Dzika_Figa Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Olku, Dada_M przelała Ci dziś 20 złotych za luty i marzec - Ola, zapiszesz? Quote
Dada M Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Mała sugestia - może pomińcie w tekście ogłoszeń informację o tym, że Olek wychował się w grupie zdziczałych psów. Na początek wystarczy cos w stylu: "W wieku 8 miesięcy trafił do schroniska. Jako delikatny pies źle znosił pobyt w zamknięciu, został stamtąd zabrany do domu tymczasowego". Ludzie mają tak ogromny wybór - tysiące szczeniąt każdego typu, od słodkich maluchów po młode psy - że raczej pomijają ogłoszenia, w których jest informacja, że pies jest trudny. A osoby, które lubią "trudne" psy, chcą pomagać, wzruszają się ciężkimi doświadczeniami psa - najczęściej wybierają psy starsze niż Olek, chore, kalekie, schroniskowych weternów itp. Oczywiście niczego nie należy zataić - gdy już zadzwoni ktoś konkretny, trzeba mu opisać historię Olka. Z doświadczenia wiem, że jeśli ktoś już wykona telefon, to trudniej taką osobę zniechęcić. Poza tym Olek robi ogromne postępy - na tym trzeba się skoncentrować (że jest pojętny, bystry, szybko się uczy, wspaniale nawiązuje kontakt z innymi psami, jest wierny itd.). Quote
Dzika_Figa Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Dada, masz 100% racji, bardzo słuszne, bardzo konstruktywne uwagi! Napiszę dziś Olkowi nowy tekst... Pewnie w środku nocy, ale napiszę... Rany, jeszcze banerki, obrazki... I wodę w akwarium muszę zmienić... Quote
magenka1 Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Olek jest boski, dziewczyny wiecie ja go kocham ale już to pisałam, :loveu: nie wiem jak to jest ale kurczę te wszystkie psy uwielbiam, płaczę na wątkach Olek powinien znaleść dom Kochający dom Jaki On wesoły na tym filmiku po prostu boski jest :loveu: Quote
olalolaa Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 A za chwilke wrzuce dwa filmiki tak jak obiecalam z aparatu moze będą lepsze ;) Dada M masz racje na pewno, tylko troche juz tych ogloszen jest, nie wiem, mozna na tych smaych portalach dawac po 2? (tego samego psa?) Quote
olalolaa Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 No to dzisiejszy spacer, Olek w roli głównej ;) View My Video Quote
Dada M Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 olalolaa napisał(a):Dada M masz racje na pewno, tylko troche juz tych ogloszen jest, nie wiem, mozna na tych smaych portalach dawac po 2? (tego samego psa?) Można edytować ;) Quote
olalolaa Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 Dada M napisał(a):Można edytować ;) aa no to fajnie ;) W takim razie Dzika_Figo jak dasz rade to pisz, moze uda mi sie kogos innego poprosic , zobacze ;) Bo wymienianie wody w akwarium to wiem ze ciezka robota hehe :D Ja mam takie 54l ;) Quote
Dzika_Figa Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Jak mu te uszyska kłapią jak podskakuje... Quote
Dzika_Figa Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 olalolaa napisał(a):aa no to fajnie ;) W takim razie Dzika_Figo jak dasz rade to pisz, moze uda mi sie kogos innego poprosic , zobacze ;) Bo wymienianie wody w akwarium to wiem ze ciezka robota hehe :D Ja mam takie 54l ;) Ja mam jakieś 75... i jeszcze mi do łba strzeliło nawozy na dnie poumieszczać, teraz się zamuliło i muszę czekać, aż opadnie. A ryby biedne w wiadrze... Olek zaraz będzie miał nowy tekst. Tylko mi szybko napisz, co fajnego umie... Quote
olalolaa Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 No on jest świetny ;) to uszko takie co ma bardziej do przodu, to często mu stoi jak takiemu owczarkowi hehe:D On jest teraz całkiem innym psem.. zobaczcie jaki szczęśliwy na filmikach, nie boi sie tak bardzo w sumie, biega swobodnie i o niczym nie mysli ;) Tylko Lara go jesc snieg nauczyla bestia jedna:diabloti: Quote
olalolaa Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 Dzika_Figa napisał(a):Ja mam jakieś 75... i jeszcze mi do łba strzeliło nawozy na dnie poumieszczać, teraz się zamuliło i muszę czekać, aż opadnie. A ryby biedne w wiadrze... Olek zaraz będzie miał nowy tekst. Tylko mi szybko napisz, co fajnego umie... hmm tak jak Dada M pisała, trzeba podkreslic to, ze bardzo syzbko sie uczy, jest wesoły, lubi sie bawić z innymi psami, nie załatwia sie w domu, nie niszczy (tylko kradnie jedzenie ;) ), jest z dnia na dzien coraz bardziej ufny i przyjazny, pozwala na wiecej w głaskaniu itd. Quote
