Gryzelda Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 nie wyslala a ja caly czas czekam. Felus wtulil sie we mnie pod kolderka. Sprobuje z nim wyjsc na dwor , tzn zniose go i na chhwile postawie na dworze. Quote
Gryzelda Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Feluś dochodzi do siebie. Dopiero teraz z nim wyjdę bo nie chciałam wcześniej ryzykować. Moja Kruszynka. Quote
obraczus87 Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Oj Gryzeldo Ty nasza Kochana :) przywiązałas sie juz do naszych psinek Maleńkich :) Quote
tripti Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 dzielna psinka:) i jak z tym domkiem u Pana w Szczecinie???? Quote
Kinia1984 Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Felus to przekochany psiak...nawet po narkozie chcial biegac po samochodzie, mimo ze oczka mu sie zamykaly:) dziewczyny tylko mnie caly czas nurtuje jeden problem i wetka tez na to zwrocila uwage...Felus jest za chudy...Pchelka przy nim to grubasek...on ma wciecie w tali jak osa...mysle ze trzeba mu zrobic badanie krwi, bo moze to jakies pasozyty na ktore za slabe sa tabletki na odrobaczenie... Moze trzeba bedzie tez dac mu cos na wzmocnienie, apetyt...Moze przesadzam ale dla mnie 3 kg z kawaleczkiem to duzo za malo...moj ratler wazy juz 2kg a jest trzy razy mniejszy... Quote
Negri_2008 Posted December 16, 2009 Author Posted December 16, 2009 [quote name='Kinia1984']Felus to przekochany psiak...nawet po narkozie chcial biegac po samochodzie, mimo ze oczka mu sie zamykaly:) dziewczyny tylko mnie caly czas nurtuje jeden problem i wetka tez na to zwrocila uwage...Felus jest za chudy...Pchelka przy nim to grubasek...on ma wciecie w tali jak osa...mysle ze trzeba mu zrobic badanie krwi, bo moze to jakies pasozyty na ktore za slabe sa tabletki na odrobaczenie... Moze trzeba bedzie tez dac mu cos na wzmocnienie, apetyt...Moze przesadzam ale dla mnie 3 kg z kawaleczkiem to duzo za malo...moj ratler wazy juz 2kg a jest trzy razy mniejszy...[/QUOTE] kurcze... 3 kg i kawałek wagi to faktycznie za mało. Kiniu - czy wetka sugerowała badania krwi? Na robale lepiej zbadać kał. To jest trochę upier.....we, bo trzeba by zbierać do pojemniczka jego kupę z 4 dni i zanieść do badania. Takie badanie wykryje konkretne robale i wtedy rzeczywiście łatwiej będzie dobrać lek. Badanie krwi natomiast wykazałoby inne schorzenia, jeżeli Feluś je ma. Quote
obraczus87 Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 uważam, ze trzeba zabdac krew i kał... Quote
Ewanka Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Tego się nie spodziewałam, Feluś wygląda tak zdrowo, ma piękną lśniąca sierść ... też jestam za badaniami kału i krwi, żeby do nowego domku, poszedł prawidłowo zdiagnozowany, a najlepiej wyleczony. Quote
Aga-33-76 Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Gryzeldo, spróbujesz ?Wiem, że zbieranie Felkowych kup i wożenie ich do laboratorium będzie uciążliwe, ale musimy mieć pewność, że Felek jest zdrowy i czy to nie jakieś cholerstwo powoduje jego chudość Quote
Kinia1984 Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 moze najpierw sprobujmy krew, z krwi mozna sie wiecej dowiedziec...dowiemy sie czy wszytkie narzady ok.. Quote
Negri_2008 Posted December 16, 2009 Author Posted December 16, 2009 hm..... Tak sobie myślę, że Feluś marnie się jadał zanim trafił do Gryzeldy. Podobno jednak przytył od momentu gdy do Niej trafił 1 kg. To sporo, jak na takiego kurdupelka, który już nie rośnie :-) Gryzelda mówiła, że za każdym razem, gdy dostawał tabletki wywalał z siebie dużo robali, więc pewnie go bardzo zjadały. Może warto wziąć go na lepszą karmę, bardziej energetyczną. Co do badań krwi to wiadomo, że lepiej je zrobić niż coś zaniedbać. Badanie rozszerzone da wskazania na trzustkę, nerki etc. Nie wiem tylko, czy takie badanie wykaże AKTUALNĄ obecność robali czy tylko słaby wynik będzie oznaczał, że robale niedawno były. Gryzelgo - jak Felini bez bimbadełek> I co myślisz o badaniach? Quote
