salibinka Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Jest absolutnie wspaniała, zakochana w ludziach. Tuliłaby się i tuliła. Lizałaby i lizała. Ma dwanaście lat - dłuuuga, piękna, ufna - Pestka. Właściciel oddał ją w sierpniu - był szczery do bólu - brak czasu... dla Niej: Pestka nie jest zdrowa. Poszalały albuminy i kreatynina. To może być wszystko - wątroba, nerki, układ nerwowy, przerzuty po wyciętym w sierpniu guzie (???). Lista odczytanych możliwości była długa. Odpowiedź niestety krótka. Heparegen. No... "trochę" mało. Oprócz albumin poszalały telefony, bo... bo... sami wiecie. I malutka wyszła. Prosto w ramiona i pod opiekę Tamb. Od kilku godzin mieszka w ciepłym, wewnętrznym hotelowym boksie. Tamaro:Rose::Rose::Rose: Dzięki KTOZ Pestka zostanie porządnie zdiagnozowana i będzie leczona. Ogromne podziękowania dla p. prezes Moniki Krzyżanowskiej za rozmowę i gotowość pomocy. Dzięki Mar.gajko:loveu: sunia dostanie codziennie to, co powinna. Wspólnie marzymy o DOMU dla Pestki... Quote
Isadora7 Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Salibinko ... czy mogę być w czymś pomocna? Gdzie przebywa u Ciebie? Jakby co to ma allegro ode mnie wyróżnione oczywiście. Quote
tamb Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Pestka jest słodka, najchętniej nie schodziłaby z kolan. Czeka na dom w hotelu, w ogrzewanym budynku ale bardzo samotna. Powinna spać przytulona do swojego człowieka.:shake: Quote
Isadora7 Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 tamb napisał(a):Pestka jest słodka, najchętniej nie schodziłaby z kolan. Czeka na dom w hotelu, w ogrzewanym budynku ale bardzo samotna. Powinna spać przytulona do swojego człowieka.:shake: Dokładnie masz rację. Quote
salibinka Posted October 25, 2009 Author Posted October 25, 2009 Isadora:loveu: - Pestusia jest w hotelu w Lednicy pod Krakowem. Opiekunką suni jest Tamb i gdyby nie Tamb, tym razem zostałoby walenie głową w ścianę. Dziękuję, Isadora, że jesteś. Quote
salibinka Posted October 25, 2009 Author Posted October 25, 2009 Właśnie miałam wysyłać Ci link, Tamaro, a Ty już jesteś:lol: Quote
bahlsa Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 i ja jestem :) oczywiście poza allegro zrobię cały pakiet ogłoszeń Pestki, proszę tylko o krótki tekst.... a tymczasem reklamujemy Pestkę na dogo ;) Quote
hop! Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Tamarko, śliczna ta Twoja nowa podopieczna. ;) Jutro wyślę dla niej szeleczki. Czy ktoś może jej sprezentować budkę? Quote
tamb Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Super, że jesteście. Po ogłoszeniach bahlsy, w szeleczkach od hop! szybko pomaszeruje do nowego domku.:Dog_run: Quote
dorota1 Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Tamarko znów masz sliczną sunię pod opieką:loveu: Pod Twoimi skrzydłami na pewno szybko znajdzie wspaniały dom. Przeczytałam, że sunia ma duzo różnych dolegliwości m.in. coś z wątrobą. Mam do odstąpienia ten preparat, o którym Ci kiedys mówiłam całe nowe opakowanie, nazywa się Epato 1500 plus i jest stosowany w schorzeniach wątroby. Jeżeli będzie potrzeba, dostarczę Ci go dla suni. Quote
salibinka Posted October 25, 2009 Author Posted October 25, 2009 Tamarko, czy możesz mi podać namiary na tę lecznicę w Wieliczce i czy w razie potrzeby decydujesz się też na krak-vet? Jutro rano będę na Floriańskiej i muszę się określić formalnie:) Quote
