Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 697
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='karolciasz28']Jak można nie pokochać takiej czuprynki?:mad::loveu::loveu:[/QUOTE]
Powiedz to tym kurom, które z nim miały do czynienia:diabloti:

Ale przecież szukamy domku bez kuraków:lol:

Posted

[quote name='majuska']Powiedz to tym kurom, które z nim miały do czynienia:diabloti:

Ale przecież szukamy domku bez kuraków:lol:[/QUOTE]
Kuraki:diabloti: Pikuś
[*] też nie za bardzo za kurakami,był, babcia miała 1 kurę i on jej żyć nie dawał.;)

Posted

Miałam właśnie telefon w sprawie Terrego, dzwonił facet , któremu się Terry spodobał i chce go do pilnowania terenu na którym są stawy, jest tam już jeden terier i potrzeba drugiego do pomocy i obrony przed szkodnikami, niby nie uwiązany i w ocieplonej budzie, ale słysząc o wizycie przedadopcyjnej pan jakoś tak się pomału wycofał.....powiedział, że jak coś to najwyżej jeszcze zadzwoni. To było koło Piły więc kawal drogi....
Ja tam widzę szorściaka jednak w innym miejscu..;)

Posted

Jeszcze zapomniałam napisać...wczoraj jak byłam u psiaków, pan który tam sprząta mówił mi, że Terry jest pogromcą szczurów które tam przyłażą, od czasu do czasu zmienia mu boks bo szczury się uczą do którego boksu nie wchodzić....

Tak więc mamy pełny obraz naszego łobuziaka, miły , przytulaśny i wesolutki, ale....płynie w nim krew "myśliwska" krew, gryzonie i ptactwo nie maja szans.....

Posted

Oj piękny psiaku, jakoś szczególnie zapadłeś mi w serce, zaraz wyślę wiadomość przyjaciółce może ona coś wymyśli :roll: Ja mam już jednego rozrabiake :diabloti:

Posted

Anetka mnie tu zwabiła :mad:

No co ja mam powiedzieć?

http://www.dogomania.pl/forum/f85/przywiazali-na-przystanku-ze-zlamana-lapa-rzeszow-juz-w-swoim-domu-100642/index112.html

Odkąd jest u nas z 10 lat mi ubyło - musiało, inaczej bym na zawał padła. Betka to najskuteczniejsza kuracja odmładniająca. Poza tym sama radość - przy niej po prostu nie idzie się smucić. Wystarczy, że wejdzie do pokoju i uśmiech na twarzach rozkwita. Ludzie, chcecie mieć słońce w domu przez okrągły rok - pokochajcie terrierka!

Posted

O matko, Agatko, przejrzałam wątek Betki, jakbym czytała o swojej Maji:diabloti:
Wiem jakie masz atrakcje, u nas jest to samo:shake::evil_lol: tak sobie czasem myślę, że nikt inny by z nią nie wytrzymał:lol:, ale widzę, że zdarzają się terierowytrzymałe jednostki ( no...Maja jest mixem teriera)
Powiem wam, że Terry ma tą myśliwską krew w sobie i temperament, ale posłuszny w sumie jest. O niebo posłuszniejszy niż Maja i Betka:diabloti:

Posted

majuska :loveu: wreszcie ktoś, kto naprawdę rozumie, o czym mowa. Dawaj fotkę Mai, a może wątek ma?

Domek z drugim pieskiem potrzebny. Jak się wyszleją w domu, na spacerkach będzie spokojniej. Teoretycznie. Terrierki, przynajmniej Betka, każdego, nawet anioła, potrafią sprowadzić na manowce. Psi Anioł Mixer (patrz awatarek) też się dał. Nauczyła go wszystkiego, co najgorsze (wedle ludzkich norm) - kotki, myszki, jeże (skubana, nauczyła i odpuściła - teraz on wykonuje za nią brudną robotę, ona tylko wystawia) Ale za to jakim szczęśliwym wykolejeńcem jest teraz ten wystraszony schroniskowiec w podeszłym wieku! Ten to dopiero odmłodniał!

Posted

Maja nie ma watku, bo jeszcze wtedy nie grasowałam na dogo, znaleźliśmy ja na allegro, po chwili byliśmy w drodze do Kielc po nia...jeszcze wtedy nie wiedzieliśmy co nas czeka...:shake:
Jedną fote mogę wkleić , Terry wybaczy chyba, to jedna z moich ulubionych, tzw. " glebogryzarka"

Od kwietnia mieszka z nami orzechowski dziadek Leopold i na jego wątku się czasem Maja przewija : http://www.dogomania.pl/forum/f85/leopold-zostaje-u-majuski-aaaaaaaa-d-juz-nie-bedzie-sam-122083/ albo u swojej najlepszej kumpeli ( też z Orzechowców ) Bezy, która siedzi u chłopaka mojej córki na tzw. "wiecznym tymczasie " http://www.dogomania.pl/forum/f28/slodkie-ciacho-beza-czeka-w-dt-na-swoj-prawdziwy-domek-139886/

Mamy jeszcze 2 koty które Maja straszliwie gnębi, oraz królika z którym z kolei sie uwielbiają:p Z Leopoldem jednak nie ma szans na zabawę, dziadziuś nie daje rady, odrabia to z Bezą:evil_lol:

Posted

Śliczna ta twoja Maja! Wątki Leopolda i Bezy też sobie zapiszę.

A my po Betkę z Łodzi do Rzeszowa gnaliśmy zauroczeni jej niewinną minką. No i ta złamana łapka! Bidulka, psia krew! Gdybym wiedziała, co mnie czeka... A co tam! To się chyba nazywa zrządzenie losu albo przeznaczenie. Teraz nie wyobrażamy sobie życia bez niej.

Ludzie, ludziska, brać terriera, niczemu się nie dziwić, wybaczać i kochać! Inaczej się nie da! Jasne, że lepiej będzie, jak po podwórku kury nie będą się szwendać. Ale koteczki mogą być! Nie ma milszego widoku niż terrier zrobiony w trąbę :diabloti: