Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A dzisiaj była na spacerze nad rzeką i wybiegała się i nawęszyła- oczywiście wszystko w granicach rozsądku, tzn. bliziutko Pańci:evil_lol: jak udowodnicie, że tu patrzycie, to będą zdjęcia...:mad:

• Replies 529
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No dobra, ale jak się cioteczki nie pokażą, to powiem Łysi i się na was obrazi!!!!

Piesia na spacerze:

"pies bojowy":evil_lol:

"Pańcia, co mówisz? Słucham uważnie..."

I co? Wypiękniała, prawda?:loveu:

Posted

:loveu: Piesia jaka szczęsliwa, wyładniała...
Jak sobie przypomne, jaka była biedna w schronisku, taka zagubiona i nieśmiała, trzymała sie na uboczu i tylko tak smutno patrzyła swoimi mądrymi ślepkami - to oczy mi sie poca ze wzruszenia.
Bardzo proszę przekaz Opiekunce, że często wspominamy ją i Łysie-Piesie - żeby sobie dodać sił - że jak Łyska dom znalazła i ktos ja pokochał, to każdy ma szanse na dom.

• 2 weeks later...
Posted

Piesia robi sie coraz odważniejsz, ba! bezczelna:evil_lol: Warczy groźnie na psy które chca obwąchać jej pańcię... Wczoraj ukradła bassetce Matyldzie cielęcą kość do mamlania- nieważne, że się aż uginała, bo kość długa jak cała Piesia... zaniosła na posłanie i zaczęła obrabiać do czysta:evil_lol:

Posted

[quote name='ulvhedinn']Piesia robi sie coraz odważniejsz, ba! bezczelna:evil_lol: Warczy groźnie na psy które chca obwąchać jej pańcię... Wczoraj ukradła bassetce Matyldzie cielęcą kość do mamlania- nieważne, że się aż uginała, bo kość długa jak cała Piesia... zaniosła na posłanie i zaczęła obrabiać do czysta:evil_lol:

jednym słowem super pies :lol: :eviltong: :lol:

a co !!!!!!!!
ze wszystkim sobie radzi - z konkurencja , z ogromna koscia ;)
super Łysia :multi:

Posted

[quote name='ulvhedinn']Piesia robi sie coraz odważniejsz, ba! bezczelna:evil_lol: Warczy groźnie na psy które chca obwąchać jej pańcię... Wczoraj ukradła bassetce Matyldzie cielęcą kość do mamlania- nieważne, że się aż uginała, bo kość długa jak cała Piesia... zaniosła na posłanie i zaczęła obrabiać do czysta:evil_lol:

A co !!! Tak trzymaj Piesiulku :loveu:

Posted

Łysinka to absolutnie 100%owy poduszkowiec:evil_lol: w zimne dni schodzi na podłogę głównie w celu przemieszczenia na trasach kanapa-łóżko-kuchnia-kuwetka...:evil_lol: jak jest ładnie to spacer i owszem, trawka, poniuchamy, pobiegamy... ale deszcz, silny wiatr i zimno całkowicie wykluczają tego rodzaju aktywność;)

Posted

ulvhedinn napisał(a):
ale deszcz, silny wiatr i zimno całkowicie wykluczają tego rodzaju aktywność;)

mądra piesia :loveu:
nawet mój duzy i mocno owłosiony jak zobaczy deszcz na polu to cofa sie rakiem do domu i nawet siła go na pole nie wydrze --no chyba że pada dwa dni :eviltong:

• 4 weeks later...
Posted

Piesia się przypomina cioteczkom!!! Łysinka juz zaczyna wieczorami marznąć, wiec do łask wraca płaszczyk, czerwony, królewski... Poza tym siadują sobie z panią przed telewizorem, pani Piesię bierze pod sweter i jest super!!! A w nocy to tylko sam czubeczek piesiowego nosa wystaje spod kołdry... poza tym Piesiątko zołzowato warczy na wszystkich intruzów (Aksa, Pałek, nawet Mila!) którzy ośmielą się zbliżyć do JEJ PANI:diabloti: Mądra, dzielna psina!!!! I nie macie pojęcia, jak sie pokochały ze swoją panią:loveu:

Posted

A wytrzymacie jeszcze parę dni? Bo ciotka ulv chwilowo bez aparatu...

Poza tym na zimę dla Piesi oprócz płaszczyka "podomowego" zostanie wyprodukowane "wdzianko wyjściowe" z kapturkiem i nogawkami:evil_lol:

Posted

Wytrzymamy, wytrzymamy, o ile Ciocia Ulvhedinn obiecuje, że fotek Piesi będzie dużo. ;-)
A kiedy Łyska będzie miała wdzianko wyjściowe? Bo fotki w wdzianku wyjściowym bardzo wskazane. ;-)

• 2 weeks later...
Posted

Fotek na razie nie ma i jeszcze przez jakiś czas nie będzie:-(
Za to będą opowieści;) Piesia była dzisiaj na spacerze w lesie (cieplutko było:evil_lol: ) razem z Mileną i Paolkiem. Radośnie sobie skakała, biegała za pańcią, węszyła... Spotkała przerażajacego potwora, przed którym musiała się schronić za paniowymi nogami (koń to był:evil_lol: )... No i w końcu postanowiła udowodnić że jest normalnym psem, w związku z czym dokładnie wytarzała się w świeżutkiej końskiej kupie:evil_lol: A potem taka pachnaca ku "uciesze" pańci wracała autem, przytulona do Mileny...
A wyobrażcie sobie miny napotkanych ludzi na widok pary Piesia-Milena? Dodam, że Mila to bernardynka:evil_lol:

Posted

bernardynka moja imienniczka,w zyciu nie sadzilam ze mnie to spotka(nie zebym miala cos przeciwko).ja mysle ze piesia zrobila to z mysla o innych psach aby je zachecic do takich wspanialych naturalnych maseczek skurnych.

Posted

No a co?? Całe towarzystwo nadawało sie do prania, z tym, że Piesia najbardziej, bo bernisię złapałam w odpowiednim momencie, a Pao najmniej jest skory do takich wygłupów:evil_lol:
Pozdrawiamy imienniczkę!!!