Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nadal staram się o dograć transport? Za dnia będę w pracy i niewiele załatwię. Gdzie jest Ikea w Łodzi na Pabianickiej i jak to daleko od Łódż Kaliska dworca? Bo na mapie nie mogę znaleźć dokładnie?

Posted

[quote name='lilk_a']dogo -60 , jesteś z częstochowy ?[/QUOTE]

[quote name='lilk_a']ja tylko zdziwiłam się temu co piszesz :)[/QUOTE]

a ja się nie dziwię, że ty się dziwisz :) skoro cały czas jesteś na wątku i zadajesz tak infantylne pytanie.Czytanie ze zrozumieniem nie boli.Spróbuj jeszcze raz.
Nie jestem podejrzanym a ty śledczym więc mnie przesłuchiwać nie będziesz. Ja tu niczego nie ukryłem ,zwłaszcza psa.

Posted

a czy ja ukryłam ? wiem tyle co wszyscy ....

służę tu za podnosiciela wątku i zrobiłam Eli allegro , które zresztą jeszcze trwa , nic więcej zrobić nie mogę , nie mam ani pomysłu ani środków czy możliwości
mam nawet wpisane skąd jestem .....

Posted

cajus życzę powodzenia :) jutro dam ci znać czy pies tu jest żebyś po próżnicy nie jeździł.
Dobranoc,raniutko muszę wstać bo dekonspiracja czeka :) w tajemnicy powiem,że wybieram się do Częstochowy,Działoszyna na początek. Pozdro dziewczyny :)

Posted

Nie ważne skąd ktoś jest, ważne w jaki sposób i czy na prawdę chce pomóc. Uważam, że wszystkie sprawy związane z psem dla którego zakłada się wątek powinny być omawiane na wątku. Nie jestem zwolenniczką zamiatania śmieci pod dywan. Od razu mówię, że nie znam wątku, weszłam na niego jakby z marszu, ale już na tylu wątkach jestem , że nie mogę zrozumieć dlaczego pewne sprawy mają być załatwiane na pw. W czym tkwi problem??
Nie oceniajmy ludzi na podstawie miejscowości z której pochodzą, ale tym co robią dla zwierząt.
Dlaczego pytanie gdzie przebywa Ela wzbudziło tyle emocji??? co w nim jest takiego dziwnego??

Posted

ja też właśnie nie wiem po co te tajemnice.....
pytałam cię [B]dogo[/B] skąd jesteś bo może faktycznie przydałoby się założyć jakąś organizację , fundację czy jak to tak zwać na terenie Częstochowy , i może mógłbyś się tym zająć .... ja mogę się już do niej zapisać jako członek internetowy , ponieważ nie jestem zbyt mobilna :)

Posted

z tego co mi się udało ustalić to w okolocy Częstochowy takiego psa w żadnym schronisku nie ma .Jest jeszcze jedna możliwość ale to jutro do sprawdzenia osobiście bo dzisiaj nie zdążyłem.

Bez urazy Magdziak ale jak się podpadnie to trza liczyć się z ograniczonym zaufaniem. I jeszcze jedno, poproś swoją przyjaciółkę Floride_blue żeby nie wygłupiała się na forum częstochowskim i nie kierowała ludzi z psami do naszego schronu skoro tak go krytykujecie i twierdzicie,ze tam są straszne rzeczy wyprawiane.Więcej konsekwencji kobitki.Zwłaszcza ze jako fundacja powinnyście pomagać a nie upychać zwierzaki gdzie popadnie bez kontroli i zastanowienia a póki co to tylko tyle potraficie.