Dzika_Figa Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Imię: Olek Płeć: samiec - wykastrowany Wiek: 11 miesięcy Waga: ok 15 kg Stosunek do innych psów: pozytywny Stosunek do kotów: nieznany Stosunek do dzieci: nie przepada Olek to młody pies po przejściach. Jako ośmiomiesięczny szczeniak trafił do schroniska i bardzo źle się tam czuł. Miał szczęście w swoim nieszczęściu - został zauważony i dzięki temu jego życie się zmieniło... W tej chwili Olek ma rok i przebywa w domu tymczasowym. Początki były trudne - Olek bał się ludzi. Ale to już przeszłość. Olek jest młody, pojętny, szybko się uczy i bardzo się stara. Robi ogromne postępy z dnia na dzień ! To wesoły, energiczny psiak, optymista, zawsze usmiechnięty i z merdającym ogonkiem. Jest nauczony czystości, umie chodzić na smyczy, reaguje na swoje imię. W domu nic nie niszczy, jest cichy, nieszkodliwy, posłuszny. Tego i owego jeszcze musi się nauczyć, ale to tylko kwestia czasu. Olek szuka odpowiedzialnego, kochającego i pełnego zrozumienia domu - takiego na zawsze. Chętnie zamieszka z innym psem, z którym będzie się mógł bawić. Quote
olalolaa Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 No i pięknie ;) wszystko jest, krotko i na temat ;) tak jak lubie hehe Dzieki! Quote
olalolaa Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 Dzika_Figa napisał(a):Olku, Dada_M przelała Ci dziś 20 złotych za luty i marzec - Ola, zapiszesz? oo bym zapomniała zapisac.. juz to robie ;) Quote
olalolaa Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 Dzisija było ogłoszenie Olka w posredniku częstochowskim ale niestety nic.. Za chyba 3 dni wygasa aukcja Olka na allegro, to prosimy lilke zeby potem ja od nowa wystawiła, wklejajac ten nowy tekscik, ok? ;) Zobaczcie-Olek w wersji jasnej.. http://img19.imageshack.us/i/img0173kx.jpg/ Quote
Dzika_Figa Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 [quote name='olalolaa'] Zobaczcie-Olek w wersji jasnej.. http://img19.imageshack.us/i/img0173kx.jpg/ a kto to? bo w konsternację popadłam... Quote
olalolaa Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 to psiak z innego watku , tak jakos zobaczylam i bardzo podobny do Oleczka kundelek. idziemy lulu z Olkiem i Lovka na moim lozku hehe :D Dobranoc Quote
magenka1 Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Olek jest bardzo radosnym pieskiem inny niż na tych zdjęciach ze schronu, A Swoją drogą Ola masz bardzo dobrego chłopaka, że chodzi z Twoim stadkiem i naszym Olkiem na spacery i po tym śniegu zasuwa :) Quote
olalolaa Posted February 17, 2010 Author Posted February 17, 2010 magenka1 napisał(a):Olek jest bardzo radosnym pieskiem inny niż na tych zdjęciach ze schronu, A Swoją drogą Ola masz bardzo dobrego chłopaka, że chodzi z Twoim stadkiem i naszym Olkiem na spacery i po tym śniegu zasuwa :) Na zdjęciach ze schronu to on po prostu nie miał szansy byc rdosnym ;) Nawet nie wiecie jak miło jest patrzec na niego dzien po dniu.. rano przychodzi wylizac buzie na dzien dobry i juz chce leciec (byle z Larą ;) ) na spacerek.. Jutro ściągamy szwy, od wczoraj zauwazylam ze cos go tam wkurza, troche więcej lize itd ale wygląda ładnie, nic niepokojącego niezauwzylam, takze to pewnie swędzi go i dlatego. I jutro tez będzie szczepienie, zalozymy ksiazeczke i wezme jeszcze tabletki na odrobaczenie powtornie, co by miec bewnosc ze zadnych robali nie ma. A magenko moj chlopak coz.. nie ma wyjscia hehe, ale dziękuje mu za to bardzo bo duzo pomaga. nie wiem jak ze mna wytrzymuje , wkręcam go coraz bardziej w te psiaki, nawet namawiałam zeby sie na dogo zalogował ale nie chce:d ale czyta watek hehe.. wiem ;) To pozdrawiam Mteusza :D dogwalkera hehe Quote
olalolaa Posted February 17, 2010 Author Posted February 17, 2010 ma, ma nie daloby rade zeby nie mial ;) Quote
magenka1 Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Tak myślałam :), ale Olek to wesoły chłopak a wpatrzony w Twoje dziewczyny Quote
Recommended Posts