malibo57 Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 kaa napisał(a):To w takim razie, czekam na strony portali ,na których Misiu już jest ;) . Kasiu, Misio ma cafeanimal od Elmiry i Ziutka wklei, co zrobi. O resztę prosimy:) Quote
malibo57 Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 Tekst do ogłoszeń: Duży Miś - olbrzym o gołębim sercu. Pewnego dnia zatrzymał się w swojej wędrówce w miejscu, gdzie znalazł psią przyjaciółkę. Zagubiony, jak dziecko we mgle, został z nią, chociaż miejscowi ludzie tego nie zaakceptowali. Miś jest duży i masywny, budził swoim wyglądem respekt i lęk, a więc w konsekwencji agresję ze strony ludzi. Był przeganiany, bity i kopany. Używano różnych narzędzi - Miś miał poranioną łopatkę, przetrąconą łapkę, przez jakiś czas nie widział, bo uderzono go w łepek. Miś nigdy nie zareagował agresją, godził się ze swoim losem - nie wiedział, że może być inaczej. Pewnego dnia jego psia przyjaciółka zniknęła, zaopiekowali się nią dobrzy ludzie, ale Miś tego nie wiedział. Jego świat rozleciał się na kawałki.. Miś szukał, podchodził do ludzi, do bram i znalazł się w prawdziwym niebezpieczeństwie. Nastawano na jego życie, grożono, próbowano otruć. W efekcie Miś odniósł nowe rany i urazy. Na szczęście, dobrzy ludzie, którzy zabrali jego przyjaciółkę, nie zapomnieli o nim - powstał łańcuch ludzi dobrej woli, którzy uratowali Misia z opresji, dali mu bezpieczny kąt, wyleczyli rany i szukają dla niego Człowieka. Miś jest bardzo przyjaznym stworzeniem, sympatycznym, kontaktowym. Nie reaguje agresją na lęk i zagrożenie. Wystarczy odrobina "pozytywnego przekazu" i Miś rozpływa się z wdzięczności. A przy tym wszystkim jest pięknym, dorodnym psem w typie ON. Quote
elmira Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 O kurcze, a ja skleciłam w bólach tekst;) Teraz będę dawała Twój, Malibo, bo jest super :) http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/MICHAL-URATOWANY-PRZED-WIDLAMI,4088 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/2452621_misiek_uratowany_przed_widlami.html http://www.ogloszenia.aleokazja.pl/Zwierzeta/Oddam/Misiek+chcieli+go+zabic.html,152568 http://www.adopcjapsa.pl/adopcja-psa-pies-szuka-domu,ogloszenie,8643,Lw==.html -na przygarnij zwierzaka.pl oczekuje na akceptację. http://www.eoferty.com.pl/misiek_chcieli_go_zabic_151515.html http://adsy.pl/ogloszenia/61/posts/7_Kupi_Sprzedam/33_Zwierz_ta/23156_Misiek_chcieli_mnie_zabi_.html http://ogloszenia.e-gratka.info/kategoria/zwierz%C4%99ta/1 http://www.neeon.pl/ogloszenie.php?id=91660 http://www.psy.pl/adopcje/art5039,misiek-chcieli-mnie-zabic.html http://www.kokosy.pl/ogloszenie/58536 Quote
kaa Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Malibo no to mamy dwa teksty ,ja ze swoim czekałam na te linki, widzę że już są i można dorobić trochę ogłoszeń , a to mój tekst , tak że teraz są dwa do wyboru :eviltong: . Misio, pies odtrącony prze ludzi. Duży ok. 2 letni Misio, nie miał lekkiego życia, wypędzony z domu został zmuszony do szukania szczęścia na własną łapę. Dlaczego tak się stało pozostaje dla nas tajemnicą, może za duży urósł,? może się znudził ?, a może po prostu tak kochał ludzi że uznano że nie nadaje się do pilnowania. ? Błąkając się po okolicy w poszukiwaniu jedzenia, spotykał się z wrogością okolicznych mieszkańców , brudny głodny, zaniedbany i przemoczony , tęsknił za towarzystwem człowieka. Gdyby nie napotkanie na swej drodze ludzi, którzy go pokochali i zabezpieczyli jego przyszłość , życie Misia miało by tragiczny finał. Jeden z mieszkańców , poturbował bezbronnego psa, w efekcie czego Misio miał dużą szarpaną ranę na łopatce. Psiak został zabrany w ostatniej chwili, zanim ludzie zdążyli wyrządzić mu, jeszcze większą krzywdę.Istniało podejrzenie że został też uderzony w głowę , efektem czego, miał przejściowe problemy ze wzrokiem. W tej chwili przebywa pod opieką osób , którzy się nim zajęli i zabrali w bezpieczne miejsce, gdzie otoczono psiaka troskliwą opieką . Po tylu złych doświadczeniach, pozostał ufnym kochającym ludzi stworzeniem, do pełni szczęścia brakuje mu jednak własnego miejsca na ziemi i swojego człowieka, który pokocha go bez względu na wielkość i łagodność. Poznaj i pokochaj Misia ,odmień jego los ,a zyskasz wspaniałego przyjaciela , wiernego do końca swoich dni. Miś czeka na swój dom. Quote