Posted

[quote name='Cajus JB']Nadal staram się o dograć transport? Za dnia będę w pracy i niewiele załatwię. Gdzie jest Ikea w Łodzi na Pabianickiej i jak to daleko od Łódż Kaliska dworca? Bo na mapie nie mogę znaleźć dokładnie?[/QUOTE]
Mam nadzieje Cajus, że odnośnie transportu udało Ci się go dopiąć na ostatni guzik. Pamiętaj, że są sprawy gdy nie możemy słuchać tego co podpowiada rozum, a musimy kierować się sercem. W dosłownym tłumaczeniu "Dobro psa ważniejsza niż nasza własna ambicja".
[quote name='doogo-60'][B]Bez urazy Magdziak ale jak się podpadnie to trza liczyć się z ograniczonym zaufaniem.[/B] I jeszcze jedno, poproś swoją przyjaciółkę Floride_blue żeby nie wygłupiała się na forum częstochowskim i nie kierowała ludzi z psami do naszego schronu skoro tak go krytykujecie i twierdzicie,ze tam są straszne rzeczy wyprawiane.Więcej konsekwencji kobitki.Zwłaszcza ze jako fundacja powinnyście pomagać a nie upychać zwierzaki gdzie popadnie bez kontroli i zastanowienia a póki co to tylko tyle potraficie.[/QUOTE]tak na marginesie przypomnę tylko, że to nie Magdziak podpadła tylko FFA O/Częstochowa. Fakt, że Magdziak należy do członków tej Fundacji i nie usunęła tej informacji ze swojej sygnatury nie jest jednoznaczne, że ma być stosowana zasada odpowiedzialności zbiorowej. Na pewno musi się liczyć z tym, że inni będą się baczniej przyglądać jej poczynaniom, ale w tym konkretnym przypadku odnoszę wrażenie, że wszystko jest na najlepszej drodze skoro pies idzie do Cajusa i Cajus nie ma żadnego problemu z przepływem informacji .

Posted

[quote name='Szarotka']Przestanicie sie klocic, tylo pomozcie zalawtic transport, zeby pies dotarl do Cajusa.[/QUOTE]
Szarotka z tego co mi wiadomo, to Cajus go już 'prawie' załatwił chociaż nie ukrywam, że pomoc by się mu przydała. Tylko, że w tej mierze musiałby się tutaj wypowiedzieć sam Cajus czy podróż jest już załatwiona z miejsca A do miejsca B. Jak na razie chłopisko pracuje, więc musimy uzbroić się w cierpliwość.

Posted

[quote name='marysia55']Szarotka z tego co mi wiadomo, to Cajus go już 'prawie' załatwił chociaż nie ukrywam, że pomoc by się mu przydała. Tylko, że w tej mierze musiałby się tutaj wypowiedzieć sam Cajus czy podróż jest już załatwiona z miejsca A do miejsca B. Jak na razie chłopisko pracuje, więc musimy uzbroić się w cierpliwość.[/QUOTE]

To sie ciesze :):) bo nie moglam przebrnac przez te wszystkie dyskusje co i kto komu i za ile :):)
Przy okazji zapraszam na bazarek dla Franusia, ktory ledwo uszedl z zyciem, a uratowanie mu zycia kosztowalo nas lepiej nie mowic :):)
[url]http://www.dogomania.pl/threads/174776-Swiateczny-Bazarek-dla-Franusia-ktory-ledwo-uszedl-z-zyciem-do-12-XII-godz-12-00[/url]

Posted

Przepraszam, że wystawiłem wszystkich na czekanie.
Sprawę transportu mam dopiętą praktycznie do końca. Jest to jednak trasa długa i bardzo stresująca dla Eli. Dziś pojawiła się inna opcja. Transportu bezpośredniego do Torunia. Nie wiem czy się uda, ale na pewno byłaby to opcja mniej stresująca dla Eli. W tej sprawie czekam za wiadomościami.

Dziękuję wszystkim za miłe słowa. Chciałbym aby dobro zwierząt było zawsze na pierwszym miejscu. Jesteśmy tu dla Nich I po to aby Im pomagać.

Posted

Zaciskam z całej siły :kciuki:

tylko proszę zabezpieczcie ją porządnie na podróż - albo w transporterku albo szelki plus obroża, zeby się gdzieś nie wyślizgnęła w czasie przesiadki :kciuki: