Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mała sugestia - może pomińcie w tekście ogłoszeń informację o tym, że Olek wychował się w grupie zdziczałych psów. Na początek wystarczy cos w stylu: "W wieku 8 miesięcy trafił do schroniska. Jako delikatny pies źle znosił pobyt w zamknięciu, został stamtąd zabrany do domu tymczasowego".
Ludzie mają tak ogromny wybór - tysiące szczeniąt każdego typu, od słodkich maluchów po młode psy - że raczej pomijają ogłoszenia, w których jest informacja, że pies jest trudny. A osoby, które lubią "trudne" psy, chcą pomagać, wzruszają się ciężkimi doświadczeniami psa - najczęściej wybierają psy starsze niż Olek, chore, kalekie, schroniskowych weternów itp.
Oczywiście niczego nie należy zataić - gdy już zadzwoni ktoś konkretny, trzeba mu opisać historię Olka. Z doświadczenia wiem, że jeśli ktoś już wykona telefon, to trudniej taką osobę zniechęcić.

Poza tym Olek robi ogromne postępy - na tym trzeba się skoncentrować (że jest pojętny, bystry, szybko się uczy, wspaniale nawiązuje kontakt z innymi psami, jest wierny itd.).

Posted

Dada, masz 100% racji, bardzo słuszne, bardzo konstruktywne uwagi!
Napiszę dziś Olkowi nowy tekst...
Pewnie w środku nocy, ale napiszę...
Rany, jeszcze banerki, obrazki... I wodę w akwarium muszę zmienić...

Posted

Olek jest boski, dziewczyny wiecie ja go kocham ale już to pisałam, :loveu:
nie wiem jak to jest ale kurczę te wszystkie psy uwielbiam, płaczę na wątkach
Olek powinien znaleść dom Kochający dom
Jaki On wesoły na tym filmiku po prostu boski jest :loveu:

Posted

A za chwilke wrzuce dwa filmiki tak jak obiecalam z aparatu moze będą lepsze ;)
Dada M masz racje na pewno, tylko troche juz tych ogloszen jest, nie wiem, mozna na tych smaych portalach dawac po 2? (tego samego psa?)

Posted

olalolaa napisał(a):
Dada M masz racje na pewno, tylko troche juz tych ogloszen jest, nie wiem, mozna na tych smaych portalach dawac po 2? (tego samego psa?)

Można edytować ;)

Posted

Dada M napisał(a):
Można edytować ;)

aa no to fajnie ;) W takim razie Dzika_Figo jak dasz rade to pisz, moze uda mi sie kogos innego poprosic , zobacze ;) Bo wymienianie wody w akwarium to wiem ze ciezka robota hehe :D Ja mam takie 54l ;)

Posted

olalolaa napisał(a):
aa no to fajnie ;) W takim razie Dzika_Figo jak dasz rade to pisz, moze uda mi sie kogos innego poprosic , zobacze ;) Bo wymienianie wody w akwarium to wiem ze ciezka robota hehe :D Ja mam takie 54l ;)

Ja mam jakieś 75... i jeszcze mi do łba strzeliło nawozy na dnie poumieszczać, teraz się zamuliło i muszę czekać, aż opadnie. A ryby biedne w wiadrze...
Olek zaraz będzie miał nowy tekst. Tylko mi szybko napisz, co fajnego umie...

Posted

No on jest świetny ;) to uszko takie co ma bardziej do przodu, to często mu stoi jak takiemu owczarkowi hehe:D
On jest teraz całkiem innym psem.. zobaczcie jaki szczęśliwy na filmikach, nie boi sie tak bardzo w sumie, biega swobodnie i o niczym nie mysli ;) Tylko Lara go jesc snieg nauczyla bestia jedna:diabloti:

Posted

Dzika_Figa napisał(a):
Ja mam jakieś 75... i jeszcze mi do łba strzeliło nawozy na dnie poumieszczać, teraz się zamuliło i muszę czekać, aż opadnie. A ryby biedne w wiadrze...
Olek zaraz będzie miał nowy tekst. Tylko mi szybko napisz, co fajnego umie...

hmm tak jak Dada M pisała, trzeba podkreslic to, ze bardzo syzbko sie uczy, jest wesoły, lubi sie bawić z innymi psami, nie załatwia sie w domu, nie niszczy (tylko kradnie jedzenie ;) ), jest z dnia na dzien coraz bardziej ufny i przyjazny, pozwala na wiecej w głaskaniu itd.

Posted

Imię: Olek
Waga: ok 15 kg
Stosunek do innych psów: pozytywny
Stosunek do kotów: nieznany
Stosunek do dzieci: nie przepada

Olek to młody pies po przejściach.
Jako ośmiomiesięczny szczeniak trafił do schroniska i bardzo źle się tam czuł.
Miał szczęście w swoim nieszczęściu - został zauważony i dzięki temu jego życie się zmieniło...
W tej chwili Olek ma rok i przebywa w domu tymczasowym.
Początki były trudne - Olek bał się ludzi. Ale to już przeszłość.
Olek jest młody, pojętny, szybko się uczy i bardzo się stara.
Robi ogromne postępy z dnia na dzień !
To wesoły, energiczny psiak, optymista, zawsze usmiechnięty i z merdającym ogonkiem.
Jest nauczony czystości, umie chodzić na smyczy, reaguje na swoje imię.
W domu nic nie niszczy, jest cichy, nieszkodliwy, posłuszny.
Tego i owego jeszcze musi się nauczyć, ale to tylko kwestia czasu.
Olek szuka odpowiedzialnego, kochającego i pełnego zrozumienia domu - takiego na zawsze. Chętnie zamieszka z innym psem, z którym będzie się mógł bawić.

Posted

Olek jest bardzo radosnym pieskiem inny niż na tych zdjęciach ze schronu,
A Swoją drogą Ola masz bardzo dobrego chłopaka, że chodzi z Twoim stadkiem i naszym Olkiem na spacery i po tym śniegu zasuwa :)

Posted

magenka1 napisał(a):
Olek jest bardzo radosnym pieskiem inny niż na tych zdjęciach ze schronu,
A Swoją drogą Ola masz bardzo dobrego chłopaka, że chodzi z Twoim stadkiem i naszym Olkiem na spacery i po tym śniegu zasuwa :)

Na zdjęciach ze schronu to on po prostu nie miał szansy byc rdosnym ;) Nawet nie wiecie jak miło jest patrzec na niego dzien po dniu.. rano przychodzi wylizac buzie na dzien dobry i juz chce leciec (byle z Larą ;) ) na spacerek..
Jutro ściągamy szwy, od wczoraj zauwazylam ze cos go tam wkurza, troche więcej lize itd ale wygląda ładnie, nic niepokojącego niezauwzylam, takze to pewnie swędzi go i dlatego. I jutro tez będzie szczepienie, zalozymy ksiazeczke i wezme jeszcze tabletki na odrobaczenie powtornie, co by miec bewnosc ze zadnych robali nie ma.
A magenko moj chlopak coz.. nie ma wyjscia hehe, ale dziękuje mu za to bardzo bo duzo pomaga. nie wiem jak ze mna wytrzymuje , wkręcam go coraz bardziej w te psiaki, nawet namawiałam zeby sie na dogo zalogował ale nie chce:d ale czyta watek hehe.. wiem ;) To pozdrawiam Mteusza :D dogwalkera hehe