mógłby dosyć tanio wysterylizować kilka kocic ? Ostatnio sterylizowałam tam u takiego weta który wziął kocura za kotkę i rozciął mu brzuch :roll: Jadę tam za 2 tyg. i mam do wysterylizowania kilka bezdomnych kotów ze wsi... Quote
kinga_kinga7 Posted August 13, 2010 Author Posted August 13, 2010 [quote name='nika28']Czy znacie jakiegoś sensownego weterynarza w Białej Podlaskiej który mógłby dosyć tanio wysterylizować kilka kocic ? Ostatnio sterylizowałam tam u takiego weta który wziął kocura za kotkę i rozciął mu brzuch :roll: Jadę tam za 2 tyg. i mam do wysterylizowania kilka bezdomnych kotów ze wsi...[/QUOTE] z tego co wiem,to dr Iwanicki z Białej kiedyś zajmował się zwierzętami schroniskowymi,w tym roku osobiście chciałam zasponsorować sterylkę Bernardynce i dr określił zabieg na kwotę 150 zł,nie znam go osobiście,ale kierownik ze schronu z Białej był bardzo zadowolony z jego współpracy:) Quote
Nes2009 Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Ta Biała to jakieś fajne miejsce jest. Nigdy nie byłam. Ale sterylki tanie. No i Jostelek tak mówi. To tak jest! Quote
bico Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 Byłam już na wątku Obiego z Białej Podlskiej: [url]http://www.dogomania.pl/threads/190406-Tyle-ju%C5%BC-czeka-w-schronisku..u%C5%9Bmiechnie-si%C4%99-do-niego-los/page5?p=15205209#post15205209[/url] Ale i tu jeszcze podrzucę info, może coś z tego fajnego i pożytecznego dla psiaków wyniknie: [INDENT] [B]Dziewczyny i Chłopaki z Białej Podlaskiej, zobaczyłam Obisia i przyszedł mi do głowy pomysł, by Wam podrzucić pewną propozycję pomocy, nie tylko dla Obisia ale także dla innych psiaków z tego schronu.[/B] Muzzy, wujaszek z Lublina, który ponad rok temu sam adoptował psa z dogo - Dropka, robi psiakom wspaniałe foto, a im zdjęcie w ogłoszeniu lepsze, tym więcej ludzi zwraca uwagę na psiaka. W ten weekend(14 i 15 sierpień 2010) Muzzy, mimo skwaru, był na sesji dla psiaków w hotelu u Murki(Janów Lubelski) i hotelu u funi(Zamość), korzystając z formularza kontaktowego podanego na stronie poniżej, w sprawie fotek, piszcie do Muzzego i umawiajcie się na sesję. Wtedy zrobi psom schronowym dużo ogłoszeń, allegro i będą większe szanse na znalezienie domów dla nich. Podaję linka do strony Psi Fotograf, są tam fotki do tej pory zrobione i z ostatniego weekendu jest ok. 500, więc nie są jeszcze wszystkie gotowe, ale sami zobaczcie próbki fotek;-) Warto!:smile: [B][URL]http://www.psifotograf.com/[/URL] [/B]Cała sesja jest bezpłatna, tylko Muzzy prosi by mu za dojazd dorzucić - 0,40 groszy za kilometr...Do 20 km od Lublina Muzzy dojeżdża bezpłatnie, ale Biała Podlaska jest od Lublina oddalona o ok. 126 km...Ale i tak moim zdaniem to uczciwa oferta i duża szansa dla psiaków, zresztą info na stronce są jasno i klarownie opisane co i jak:smile: [/INDENT] Quote
jostel5 Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Dziękujemy,Bico,za pomysł!:) Muzzy robi [U]artystyczne[/U] zdjęcia-widziałam fotografowanego przez Muzzego Fajtka :) Quote
kinga_kinga7 Posted August 18, 2010 Author Posted August 18, 2010 Pisałam wczoraj e-maila do Muzzy i dostałam odpowiedź: Witam. Jak najbardziej. Ponieważ jest to dość daleko od Lublina, to prosiłbym o pokrycie kosztów paliwa (40 groszy za kilometr). Mógłbym podjechać w którąś sobotę, ale nie w najbliższą, najbliższy wolny termin to 28 sierpnia. Pozdrawiam! Sławek Quote
jostel5 Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Też wczoraj do Muzzego napisałam i ...czekam na odpowiedź! :) Zrobiłyśmy na niego-jak widać-zmasowany atak!;) Kinguś-mam jedynie problem z terminami,bo -jeśli sesja miałaby się odbyć 28 sierpnia-nie będę mogła być tego dnia w schronie! :( Quote
bico Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Zmasowany atak, to sposób jak widać najskuteczniejszy:evil_lol::D Jeśli chodzi o miejscowości poza Lublinem, to z powodu pracy Muzzego, tylko weekendy wchodzą w grę. 28 sierpnia to po prostu pierwszy wolny termin, ale przecież można się umówić na 29 sierpnia lub na weekend następny, już we wrześniu:) Tak, żeby każdemu odpowiadało;) PS - ważne jest też pogoda danego dnia, najlepiej by było słońce i nie podało, foty deszczowe i ciemne nie zachęcają tak ludzi jak robione w słońcu, wiec módlmy się o pogodę w dzień sesji:modla: Quote
