jostel5 Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 [B]Dogo07[/B]Kudłaczka bez oczka masz na stronie43 w poście 422...Teraz też go widziałam,ale nie chciał pozować do zdjęcia :) Spójrz też na śliczną,delikatną Pudi...-ona również jest na str.43 -w poście 424...Teraz też są jej nowe zdjęcia.Jest naprawdę prześliczna ,urodą nie ustępuje największym rasowcom-to ok.1-roczna,malutka,nakolankowa,słodka sunieczka . Quote
jostel5 Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 [quote name='gremlinek'][IMG]http://img413.imageshack.us/img413/8016/pieski060.jpg[/IMG] [IMG]http://img535.imageshack.us/img535/144/pieski061.jpg[/IMG] [IMG]http://img145.imageshack.us/img145/5961/pieski062.jpg[/IMG] [IMG]http://img717.imageshack.us/img717/4065/pieski063.jpg[/IMG] [IMG]http://img718.imageshack.us/img718/2499/pieski064.jpg[/IMG][/QUOTE] Ta szorstka dziewczynka to [B]Zmaltretowana[/B]-jest na stronie schroniska...Przywieziono ją do schronu z łańcuchem wrośniętym w szyję,pobitą,chudą jak drzazga! To,jak się zmieniła,fizycznie i psychicznie-można by było pokazać w METAMORFOZACH..I do tej,tak pozytywnej przemiany, doszło w schronie!Sunia jest śliczna i ufna,widząc człowieka,z daleka macha ogonkiem. Quote
elmira Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Boksie, nie warczały z agresji No nie wiem, co one mogły przeżyć, ale jak widzę te zaplute mordy..To nie agresja, tylko boksiowe twarzyczki. One nie są bardzo młode, ale śliczne, w typie rasy. No boskie boksie:) Quote
Soema Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 [quote name='elmira']Boksie, nie warczały z agresji No nie wiem, co one mogły przeżyć, ale jak widzę te zaplute mordy..To nie agresja, tylko boksiowe twarzyczki. One nie są bardzo młode, ale śliczne, w typie rasy. No boskie boksie:)[/QUOTE] Jak młode to rozbawione :) umówię się z Panią na ten tydzień. Tylko ten kot... Quote
ANETTTA Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 czy dałyscie inf na boksery do adopcji - macie tam bokserka Quote
aganela Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Pudi jest cudna-gdyby ją ogłosić ludzię powinni się o nią bić!Tylko jest bez sterylki...strach,że wpadnie w jakieś'niedoświadczone ręce'Kowalskiego/kowalskiej,którzy ją nie będą sterylizować,a jak nie zdążą jej upilnować,to nie bedzie problemu'bo to taka ładna kudłata sunia-szczeniaki też pewnie ładne będą' A ten Oneczek fajny-to może coś więcej o nim do ogłoszeń?Jest na stronie www schroniska?Chętnie bym pięknisia ogłosiła. Quote
jostel5 Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 [quote name='ANETTTA']czy dałyscie inf na boksery do adopcji - macie tam bokserka[/QUOTE] Mamy nawet dwa bokserki-informacja,oczywiście,poszła! [B]Aganela[/B]-Pudi 24 kwietna będzie miała sterylkę! Jest naprawdę śliczna i bardzo delikatna...Ozdoba salonów! Quote
Onaa Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 [quote name='jostel5'][B]Dogo07[/B]Kudłaczka bez oczka masz na stronie43 w poście 422...Teraz też go widziałam,ale nie chciał pozować do zdjęcia :) Spójrz też na śliczną,delikatną Pudi...-ona również jest na str.43 -w poście 424...Teraz też są jej nowe zdjęcia.Jest naprawdę prześliczna ,urodą nie ustępuje największym rasowcom-to ok.1-roczna,malutka,nakolankowa,słodka sunieczka .[/QUOTE] Dziękuję :). A ten Kudłaczek to faktycznie oczka nie ma ? Ale to zaszyte jest czy taka dziura :( ? I jaki on z charakteru ? A wielkościowo, większy od tej suni Pudi ? Quote
elmira Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 [quote name='elmira']Dziewczyny ten białasek cały czas jest w schronisku. On nie ma jednego oczka! Śliczny jest, ale bardzo zadredzony, brudny. [IMG]http://img535.imageshack.us/img535/1755/094kopia.jpg[/IMG][/QUOTE] Dogo07 ten piesek czeka cały czas w schronisku. Quote
elmira Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 [quote name='Dogo07']Dziękuję :). A ten Kudłaczek to faktycznie oczka nie ma ? Ale to zaszyte jest czy taka dziura :( ? I jaki on z charakteru ? A wielkościowo, większy od tej suni Pudi ?[/QUOTE] Mniejszy. On taki na krótkich łapach. Nie ma oka. Oczodół niezabezpieczony. Kupa kudłów i strachu. Quote
Onaa Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 [quote name='elmira']Mniejszy. On taki na krótkich łapach. Nie ma oka. Oczodół niezabezpieczony. Kupa kudłów i strachu.[/QUOTE] A ja myślałam że on raczej średni. Bo przecież kudłata Pudi to mała psinka. A jak Mopik, bo tak chyba ma na imię ten biały kudłaczek bez oczka, jest od niej jeszcze mniejszy to już zupełnie maluch, pewnie więcej niż 10kg nie waży :roll:. Quote
elmira Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 On sięga max. do pół łydki. Nie jest to mikropsiak, ale taki średni maluch. Śliczny, a przy odrobinie wysiłku-cudeńko:) Quote
jostel5 Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Nie,no od Pudi jest większy,bo facet! Pudi waży z 5-6 kg,on-może ze 2-3 kg więcej...A zadredzony jest rzeczywiście-prawdziwy Mopik. Pudi też już zaczyna mieć dredy :( Quote
Onaa Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 [quote name='jostel5']Nie,no od Pudi jest większy,bo facet! Pudi waży z 5-6 kg,on-może ze 2-3 kg więcej...A zadredzony jest rzeczywiście-prawdziwy Mopik. Pudi też już zaczyna mieć dredy :([/QUOTE] Jakby się udało mu porobić jakieś zdjęcia :). A on nie chce do ludzi podchodzić jak tam byłyście i robiłyście zdjęcia ? Bo np. Pudi to tak ładnie pozowała i widać, że taka spragniona kontaktu z człowiekiem. Quote
jostel5 Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 A on-niekoniecznie...Sprawia wrażenie psa,który w nic już nie wierzy ,a w człowieka-najmniej... Siedzi w kojcu z innymi psami,szczeka,kiedy one szczekają...Do siatki poprzednim razem podszedł i dał się pogłaskać,ale ostatnio-tylko wyjrzał z budy,a kiedy go wołałam-nie zareagował... Quote
Onaa Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 [quote name='jostel5']A on-niekoniecznie...Sprawia wrażenie psa,który w nic już nie wierzy ,a w człowieka-najmniej... Siedzi w kojcu z innymi psami,szczeka,kiedy one szczekają...Do siatki poprzednim razem podszedł i dał się pogłaskać,ale ostatnio-tylko wyjrzał z budy,a kiedy go wołałam-nie zareagował...[/QUOTE] Biedny :(. A na stronie schroniska pisze, że on towarzyski i bardzo wesoły. On faktycznie 3 latka ma ? A dawno już w schronie siedzi ? Quote
Soema Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Elmira ile wyszłoby za transport z BP do Krk na przykład? I kiedy byś mogła jechać? Pytam na razie teoretycznie.. Ale chcę być przygotowana, było kilka maili. Quote
