Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam z rana, i mam całkiem dobrą wiadomosć;)
Olek będzie ogłoszony w programie 'Kundel bury i kocury' !
Jakies dwa tygodnie temu napisałam do Pani prowadzącej pogram, dopiero wczoraj dostalam odpowiedz, ale wazne ze pozytywną ;) Numer podałam no i tylko czekac hehe
Za niedługo wyruszamy, Oluś jak zawsze rankiem radosny, śpiącą jeszcze Larke podgryza do zabawy i takie tam ;)
Nie wie biedny co go czeka hehe:diabloti:
Fajnie ze Monke znalazłas, wesoła suczka nie będziemy sie nudzic w drodze powrotnej ;) Ciesze sie ze znalazła domek!:multi:
Trzymajcie kciuki zeby nie było utrudnien, chociaz dzisiaj odwilz, nie jest slisko. Dam znac jak wrocimy ;)

Posted

olalolaa napisał(a):
Witam z rana, i mam całkiem dobrą wiadomosć;)
Olek będzie ogłoszony w programie 'Kundel bury i kocury' !
Jakies dwa tygodnie temu napisałam do Pani prowadzącej pogram, dopiero wczoraj dostalam odpowiedz, ale wazne ze pozytywną ;) Numer podałam no i tylko czekac hehe
Za niedługo wyruszamy, Oluś jak zawsze rankiem radosny, śpiącą jeszcze Larke podgryza do zabawy i takie tam ;)
Nie wie biedny co go czeka hehe:diabloti:
Fajnie ze Monke znalazłas, wesoła suczka nie będziemy sie nudzic w drodze powrotnej ;) Ciesze sie ze znalazła domek!:multi:
Trzymajcie kciuki zeby nie było utrudnien, chociaz dzisiaj odwilz, nie jest slisko. Dam znac jak wrocimy ;)

Ola to cudowne wieści jak Olek wystąpi w tv to na pewno ktoś się w nim zakocha tak jak my :)
Na pewno jesteście już w drodze buziaczki

Posted

Olek będzie sławny... Ola, jak Ty to zrobiłaś? Niesamowite... :loveu:

Nawiasem mówiąć to o ile wiem, programowi rozi zejście z anteny, prywatne osoby pokryły koszty emisji kilku odcinków a co dalej? :shake:

Posted

Wróciłyśmy ;) 3 baby ;)
Sorry.. 4.. no jak mogłam zapomnieć o Mońce:loveu::loveu::loveu:
Droga w miare ok, nie slisko, w drodze powrotnej troche padalo ale ogolnie spoko, tylko te POLSKIE dziury...masakra, wytrzęsło nas za wszystkie czasy :lol::angryy:
Dojechalismy jakoś przed 14, Olek oczywiscie stres straszny.. jakos go zaprowadziłyśmy do pokoiku w ktorym na razie zostanie , polozyl sie tam na kanapie i nie ruszal, nawet jesc nie chial :roll: W drodze kilka razy wymiotowal, dostal aviomarin ale nie pomoglo..
Siedział, lezal, troche spal grzecznie całą droge bezproblemu. Zajechałysmy na miejsce, troche sie pogubilysmy wczesniej, ale nie ma jak to faceci w gumiokach ze wsi ktorzy zawsze pomoga hehe:evil_lol:
Dzika_Figo zaraz wysle Ci dane do przelewów dla P. Joasi, trzeba wyslac jaknajszybciej 150zł, bo tak sie płaci na poczatklu przy oddawaniu psa a my nie wiedziałyśmy :oops: reszte wpłat trzeba regulowac do konca kazdego miesiąca. 300zł miesięcznie.

A teraz troiszke o naszej podrozniczce w drugą strone;) Mona jest świetna, taki ping-pong, skacze do samych ust i daje buziaki :loveu: Taka slodka iskiereczka.. kochana, martini77 odrazu zaczela sie z nią przytulac, jechaly obok siebie w drodze powrotnej, mała wtulona w nową Pańcię :lol:;) Tez byly male problemy.. duzo wymiotowala, sama zolcia bo nic nie jadla specjalnie od rana, ale męczyło ją.. Nie jest w ogole przyzwyczajona do jezdzenia. I miala straszny slinotok przez całą droge, poszło na wycieranie mordki dwie rolki recznikow kuchennych i 3 rolki papieru.. troche sunia zmarnowana, zmulona.. ale mysle ze jutro juz będzie czula sie dobrze jak sie wyspi.

Posted

Dzika_Figa napisał(a):
Olek będzie sławny... Ola, jak Ty to zrobiłaś? Niesamowite... :loveu:

Nawiasem mówiąć to o ile wiem, programowi rozi zejście z anteny, prywatne osoby pokryły koszty emisji kilku odcinków a co dalej? :shake:

Ja w sumie nic takiego nie zrobilam ;) napisalam tylko jednego maila hehe, moze to szczeście ;)
Na program jakos natrafilam tu na dogo, znalazlam w necie meila i wyslalam ;)
Nic nie wiem o tym zeby mial zejsc z anteny, ale nie oglądałam nawet tego nigdy, nic na ten temat nie wiem, chwytam sie kazdej opcji jaka jest mozliwa po prostu.

