r_2005 Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 Teraz tylko muszę wybrać, co zrobię:lol: Quote
yoreczka Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 r_2005 napisał(a):Teraz tylko muszę wybrać, co zrobię:lol: i zdjecia wstaw :eviltong: Quote
olcha Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 r_2005 napisał(a):Oglądając te zdjęcia czuję, że mi żołądek do kręgosłupa się przykleił :placz: :roflt: :roflt: :roflt: Dobreeee Mi się strasznie eklerki podobają. A ja dziś zrobiłam "kopiec kreta" dr. Oetkera (krótko pisząc ciasto z torebki ale pyyyszne) nie wiem czy wypada wstawiac zdjęcia między waszymi wyrobami? Quote
Kenduś Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 UWAGA, UWAGA! KOMUNIKAT Każda następna osoba, która wklei na forum zdjęcie, bądź też przepis na coś pysznego, będzie podlegać odpowiedzialności karnej z artykułu (tu zostawie na później, ale coś wymyślę :diabloti: ) za psychiczne, wręcz sadystyczne znęcanie się na innymi urzytkownikami DGM. Osoby te mogą również spodziewać się, że pracodawcy osób, które w trakcie oglądania strony (w pracy, rzecz jasna) uszkodziły sprzęt biurowy poprzez zaślinienie monitora, bądź wielokrotne uderzanie głową, zniszczyły klawiaturę i inne części składowe wchodzące w skład urządzeń biurowych, będą zgłaszać się do prokuratury. :mad: Quote
aga1215 Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 [quote name='Kenduś']UWAGA, UWAGA! KOMUNIKAT Każda następna osoba, która wklei na forum zdjęcie, bądź też przepis na coś pysznego, będzie podlegać odpowiedzialności karnej z artykułu (tu zostawie na później, ale coś wymyślę :diabloti: ) za psychiczne, wręcz sadystyczne znęcanie się na innymi urzytkownikami DGM. Osoby te mogą również spodziewać się, że pracodawcy osób, które w trakcie oglądania strony (w pracy, rzecz jasna) uszkodziły sprzęt biurowy poprzez zaślinienie monitora, bądź wielokrotne uderzanie głową, zniszczyły klawiaturę i inne części składowe wchodzące w skład urządzeń biurowych, będą zgłaszać się do prokuratury. :mad: :mad: Kenduś :nono: :mad: a dlaczego Ty w pracy nie pracujesz :crazyeye: :loveu: Quote
Kenduś Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 [quote name='aga1215']:mad: Kenduś :nono: :mad: a dlaczego Ty w pracy nie pracujesz :crazyeye: :loveu: Ja mam pracę w domu i jestem swoim szefem :mad: :eviltong: Quote
Kenduś Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 aga, Ty jesteś pierwsza na liście...:mad: :diabloti: Quote
Teklunia Posted January 27, 2006 Author Posted January 27, 2006 [quote name='olcha'] A ja dziś zrobiłam "kopiec kreta" dr. Oetkera (krótko pisząc ciasto z torebki ale pyyyszne) nie wiem czy wypada wstawiac zdjęcia między waszymi wyrobami? olcha, wstawiaj zdjecia! jestem bardzo ciekawa, jak to ciacho wyglada w rzeczywistosc... Quote
r_2005 Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 [quote name='Teklunia']olcha, wstawiaj zdjecia! jestem bardzo ciekawa, jak to ciacho wyglada w rzeczywistosc... Ha, czasem robię Kopiec Kreta, albo Kilimandżaro, albo Spagetti albo Błękitną Lagunę i inne cuda doktora:lol: I zapewniam wszem i wobec, że zrobione wg. przepisu wyglądają identycznie jak na zdjęciach z kartonu:lol: Quote
Teklunia Posted January 29, 2006 Author Posted January 29, 2006 yoreczka, zrobilam te rybke z pieczarkami :) pyszna byla :) my jedlismy jeszzce z frytkami... oto ona: Quote
olcha Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 [quote name='Kenduś']UWAGA, UWAGA! KOMUNIKAT Każda następna osoba, która wklei na forum zdjęcie, bądź też przepis na coś pysznego, będzie podlegać odpowiedzialności karnej z artykułu (tu zostawie na później, ale coś wymyślę :diabloti: ) za psychiczne, wręcz sadystyczne znęcanie się na innymi urzytkownikami DGM. Osoby te mogą również spodziewać się, że pracodawcy osób, które w trakcie oglądania strony (w pracy, rzecz jasna) uszkodziły sprzęt biurowy poprzez zaślinienie monitora, bądź wielokrotne uderzanie głową, zniszczyły klawiaturę i inne części składowe wchodzące w skład urządzeń biurowych, będą zgłaszać się do prokuratury. :mad: :lol: Zasady są po to żeby je łamać, a więc wklejam KOPIEC KRETA(wyglądałby jak ze zdjęcia gdybym wydrążyła więcej i starczyło by do posypania na wierzchu). Robiłam też kiedyś górę kilimandżaro ale mi nie smakowała. A jak z błękitną laguną? Z dedykacją dla Kendusia :evil_lol: Quote
olcha Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 [quote name='Teklunia']yoreczka, zrobilam te rybke z pieczarkami :) pyszna byla :) my jedlismy jeszzce z frytkami... oto ona: A co to takie prześwitujące fioletowe? :drinking: Quote
Teklunia Posted January 29, 2006 Author Posted January 29, 2006 [quote name='olcha'] ja chce kawalek!!!!! Quote
