rodzice Posted December 31, 2013 Posted December 31, 2013 ja raczej bałabym sie zaduszenia małego przez mamę albo wyrzucenia z kojca jak sie cyca uczepi Quote
marako Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 Hondzia jest bardzo delikatna i ma oczy wokół głowy, żeby nie uszkodzić żadnego. Mamy też półeczkę w kojcu, żeby nie przygniatała do ściany. Jak będą musiały zostawać same, to będą miały już 2 tygodnie, co oznacza w mojej rasie, że są już niemałe. Niestety nie da się dyżurować przy kojcu non-stop, każdy ma jakieś obowiązki typu praca, sesja itp. No i spać też trochę trzeba, jak się wstaje do pracy. Ryzyko niestety istnieje, że czegoś się nie dopilnuje, ale dajemy z siebie wszystko, co możemy i wierzymy, że suka da radę też ogarnąć maluchy (są rasy, w których nawet potrafi zagryźć własne szczenię, ale to nie ta) Quote
marako Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 Jak tam u Was, [B]mesala[/B], [B]Zofijówka[/B], czy przybyło Was na Nowy Rok? Quote
rodzice Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 [quote name='marako']Hondzia jest bardzo delikatna i ma oczy wokół głowy, żeby nie uszkodzić żadnego. Mamy też półeczkę w kojcu, żeby nie przygniatała do ściany. Jak będą musiały zostawać same, to będą miały już 2 tygodnie, co oznacza w mojej rasie, że są już niemałe. Niestety nie da się dyżurować przy kojcu non-stop, każdy ma jakieś obowiązki typu praca, sesja itp. No i spać też trochę trzeba, jak się wstaje do pracy. Ryzyko niestety istnieje, że czegoś się nie dopilnuje, ale dajemy z siebie wszystko, co możemy i wierzymy, że suka da radę też ogarnąć maluchy (są rasy, w których nawet potrafi zagryźć własne szczenię, ale to nie ta)[/QUOTE] ja wyjechałam sobie na wakacje kiedy szczeniaki miały 3 tygodnie , zostawiłam z synem i synowa no i jak wróciłam było 1 mniej , suka zadusiła kładac sie przy karmieniu . Od tego czasu nie ruszam sie z domu a synowa ma uraz ( strasznie płakała ) z moimi jest tak ze suki kłada sie tam gdzie jest wiecej maluchów i kiedy chciaz jedno zassie to choćby kilka piszczało pod nia to sie nie ruszą . Pilnuję 24 h na dobę przez 4 tygodnie , śpiac nawet z nimi czyt. obok :) Quote
Zofijówka Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 U nas cisza. Z rana Mimbla jeszcze raz troszkę rzygnęła, było dużo kupek, ale teraz nic się nie dizeje... Quote
Itske Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 Marako, jakie śliczniaste i słodziaste robalki! Zofijówka - trzymamy kciuki! a my łazimy :), Ickowa balowała do 5 rano, a to ciasteczko, a to wody, a to kota pogonić,a to TV zmienić, a to na łóżko, a to pod łóżko, a to siku, potem wrąbała michę żarcia i chrapie, a ja padnięta :) Quote
aneta Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 Moje na szczęście mają odruch zagarnięcia najpierw w 1 miejsce a potem położenie się jak kwoka na jajach zagarniając w kierunku brzucha. Przez 26 lat miałam niestety przypadki że traciłam jakieś przy porodzie. I jedna suka niestety miała problem typu brak bóli partych i skończyło się na cesarkach. Teraz się bałam jak jej córka będzie rodzić, ale poszło w miarę jak na to że były b,duże. No i Reginka jest matką nad matkami, młode mają 2 miesiące a ona jeszcze z nimi się kładzie, liże, karmi. świetnie to wygląda jak "maluszek" połowę z matki ciamka mamusię ;) Quote
Itske Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 Przy pierwszym miocie Ickowej zachowywała się bez zarzutu, nikogo nie przygniotła, ale było ich pięć, i cycków starczało dla wszystkich, ale teraz zapowiada się na więcej i mam stracha, tym bardziej, że większość czasu będę z nimi sama. Mam nadzieję,z e mamunia nabrała też doświadczenia. Oby tylko szczęśliwie i zdrowo się urodziły. Quote
rodzice Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 moje tez karmia bardzo długo no i ciocie tez zdarza sie dostają mleczko i karmią , ale staram sie pozwalać bo potem robi sie maniana z cieczkami . Dziewczyny trzymam kciuki zeby sie wreszcie zdrowo rozsypały bo takie przeciagane nocki to masakra . Quote
Zofijówka Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 To prawda, taki półsen, gdzie człowiek budzi się na najdrobniejszy ruch suki- to żaden sen. A jak maluchy będą już na wierzchu, to już na pewno nie pośpię. Dziś odnotowaliśmy w ciągu dnia bardzo silny spadek temperatury. Mimbla bardzo chciała wracać z dworu, jak tylko się załatwiła i tym razem nawet sama weszła do kojca po powrocie. Niech to już będize dziś... Quote