Posted

Ale trochę mi szkoda Olka, wiem, że w tym hoteliku będzie miał dobrze ale trochę smutno
A kiedy byloby nagranie czy coś konkretnego ta Pani napisała?
A P. Joasia będzie wchodziła na dogo i pisała nam co u Olka?

Posted

Mi tez go szkoda.. taki byl wystraszony, w nowym miejscu, niew iedial co sie dzieje..
Moja mama ryczala hehe
Dzwonilysmy przed chwila sie zapytac jak tam olek, odebrala chyba corka P. Joasi, i powiedziala ze mama właśnie siedzi tam z naszym Oleczkiem:loveu:
Nie wiem kiedy będzie nagranie, mialam tylko podac nr telefonu i napisala ze chętnie go ogłosi w programie.
Umowilam się z P. Joasia tylko na telefony, powiedzialysmy ze nie ma wyjscia.. bedziemy duzo dzwonic :diabloti: Na dogomanie sie nie umawialam.

Posted

OLa- dawaj to konto, na priv albo mailem. Lepiej maile, bo przy okazji Ci jeszcze skoryguję rozliczenie, które Ci wysłałam.
Natychmiast przeleję.... Ale od razu 300 czy mam się bawić w przelewanie na raty?

Olek się zaaklimatyzuje - będzie odbrze. Ma tam chłopak towarzystwo do zabaw, nie?
Biedna Mona... taka choroba lokomocyjna...

Posted

Miejmy nadzieje, że Olek zaaklimatyzuję się szybciutko.
Jeszcze jedno pytanie a Olek będzie mieszkał w pomieszczeniu z innym psami? Czy wiece jakie będzie miał towarzystwo?
Sorry za te pytanie ale po prostu martwię się o Olka

Posted

magenka1 napisał(a):
Miejmy nadzieje, że Olek zaaklimatyzuję się szybciutko.
Jeszcze jedno pytanie a Olek będzie mieszkał w pomieszczeniu z innym psami? Czy wiece jakie będzie miał towarzystwo?
Sorry za te pytanie ale po prostu martwię się o Olka

Na razie Olek będzie w takim pmieszczeniu, troche biurowym mozna powiedziec, jaknajbardziej tez dla psow, takli fajny pokoik, w ogole tam jest wszystko fajnie zrobione, super!
Na Mone warczal.. gdyby nie kaganiec to pewnie by ugryzl, P. Joasia stopniowo go jakos zapozna, chyba na początek ze szczeniakiem, bo to wydaje sie najbardziej prawdopodobne ze sie zakolehgują. jesli Olek znajdzie sobie jakiegos przyjaciela nowego, to na pewno będzie z innym psem. To juz potrzeba troszke czasu.. będzie dobrze. Zostawilam mu fure jedzenia, nakupilam mięcha i ryzu, poprosilam zeby mu gotowac.

Posted

Bedzie dobrze, chłopak sobie poradzi. Trochę zestresowany, bo chyba trochę za długo był w Was w domu - myślę, że dobrze, że resztę czasu oczekiwania na dom spędzi w hoteliku, bo im dłużej by u Was był tym gorzej by zniósł to rozstanie.
Zaraz zaproszę panią Asię na wątek.

Posted

tak u Pani Joasi to naprawdę te psiaki mają super:) mnie też szczęka opadła jak zobaczyłem tam na miejscu:) I psiaki tam odżywają..ja jestem spokojny o Olka..:) będzie dobrze

Posted

ja tez uwazam z mama ze to chyba w sumie dla niego lepiej, będzie mial sznase poznac wiecej osob, psow, nowemiesjce, zobaczyc ze kolejna cząstka swiata jest dobra.
dane wyslalam w mailu.

Posted

lilk_a napisał(a):
czyli będzie sam , bez ludzi ?

Nie no jak bez ludzi.. wiadomo w nocy tak, ale przeciez psy sa wyprowadzane, a P. Joasia to dobra kobieta i na pewno poświęci mu czas, zeby sie Olek przyzwyczail i byl spokojny.

Posted

Aha, rozmawiałam przez telefon z Panią, Była u Oleczka, ten wzial z szafki smycz i kaganiec i pogryzl:diabloti: Smycz na pol, kaganiec-pogryzione zapięcie, juz sie chyba nie nadaje..
No ale wyszedl grzecznie na dwor, nawet podobno byl spokojny tylko bal sie, bo bylo juz ciemno i nie wiedzial gdzie jest. Grzecznie wrocil do swojego pokoiku na kanape, zjadl jedzonko i przykryty kocykiem poszedl lulu ;)
Dal sie juz pogłaskać P.Joasi, takze jest super! Jak do mnie przychodzil ktos obcy to nie bylo mowy zeby Olek dal sie odrazu pogłaskać.

Posted

olalolaa napisał(a):
Nie no jak bez ludzi.. wiadomo w nocy tak, ale przeciez psy sa wyprowadzane, a P. Joasia to dobra kobieta i na pewno poświęci mu czas, zeby sie Olek przyzwyczail i byl spokojny.
aha........