Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='miniaga']To grzywacze chińskie: 2 pierwsze dziewczynki to odmiana owłosiona a ostatnia panienka jest łysa.[/QUOTE]
Cudne cudne cudne - wielkie gratulacje !!

Posted

[B]miniaga[/B] - zdjęcia boskie, małe są przesłodkie :D
Ale jestem ciekawa jak to możliwe by miały dwóch ojców? W sensie, że ja pierwszy raz widzę takie krycie podwójne.
Możesz powiedzieć w jakim celu takie krycie? Bo rozumiem, że jest to dopuszczalne przez zkwp?

Posted

[quote name='dzasta']

Agnethka jak doniosły mi wróbelki rodzi razem z Aru więc trzymajmy kciuki mocno za dziewczyny!!![/QUOTE]

tak, tak rodzimy i mamy jak narazie:

[B]10:48 - chłopak - 400g
11:08 - dziewucha - 380g[/B]

Posted

[quote name='Judit'][B]miniaga[/B] - zdjęcia boskie, małe są przesłodkie :D
Ale jestem ciekawa jak to możliwe by miały dwóch ojców? W sensie, że ja pierwszy raz widzę takie krycie podwójne.
Możesz powiedzieć w jakim celu takie krycie? Bo rozumiem, że jest to dopuszczalne przez zkwp?[/QUOTE]

Kilkakrotnie na wątku była poruszane dlaczego bylo podwójne krycie.

Sunia była planowo kryta, ale drugi samiec nie wytrzymał i do krył.
Dlatego maluchy będą miały robione badania aby stwierdzic po ktorym reprodukotrze są.

Wątek podczytuje od dawna wszystkie szczylki są cudowne........ Uwielbiam takie maleństwa.

Wszystkim mamusiom i ich Babcią serdecznie gratuluje.

Posted

[quote name='agnethka']tak, tak rodzimy i mamy jak narazie:

11:08 - dziewucha - 380g[/B][/QUOTE]

:multi::multi::multi:Gratulacje, trzymam kciuki żeby wszystko poszło sprawnie i bez problemowo!!!!!

Posted

A ja jeszcze króciutkie pytanie. Czym można przemyć pępuszki maluchom? Odpadły nam już pięknie pępowiny i jeden pępuszek coś mi się nie podoba. ...

Posted

[quote name='Impresja']przepraszam, że w tym temacie ale tu jest wielu kompetentnych. Moja suka ma ciąże uroroną, od tydognia rozgrzebuje ledowisko a przed wczoraj dostała mleka. Z domowych sposobów znam jodynę z parafina do wcierana w sutki. Coś jeszcze moge dla niej zrobic, czy od razu leki ładować?[/QUOTE]
Ja jestem zwolenniczka nie wcierania niczego - każde dotykanie, wcieranie, głaskanie po sutkach daje suce w czasie ciąży urojonej bodziec do produkcji mleka w ilości jeszcze większej, bo jej sie uraja, ze szczeniakikarmi jak sie ją tam dotyka. To taka teoria którą już kilka razy słyszałam i z którą sie w pełni zgadzam.Najlepiej dużo ruchu, bardzo mało jedzenia, pochować wszystkie zabawki i chłodno traktować (nie głasakć, nie uzalać sie)

Posted

[quote name='miniaga']A ja jeszcze króciutkie pytanie. Czym można przemyć pępuszki maluchom? Odpadły nam już pięknie pępowiny i jeden pępuszek coś mi się nie podoba. ...[/QUOTE]

Ja bym Rivanolem próbowała.

Posted

[quote name='agnethka']tak, tak rodzimy i mamy jak narazie:

11:08 - dziewucha - 380g[/B][/QUOTE]

mamy drugą dziewczynkę:

[B]13:20 - dziewucha - 350g[/B]

Posted

[quote name='Patka']bawo i nawet fotki zrobiłaś szok, ale spokojna głowa z Ciebie ![/QUOTE]

słuchaj szok - zero stresa :D

zielony - chłopak
różowa - dziewczynka
orange - dziewczynka

jak skończymy i odpoczniemy to będzie ładna sesja ;) to takie na szybko ;)

Posted

Agnethka - czy jeszcze będzie jakis malec?
Na razie macie 2 dziewczyny i 1 chłopak! I dobrze. Bo wszedzie rodzą się chłopaki... Może u Ciebie będzie wreszcie przewaga suczek?

pzdr.

Posted

[quote name='miniaga']A ja jeszcze króciutkie pytanie. Czym można przemyć pępuszki maluchom? Odpadły nam już pięknie pępowiny i jeden pępuszek coś mi się nie podoba. ...[/QUOTE]
Pioktaniną- najlepiej i suczce nie zaszkodzi jak będzie wylizywać bo niemowlakom buźki tym pędzlowano przy pleśniawkach.

Posted

Dzięki ewtos i wszystkim innym!

Agnethka jakie urocze twoje malce:loveu:Trzymamy kciuki dalej.

A tutaj parę fotek moich dziubasków.

[URL]http://www.facebook.com/album.php?aid=25863&id=100000108211358&l=0a34693db8[/URL]

Dziewczynki są silne, ładnie przybrały. Jadzia nie chce jeść ,wszystko zakopuje, więc musiałam jej ugotować. Kurczaczkowi z warzywami i ryżem się nie oparła:evil_lol:

Posted

Gratulacje dziewczyny :multi:

U mnie na osiedlu jakiś facet sobie sprawił małą grzywkę łysą, jest przepiękna :loveu: Ciekawa jestem jak będą rosnąć i się zmieniać małe grzywki, a szczególnie łysolka :)

Posted

można puścić ;) mamy trzy śliczne maluszki :) 1 chłopak i 2 dziewuchy ;)

towarzystwo ma się świetnie, szczenięta są po pierwszym przeglądzie weterynaryjnym - zdrowe i silne, Arusia wspaniale się nimi opiekuje ;) jak odpoczniemy po porodzie to zrobimy jakieś ładne zdjęcia :)

Posted

[quote name='agnethka']można puścić ;) mamy trzy śliczne maluszki :) 1 chłopak i 2 dziewuchy ;)

towarzystwo ma się świetnie, szczenięta są po pierwszym przeglądzie weterynaryjnym - zdrowe i silne, Arusia wspaniale się nimi opiekuje ;) jak odpoczniemy po porodzie to zrobimy jakieś ładne zdjęcia :)[/QUOTE]

Raz jaszcze gratulujemy!!!!!!!!:):)