lamia2 Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 A może mu jajka wyciąć żeby go za babami już więcej nie nosiło :evil_lol: Quote
kaa Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Dziewczyny potrzebuję jeszcze informacji, w jakim mieście ( miejscowości) , województwie, przebywa Miś. ? Quote
malibo57 Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 Miś jest w Siestrzeni, mazowieckie. Quote
elmira Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 My już po lekarzu. Nie mamy dobrych wiadomości dotyczących oczu Misia. Misio ma wrodzoną wadę małoocze, czyli niewykształcone w sposób odpowiedni gałki oczne, do tego zaćmę i jakis defekt siatkówki. Pies jest prawie niewidomy, widzi światło dość ostre. Radzi sobie, bo ma dobry węch i słuch. Miałyśmy trochę problemów, bo nam Misio zaparł się w samochodzie i nie chciał wysiąść ;) Ale w końcu dał się przekonać. Z dobrych rzeczy, Miś jest zdrowym, młodym chłopakiem. Jeśli chodzi o jądra, to Pani doktor stwierdziła, że są dwa i oba ładne;) Tak, że jest co ciachać. Uszy zdrowe, osłuchowo oki. Został odpchlony, bo towarzystwo w kudłach miał wesołe i liczne;) Jego rana została zaopatrzona i Micho dostał antybiotyk. Mamy tez recepty do wykupienia, bo już było za późno i nie mogłyśmy leków wykupić. Quote
kaa Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 To niedobrze że ma , Misza, problem z oczami,:shake: to jest do leczenia, zabiegu, czy nie robi się z tym nic? Dziewczyny poproście kogoś o zrobienie mu Allegra, zrobiła bym jak bym miała konto. Ogłoszenia dla Misia. ;) . Kupię Psa - Giełda zwierząt domowych :: Szczegóły ogłoszenia Ogłoszenie nr 2777 - Misio, pies odtrącony prze ludzi. - ogłoszenia zwierzęta, psy, koty, tapety na pulpit - nasipupile.pl Ogłoszenia Najpewniej.pl - Misio, pies odtrącony prze ludzi. - Owczarki Misio, pies odtrącony prze ludzi. - Grodzisk Mazowiecki - Zwierzęta Misio, pies odtrącony prze ludzi. , Warszawa, Społeczność, zwierzaki, Misio, pies odtr�cony prze ludzi.. Og�oszenia - Zwierz�ta, Psy. Grodzisk Mazowiecki Ogłoszenia: Giełda Ogłoszeń :: drobne ogłoszenia: motoryzacja :: darmowe ogłoszenia: praca Misio, pies odtrącony prze ludzi. : Kaa : Oddam : Adopcja zwierząt, oddam, sprzedam, kupię, znalezione, hodowla - E-zwierzak.pl Darmowe ogłoszenia drobne - Rozglos.net - praca, nieruchomości, motoryzacja, ogloszenia towarzyskie i anonse - Misio, pies odtrącony prze ludzi. Misio, pies odtrącony prze ludzi. - TOP-Ogłoszenia.Net Szerlok.pl - brak strony Misio, pies odtrącony prze ludzi. , Grodzisk Mazowiecki, Mazowieckie Giełda zwierząt - Misio, pies odtrącony prze ludzi. - Serwis ogłoszeniowy Ogłoszenie: Misio, pies odtrącony prze ludzi Misio, pies odtrącony prze ludzi. - Offer.pl - ogłoszenia drobne Misio, pies odtrącony prze ludzi. - Psy, Szczeniaki, Pieski, Psiaki, Psy Rasowe - Gumtree Warszawa Ogłoszenie: Misio, pies odtrącony prze ludzi Oddam za darmo - Misio, pies odtrącony prze ludzi. | darmowe ogłoszenia na Darmobranie.pl Misio, pies odtrącony prze ludzi. Adopcje Psów ORG - portal adopcji zwierzat - Zaginione, zgubione, bezdomne, internetowe schronisko Misio, pies odtr�cony prze ludzi. / Mieszaniec / Warszawa - og�oszenia na psy.elk.pl warszawa.cwirek.pl - Misio, pies odtrącony prze ludzi. - bezpłatne ogłoszenia Quote
Ziutka Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 kaa napisał(a): Dziewczyny poproście kogoś o zrobienie mu Allegra, zrobiła bym jak bym miała konto. Zrobimy dla Misia wyróżnione allegro ;) Quote
elmira Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Wada Misia nie kwalifikuje się do operacji. Wzruszający jest ten pies. Jak by się zbiesił, to byśmy tam fruwały;) A on nic. Spokój. On się nauczył żyć z ta swoją niepełnosprawnością. Nie wolno o zaskakiwać, w sensie podchodzić nagle, czy wykonywać gwałtownych ruchów. Kaa, ile ogłoszen! :) Quote