obraczus87 Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Aby badanie wykazało czy robale i pasozyty są, anleży wykonac badanie kału. Ja uważam, że jedno i drugie powinnismy wykonać za jednym zamachem. Quote
Kinia1984 Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 z tego co wiem i co mi gryzelda powiedziala wczoraj to felek wazyl 3,6 a teraz wazy tylko 3,15...wiec chudnie... chyba ze zle zrozumialam... Quote
Negri_2008 Posted December 16, 2009 Author Posted December 16, 2009 [quote name='Kinia1984']z tego co wiem i co mi gryzelda powiedziala wczoraj to felek wazyl 3,6 a teraz wazy tylko 3,15...wiec chudnie... chyba ze zle zrozumialam...[/QUOTE] potrzebne są więc rozszerzone badania krwi Quote
Gryzelda Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Tak Kinia dobrze pisze Felus jak do mnie trafil ważył niecałe 3 kg później przytył do 3,65 dokładnie. A wczoraj wetka powiedziała ze waży 3,15 wiec to spora róznica. Ale biorąc pod uwage ze nie jadł od 9h a wczesniej byl wazony z pełnym brzusiem .. ech sama nie wiem. Dzis tak jak Kinia mówiła pojade z Felutkiem do weta , a wieczorem podam antybiotyk. Teraz przy podawanych lekach chyba nie ma sensu robic badan bo moga wyjsc mylne. A teraz prosze mi powiedzieć gdzie jest Felutinia smycz ?? :mad: Oddalam w obróżce ze smyczą a dostałam nie dość że chudszego bez jajek to jeszcze bez smyczy :eviltong: Quote
Aga-33-76 Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Ja specjalnie smyczy nie odpinałam, żeby się nie zgubiła. Pewnie została w klinice ... Quote
obraczus87 Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 [quote name='Gryzelda']Tak Kinia dobrze pisze Felus jak do mnie trafil ważył niecałe 3 kg później przytył do 3,65 dokładnie. A wczoraj wetka powiedziała ze waży 3,15 wiec to spora róznica. Ale biorąc pod uwage ze nie jadł od 9h a wczesniej byl wazony z pełnym brzusiem .. ech sama nie wiem. Dzis tak jak Kinia mówiła pojade z Felutkiem do weta , a wieczorem podam antybiotyk. Teraz przy podawanych lekach chyba nie ma sensu robic badan bo moga wyjsc mylne. [B]A teraz prosze mi powiedzieć gdzie jest Felutinia smycz ?? :mad: Oddalam w obróżce ze smyczą a dostałam nie dość że chudszego bez jajek to jeszcze bez smyczy[/B] :eviltong:[/QUOTE] Gryzeldo, ależ mnie rozbawiłaś :D Quote
Kinia1984 Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 oczywiscie badania tydzien od skonczenia przyjmowania antybiotyku.. a smycz pewnie u wetki zostala, dzis jak bede z Gabi to zapytam:) a nawet jesli felusiowa waga byla spowodowana niejedzeniem to na moje oko on nawet nie wyglada na chudego tylko baaardzo chudego, wiec jakos trzeba go podtuczyc:D Quote
Gryzelda Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Moje drogie ja nie mam teraz jak wychodzić z Felkiem na dwór. Dostałam od was 2 psy z jedną smyczą. Felutek dostał ode mnie smycz i już nie mam więcej. Czy mam kupić ? Czy ktoś mi moja odwiezie ? Wczoraj wyszłam z Okruszkiem na sznurku :/ Quote
Gryzelda Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Za weterynarza zapłaciłam dziś 22 zł Felunio dostał przeciwbólowy , goi się dobrze. Od jutro zaczynam zbieranine kupy. 3 dni mam zbierać bo nie ma to wpływu na antybiotyki. Z krwią radziła się wstrzymać , jak badanie kupki nic nie da wtedy krew. Dziś Felini ważył 3 ,25. Quote
Aga-33-76 Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 No to przyjemnego koopkobrania ;) Badania są konieczne ... Quote
Gryzelda Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Czasem się zastanawiam gdzie wy byście znalazly lepszy tymczas :P Quote
Recommended Posts