Jump to content
Dogomania

Pół roku trzymali go w piwnicy!!!A teraz śpi na kanapie:) Marlej ma dom! :):)

Recommended Posts

Posted

[quote name='gusia0106']Nie myślałyśmy jeszcze nad tym zdaje się ;)
Ma nużycę, w schronie bez szans na wyleczenie.
Wczoraj jedna nasza ONka poszła do domu więc może zostaną jakieś pieniądze.
[/QUOTE]
Pewnie, że zostało, coś ok 250 zł. Dopisałam do Amigo ale to nie ma znaczenia u kogo będą. Są jeszcze z Bruna, jesteśmy szalenie bogate ;) poza tym coś wymyślimy.
[quote name='Greven']
Co to za nowy hotel?
Jaka akcja ze szczeniakami?

Wczoraj poszłam wcześnie spać i teraz taka nie na czasie jestem :([/QUOTE]
Opowiem Ci jutro przez telefon, w skrócie pewna kobieta- Biedrzycka miała 2 schroniska, mordownie zwierząt. Jedną chyba zamknięto, a druga działa jak gdyby nigdy nic. W weekend był tam Emir i Arka, szczeniaki umierają z głodu, starsze też, nie ma żadnych zapasów jedzenia a komisja, która przyjechała, nie bardzo wie, czy można psy zabierać. Sunia pogryziona umarła im na rękach itd itp.
Baba handluje szczeniakami, a Kostek z dogo miała wątek szczeniąt ( strasznie ich bylo dużo)- podobno trzymała je u tej baby Biedrzyckiej...
Hycel z okolic, który wozi psy do mordowni B ma strone adopcyjną, a tam podany jest numer Kostek i hycla. Nieźle, co?

[quote name='gusia0106']Eeeee, hotel wcale nie nowy, ale ze względu na jakość wiecznie obłożony;)
u Ronji:) (bo o ten dla Majki pytasz, tak?;) )

No dobra, wstawiam, ale jakość upiorna...
[/QUOTE]
Niesamowite, on na tych filmach jest taki "normalny" pies:loveu:

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale cwaniaczek z tego Marleja - tak mu się spodobało przychodzenie na gusiowe zawołanie, że nawet nie za każdym razem szedł pod same drzwi (żeby nie musiał za daleko wracać):evil_lol:!

Posted

[quote name='mysza 1']Link- jest co czytać [url]http://www.dogomania.pl/threads/119313-Wielka-akcja-KrAE-A-el-k-Chynowa-KOSZMAR-PSOW-POWRACA/page371[/url][/QUOTE]

Nie mogę tego czytać, zbiera mi się na wymioty. I to nie tylko z powodu kanalii, jaką jest pani Wiesława B, ale z powodu przepychanek, kłótni, wasni między różnego rodzaju organizacjami, które zamiast służyć zwierzęton nawzajem się opluwają i niszczą. Te tony pomyj, które są tam na siebie wylewane powoduje, że wielu osobom odechciewa sie pomagać.

Posted

[quote name='Tora&Faro']Gusiu te Twoje filmiki są obłędne....a Marlej niesamowity:)....[B]wygląda na normalnego[/B], radosnego psa:loveu:[/QUOTE]

niestety z tym sie zgodzić nie mogę
Marlej nie wyglada na normalnego
on jest wyjątkowy i na takiego włąsnei wyglada ;)

Posted

To prawda, wyjątkowy pies, ale widać w nim jeszcze jakby niedowierzanie, moment zawahania ... i dopiero się rozpromienia i wtedy bieg do Gusi. Uwielbiam te filmiki no i jeszcze ten ujmujący gusiny głos :)

Posted

Mam filmik z wieczornego głaskania :)
Ale podejrzewam, że nie widać na nim nic bo tylko lampka się paliła;)

A wiecie, że mam obrońcę?
Dzisiaj rano spotkaliśmy dużą, nastroszoną bokserkę. Jak była skierowana pyskiem w stronę Marleja i powarkiwała to on był grzeczniutki, wysyłał uspokajacze i sobie stał.
Ale jak skierowała ten groźny pysk w moją stronę Killer wszedł pomiędzy nas i ją obszczekał :)

Mądrala jaka:) Kozaczek papierowy:)

Posted

zdaje się, ze Ewusiek tutaj zaglada
jakby mi sie watki pogibały to przepraszam za offa
wczoraj w tvp info było o katowaniu zwierzat
i było o ratowaniu Brendy leonbergerki
bo wypowiadala się Emir
materiał pewnie do znalezienia w necie
ale ja chwilowo musze popracowac ;)

a marlej niech sie szykuje na kontrole ;)

Posted

[quote name='gusia0106']Mam filmik z wieczornego głaskania :)
Ale podejrzewam, że nie widać na nim nic bo tylko lampka się paliła;)

A wiecie, że mam obrońcę?
Dzisiaj rano spotkaliśmy dużą, nastroszoną bokserkę. Jak była skierowana pyskiem w stronę Marleja i powarkiwała to on był grzeczniutki, wysyłał uspokajacze i sobie stał.
Ale jak skierowała ten groźny pysk w moją stronę Killer wszedł pomiędzy nas i ją obszczekał :)

Mądrala jaka:) Kozaczek papierowy:)[/QUOTE]

Marlej broni swojej Pańci i bardzo dobrze:) tak powinno być...dzielny chłopak;)

PS Gusiu gdzie ten filmik z głaskania...

Posted

[INDENT]Przepraszam za offik o Rudolfiku z wątku Mru...

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/178530-maA-y-stary-Rudolf-porzucony-na-mrozie-zaAE-ma-wAE-troba-i-nerki-w-zA-ym-stanie-DOMU"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/1785...ym-stanie-DOMU[/COLOR][/URL]

Znaleziony w Zalesiu Dolnym mały, kilkunastoletni, schorowany staruszek Rudolfik umiera. Potrzebny domek na dożycie...
Wyniki fatalne!!! Wczoraj ogłoszenie w "Metrze" i tragedia: ani jednego telefonu!!!

Proszę, zajrzyjcie! Może kogoś znacie, kto pomoże!!! [/INDENT]

Posted

[quote name='Tora&Faro']Dzień dobry:)

jak się miewa Marlejek Gusiu?[/QUOTE]

Dzień dobry Ciociu Gosiu:)

Łachudra kwitnie:)
Jeszcze trochę i będzie z niego przylepa;) Codzienne głaskanie poranne i wieczorne jest już rytuałem.

Na klatce, jak wracamy ze spaceru, już go nawet nie muszę wołać, bo sam leci pod drzwi i wraca do mnie w podskokach. W domu oczywiście słucha mnie jak chce. Jak nie chce to nie słucha;)
Uczymy się siadać, ale póki co efektów brak.
Tak sobie wymysliłam, że znowu wykorzystam wchodzenie do domu. Jak już przyjdzie wołany milion razu to potem jeszcze na dokładkę będzie musiał usiąść pod drzwiami. I dopóki nie usiądzie to nie wchodzimy do domu.

Wczoraj przyszła karma jego ulubiona więc łasuje na potęgę;) On ją traktuje jak smaczki, taka jest pyszna.
I w końcu przetestowaliśmy makaron chiński ;), którego dużą ilość dostaliśmy od Ewy.
Smakuje:)

A dziś będziemy mieć psio- ludzkich gości, prawda 3x?;)
Pewnie więc będzie się działo:)