auraa Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Z oczami nic sie nie da zrobić. Mozna operowac zaćmę ale prawdopodobnie ma również uszkodzoną siatkówkę. Cały czas szuka światła i dlatego ma również oczopląs. Stąd ten zez na zdjęciach.Tak musi być. Przechyla głowe, co widac na zdjęciach, żeby lepiej słyszeć. W znanym środowisku radzi sobie dobrze i dlatego wydaje sie, że widzi. Musi póść do osoby świadomej jego wady. Panie w lecznicy bardzo go chwaliły za wspaniały charakter. Quote
auraa Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 niestety kiepsko wygląda rana Misia. Wydawało się, ze się zabliźnia. Jednak kiedy pani dr odsłoniła ranę, okazało sie ,że pod strupem jest ropa. Bardzo chcę podziękowac wszystkim, którzy przejęli się losem Misia i udzielili mu pomocy. Jedyny człowiek, który opiekował się Miśkiem tam na wsi, leży w szpitalu i jego stan jest poważny. Dzisiejszą noc mam do tyłu:shake: Nie wiem co będzie. Kiedy pomyślę,że ten psiak miałby tam jeszcze być bez żadnej opieki, ciarki mnie przechodzą na myśl co by się z nim dalej działo. Pan w przytulisku, równiez przejął się stanem Misia, dziękuję.:lol: Quote
malibo57 Posted November 11, 2009 Author Posted November 11, 2009 Czy rana Misia musi być jakoś specjalnie opatrywana? Są jakieś szczegółowe wskazówki dla pana Andrzeja? Quote
elmira Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Rana musi być przykryta koszulką. Taką zwykłą, ludzką, żeby Misiek jej nie drapał. Mówiłyśmy Panu Andrzejowi, a Pan Andrzej powiedział, że Misio będzie z nim w pomieszczeniu, żeby mieć go na oku. Do tego trzeba mu przelewać ranę woda utleniona lub riwanolem, tez kupię i podrzucę. Do tego będzie ten antybiotyk-muszę wykupić i podjechać, żeby przekazać. Quote
malibo57 Posted November 11, 2009 Author Posted November 11, 2009 Słoneczko, może zabierz jakiś używany T-shircik?;) Sugeruję Rivanol w gotowym roztworze z apteki - nie zasypkę. Quote
elmira Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Mam całą reklamówke "niechodzonych" t-shirtów. Wczoraj nie było czasu i możliwości, żebyśmy zajechały do domu i pozabierały wszystko. Wezmę je oczywiście i Micho będzie w nich paradował :) Riwanol kupie w płynie. Quote
elmira Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Dla Miśka i dla bid po Krzyczkach! Tyle te psiaki przeszły, a cicho teraz o nich. Ja do końca życia nie zapomnę, co tam zobaczyłam. Ja byłam tam jeden raz, a te pieski siedziały tam długo, zdane na łaskę zwyrodnialców! Prosimy o wsparcie!!! Quote
obraczus87 Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Przepraszam za OT. REKS ma czas do końca listopada, później idzie do schronu. Żadne prośby nie pomogą, decyzja jest nieodwołalna. Nie wiem jak tak można, ale widocznie można. W schronisku czeka Reksa TYLKO ŚMIERC. Po 7 latach spedzonych u boku ukochanej Pani, nie wiedział, że na stare lata przyjdzie mu walczyć o życie. Postanowiłam powalczyć o życie Reksa. Ale sama nie dam rady :( Chciałabym umieścic Reksa w DT, niestety na razie mam 20 zł deklaracji, a potrzebne jest około 350-400zł :( Bardzo proszę o wsparcie, o radę, może ktoś z WAs ma jakis pomysł?? http://www.dogomania.pl/forum/f1161/reks-ma-czas-do-30-listopada-potem-schronisko-nowy-dom-potrzebny-natychmiast-146868/index15.html Quote
zina7777 Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 w te pędy robię allero dla naszego chłopaka:lol: biedny on....... Quote
zina7777 Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 i oto allegro: MIŚ-w ruch poszły grabie,chcieli zabićPOMÓZCIE (815067012) - Aukcje internetowe Allegro Quote
auraa Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Ciotki Misiek nie widzi! Widzi tylko światło i ciemność. Jeśli ktos zadzwoni z ogłoszenia, trzeba go o tym poinformować lub zmienić treść ogłoszeń. Quote
elmira Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Dzisiaj kupuje antybiotyk i resztę zaleconych rzeczy. Postaram się dzisiaj podjechać, choć nie obiecuję, bo jakieś cholerstwo mnie znów dopadło i ledwo chodzę. Quote
Recommended Posts