Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Asiu, ta karma w Polsce jest dostępna od niedawna. Stronkę mają - [URL="http://www.orijen.pl"]www.orijen.pl[/URL] , ale dopiero ją tworzą. Producent chyba ten sam co Acany . Jeden minus to jej cena - 7 kg - 120 zł.

Posted

Oj, cena mocno spora. Ale mnie bardziej niepokoi ten idealny skład. Gdyby rzeczywście było aż tak dobrze, to cena powinna być znacznie wyższa. A skoro jest, jaka jest, to jakiej jakości jest to mięso i te warzywa i owoce? Zgniłki czy co?

Posted

[quote name='Asiaczek']E, jakby były zgniłki, to sunia Cavisi by tego nie jadła...
pzdr.[/quote]
No nie wiem :diabloti: Ona działa według zasady -im bardziej capi, tym lepsze .
Pochwalę się wam, że była u nas dzisiaj znajoma lekarka i osłuchała mały brzuszek :loveu: . Cudo, dziewczyny - już im serduszka słychać,tak szybciutko biją. Poza tym moja sunia już jest tak grubiutka, że ja nie wiem co będzie za tydzień, dwa :evil_lol:

Posted

teraz już śledze ten topic na zupełnym luzie bo moje maluchy mają już 10 dni :)
jak tak czytam to dochodzę do wniosku, że u mnie ciąża mojej suni nie była taka straszna bo i aktywność i wilczy apetyt miała do końca, jedyne co nam dokuczało to to 18kg więcej...

a oto jedna z moich panienek jak miała 7 dni :)
[IMG]http://img144.imageshack.us/img144/781/22022007020suczka10copyqo9.jpg[/IMG]

Posted

Asiek, dziewczynka jest śliczna, taki słodki ma bamboszek. Zazdroszczę ci, że już JE masz.
A tak z innej beczki - jak to papierkowo wygląda? Mam kartę krycia, to co dalej? Kiedy mam ją złożyć do związku?

Posted

Najpierw poczekaj, aż maluszki się urodzą. :lol:

Potem idziesz do Oddziału i tam wykupujesz kartę miotu, wypełniasz ją. Karta miotu + karta krycia zostawiasz w oddziale (dostajesz kopie) + opłacasz przegląd i metryczki. I czekasz.
Pzdr.

Posted

Zgodnie z przepisami miot należy zgłosić w oddziale w ciągu 2 tygodni od daty urodzin (kiedyś w Krakowie robili mi "afronty", że za późno zgłosiłam).
Przy zgłoszeniu należy złozyć kartę krycia i wykupić kartę miotu. A dalej to różnie bywa w różnych oddziałach.
W Krakowie należało wypełnić kartę miotu i wykupić kartę tatuażu. Następnie zrobić u jakiegoś wet. tatuaż (w 5 tygodniu) a natępnie zgłosić miot do przeglądu (w 6 tygodniu).

Natomiast w Będzinie po otrzymaniu karty miotu wypełnia się ją spokojnie w domu i w 6 tygodniu życia zgłasza miot do przeglądu. Przegląd odbywa się bądź w oddziale, bądź w domu (jak kto woli) i przy przeglądzie szczenieta są tatuowane. Jeżeli przegląd odbywa się w oddziale, to dodatkowo można od razu szczenieta zaszczepić i zachipować.

Posted

Wielkie dzięki Asiaczku za pomoc!!!:loveu:
Jesteśmy dwa tygodnie przed porodem i mam nadzieje, zę Bóg da, by cało i zdrowo maluszki sie urodziły :)

Asiek, śliczne dzieciaczki!!!!:loveu:

Alojzyno, za późno się dowiedziałam, ze wcale nie musiałam lecieć od razu z kartą krycia do ZK, mogłam poczekać i przy przeglądzie dać wszystkie dokumenty ...Na drugi raz będę mądrzejsza ;)

Ty nalezysz do Krakowa czy Będzina?

Posted

[quote name='Asiaczek']Najpierw poczekaj, aż maluszki się urodzą. :lol:

Potem idziesz do Oddziału i tam wykupujesz kartę miotu, wypełniasz ją. Karta miotu + karta krycia zostawiasz w oddziale (dostajesz kopie) + opłacasz przegląd i metryczki. I czekasz.
Pzdr.[/QUOTE]

A ja kupowałam karte krycia, kiedy maluchy miały 4 tyg., wypełniałam ją podczas przeglądu i wtedy oddawałam.
Cavisia, Ty należysz do rzeszowskiego oddziału?

Posted

[quote name='nice_girl']A ja kupowałam karte krycia, kiedy maluchy miały 4 tyg., wypełniałam ją podczas przeglądu i wtedy oddawałam.
Cavisia, Ty należysz do rzeszowskiego oddziału?[/quote]
Nice_girl - z nieba mi spadasz:loveu:.Tak, należę właśnie do Rzeszowa.
To po co ja jak głupia mordowałam się przez półtorej godziny o tą kartę? :crazyeye:
Powiedz mi jak u nas wygląda robota papierkowa. Jak wygląda przegląd i gdzie - w domu czy w związku? I kiedy tatuowanie?

Posted

[quote name='Cavisia']Nice_girl - z nieba mi spadasz:loveu:.Tak, należę właśnie do Rzeszowa.
To po co ja jak głupia mordowałam się przez półtorej godziny o tą kartę? :crazyeye:
Powiedz mi jak u nas wygląda robota papierkowa. Jak wygląda przegląd i gdzie - w domu czy w związku? I kiedy tatuowanie?[/QUOTE]

Daj maila, a zaraz Ci napiszę. :)

Posted

Czekamy na relację :-). Ale swoją drogą ciekawskie jesteśmy :cool3: , ani odrobiny prywatności im nie zapewnimy ;).
U mnie znów bunt na orijena, więc teraz karmimy tak :moczony hills p/d zrobiony na papkę, oprócz tego, żeby skusić puszka hills dla alergików jako smakołyk. I to je ze smakiem, jak zacznie jeść, to wcina jak wygłodniały pies. Mam nadzieję, że już na dobre wrócił jej apetyt i więcej zmian nie będzie. Poza tym brzuszek jej rośnie bardzo. Oglądałam zdjęcia sprzed tyodnia i teraz, to urósł, że ho ho :).

Posted

[quote name='Asiaczek']I bardzo dobrze, że brzuszek urósł. Musi rosnąć a my musimy się cieszyc, że tam w środeczku rozwijają się małe bubulinki...:loveu::loveu::loveu::loveu:
Pzdr.[/quote]
:razz: Czy Yorce w ciąży podaje sie jakieś specjalne witaminki??

Posted

Jak karmisz sucha karmą, przeznaczoną dla suk w ciąży - ja nie podaję żadnych dodatkowych witamin.

Podejrzewam, że może dla suk ciężarnych duzych ras - podaje się jakies dodatkowe witaminki...
Pzdr.

Posted

Alojzyno, a skąd dokłądnie jesteś? ;)
Nie myślałaś nad NT(nie, żebym coś miała do Będzina, bo fajni ludzie, tak tylko pytam ;))

Saksja!Trzymam kciuki za udane krycie!!!!!:loveu:

Ja w ciąży suni podaję karmę dla ciężarnych suk, nic więcej :)

Dziś kupiłam "kwokę" i jak przyjdzie kojec, to oficjalne montowanie i jesteśmy zwarci i gotowi ;)