monika55 Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 Dzwonia o Manie. A ja mam coraz wiekszego stracha. Mania bardzo zle zaczyna reagowac na ludzi. Nie byla taka. Ani podejsc sie nie da. Poglaskac nie ma mowy. Szczerzy sie okropnie. A potem zwiala do budy i juz sie nie pokazala. Jakiego domu szukac? Quote
Talcott Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 o ............................:placz::placz::placz::placz::placz: Quote
malawaszka Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 [quote name='monika55']Dzwonia o Manie. A ja mam coraz wiekszego stracha. Mania bardzo zle zaczyna reagowac na ludzi. Nie byla taka. Ani podejsc sie nie da. Poglaskac nie ma mowy. Szczerzy sie okropnie. A potem zwiala do budy i juz sie nie pokazala. Jakiego domu szukac? normalnego - spokojnego, cierpliwego, Mania to robi bo jest w klatce - przecież na początku też taka była, a w DT szybko sie otworzyła - ona powinna jednak iść jak najszybciej albo do DT albo do domu ale to co piszesz zupełnie nie pasuje do tego co napisała wilczek wczoraj - czemu tak? Mania jest kochana, tak po prawdzie to ona sie tak nie cofa, tylko innych psów nie znosi, a za "swoimi" ludzmi przepada. Quote
monika55 Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 Wilczek jest na codzien. Ja bylam dzis i pisze to co zobaczylam.Przedtem nie balam sie Mani, dala sie wyglaskac. Dzis spedzilam troche czasu przy niej. Z takimi skutkami. Wiesz jak dzwonia to musze troche uprzedzic o jej charakterku. Nie, nie robie z niej potffora. Ale zwykle ludzie wola radosne bezproblemowe / o ile takie sa/ psy. Dzis dzwonil pan ze chce Manie dla swojej 76 letniej mamy. Wydalabys? Quote
malawaszka Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 nie wydałabym dla 76 letniej pani niestety - jezeli już to tylko jakiegoś psiego staruszka i z zapewnieniem ze strony rodziny, że psem sięzajmą w razie choroby mamy czy jeszcze czegoś gorszego Quote
Talcott Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 No maja ludzie pomysły!! Taki silny duży pies ło jeja:shake: Quote
monika55 Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 Nie, ona nie jest duza. Ale pan pracuje do wieczora i pani by byla sama z Mania.A jak pania Mania pogryzie? Quote
monika55 Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 To Ty taka malutka? Ona przed kolano jest. To nie mow ze ona Tobie po szyje.:evil_lol: Quote
zerduszko Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 [quote name='monika55']Nie, ona nie jest duza. Ale pan pracuje do wieczora i pani by byla sama z Mania.A jak pania Mania pogryzie?[/QUOTE] A może przy starszej osobie by się wyluzowała? Moja suka bardzo lubi babcie, podkarmią, nie są nerwowe, z racji staroświeckiego podejścia do zwierzat niezbyt nachalne z przytulankami - a z niej jest tez nerwus na obcych. Pan z mamą mieszka? Quote
monika55 Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 Chyba tak. Ma zadzwonic wieczorem, jak przemysli sprawe. Zobaczymy. Co radzicie? Quote
bela51 Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 A w razie czego, nie daj Boże, to Pan sie Manią zajmie????? Bo moja córka musiała sie przysięgnąc, ze Janke zabierze do siebie jak umre:diabloti: Quote
Talcott Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 :lmaa:Nieee! Ale dla mnie jamnik jest ciężki - jak 10 waży! No co się wyśmiewasz:evil_lol: Quote
monika55 Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 A ktoz to wie? Obiecac mozna wszystko. Quote
wilczek007 Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 hm...Mani jak sie na siłe czegos nie chce robic to jest fajna i kochana.Moze akurat dom fajny by był?.... Quote
Bjuta Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Przypominam, że jest bardzo korzystna pogoda do pięknych zdjęć... (Koniecznie z przyklęku, nie z góry!!) Quote
lika1771 Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Mani trzeba szukac dt bo bedzie coraz trudniej wydac ja do adopcji, a wydac zeby wrociła ludzie z błachszych powodow oddaja psy z powrotem Quote
Talcott Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 chyba musimy zacząć zbierać kasę na dobry DT Quote
shanti Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Moniko, ona ostatnio taka jest nerwowa, ale nie wyjasniłam Ci jednego. Od ponad tygodnia w tym budynku trwają prace remontowo-budowlane. Osiem godzin kręcą się po nim obcy panowie, wiercą, kują, szurają drabinami i wszystkie psy sa tam bardzo poddenerwowane. Strachliwe są jeszcze bardziej wystraszone (ten chudy białasek, co do Ciebie nie wyszedł), psy nerwowe, jak Mańka reagują bardziej niż zwykle agresywnie. Mańka lubi spokój, ale boję się że starszą panią będzie chciała sobie podporządkować. Chyba że pani dziarska i stanowcza. Mańka wyczuwa, że ktoś się jej boi, warczy i straszy zębiskami, ale jak ją przystopować momentalnie sie uspokaja. Musi czuć respekt przed właścicielem. Quote
monika55 Posted February 6, 2010 Author Posted February 6, 2010 Dziewczyny ja sie nie upieram. Nie chce miec racji w swoich obawach. Chce dla Mani stalego domu raz na zawsze. Quote
Ada-jeje Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Moniko zaraz zadzwonie do Tomka i napisze kiedy bedzie mogl ja zabrac. Po jego konsultacji bedziemy pewni jej adopcji, oraz do jakiej osoby moze isc Mania. Quote
Recommended Posts