gosiakds Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 [quote name='Zofijówka']To prawda, taki półsen, gdzie człowiek budzi się na najdrobniejszy ruch suki- to żaden sen. A jak maluchy będą już na wierzchu, to już na pewno nie pośpię. Dziś odnotowaliśmy w ciągu dnia bardzo silny spadek temperatury. Mimbla bardzo chciała wracać z dworu, jak tylko się załatwiła i tym razem nawet sama weszła do kojca po powrocie. Niech to już będize dziś...[/QUOTE] Tak, tak niech to już będzie dziś :) Trzymamy kciuki za szybki i bezproblemowy poród! Quote
aneta Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 Nie dość że człowiek nie dośpi bo suka może już rodzi to potem nie dośpi bo szczeniak zapiszczy, a potem bo akurat jest świetna zabawa w środku nocy z udziałem bandy 4-łapych potworków ;) Quote
rodzice Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 najlepsze zabawy sa o 4 nad ranem :evil_lol: Quote
aliga Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 Kurcze zastanawiam sie jak ta pani daje rade [url]http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/yaWW/[/url] czy to mozliwe? Quote
marako Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 [quote name='isabelle301']Daje jak daje ale biały sznaucer...?[/QUOTE] Oczywiście, że są białe sznaucery choć u tej pani to może nie do końca sznaucery... Ogromna pseudohodowla, opisywana na innych wątkach, sprzedaje poza siedzibą w dziwnych miejscach, czyta to forum (np. szybko wymieniła w ogłoszeniu jedną z fot, na której się coś nie zgadzało i ktoś o tym napisał - może i to przeczyta...) Quote
Itske Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 W okolicach Starogardu powstało nowe stowarzyszenie, psy z tego stowarzyszenia, o świeci! pchły, choroby, robaki itd - produkcja masowa, weci klną, ale umocowanie stowarzyszenie ma, zobaczcie jak te maluchy upozowane, żadne nie jest radosne. A rodowód? zaraz też swojej Funi z d Dogo zrobię rodowód (tylko nic nie zarobę, bo ona po sterylce).Tam masówka odchodzi! Quote
lovelator Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 lepiej nie ryzykować psa z pseudo, bo nigdy nie wiadomo czym to poskutkuje, chociaż miałam goldena uratowanego z pseudohodowli i był bardzo łagodny....(niestety jak miał 4 lata miał raka żołądka,więc musiałam go uśpić.). Quote
isabelle301 Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 [quote name='marako']Oczywiście, że są białe sznaucery choć u tej pani to może nie do końca sznaucery... Ogromna pseudohodowla, opisywana na innych wątkach, sprzedaje poza siedzibą w dziwnych miejscach, czyta to forum (np. szybko wymieniła w ogłoszeniu jedną z fot, na której się coś nie zgadzało i ktoś o tym napisał - może i to przeczyta...)[/QUOTE] A możesz wrzucić jakieś foto takiego białaka prawdziwego? Chyba rzadkość... jest ich wiele w okolicy, ale żadnego nigdy na oczy nie widziałam białego Quote
Maupa4 Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 [quote name='isabelle301']A możesz wrzucić jakieś foto takiego białaka prawdziwego? [B]Chyba rzadkość.[/B].. jest ich wiele w okolicy, ale żadnego nigdy na oczy nie widziałam białego[/QUOTE] Czy ja wiem czy rzadkośc skoro wzorzec przewiduje takie umaszczenie ... [quote] [B]Standard przewiduje [/B]cztery rodzaje umaszczenia sznaucerów miniaturowych: czarne, czarno-srebrne, "pieprz i sól" i [B]białe.[/B] [/quote] [IMG]http://pu.i.wp.pl/?k=NDExNjc0OTIsNzY0NTkz&f=borys_crystal.jpg[/IMG] Quote
isabelle301 Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 Dziękować! Wygląda majestatycznie :-) Quote
Itske Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 halo, tu porodówka jest :lol: my tu w nerwach :lol: Co jest, Moje Drogie, też tam macie? suka cały dzień śpi, leni się i w ogóle spokój, w nocy małe robią sobie tor agility i co 50 min kursuje, a to siku, a to podrap, a to jęczy, a to jeszcze coś innego około 4 - 5 nad ranem się uspokaja i może spać cały dzień, w związku z tym ja już nieprzytomna chodzę :angryy: dzisiaj odmówiła jedzenia, hm.... a sznaucery białe faktycznie śliczne :lol: Marako - jak tam? Zofijówka? Quote
aneta Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 No wiesz może trzeba brać przykład z takiej gdzie ją obchodzi poród suki tyle co zeszłowieczny śnieg. Byle było więcej kasy (!) A ludzie b.wolno się uczą ..... dlatego takie procedery kwitną -( Ja ostatnie dni Reginy to przeleżałam jak na rozpalonych węglach ;) a teraz chodzę niedospana z powodu nocnych harców ! No ale kojec jest dalej koło łóżka ! No i piesek już będzie jechał w niedzielę do domu, 31 XII skończyły 2 msc ! Ale ten czas leci ! Quote
Itske Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 [quote name='aneta'] No i piesek już będzie jechał w niedzielę do domu, 31 XII skończyły 2 msc ! Ale ten czas leci ![/QUOTE] Aneta - my się co najmniej ósemki spodziewamy :), już jestem niedospana :) Dzięki za wsparcie :) Quote
Recommended Posts