kikou Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Los nie oszczędzał biednej Śnieżynki nigdy... Należała niby do jednej rodziny... choć tak naprawde jej domem było miejskie podwórko, gdzie spała pod śmietnikiem.... na początku tylko niekiedy, kiedy o niej zapomniano, ostatnie lata praktycznie stale, śmietnikowe odpadki i resztki ze stołów sąsiadów pozwalały jej egzystować, w najchłodniejsze noce litościwa ręka sąsiada otworzyła jej drzwi na klatke schodową, żeby mogła przycupnąć na czyjejś wycieraczce... aż dziw bierze jak w ogóle udało jej sie tak egzystować wiele lat, bo sunia ma na pewno kilkanaście latek (w schronisku wpisano jej w karte aż 18 lat:eek2:ale to mimo wszystko chyba przesadzone szacunki...) Sąsiedzi uznali, że w obecnym wieku i stanie sunia kolejnej zimy na śmietniku z całą pewnością nie przeżyje... postanowili ją więc ratować..... i przynieśli biedulke do schroniska, .....nie wiem jak sobie wyobrażali warunki schroniskowe, niemniej w schroniskowym boksie sunia zimy, tak czy inaczej, nie przeżyje, bez natychmiastowej pomocy u m r z e !!!!! Sunieczka jest maleńka, waży ok 8 kilo, ma króciuchną sierść - sierść w kiepskim stanie z wyłysieniami, bo choć na śmietnikowych odpadkach brzuszek Śnieżki jest dość okrągły (oby w nim tylko śmietnikowe odpadki były) to jednak lata złego żywienia zrobiły swoje. Sunieczka nie ma ani jednego ząbka... Widać po niej, że jest bystra i musiała sobie radzić w niejednej sytuacji, bo udało jej sie zdobyć kawałeczek gąbki ze starego posłanka i siedzi na nim dygocząc z zimna i strachu...., w ten sposób strzeże tej odrobiny ciepła, swojego jedynego skarbu jaki ma w tej chwili... Psinka jest przemiła dla ludzi, niekonfliktowa w stosunku do zwierząt w schroniskowym boksie....., bez zębów, bez porządnej sierści jej dni są policzone, nie bedzie w stanie ani rywalizować o jedzenie ani wytrzymać chłodów... jej nr to: 1672/09 kontakt do ogłoszeń: 0792 333 938 Quote
kikou Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 fotki niuni na jej zdobycznym kawałku gąbki.....:-(:-(:-( Quote
kikou Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 ....bardzo, bardzo proszę o pomoc..... Quote
Angel_ Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Ojej ale serduszko :( Hopaj po domek malenstwo cudne!! Quote
siekowa Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Brak słów. :( Dałam ją na psiegrane-marzenia.pl i nk seniorów. Można prosić jeszcze o maila do kontaktu? Quote
kikou Posted November 5, 2009 Author Posted November 5, 2009 [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Quote
sabina*** Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Boże..... :placz: od razu rycze jak takie coś widze:-( Quote
GoskaGoska Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 sunia się pokazuje i prosi o domek na ostatnie lata zycia Quote
Bambino Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Zapisuję sobie i tak jak obiecałam Kikou zajrzę dokładnie dziś. Quote
carolinascotties Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 moze deklaracje na domek tymczasowy chociaz??? jestem za granica - wracam za dwa tygodnie... na pewno wplace pieniadze. Quote
carolinascotties Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 czy ktoś może zrobic banner? potrzebne sa tez ogloszenia....:loveu: Quote
xmartix Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 ja mogę parę ogłoszeń porobić wieczorkiem późnym Quote
kikou Posted November 6, 2009 Author Posted November 6, 2009 myślmy Kochane Dziewczyny bo ta niunia w schronisku nie da rady.... tu czas goni.... Ecci ma ją przedstawić jakiemuś domkowi, ktory chce przyjąć seniorka w potrzebie ale to absolutnie nic pewnego.... wiec blagam pytajcie o pomoc dla niej nawet w mysiej dziurze..... Quote
Agnieszka(Visenna) Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Isadorko - śliczne bannerki, dziękujemy. Szkoda, że miejsca w podpisie tak mało. Quote
Recommended Posts