Jump to content
Dogomania

Wolontariat w schronisku w Katowicach!! Ruszyliśmy!! Poszukiwani wolontariusze!!!

Jaki dzień Ci najbardziej pasuje (poza sobotą) do spotykania się w schronisku ?  

53 members have voted

1. 1. Jaki dzień Ci najbardziej pasuje (poza sobotą) do spotykania się w schronisku ?

• poniedziałek
      1
    • wtorek
      8
    • środa
      5
    • czwartek
      19
    • piątek
      20

Recommended Posts

Posted

Niestety nie:(.
Z foksiem..kurczę...nie znam wszystkich, nie wiem kto był z nim.
Ja Lusię już rozpracowałam, fajnie nam się pracuje i wolałabym ją mieć na stałe dopóki nie znajdzie domu, ale ważne jest dla mnie to jak zachowuje się wobec innych i jak inni sobie z nią radzą.
No i błagam, nie nagradzajcie Lusi za szczekanie.
Jak jej rzucacie np piłkę, to poczekajcie, aż się uspokoi...

Posted

Dlatego trzeba to jakoś zorganizować - zapoznanie się.
Wszystkie takie uwagi na jej wątek i do jej karty...

I masz racje, że pies powinien mieć kontakt z innymi ludźmi, psami, kotami itp. Tylko nie wszystko na raz.

Posted

A co myślicie o tym żeby zamieniać się psami gdy jesteśmy w schronisku? np. ja mam Hektorka, a Publikacja Foxa, po jakiejś godzince zamieniamy się psami tak żeby główny opiekun widział reakcje psa na zmianę opiekuna i mógł kontrolować to co robi z nim drugi opiekun. A czy ktos był dzisiaj z Hektorem? Ja niestety dzisiaj jestem w pracy w Silesi;( odwiedzilam na chwilke kącik adopcyjny i wspieram ich duchowo :) Mam nadzieje że kilka psiaków i kotów znajdzie jakiś nowy domek:)

Posted

maciaszek napisał(a):
A ja chciałam zapytać dlaczego jeszcze większość psów, które biorą udział w programie, nie ma założonych wątków?!

Też tego nie wiem maciaszku... kuleje to bardzo. Nadal nie mam listy do kontaktów do ludzi i nie mam jak się z nimi skontaktować żeby założyli te wątki.... dziś byłam w schronie na trochę, wyprowadzałam Hektora, więc w ostateczności mogę mu wątek założyć. Tak to nie wiem kto się nim zajmuje. Ale widziałam, że tam też rotacja jest.

Posted

Prośby dotyczące Foksia:

-we wtorek proszę go nie wyprowadzać,
-jeśli ktoś znajdzie czas i metr krawiecki to proszę Foksia zmierzyć tak pod kubraczek, bo jemu jest zimno
- proszę przekazać Pani Ani lub wpisać do karty, żeby Foks nie dostawał jedzenia przed sobotnim spotkaniem.

Ja jeszcze dzisiaj z Panią Anią, o ile będzie w SCC będę rozmawiała, ale wolę aby było to przypomniane i wpisane do karty.

Posted

[quote name='Rybka_39']Brał ktoś Lusię?
publikacja jeśli Foksiu nie wyjdzie we wtorek, nie wyjdzie też Czarek i Hektor.
Ja mam metr krawiecki.

Tak, Lusia była na spacerze w sobotę, wszystkie psiaki były ;) Lusia też marzła, biedactwo, jeszcze taka chudziutka :( Foksiu też, jak napisała publikacja, marzł. Myślę, że potrzebuje porządnego kubraka, jak pisze publikacja.

publikacja
, będę w sobotę, ale też dopilnuję żeby te rzeczy znalazły się w karcie Foksia.

Posted

K...., ktoś mi może powiedzieć jak się wstawia zdjęcia na wątek? Już od tygodnia próbuję założyć Dianie wątek i jak już się za to zabrałam to się okazało, że nie do końca wiem jak to zrobić. Trochę już mi Rybka pomogła - dzięki, ale mam problem ze zdjęciami. Mogę też założyć Tosterowi wątek jeśli wiewióra nie masz nic przeciwko... W sumie wiem o nim tyle co o Diance.

Posted

[quote name='__Lara']Tak, Lusia była na spacerze w sobotę, wszystkie psiaki były ;) Lusia też marzła, biedactwo, jeszcze taka chudziutka :( Foksiu też, jak napisała publikacja, marzł. Myślę, że potrzebuje porządnego kubraka, jak pisze publikacja.

publikacja
, będę w sobotę, ale też dopilnuję żeby te rzeczy znalazły się w karcie Foksia.

A to na pewno Lusia marzła przecież ona ma dużo futra, może Nusia :roll:.

A komu się Mamba dostała?

Posted

[quote name='zapka']K...., ktoś mi może powiedzieć jak się wstawia zdjęcia na wątek? Już od tygodnia próbuję założyć Dianie wątek i jak już się za to zabrałam to się okazało, że nie do końca wiem jak to zrobić. Trochę już mi Rybka pomogła - dzięki, ale mam problem ze zdjęciami. Mogę też założyć Tosterowi wątek jeśli wiewióra nie masz nic przeciwko... W sumie wiem o nim tyle co o Diance.

Ja też nie potrafię dołączyć zdjęć na wątku Hektora, dałam na razie link do innej strony, gdzie zamieściłam jego zdjęcia pod ogłoszeniem adopcyjnym. Więc dołączam się do prośby :)

Posted

haha, Lusia ma kupę futra, może myślisz o sznaucerowatej Nusi Laro?

zapka, załóż watek, daj linka a ja Ci wstawię fotki :)

Dziewczyny musicie się zarejestrować na stronie fotosik.pl
Tam wgrywacie zdjęcia, wcześniej zmniejszone w paincie, potem po w graniu pobieracie link 500pixeli i kopiujecie i wstawiacie, jak coś piszcie na PW, pomogę.

Posted

Rybka_39 napisał(a):

zapka, załóż watek, daj linka a ja Ci wstawię fotki :)

Dziewczyny musicie się zarejestrować na stronie fotosik.pl
Tam wgrywacie zdjęcia, wcześniej zmniejszone w paincie, potem po w graniu pobieracie link 500pixeli i kopiujecie i wstawiacie, jak coś piszcie na PW, pomogę.

Jezu jakie to skomplikowane. Dzięki Rybka, spróbuję sama, a jak polegnę to wyślę ci mailem zdjęcia do wstawienia.

Posted

amikat napisał(a):
W SOBOTĘ I NIEDZIELĘ - dni otwarte schroniska i Mikołajki. Proszę - kto może być od 10:00 do 16:00 w te dwa dni?

Ja będę w sobotę, a w niedzielę to tak na 80%.