Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ojj w marcu dużo będzie się działo i forum znowu zasypiemy fotami.. ;-)
Trzymam za wszystkie mamusie kciuki! ;]

Koreksonowa - serduszko troszkę się rozlazło, ale dalej sercem jest. Drugie koło brzucha też jest. ;-)

Posted

[quote name='Elitesse']my rodzimy za 3 tygodnie :)
juz sie nie moge doczekac bo ostatnie szczeniaczki byly u nas w grudniu 2008[/QUOTE]
My też za 3 tygodnie :) Pierwsze maluchy Graculi i ogólnie nasze pierwsze :)
W ogóle to wczoraj przeżyłam lekki szok ;) Nie widziałam suki przez tydzień, jak wyjeżdżałam była tylko lekko zaokrąglona, wczoraj wróciłam a tu już niezły brzuszek urósł :) Ciekawa jestem jak będzie po kolejnym tygodniu, bo teraz to już chyba z dnia na dzień jest coraz szersza :lol:

Posted

[quote name='rodzice']Kurka to wy juz w gotowosci[/QUOTE]
no już. Temperatura 37,1, obiadu nie zjadła, więc czekamy, ale u niej to zwykle wszystko długo trwa, więc pewnie jeszcze troszkę poczekamy. :)

Posted

Trzymamy kciuki za wszystkie niedługo rodzące, a my już po. Od wtorku jesteśmy w powiększonym gronie :multi:. Niestety nie obyło się bez pomocy weta który wydobył naszą trójeczkę na świat. Ale chyba nie jest źle skoro już dziś sucz próbowała na spacerze uskuteczniać biegi i hopki :mad:. A oto i moje szczęścia :loveu:
[IMG]http://www.jessandrationi.com/wp-content/uploads/2010/02/Maluszki.png[/IMG]
[IMG]http://www.jessandrationi.com/wp-content/uploads/2010/02/Jessi-i-dzieci.png[/IMG]
[IMG]http://www.jessandrationi.com/wp-content/lg-gallery/Miot%20A/Razem2.png[/IMG]
[IMG]http://www.jessandrationi.com/wp-content/lg-gallery/Miot%20A/Razem3.png[/IMG]

Posted

To my też się pochwalimy:)

nasz Spark został TATUSIEM!!!!, 13 grudnia 2009 przyszły na świat niedalego Salzburga małe szpice wilcze 4 dziewczynki i 4 chłopców. Szczęśliwą mamusią została DESNA vom Hadermakrt
[URL=http://img294.imageshack.us/i/desnaneu2.png/][IMG]http://img294.imageshack.us/img294/3894/desnaneu2.png[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='tuskazet'] Od wtorku jesteśmy w powiększonym gronie :multi:. Niestety nie obyło się bez pomocy weta który wydobył naszą trójeczkę na świat. Ale chyba nie jest źle skoro już dziś sucz próbowała na spacerze uskuteczniać biegi i hopki :mad:. A oto i moje szczęścia :loveu:
[/QUOTE]

GRATULACJE urocze maluszki :)

Posted

[quote name='Dzidtka_Gl']eeee no gratki dla Sparka, zagraniczne krycie i jaki fajny miocik SUPER!!![/QUOTE]

[quote name='*kleo*']Gratulacje dla dożkowej mamusi i szpicowego tatusia :)[/QUOTE]

Bardzo dziękujemy w imiemiu swoim i Sparka;)

Posted

My też już po, ciężko było, poszło dużo oxytocyny, glukozy, theracalcium, bioakrylu, ostatni szczeniak dosłownie został wymasowany i wyciągnięty, ale się udało.
Maluchów 7, mama nie cięta - teraz odsypia.

Posted

[quote name='sodalis']My też już po, ciężko było, poszło dużo oxytocyny, glukozy, theracalcium, bioakrylu, ostatni szczeniak dosłownie został wymasowany i wyciągnięty, ale się udało.
Maluchów 7, mama nie cięta - teraz odsypia.[/QUOTE]

Gratulacje dla dzielnej mamuśki :)

Posted

[quote name='sodalis']My też już po, ciężko było, poszło dużo oxytocyny, glukozy, theracalcium, bioakrylu, ostatni szczeniak dosłownie został wymasowany i wyciągnięty, ale się udało.

Rany to faktycznie musialo być ciężko - całuski dla dzielnej mamusi

Posted

Gratulacje ;) !!!!!!

Posted

Gratulacje :)

A ja dzisiaj poczułam maluchy pod ręką, kopią mamę te potworki :)

Posted

[quote name='rodzice']Rany to faktycznie musialo być ciężko [/QUOTE]
No cięzko było, nawet nad cesarką się zastanawiałam, ale ja zawsze wolę nie ciąc, jeśli tylko to możliwe, najważniejsze, że się udało, dziś mamusia już w dobrej formie, chetna na spacerki i z dużym apetytem. :)

Posted

Witam
Czy można się dopisać do grona "oczekujących marcowych"?
Mamy termin na 22 marca
Na usg było widać ...1! szczenię...a tak myślałam, zę będzie więcej:lol:

Jak ja "je" porozdzielam:lol:
No chyba że się schowały

Wchodże sobie tu na stronę :razz:i pierwsze co czytam...to opis trudnego porodu:lol:....,ale sie podbudowałam.;)
To nasz pierwszy poród...no jej pierwszy, a ja rodziłam dwóch synów:lol:
Oby było podobnie;)
Sodalis jestem pełna podziwu:p

Posted

broń boże nie chce straszyć ale jak jest jedno faktycznie to suka moźe nie śpieszyć się z porodem ( nie będa sie pchały na świat z braku miejsca ) trzeba pod koniec bardzo obserwować żeby nie przenosiła (oczywiście wcale tak nie musi być ! ) ... z drugiej strony jak jest baaardzo liczny miot często są wcześniaki... i tak źle i tak nie dobrze ;)

Posted

Oleniek - u mnie urodziło się jedno ;) było punktualnie i bez problemów ;) tylko suka nawiała później, bo nie wiedziała o co kaman w tym wszystkim i trzeba było ją nauczyć co i jak się robi :D

Posted

[quote name='Oleniek']Witam
Czy można się dopisać do grona "oczekujących marcowych"?
Mamy termin na 22 marca
Na usg było widać ...1! szczenię...a tak myślałam, zę będzie więcej:lol:

Jak ja "je" porozdzielam:lol:
No chyba że się schowały

Wchodże sobie tu na stronę :razz:i pierwsze co czytam...to opis trudnego porodu:lol:....,ale sie podbudowałam.;)
To nasz pierwszy poród...no jej pierwszy, a ja rodziłam dwóch synów:lol:
Oby było podobnie;)
Sodalis jestem pełna podziwu:p[/QUOTE]

Ja tez niedawno byłam na usg , lekarz zobaczyl jedno szczenie i stwierdzil ciaże a ja na to panie doktorze proszę dobrze poszukac bo jedno to za mało - ja płace w euro za krycie to raz :cool3:, ludzie czekaja to dwa ;). no to pan doktor sie bardziej postarał , pogmerał , sunie poprzekrecal i się pyta , a ile by pani chciala , no to ja ze ze 4 by stykneło - no i byly 4 :loveu:
Po tygodniu poszlam na powtórne usg , noe zeby zobaczyć czy cos się czasami nie wchłonęlo . Pan doktor na dzień dobry - no to znowu szukamy ? a ja na to tak tylko dzisiaj poprosze o 6 ! I wiecie ile znalazł ?:crazyeye: