Greven Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Mądre rady są bezcenne, ale sama wspierająca obecność innych ludzi, prozaiczne "trzymanie kciuków" również. W każdym razie wg mnie ;) Zajrzyjcie tutaj, proszę [URL]http://www.dogomania.pl/threads/174451-Odebrany-interwencyjnie-Przekochany-Weron[/URL] Quote
danka4u1 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Witam Rudą i Czarną! Obie dzielne i wspaniałe.Ja też należę do fanek Was obu i też nie udzielam rad,bo są tutaj bardziej doświadczeni ode mnie,ale trzymam mocno kciuki i bardzo,bardzo cieszę się,że wszystko jest w porządku.Ten wątek przywraca mi wiarę w ludzi-mocno nadwyrężoną podczas czytania innych wątków-oby takich wspaniałych i ofiarnych Rudych było jak najwięcej.Trzymajcie się. Quote
aneta...i..bouvier Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 [url]http://sklep.genactiv.ogicom.pl/go/_info/?user_id=12&lang=pl[/url] takie cos znalazlam moze komus sie przyda Quote
Koreksonowa Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 A ja bym się nie zdziwila jakby to było jamnikopodobnyyorkokandelbury. Ciemko, rozumiem że imię Czarnula zostaje mimo że psina uparcie chce zostać Blondyną?:) Quote
Greven Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Wg mnie Czarna ma zamiar zostać nie blondyną, a... Rudą :D Quote
Ciemka Posted November 25, 2009 Author Posted November 25, 2009 Haha tak jest, Czarna, jak to psy mają w zwyczaju, upodabnia się do właścicielki i rudzieje. :D Ale imię zostaje, tak na przekór. :D Quote
Natalia&Lola Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Pozdrawiamy dwie śliczne dziewczyny i trzymamy za Was kciuki- oby tak dalej!!! :D Quote
Ciemka Posted November 26, 2009 Author Posted November 26, 2009 Ja nie wiem skąd taki szczeniaczek bierze tyle inteligencji. :) Podpatrzyłam w innym temacie czyjś "sposób" na legowisko i Czarna dostała teraz duży kosz w którym na połowie ma kocyk do spania a na drugiej matę do sikania. I od razu zaczęła chodzić sikać na matę. :D Tak sama od siebie. :D Aż mnie zszokowała. ;) No i kupkę już ze dwa razy sama zrobiła. Rzekłabym - będą z niej ludzie. :D Quote
Energy Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Ciemka czyli mała już bez masowania siusia i robi kupkę? Dzielny maluszek:loveu: Quote
Ciemka Posted November 26, 2009 Author Posted November 26, 2009 Nie, jeszcze trzeba ją masować. Znaczy sika sama, ale co do kupki, to tak jej się zdarzyło dwa razy, ale pomasować jeszcze trzeba. :) Tylko że teraz to już jest chwilka masowania, a nie pół godziny jak kiedyś . :) Quote
daga10011 Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 To juz teraz bedzie z gorki,jeszcze 2 dni i powinna sama sie wyprozniac:multi:. Quote
Koreksonowa Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 A potem opanuje poruszanie się wróznych kierunkach i się zacznie zabawa: bieg ze szmatą na orientację:) Quote
WeronikaM Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 hej przeczytałam calutki temat ;) i jestem pełna podziwu dla ciebie za cierpliwość i upór w dążeniu do celu czekamy na dalsze informacje i oczywiście fotki małej-czarnej ;) pozdrówka Weronika ;) Quote
evel Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Ja też podglądam od początku i nic nie mówię, bo ja się nie znam na maleńtasach :oops: Ale jestem pełna podziwu dla Was obu, Dziewczyny! :Rose: Quote