Teklunia Posted January 29, 2006 Author Posted January 29, 2006 olcha napisał(a):A co to takie prześwitujące fioletowe? :drinking: tak myslalam, ze to bedzie zagadkowo wygladalo:) wbrew pozorom to nie jest denaturacik, tylko tak dziwnie kuchenka elektryczna przeswitywala przez patelnie :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Gosiek Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 OMLET PUSZYSTY [SIZE=2]2 jajka, 2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżeczki cukru, 2 łyżki mleka białka ubić na pianę z ociupinką soli. Żółtka ubić z cukrem, dodać mąkę i mleko - ponownie ubić. Do piany z białek dodać powoli masę z żółtek i delikatnie wymieszać. Patelnię rozgrzać, przykręcić gaz na minimum i wylać na patelnię masę jajeczną. Piec kilka minut, gdy spód się ozłoci, delikatnie zsunąć omlet na talerz i przełożyć na patelnię stroną nie pieczoną :cool3: smacznego - omlecik nie opada i jest biszkoptowy w smaku Quote
Alex_i_Suzi Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 Wyglada jak ciasto biszkoptowe...Mniam, mniam... Quote
olcha Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 MNIAAAAAAAAAAAM!!! JA robię wersję uproszczoną czyli 2 jajka, 2 łyżki cukru, 2 łyżki mąki wszystko razem mieszam i nazywam to GRZYBKIEM bo środek w czasie smażenia się unosi i wygląda jak grzybek. Quote
Teklunia Posted January 29, 2006 Author Posted January 29, 2006 [quote name='Gosiek']OMLET PUSZYSTY[SIZE=2] Gosiu, powiedziec o tym omlecie, ze jest puszysty, to powiedziec za malo... On jest najbardziej puszystym i apetycznym omlecikiem jaki w zyciu widzialam (a omletow widzialm sporo :evil_lol:). I ta konfiturka, ktora tak leniwie i zachecajaco splywa z boczku... Rozmarzylam sie...:p Quote
asher Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 olcha napisał(a):MNIAAAAAAAAAAAM!!! JA robię wersję uproszczoną czyli 2 jajka, 2 łyżki cukru, 2 łyżki mąki wszystko razem mieszam i nazywam to GRZYBKIEM bo środek w czasie smażenia się unosi i wygląda jak grzybek.Mniam. Mój ulubiony omlet :eating: A jakby jeszcze ktoś mi zdradził, w jakiej kolejnści mieszać składniki... Bo mnie zawsze paskudnie się mąka zbryla :oops: Quote
yoreczka Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 Witajcie :) Jakie smakołyki robicie :crazyeye: hmm..........aż ślinka cieknie ;) Czasami nam przejada się wędlina robie klopsa :lol: Oto przepis Klops z jajkiem na kanapki 2 średnie cebule bułka tarta 30 dag wątróbki sól pieprz jajka 1 kg kurczaka np.pierś 30 dag boczku 2-3 jajka ugotowane na twardo Kurczaka, boczek, wątróbka, cebule, bułkę namoczoną zmielić. Dodać jajka, doprawić do smaku solą, pieprzem. Dokładnie wymieszać. W środek wkładamy ugotowane na twardo jajka. Piec około godziny. Quote
Gosiek Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 asher napisał(a):Mniam. Mój ulubiony omlet :eating: A jakby jeszcze ktoś mi zdradził, w jakiej kolejnści mieszać składniki... Bo mnie zawsze paskudnie się mąka zbryla :oops:Asherku - już mówię - najpierw rozmieszaj dokładnie żółtka z cukrem, potem dodaj mleko i na samym końcu mąkę - ja mąkę wsypuję tak jakbym rozsiewała ją z łyżki ;) Mariola - klopsy uwielbiam ale.. bez wątróbki ;) Quote
Gosiek Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 [quote name='Teklunia']Gosiu, powiedziec o tym omlecie, ze jest puszysty, to powiedziec za malo... On jest najbardziej puszystym i apetycznym omlecikiem jaki w zyciu widzialam (a omletow widzialm sporo :evil_lol:). I ta konfiturka, ktora tak leniwie i zachecajaco splywa z boczku... Rozmarzylam sie...:pa wiesz Kasiu że jak mój mąż zobaczył te fotki to znów miał chęć n takiego omlecika? :lol: Hihi jakieś takie apetyczne te fotki wyszły :cool3: Quote
yoreczka Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 Keks 30 dag mąki 17 dag margaryny 15 dag cukru 4 jajka 50ml rumu 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag rodzynek 15- 20 dag mieszanki bakaliowej ( orzechy włoskie łuskane, daktyle, śliwki, morele, migdały skórka pomarańczowa i cytrynowa) sól bułka tarta do posypania formy Do dekoracji: dżem wiśniowy lub morelowy bakalie Pokrojone bakalie namoczyć w rumie przez kilka godzin. Margarynę z cukrem i szczyptą soli utrzeć na puszystą masę, ucierając dalej dodawać pojedynczo żółtka. Potem dodać przesianą mąkę dokładnie ucierać, dodać rum, proszek do pieczenia, ubitą pianę z białek. Na koniec dodać bakalie i delikatnie wymieszać. Do przygotowanej formy włóż ciasto powinno sięgać 3/4 wysokości – Piec 45- 50 minut w temperaturze 180-200 stopni. Po wyjęciu ciasta z formy posmaruj je podgrzanym dżemem i przybierz według uznania. Ja kupiłam gotową mieszanke keksową. Quote
Teklunia Posted January 30, 2006 Author Posted January 30, 2006 [quote name='Gosiek'] Mariola - klopsy uwielbiam ale.. bez wątróbki ;) o to to! :cool3: ale ogolnie klops wyglada imponujaco! to jajeczko go tak uszlachetnia :) Quote
Recommended Posts