Florentynka Posted December 10, 2009 Author Posted December 10, 2009 No dobra - to teraz, czekając na oszałamiające wyniki allegro, możemy się oddać zajęciu porządkowania reszty parów, w celu zdobycia materiałów do drugiej edycji. Trzeba "poszturchać" szanownych dostawców parów o aktualizację wątków, lepsze foty i więcej informacji. Quote
Florentynka Posted December 10, 2009 Author Posted December 10, 2009 Tu jest pierwsze pół postulatów dotyczących koniecznych uzupełnień - na drugie pół nie mam już dzis mocy przerobowych. 2. Ptaśka – Majusko – przydałoby się więcej fotek 4. Norma - Sally (od Koanka) prosimy o zaktualizowanie wątku Normy na parówach! 8. Buba – Agnieszka(Visenna) proszona o podanie świeżego linka 9, 15 , 16 i 17 Fecia, Bajeczka i Lusia , Dora – Natussiaa – prosimy świeże linki! 18, 19 , 20 , 21 – makabi – prosimy o nowy link do watku Keni oraz więcej zdjęć i krótką acz wyczerpującą charakterystykę Maszy, Pamelki i Fokusa. 22 i 23 – shanti – prośba o odświeżenie wątku Pinokia oraz więcej informacji i zdjęć na temat Psiaczka 26, 27 - &Gloria& - więcej fotek prosimy, więcej informacji o pieskach – Czice, Toffim i Miłce 28 – kamilka91 – prosimy o cos więcej o Rudej – zdjęcia i informacje o psicy 30, 31, 32 – kizimizi – czy jesteś w stanie zdobyć więcej informacji o pieskach? Gdzie one są? Płeć, wiek, charakter, stan zdrowia? I jakieś zdjęcia – dobre i dużo? 33, 48, 49, 50 Ihabe – dasz nowy link do Kładki? I więcej fotek i informacji na temat Rozalki, Liska i Adamsa? 34, 35, 36, 37, 38, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 - gosiulaa - Mokka, Żaba, Brenda, Dami i Gama; Jamatatu i Kokosia, Lord, Reksio i Reno, Tola , Tina , Zeus – potrzebujemy więcej fotek i więcej informacji na temat piesków!!! 51- Doda_ - możemy prosic o świeży wątek Cykora? Quote
majuska Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Dostarczę na pewno więcej fotek Ptaśki i jakiś tekścik gotowy sklecę. Quote
Florentynka Posted December 11, 2009 Author Posted December 11, 2009 Dzika_Figo, mam prośbę: obskocz no w ten sam sposób co powyżej drugą połowę listy parówiej i wklej tu, dobra??? Bo ja muszę pracować, bleeee. Quote
Florentynka Posted December 11, 2009 Author Posted December 11, 2009 Ano...ja mam, psiakrew, nienormowany czas pracy i różne rzeczy robię wtedy kiedy chcę, bo liczy się żeby były zrobione. W związku z czym, ponieważ nie chcę nigdy, to robię jak już muszę i mam nóż na gardle a termin na wczoraj... Quote
Dzika_Figa Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 obskoczę, ale wieczorem albo jutro. Coś mnie bierze chyba, nieprzytomna jestem, snuję sie po domu jak zombie i nie mam siły nic zrobić. Quote
Florentynka Posted December 11, 2009 Author Posted December 11, 2009 wieczorem...to brzmi dobrze o 21.12... Nie spieszy się, dziś i tak się nie wezmę za wysyłanie pw do odpowiedzialnych za parówy. Quote
majuska Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Masz to samo co ja, niedoświetlenie, jesienne przsilenie, chandra i ogólny syf, z tego co wiem to duzo osób to ma teraz, ja wstaję rano i gorzej sie czuję niz jak się wieczorem do snu kładę....byle do wiosny!! Quote