jostel5 Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Muzzy się-oczywiście-zgodził :) Napisał,że zaproszenie do Białej otrzymał już wcześniej...:) Teraz pozostaje jedynie ustalić termin.Rozważę wszystkie możliwości i dam Wam znać.[B]Bico[/B]-jeszcze raz :Rose: Quote
muzzy Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 Okazuje się, że w sobotę (pojutrze) będę wolny, także mógłbym podjechać. Byle tylko nie padało. I nie chodzi o to, żeby nie było pochmurno, bo przy pochmurnej aurze można zrobić nie gorsze zdjęcia niż przy słonecznej. Chodzi tylko o deszcz, bo o ile obiektyw mam pancerny, to sam aparat nie słynie z najlepszych uszczelnień, więc po prostu nie chciałby ryzykować zakończenia działalności psiego fotografa z powodu zalania sprzętu :) Jeszcze tylko czekam na odpowiedź od znajomych, czy będą mogli w sobotę Dropka wysikać, ale mam nadzieję, że z tym nie będzie problemu. Quote
bico Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 ja w ten weekend nie mogę jechać na pewno, no trudno, udanej sesji:) Quote
kinga_kinga7 Posted August 19, 2010 Author Posted August 19, 2010 [quote name='muzzy']Okazuje się, że w sobotę (pojutrze) będę wolny, także mógłbym podjechać. Byle tylko nie padało. I nie chodzi o to, żeby nie było pochmurno, bo przy pochmurnej aurze można zrobić nie gorsze zdjęcia niż przy słonecznej. Chodzi tylko o deszcz, bo o ile obiektyw mam pancerny, to sam aparat nie słynie z najlepszych uszczelnień, więc po prostu nie chciałby ryzykować zakończenia działalności psiego fotografa z powodu zalania sprzętu :) Jeszcze tylko czekam na odpowiedź od znajomych, czy będą mogli w sobotę Dropka wysikać, ale mam nadzieję, że z tym nie będzie problemu.[/QUOTE] super muzzy!! Quote
bico Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 [quote name='kinga_kinga7']super muzzy!![/QUOTE] kinga, muzzy, a ja bardzo proszę o fotki Obiego!:) Quote
kinga_kinga7 Posted August 19, 2010 Author Posted August 19, 2010 [quote name='bico']kinga, muzzy, a ja bardzo proszę o fotki Obiego!:)[/QUOTE] ja dzisiaj będę w Białej i zostaję do niedzieli,miałam w sobotę zaplanowany wyjazd do schroniska i postaram się być,ale jeśli nie będę mogła..:( Quote
bico Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 no tak czy siak, ktoś tam z Białej musi z Muzzym być, wprowadzić go, psiaki pokazać i mu pomóc. Pamiętajcie o Obisiu, proszę... Quote
muzzy Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 Dobrze by było, żeby był ktoś, kto psiaki wyprowadzi i kogo się nie będą bały. Bo zdjęcia wystraszonych psów w boksach raczej nie będą tak skuteczne w ogłoszeniach, jak zdjęcia w miarę wyluzowanych psiaków gdzieś poza boksami :) Quote
jostel5 Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 Więc tak...Ja z kolei mogę na 100 % w niedzielę za tydzień ,a tę sobotę-muszę sprawdzić... Jeśli Kinga byłaby w schronie,nie byłoby problemu,nie wiadomo jednak,czy na pewno będzie. Gdyby jednak była,a ja bym nie mogła (co raczej prawdopodobne,bo [U]chyba[/U] czeka mnie tego dnia Lublin) ,to pamiętajcie,że obfotografować trzeba koniecznie : 1) Obiego (niestety,nie wiem,jak się będzie zachowywał...) 2) "moją" wirtualną podopieczną ,sznaucerkowatą Sarę -kierownik wie,która to panna-jest łagodna,przyzwyczajona do spacerków,pięknie chodzi na smyczy, 3) Dziecinę-młodziutka i bardzo energiczna-NICZEGO się nie boi, 4) Staruszka,który stoi na miejscu Fifiego, 5) Jeżyka-takiego czekoladowego kudłacza,który jest przy budzie przy samiutkim ogrodzeniu "od ulicy")-któryś z pracowników pomoże Wam go wyprowadzić, 6) Błękitnooką-niestety ona boi się wyjść z kojca,więc nie wiem...:( 7)Za budynkiem biura jest przy budzie takie,białe,małe,drobne cóś ;) (typowo pokojowe)-pracownicy wiedzą,o którego psiaka mi chodzi...Trochę złośliwe -niestety- jest to małe... 8) ON-ek blisko wejścia-taki zrównoważony leniuch,ten,w którego budzie sypia Trójłapka... 9)W pierwszym boksie z lewej strony jest takie spore,beżowe kudłate cudo (sunia).Z boksu mi wyszła,za bramę -się boi...:( Gdyby się Wam udało... 10)W boksie obok Sary też jest śliczna,łagodna sunieczka... Kurczę,mogłabym wymieniać i wymieniać...W razie czego-pomogą Wam pracownicy schronu (tak myślę) i wskażą inne psiaki potrzebujące na gwałt pomocy! Aha,sfotografujcie przy okazji,bardzo proszę,Azylek dla staruszków-musimy wstawić zdjęcia na wątek CZWARTEGO ETAPU.No i mieszkające tam psiaki. Jeszcze się odezwę,może mi się uda być... Edit.Dostałam wiadomość od Kingi-będzie w schronie w sobotę!:) Pogoda również ma być! :) Quote
Recommended Posts