tamb Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Dorotko, dowiem się, czy ten lek będzie potrzebny i dam Ci znać. Aniu, jeśli ktoś jeździłby z małą do weta, może być krak-vet. Jeśli sama miałabym zająć się sprawami weterynaryjnymi, łatwiej będzie w Wieliczce. Weterynarze w Wieliczce sami zabierają pieski na badania i odwożą do hotelu.Koszty są takie jak przy normalnej wizycie. Lecznica nazywa się Arwet, ul. Sienkiewicza 25, 32-020 Wieliczka. Tel. (012)2781800, 602777601. Quote
salibinka Posted October 25, 2009 Author Posted October 25, 2009 Chodzi tylko o to, żebym mogła wpisać wszystkie opcje na podaniu. Zgoda już jest, ale trzeba to formalnie dokończyć :). Czyli wpiszę obie lecznice - bo, tak jak mówiłam, służę naszym graciszkiem do transportu. Do zobaczenia jutro :) Quote
bahlsa Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Pestko, słonko, do góry http://www.garnek.pl/szukam/7595481/pestka-starsza-jamnisia-szuka na razie tylko tak.... zaczekam na lepszy tekst z ruszam z ogłoszeniami Quote
tamb Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Bahlsa, znowu błyskawiczna akcja. Dziękuję.:loveu: Quote
mar.gajko Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 No, Pesteczka to sama słodycz. Samiuteńka. Uśmiechy, machanko. Przytulanko. Wcięla z puszeczką swoje tableteczki. Poprzytulała się, trochę pościeliła kocyk :) Ona tęskni, szczeka tak cieniutko, jakby zdrała już tym szczekaniem gardło. Takim wołaniem za przeszłością? Za swoim człowiekiem. Nic tak nie boli jak taki stary psiak, który nie wie za co, dalczego... Quote
Isadora7 Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 mar.gajko napisał(a):No, Pesteczka to sama słodycz. Samiuteńka. Uśmiechy, machanko. Przytulanko. Wcięla z puszeczką swoje tableteczki. Poprzytulała się, trochę pościeliła kocyk :) Ona tęskni, szczeka tak cieniutko, jakby zdrała już tym szczekaniem gardło. Takim wołaniem za przeszłością? Za swoim człowiekiem. Nic tak nie boli jak taki stary psiak, który nie wie za co, dalczego... Święte słowa. Quote
malagos Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Toż to maja Pelasia (*), wypisz, wymaluj :-o :-( Quote
hop! Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Pestka jest podobno bardzo wybredna. Wyżywienie hotelowe jej nie odpowiada. Trzeba było kupić lepszej jakości karmę w puszkach. Quote
tamb Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Lubi gotowane mięso z ryżem i puszki z Animondy. Zjada z apetytem.:loveu: Quote
Foksia i Dżekuś Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 tamb napisał(a):Lubi gotowane mięso z ryżem i puszki z Animondy. Zjada z apetytem.:loveu: Tamarko ,a czy zmiescila sie do budki;) Quote
Isadora7 Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 tamb napisał(a):Lubi gotowane mięso z ryżem i puszki z Animondy. Zjada z apetytem.:loveu: Dziewczyna wie co dobre Quote
tamb Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Beatka dała w prezencie budkę dla Pestki, dziękuję.:loveu: Mała weszła ale tyłeczek został na zewnątrz więc wskoczyła na budkę, udeptała i zrobiła z niej koszyczek. Leżała w nim z bardzo zadowoloną miną. Quote
hop! Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 tamb napisał(a):Beatka dała w prezencie budkę dla Pestki, dziękuję.:loveu: Mała weszła ale tyłeczek został na zewnątrz więc wskoczyła na budkę, udeptała i zrobiła z niej koszyczek. Leżała w nim z bardzo zadowoloną miną. Pomysłowa sunia. :lol: Quote
Recommended Posts