Dzika_Figa Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Oj tak, byle do wiosny. Zima mi nie służy. Quote
Florentynka Posted December 11, 2009 Author Posted December 11, 2009 Przestańcie, bo jak ja zacznę narzekać to nam się tu mur płaczu zrobi!!! Dziś,w ramach podnoszenia nastroju, zabraliśmy pieski na spacer za cmentarz ( taki niby lasek tam jest). I wiecie co? Dobrze być parówą. Szaro, wilgotno, zgniłe liście, błoto, cmentarz - a one takie szczęśliwe! Quote
Dzika_Figa Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 [B][COLOR="blue"]LISTA ROZCZEŃ PARÓWKOWYCH - WSZYSCY, KTÓRZY WRZUCALI PARÓWKI NA WĄTEK PROSZENI SĄ O UWAżNE SPRAWDZENIE, CZY CZEGOŚ NIE CHCEMY[/COLOR][/B] 2. [B][COLOR="green"]Ptaśka[/COLOR][/B] –[B][COLOR="red"] Majusko[/COLOR][/B] – przydałoby się więcej fotek 4. [COLOR="green"][B]Norma[/B][/COLOR] -[B][COLOR="red"]Sally (od Koanka)[/COLOR][/B] prosimy o zaktualizowanie wątku Normy na parówach! 8. [COLOR="green"][B]Buba[/B][/COLOR] – [COLOR="red"][B]Agnieszka(Visenna)[/B][/COLOR] proszona o podanie świeżego linka 9, 15 , 16 i 17 [COLOR="green"][B]Fecia, Bajeczka i Lusia , Dora[/B][/COLOR] – [B][COLOR="red"]Natussiaa[/COLOR][/B] – prosimy świeże linki! 18, 19 , 20 , 21 – [B][COLOR="red"]makabi[/COLOR][/B] – prosimy o nowy link do watku [COLOR="green"]Kenii[/COLOR] oraz więcej zdjęć i krótką acz wyczerpującą charakterystykę [COLOR="green"][B]Maszy, Pamelki i Fokusa[/B].[/COLOR] 22 i 23 – [B][COLOR="red"]shanti[/COLOR][/B] – prośba o odświeżenie wątku[COLOR="green"][B] Pinokia[/B][/COLOR] oraz więcej informacji i zdjęć na temat Psiaczka 26, 27 - [B][COLOR="red"]&Gloria& [/COLOR][/B]- więcej fotek prosimy, więcej informacji o pieskach – [COLOR="green"][B]Czice, Toffim i Miłce[/B][/COLOR] 28 – [B][COLOR="red"]kamilka9[/COLOR][/B]1 – prosimy o cos więcej o [COLOR="green"][B]Rudej[/B][/COLOR] – zdjęcia i informacje o psicy 30, 31, 32 – [B][COLOR="red"]kizimizi [/COLOR][/B]– czy jesteś w stanie zdobyć więcej informacji o pieskach? Gdzie one są? Płeć, wiek, charakter, stan zdrowia? I jakieś zdjęcia – dobre i dużo? 33, 48, 49, 50 [B][COLOR="red"]Ihabe[/COLOR][/B] – dasz nowy link do [COLOR="green"][B]Kładki[/B][/COLOR]? I więcej fotek i informacji na temat [COLOR="green"][B]Rozalki, Liska i Adamsa[/B][/COLOR]? 34, 35, 36, 37, 38, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 -[COLOR="red"][B] gosiulaa[/B][/COLOR] - [COLOR="green"][B]Mokka, Żaba, Brenda, Dami i Gama; Jamatatu i Kokosia, Lord, Reksio i Reno, Tola , Tina , Zeus[/B][/COLOR] – potrzebujemy więcej fotek i więcej informacji na temat piesków!!! 51- [COLOR="red"][B]Doda_ [/B][/COLOR]- możemy prosic o świeży wątek [COLOR="green"][B]Cykora[/B][/COLOR]? 52. [COLOR="green"][B]PRZEGUBOWIEC[/B][/COLOR] post 121- [B][COLOR="red"]agamika[/COLOR][/B] - prosimy nowy link do wątku, chętnie więcej zdjęć 53 [COLOR="green"][B]REKS[/B][/COLOR] post 126 - [B][COLOR="red"]Daria_13[/COLOR][/B] - prosimy o więcej zdjęć Reksa 55 i 56 [COLOR="green"][B]MIRINDA ( gratis MAX) i ROKI[/B][/COLOR] post 141 - [COLOR="red"][B]gosiulaa[/B][/COLOR] - prosimy o usupełnienie informacji o psiakach (przybliżone daty urodzenia, więcej na temat charakterów i preferencji co do domu, stosunek do kotów, dzieci, listonoszy mile widziany) a także o więcej zdjęć 58, 59, 60 post 142 -[B][COLOR="red"] Sylwia K[/COLOR][/B] - prosimy o podanie pełniejszych informacji o psach, kontaktu w sprawie adopcji i dodanie zdjęć. A także o nadanie imion tym bezimniennym. 