Ciemka Posted November 27, 2009 Author Posted November 27, 2009 No tak tak, maleńtas już daje mi popalić, o spaniu w nocy mogę zapomnieć. :D Czasem udaje jej się wyskoczyć z kosza i biega po całym pokoju i tak jak napisała Koreksonowa, zaczął się bieg ze szmatą na orientację. ;D Ale szczerze mówiąc to tak się cieszę że Czarna żyje, że nawet mi to nie przeszkadza. :) Z brzuszkiem walczymy cały czas, nie wiem od czego to zależy, czasem już robi kupkę sama a czasem trzeba ją masować, biedna piszczy i krzyczy. Ale co zrobić, jutro druga porcja odrobaczania, może to coś da. :) Quote
Natalia&Lola Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Bardzo się ciesze, że u Was dziewczyny wszystko w porządku :multi: Quote
psiama Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Cudownie, że u Was wszystko OK. Nie było mnie pare dni a tu same rewelacyjne wiesci. Czarna (juz nie czarna :)) zaczeła sama sioooo robic i oczyska otworzyła. A sliczna jest az do zacałowania !!! :) I dłuzsza sierść będzie miała - to pewne. Szkoda czarnulkowej mamusi, była taka podobna do mojej Ninki ... Wszystko juz zostało powiedziane. Nie ma co doddawać, ciotki świetne rady dały, a Ciemka doskonale się odnajduje w byciu psią mama :)). Gerberki (sam indyk i sam kurczak) sa doskonałe na początek. Powolutku dobrze tez dawac rozmoczone psie orzeszki royal canin dla papy czyli szczeniaczków. Do czasu szczepienia + troszke po poczekac ze spotykaniem sie Mordulca z czarnulcem :) Morda - piękne imie dla psa :) I szczymamy za Was niezmiennie. Ciemka - dobra robota !!! PS> Same usmiechnięge emotikony, bo mi nie chce nic innego otworzyc - błąd i błąd ... ja chce stare DOGO ! Quote
Ciemka Posted November 27, 2009 Author Posted November 27, 2009 Mi też tamte dogo bardziej pasowało. :) A za komplement dla Mordy dziękuję. :D Dostał nawet swój własny temat: [URL="http://www.dogomania.pl/../173329-Mordo-Ty-moja"]http://www.dogomania.pl/threads/173329-Mordo-Ty-moja[/URL] ale jakoś kiepsko odwiedzany. ;) Quote
Ciemka Posted November 27, 2009 Author Posted November 27, 2009 A bo tu się dziwne rzeczy dzieją. :) Ale jak skopiujesz i wkleisz adres do przeglądarki to już działa. :) Quote
Greven Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Bieg ze szmatą na orientację - dobre, dobre. Dodałabym jeszcze bieg ze szmatą na czas ;) Quote
Energy Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Ciemka ale czemu piszczy i krzyczy, bo ją boli czy nie lubi masowania? Kupka rozumiem, że normalna? Byłam u Twojego psiaka w galerii,ślicznota:loveu: Quote
Ciemka Posted November 27, 2009 Author Posted November 27, 2009 Energy piszczy i krzyczy wtedy, kiedy nie może się wypróżnić i aż z bólu krzyczy. Ale dziś kupiłam jej jedzonka dla dzieci nie z samym kurczakiem czy indykiem, ale takie kurczak + warzywka, zjadła sporą porcję po czym sama zrobiła kupencję, więc chyba jej to służy, ale tak naprawdę ciężko powiedzieć od czego to zależy, raz jest tak a raz tak. Quote
Ciemka Posted November 27, 2009 Author Posted November 27, 2009 Pokażę Wam jeszcze jak mój kot - Kornik, zagląda do Czarnej. :D [URL="http://lh6.ggpht.com/_Dvl0yAD9Pp4/SxAD0LTVZ7I/AAAAAAAADsI/EnhM0oR0Peg/s512/Czarna%20%26%20Kornik%201.JPG"]http://lh6.ggpht.com/_Dvl0yAD9Pp4/SxAD0LTVZ7I/AAAAAAAADsI/EnhM0oR0Peg/s512/Czarna%20%26%20Kornik%201.JPG[/URL] [URL]http://lh5.ggpht.com/_Dvl0yAD9Pp4/SxAD6mC-OtI/AAAAAAAADsM/GRQnW7MDgl0/s640/Czarna%20%26%20Kornik%203.JPG[/URL] Quote
Koreksonowa Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Może chciałby się pobawić tą futrzasta czapą, która slużyła za inkubator?:D A w sumie to dopiero przy kocie widac jakie z Czarnej jest maleństwo, chociaz już i tak podrośnietę:) Quote
Recommended Posts