jostel5 Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 [quote name='Dogo07']Biedny :(. A na stronie schroniska pisze, że on towarzyski i bardzo wesoły. On faktycznie 3 latka ma ? A dawno już w schronie siedzi ?[/QUOTE] Wiesz ,jak to jest z psiakami :schron i brak kontaktu z człowiekiem na stałe zmieniają ,pies traci w końcu nadzieję...Dużo starszy niż 3 lata to on raczej nie jest,a w schronie pewnie przebywa już na tyle długo,by zapomnieć nawet o tęsknocie za człowiekiem...Kinga pojechała do schronu,wypyta o niego,dam Ci znać. Quote
E-S Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Małe, kudłate sunie pilnie poszukiwane, o tu: [url]http://www.dogomania.pl/threads/183868-Malutka-d%C5%82ugow%C5%82osa-sunia-w-%C5%9Brednim-wieku-poszukiwana!!/page3?p=14514621#post14514621[/url] Pudi jest mała ???? ?Wklejajcie co macie !!! Quote
LadyS Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Ta sunia, Zmaltretowana z dwóch stron wcześniej wygląda jak siostra Froda naszego zamojskiego... Quote
jostel5 Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 [quote name='ladySwallow']Ta sunia, Zmaltretowana z dwóch stron wcześniej wygląda jak siostra Froda naszego zamojskiego...[/QUOTE] A żebyś Ty wiedziała,jak drastycznie wyglądała ,kiedy została przywieziona do schronu! Teraz to prawdziwa lady ;) [B]E-S,[/B]dziękuję! Jutro wstawimy,bo nie umiem tego zrobić...! Quote
lunarmermaid Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Psiaki super,tylko czemu nie otwierają mi się wszystkie zdjęcia? A ta niebieskooka to podobna trochę do mojej Milki...też taka czarno-biała. Quote
leni356 Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 [quote name='E-S']Małe, kudłate sunie pilnie poszukiwane, o tu: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/183868-Malutka-d%C5%82ugow%C5%82osa-sunia-w-%C5%9Brednim-wieku-poszukiwana%21%21/page3?p=14514621#post14514621"]http://www.dogomania.pl/threads/183868-Malutka-d%C5%82ugow%C5%82osa-sunia-w-%C5%9Brednim-wieku-poszukiwana!!/page3?p=14514621#post14514621[/URL] Pudi jest mała ???? ?Wklejajcie co macie !!![/QUOTE] Ja już ją wkleiłam. Domek chyba trzeba by i tak wcześniej sprawdzić. Osoba która założyła wątek ma niewiele postów na dogo, nowa osoba. Quote
elmira Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 [quote name='Soema']Czy można boksia sprawdzić na KOTA?? :)[/QUOTE] [quote name='Soema']Jak młode to rozbawione :) umówię się z Panią na ten tydzień. Tylko ten kot...[/QUOTE] [quote name='Soema']Elmira ile wyszłoby za transport z BP do Krk na przykład? I kiedy byś mogła jechać? Pytam na razie teoretycznie.. Ale chcę być przygotowana, było kilka maili.[/QUOTE] W związku z tym, że trasa BP-Krk, to dla mnie faktycznie Warszawa-Biała-Kraków-Warszawa wynosi ok.850 km, to wiem już teraz, że będę ją musiała podzielić na dwa etapy. Jednego dnia przywieźć Boksia do siebie, a następnego, czy też jak będzie to umówione, zawiozę go do Krakowa. Będzie wtedy możliwość przetestowania psa na koty. Niestety, nawet przy super ekonomicznej jeździe, paliwo będzie mnie kosztowało 320-350złotych. Myślę, że docelowo mogę odwieźć psa ok. 1.05. Przywieźć do siebie mogę wcześniej. Obawiam się, że psiak może zostać wydany do niesprawdzonego domu do 1.05. Jeżeli psiak zostałby wykastrowany, to u mnie mógłby wydobrzeć po zabiegu. Pomyślcie, co Wy na to. Quote
jostel5 Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 [B]Elmira[/B],a może udałoby się zawieźć tym samym kursem i boksia ,i Fifiego...?Kierunek i ew.termin są takie same... A strategię wymyśliłaś znakomitą.Do pełni szczęścia brakuje tego,by oba bokserki pojechały.Bo ten,który zostanie,....żal pomyśleć... Quote
Recommended Posts