61, 62, 63 [COLOR="green"][B]DEDE, CZARNULKA, SISI[/B][/COLOR] posty 144, 147 i 148 - [B][COLOR="red"]Tola^^[/COLOR][/B] - prosimy o więcej informacji o każdym psiaku, więcej zdjęć i kontakt w sprawie adpocji. 64 [COLOR="green"][B]FAFIŚ[/B][/COLOR] post 145 - [B][COLOR="red"]piechcia15[/COLOR][/B] - prosimy o więcej informacji i Fafisiu i więcej zdjęć a takż ekontakt w sprawie adopcji. 65 [COLOR="green"][B]PASKUD[/B][/COLOR] post 159 - [B][COLOR="red"]Dada M[/COLOR][/B] - prosimy o więcej zdjęć paskuda, więcej informacji i kontakt w sprawie adpocji. 69 [COLOR="green"][B]DIANA[/B][/COLOR] post 195 - [B][COLOR="red"]mamanabank [/COLOR][/B]- prosimy o więcej zdjęć 71 i 72 [COLOR="green"][B]FOCZKA I BUNIA[/B][/COLOR], post 192 - [B][COLOR="red"]Lotos[/COLOR][/B] - Prosimy o dodanie trochę informacji o Buni, więcej zdjęc obu dziewczyn i kontaktu w sprawie adopcji 73[COLOR="green"][B] MILKA[/B][/COLOR] post 238 -[B][COLOR="red"] Tola^^[/COLOR][/B] - potrzebny kontakt wsprawie adopcji. 74 [COLOR="green"][B]TADEUSZ[/B][/COLOR] post 245 - [COLOR="red"][B]Dada M[/B][/COLOR] - prosimy o więcej zdjęć, wyczerpujący opis Tadeusza i kontakt w sprawie adopcji. 75 [COLOR="green"][B]FILIP[/B][/COLOR] post 273 - [B][COLOR="red"]Tola^^[/COLOR][/B]- prosimy o kontakt w sprawie adopcji i jesli możliwe kilka slów więcej o charakterze Filipa. 76 [COLOR="green"][B]BUŁA[/B][/COLOR] post 350 - [B][COLOR="red"]majuska[/COLOR][/B] albo ktoś inny - potrzebuję informacji o Bule. Najlepiej krótkiego gotowego tekściku. 82 [COLOR="green"][B]FREDZIA[/B][/COLOR] post 336 - [B][COLOR="red"]pinkmoon[/COLOR][/B] - prosimy o kontakt w sprawie adopcji. Co do [B][COLOR="green"]Duli, Pako i Berty (79, 80, 81, post 393)[/COLOR][/B] mam poważne wątpliwości w kwestii parówatości, proszę reszte komisji o ustosunkownaie się... Cholera, chyba będzie trzeba założyć wątek na odrzuty z parów, ihabe ma rację. Bo tak to mnie sumienie gryzie. Quote
Florentynka Posted December 11, 2009 Author Posted December 11, 2009 dzięki siostrzyczko, jesteś wielka! Odrzuty z parówek...no trzeba nad tym pomyśleć. Czy ktoś wie, co trzeba zrobić, żeby wątek był "przyklejony"? Bo niektóre zbiorcze są? Po prostu poprosić moderatora? Znacie jakiegoś życzliwego? Może Viris, która tak zaciekle darła ze mną koty o majty w parówy? Quote
Dzika_Figa Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 [quote name='Florentynka'] Może Viris, która tak zaciekle darła ze mną koty o majty w parówy?[/QUOTE] I Ty się tak jawnie przyznajesz do okrucieństwa wobec zwierząt? No, skoro Viris te koty dręczyła razem z Tobą, to może pomoże, w zamian za milczenie Quote
halcia Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Ja o Bułe popytam we wtorek,bo wybieram sie do Mielca. Quote
majuska Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 A może ona na stronce mieleckiego schronu jest? Quote
