Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny moją deklaracje za listopad wpłace w poniedziałek.
[COLOR=black]Ladymonia0610 czy moge wpłacić znów na Twoje konto czy na jakiś inny rachunek?[/COLOR]

Posted

Dostałam maila od Pani wraz z odpowiedziami na zadane w ankiecie pytania....odpowiedzi wydaja mi się szczere i dobrze przemyślane...Jak pani sama stwierdziła nasze szczeniaczki są zbyt małe na mieszkanie w budce.
Pani pracuje w domu i psiak będzie miał całodzienną opiekę...już zaproponowałam pani młodego mix teriera, dla którego takie warunki są wprost idealne

Posted

[quote name='Ania012']Dziewczyny moją deklaracje za listopad wpłace w poniedziałek.
[COLOR=black]Ladymonia0610 czy moge wpłacić znów na Twoje konto czy na jakiś inny rachunek?[/COLOR][/QUOTE]

Wpłać proszę na ten rachunek, który podawała Ladymonia

Posted

[B]Aukcja cegiełkowa Allegro[/B]
Wystarczy kliknąć:

[URL="http://allegro.pl/rodzina-z-lasu-w-hotelu-aukcja-charytatywna-i1303621658.html"][IMG]http://img408.imageshack.us/img408/8905/forest010q.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='ajlii']Jutro jadę po szczeniory... możliwe że tylko po jednego........ ale cisza, żeby nie zapeszyć...

;)[/QUOTE]

I jak sprawa wygląda? Mam nadzieję, że zdjęcia do ogłoszeń też będą...gdzie obecnie są szczeniaczki?

Posted

Wróciłam z Bełchatowa... z dwoma szczeniakami.
Ale tylko jednym z leśnej nory :) Jego brat zostaje w Bełchatowie u przyjaciół pana doktora :))) Będzie mieszkał w domu z ogródkiem. Miał chłopak farta :)
Czyli przyjechał do Wawy tylko jeden... imieniem Ryś.

Oraz kolejny maluch, którego zgarneliśmy z drogi między Rawą a Bełchatowem. Siedział sobie na poboczu i gapił się na tiry. Przemoczony, zziębniety... w wieku mniej więcej Ryśka...
Tu jego wątek: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/195862-szczeniak-na-poboczu...-a-obok-pÄ™dziĹ‚y-tiry...?p=15674035#post15674035[/URL]

Co do samego Rysia - jest zaszczepiony, odrobaczywiony i zabezpieczony przed pchłami - wszystko dzięki uprzejmości pana doktora :) Nic nie płaciliśmy. Dostał też karmę na najbliższe dni (royal, hehe), zanim dojdzie zamówiony arion.

Pan doktor - rewelacyjny facet! Widać że dużą pasją, zaangażowaniem i miłością do psiaków... takich lekarzy to ze świecą szukać....

Rysio przez całą drogę szczylek tulił się niesamowicie - pieszczoch z niego będzie!

W Warszawie zahaczyliśmy jeszcze o zaprzyjaźnioną lecznicę. Tu nie mam dobrych wieści - pani doktor potwierdziła diagnozę lekarza z Bełchatowa w kwestii Rysiowych jajek. Jeśli nie stąpią w ciągu najbliższych dwóch tygodni, trzeba będzie podać mu hormony... koszt jednorazowej dawki leku może sięgnąć nawet 80-90 zł :( Narazie czekamy, ale trzeba uwzględnić taką konieczność...

W tej chwili Rysio chodzi za moim Kazanem i udaje że jest synkiem... Kazan zaniepokojony jest kwestią ewentualnych alimentów... ;)

Posted

Dajcie spokój jajcom Ryśka:) I tak trzeba wyciąć. Ja to przerabiałam rok temu - podaje się chyba 12 dawek hormonów, wytrwaliśmy do dziewiątej. Nawet ja nie wytrzymałam:D Kelbiego ADHD podskoczyło o 1000%, nie było też poduszki ani kołdry, ani żadnej zabawki, która by nie została przez niego wykorzystana. Żyrafki z mojego awatara były w sumie dwie, żadna się nie chciała porządnie bzykać, więc pourywał im łby i wypatroszył:D Mój wet nie gwarantował, że "groszki" przemieszczą się gdzie trzeba, to jest na zasadzie że można spróbować i nie zawsze się udaje. Przewędrowały z czeluści brzuszka i zatrzymały się w pachwinach, tyle pożytku, że nie było szukania bo właśnie niedawno przerobiliśmy kastrację. I te zastrzyki sa bardzo bolesne, domięśniowe. Nigdy bym tego więcej nie zrobiła szczeniakowi.
Zresztą są na ten temat wątki na dogo.

Posted

[quote name='obraczus87']LADYMONIA czy stowarzyszenie ma dane do wplat dla osob mieszkajacyh za granica?? Dobrze by bylo wrzucic takie info na allegro.[/QUOTE]

Ja w pierwszym poście podałam konto PayPal dla osób, które chcą wpłacać z za granicy

[U][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=Red]Osobom mieszkającym za granicą proponuję konto Pay Pal (wysyłane jako darowizna nie kosztują nic ofiarodawcy, a koszt przesyłki na normalne konto bankowe to tylko 5 złotych)[/COLOR][/SIZE][/FONT]:[/U]

[COLOR=Red][SIZE=5][FONT=Arial][EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]

[COLOR=Black][SIZE=2]to o wiele mniej niż przez iban czy swift[/SIZE][/COLOR]
[/FONT][/SIZE][/COLOR]

Posted

Dzisiaj zrobie bazarek na sterylizacje i kastracje Saby i Rexa.

Jeżeli uzbiera się wiecej kasy wtedy przekazemy pieniązki na hotel.

Aukcja cegiełkowa idzie tak sobie :(

W poniedziałek rano zrobie przelew dla Ajlii za paliwo -170zł
I dla Natalii 30zł za hotelik.

Posted

Wczoraj kupiłam jedzenie dla Ryśka. W promocji: 2 kg bosha za 17,60 zł.

Jeśli będzie dostępne jeszcze we wtorek w tej cenie, kupię więcej i nie będe robić zamówienia ze sklepu netowego. Wychodzi po 9 zł/kg (w sklepach netowych od 13 zł/kg).

Posted

Widzę, że na pierwszej stronie jest moja deklaracja 10zł. Ja deklaruję 20 zł miesięcznie ;)10 na sunie i 10 na Rudaska ;) Na początku następnego tygodnia wyśle na jednym przelewie pieniążki za deklaracje ( za 5 miesięcy ) i za bazarek za 4 łpki :lol:

Posted

[quote name='AgusiaP']Widzę, że na pierwszej stronie jest moja deklaracja 10zł. Ja deklaruję 20 zł miesięcznie ;)10 na sunie i 10 na Rudaska ;) Na początku następnego tygodnia wyśle na jednym przelewie pieniążki za deklaracje ( za 5 miesięcy ) i za bazarek za 4 łpki :lol:[/QUOTE]

Ok Marinka poprawi deklaracje na 20zł .Bardzo Dziękuje:*