Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzwonia o Manie. A ja mam coraz wiekszego stracha. Mania bardzo zle zaczyna reagowac na ludzi. Nie byla taka. Ani podejsc sie nie da. Poglaskac nie ma mowy. Szczerzy sie okropnie. A potem zwiala do budy i juz sie nie pokazala. Jakiego domu szukac?

Posted

[quote name='monika55']Dzwonia o Manie. A ja mam coraz wiekszego stracha. Mania bardzo zle zaczyna reagowac na ludzi. Nie byla taka. Ani podejsc sie nie da. Poglaskac nie ma mowy. Szczerzy sie okropnie. A potem zwiala do budy i juz sie nie pokazala. Jakiego domu szukac?

normalnego - spokojnego, cierpliwego, Mania to robi bo jest w klatce - przecież na początku też taka była, a w DT szybko sie otworzyła - ona powinna jednak iść jak najszybciej albo do DT albo do domu

ale to co piszesz zupełnie nie pasuje do tego co napisała wilczek wczoraj - czemu tak?

Mania jest kochana, tak po prawdzie to ona sie tak nie cofa, tylko innych psów nie znosi, a za "swoimi" ludzmi przepada.

Posted

Wilczek jest na codzien. Ja bylam dzis i pisze to co zobaczylam.Przedtem nie balam sie Mani, dala sie wyglaskac. Dzis spedzilam troche czasu przy niej. Z takimi skutkami.
Wiesz jak dzwonia to musze troche uprzedzic o jej charakterku. Nie, nie robie z niej potffora. Ale zwykle ludzie wola radosne bezproblemowe / o ile takie sa/ psy. Dzis dzwonil pan ze chce Manie dla swojej 76 letniej mamy. Wydalabys?

Posted

nie wydałabym dla 76 letniej pani niestety - jezeli już to tylko jakiegoś psiego staruszka i z zapewnieniem ze strony rodziny, że psem sięzajmą w razie choroby mamy czy jeszcze czegoś gorszego

Posted

[quote name='monika55']Nie, ona nie jest duza. Ale pan pracuje do wieczora i pani by byla sama z Mania.A jak pania Mania pogryzie?[/QUOTE]
A może przy starszej osobie by się wyluzowała?
Moja suka bardzo lubi babcie, podkarmią, nie są nerwowe, z racji staroświeckiego podejścia do zwierzat niezbyt nachalne z przytulankami - a z niej jest tez nerwus na obcych.

Pan z mamą mieszka?

Posted

Moniko, ona ostatnio taka jest nerwowa, ale nie wyjasniłam Ci jednego. Od ponad tygodnia w tym budynku trwają prace remontowo-budowlane. Osiem godzin kręcą się po nim obcy panowie, wiercą, kują, szurają drabinami i wszystkie psy sa tam bardzo poddenerwowane. Strachliwe są jeszcze bardziej wystraszone (ten chudy białasek, co do Ciebie nie wyszedł), psy nerwowe, jak Mańka reagują bardziej niż zwykle agresywnie.
Mańka lubi spokój, ale boję się że starszą panią będzie chciała sobie podporządkować. Chyba że pani dziarska i stanowcza. Mańka wyczuwa, że ktoś się jej boi, warczy i straszy zębiskami, ale jak ją przystopować momentalnie sie uspokaja. Musi czuć respekt przed właścicielem.