halcia Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Tak,czywiscie...."Buła,ponad 5 lat mieszka w schronisku.Cudna,spokojna sunieczka,szarego koloru.Razem z innymi psiakami mieszka w świetlicy.Buła bedzie dobrym towarzyszem dla starszej osoby,poniewaz nie rozrabia,nie biega jak inne młode psiaki na swietlicy.Majuska,ja Ci wczoraj wysłałam link galerii,tam jak napiszesz imie psika powinno sie o nim wyswietlic.{poza tym rozesmiałam sie z opisu bo,.....Lucja tez była dla starszych osób i przypomniałam sobie "rekacje" Floretynki po czasie...}:evil_lol::eviltong: Quote
Florentynka Posted December 12, 2009 Author Posted December 12, 2009 No to Buła idzie w następnym rzucie allegro, koniecznie. Od początku istnienia wątku 2 parówy znalazły domy ( niezależnie od wątku) - więc są ludzie, którzy kochają parówy!!! Wyadoptujemy wszystkie, prawda? Quote
Dzika_Figa Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Tak. Wyadoptujemy wszystkie 80 parówek. Quote
ocelot Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Ależ Berta, Duli I Pako to parówy na dłuższych łapach. Trzeba by zobaczyć psiaki z bliska. Jak dla mnie to nadwaga spora. ale... Quote
Dzika_Figa Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Widzisz, w moim mniemaniu to nie sa parówki, tylko grube ONki. Z całym dla nich szacunkiem, troską i miłością. Zresztą za jedną z najistotniejszych cech parówy uważam krótkie łapy. Rozważam założenie wątku odrzutów z parówek. Niech się o nich wypowie reszta komisji. I o idei wątku odrzutów też (Ihabe jest za, bo to ona pierwsza zaproponowała) Quote
majuska Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Buła Buła ma 8 latek i już ponad 5 mieszka w schronisku. To bardzo spokojna i zrównoważona sunia, o ślicznym grafitowym umaszczeniu i cudnych mądrych oczkach. To kochane słoneczko, które marzy o zajęciu miejsca przy boku swojego człowieka, o obdarowaniu go swoja psią miłością na zawsze. Dla tego swojego jedynego ludzia skrywa na dnie swego serduszka wiele miłych niespodzianek i na pewno je wszystkie odkryje gdy tylko ją pokochasz. Buła mieszka wraz z innymi psiakami w schroniskowej świetlicy, zgadza się ze wszystkimi zwierzakami, jest zdrowa , zaszczepiona i odrobaczona. Czeka na swoje szczęście w schronisku dla bezdomnych zwierząt w Mielcu. Kontakt w sprawie adopcji: E-mail: [email][email protected][/email] HTTP: [url]www.mielec.bezdomne.com[/url] tel. (017) 583 15 32 I foteczki Bułeczki: [IMG]http://images40.fotosik.pl/233/f07ce46ec2ee230e.jpg[/IMG] [IMG]http://images40.fotosik.pl/233/bcc95b45991b2d4e.jpg[/IMG] [IMG]http://images46.fotosik.pl/236/4afac75471b22dd1.jpg[/IMG] [IMG]http://images36.fotosik.pl/124/a20aa03a340ff8cdmed.jpg[/IMG] Quote
majuska Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 i jeszcze foteczki Bułeczki: [IMG]http://images38.fotosik.pl/233/b4a3ebac259728d4.jpg[/IMG] [IMG]http://images49.fotosik.pl/238/aeb042dfa23c3772.jpg[/IMG] [IMG]http://images42.fotosik.pl/149/dfb3a9adfbf67bd6.jpg[/IMG] [IMG]http://images48.fotosik.pl/237/2a51cd95d502024c.jpg[/IMG] Quote
Dzika_Figa Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Ślicznie! A teraz sie grzecznie ustosunkuj do mojego poprzedniego postu... Quote
Recommended Posts