Ra_dunia Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 sunia została nazwana Pralinka. Zaraz założę jej wątek. Quote
Ra_dunia Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 wątek Pralinki: [url]http://www.dogomania.pl/threads/186463[/url] Quote
anciaahk Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 No to jestem, Karmelka faktycznie potwornie zestresowana, nie chciała wcale wyjść z auta. Mnie jednak nie ugryzła, dała się i wziąć na ręce by najpierw wsadzić do naszego auta od Adama, i potem, by przenieść z naszego do auta P. Małgorzaty. Nastraszył mnie Adam tym gryzieniem, ale żadnego kłapania zębami na mnie nie było i P. Małgorzata sądziła, że znam suczkę i to dlatego, zdziwiła się, że znam ją... ale godzinę trasy Łódź - Płock ;). Fantastyczne podejście ma córka P. Małgorzaty, rozpłakała się na widok Karmelki - spytana czemu, odpowiedziała, że jest jej strasznie żal Karmelki, ile musiała przejść, że tak się boi. I zawiązała z nią komitywę karmiąc nomen omen parówką :). Umowę mam podpisaną oraz opłaTĘ 60 ZŁ, niestety wyślę najwcześniej w przysłym tygodniu, bo dopiero wyszłam ze szpitala. Wszystkiego dobrego Karmelciu:). Quote
kaskadaffik Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Bardzo się cieszę że Córka Pani taka mądra osoba i wie, że życie takiej psinki nie było usłane różami :) :) Quote
Ulka18 Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Anciaahk, jeszcze raz wielkie podziekowania dla Ciebie i TZ za transport Karmelki :Rose: Quote
agusiazet Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Krmelko, jesteś już u sobie i możesz już wcinać te parówki zawsze!!! Powodzenia ślicznotko!!! Quote
Murka Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Z wielką radością robię ostatnie rozliczenie Karmelki :) [B]Stan konta na 23 kwiecień wynosił +912 zł Wpłaty:[/B] 50 zł Ra_dunia [B]Razem: 962 zł[/B] [B]Koszty: 240 zł hotelowanie[/B] (24.04-23.05) 962 zł - 240 zł = 722 zł [COLOR=Red][B]Pozostałość po hotelowaniu Karmelki wynosi +722 zł.[/B][/COLOR] Quote
Ulka18 Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Doczekala sie Karmelitka, doczekala :klacz: I teraz Pralinka ma szanse na nowy start w zycie. Dzieki Wam Corgomaniacy za te ocalone psiaki :Rose: Quote
Murka Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Kolejne wieści z domku Karmelkowego :) [QUOTE] Witam! Mam pytanie dotyczące naszego pieszczocha. Podobno Karmelka miała problemy z zębam Czy mozemy dawac jej kostki?nie powinnam isc z nia do weterynarza, bo śmierdzi jej strasznie z pyszczka. to pewnie przez te ząbki?Karmelka z kazdym dniem staje się coraz smielsza i nawet mężowi daje się głaskać.To prawdziwy pieszczoch a jaki niedobry uparciuch. za nic w swiecie nie reaguje na wołania do domu. zwyczajnie się odwraca i ucieka. na smyczy tez nie chce chodzic. gdy ja zapinamy i wychodzimy z domu nie załatwia się wogóle. dopiero jak sama wyjdzie.pewnie przez stres. mimo tego jest juz duzo lepiej.pozdrawiamy [/QUOTE] Quote
Ulka18 Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 [quote name='Murka']Kolejne wieści z domku Karmelkowego :)[/QUOTE] Super, ze sa wiesci :klacz: Jeszcze pare dni i bedzie lepiej. Zeby tylko Karmelka nie byla taka uparta. Quote
anciaahk Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Bardzo dobre wieści. Murka ja już doszłam do siebie i wysłałam dzisiaj przelewem opłatę adopcyjną za Karmelkę, przepraszam bardzo za opóźnienie, ale niestety musiałam dojść po szpitalu. Czy umowę adopcyjną mam odesłać do Ciebie czy na adres z pieczątki?? Quote
Murka Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 [B]anciaahk[/B], umowę wyślij do schroniska :) A co się stało, że byłaś w szpitalu?? :-( Quote
halcia Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Zdrowia duzej,a powodzenia małej...dobrze,ze ktos rozumie jej stan...a upór,czasem bywa nie do wyplenienia,ale jak sie koch,to i do tego mozna sie przyzwyczaic. Quote
Ra_dunia Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 wspaniałe wieści :) Cieszę się, że mały uparciuch mimo wszystko robi postępy ;) Quote
anciaahk Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Umowę i opłatę adopcyjną wysłałam, Murko czy masz potwierdzenie, czy doszło? I też jestem ciekawa, co u Karmelki :). Quote
Murka Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 Mam nowe wieści z Karmelkowego domku :) [QUOTE]Witam... Nasz Rudy pieszczoch ma się dobrze. Goni koty sąsiada, na podwórze obcego nie wpuści, szczeka na każdego rowerzyste a szczególnie na listonosza :) uwielbia przebywać na dworzu, w domku jej nudno. Czasem przychodzi do niej młody dalmatyńczyk sąsiada, zachęca do zabawy, lecz nie jest gościnna :) Niestety nadal nie wraca na wołania. Ucieka przy każdej okazji... można do niej mówić jak do ściany. Dopiero jak sie wyszaleje to wraca. Pieszczoch niesamowity. Szczególnie uwielbia moją córkę. Męża i syna nadal trzyma na dystans. Pozdrawiamy i ściskamy. Karmelka z Rodzinką :)[/QUOTE] [IMG]http://i50.tinypic.com/nd0l81.jpg[/IMG] [IMG]http://i47.tinypic.com/1zbf2ap.jpg[/IMG] [IMG]http://i47.tinypic.com/prh1e.jpg[/IMG] Quote
Reno2001 Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 Super wieści. Widac, że Karmelcia rządzi na całego :) Quote
Ulka18 Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 Skąd u Karmelki takie zamilowanie do siedzienia poza domem? I zeby sie musiala wyszalec co najmniej jak border collie i wtedy dopiero idzie do domu....skad Karmelka ma tyle energii. Widac, ze z niej gospodyni pelna gębą. Quote
Niebieska713 Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 Super wiesci u karmelki..A ja w nastepnym tygodniu wybieram sie odwiedzic Tadka,bo strasznie mi chlopak zapadl w serce,gdy byl u mnie i bardzo jestem ciekawa co u niego.. Quote
Recommended Posts