Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ihabe napisał(a):
Jestem kochani.:loveu:

Jestem po wstępnej rozmowie z mężem:evil_lol: Moje serce jest z sunią, jego zresztą też ale my już przeszliśmy przez dwie rehabilitacje psiaków: maleńkiej Lilu i Frelci i dać DT to najmniejszy problem, dojazd do pani Halinki 10 min ale sam zabieg to około 1,5 h i wiemy jak bardzo to nas obciążało zwłaszcza jeśli to musi być dzień po dniu. Nie damy rade, mamy szkolenie naszych psiaków w Gliwicach. Jeśli ktoś nam pomoże, ze możemy zawieźć sunię a ktoś z nia tam zostanie to damy radę, gdyż Piotruś zawiezie, potem jedzie do Gliwic a ja zabieram małą po zabiegu.......

Mam pomysł na imię....... co powiecie na Biankę?:loveu::loveu::loveu::loveu:
Iwonko..a to koniecznie ktos musi byc obecny podczas rehabilitacji??Skoro bedziecie Blanke zawozic i odbierac potem to chyba nie jest konieczne zeby ktos stal nad rehabilitantką??No, chyba ze się myle...nie znam realiów rehabilitacyjnych niestety...:razz:

Posted

podczas zabiegu musi ktos byc gdyz niektóre zabiegi to np naświetlanie i wtedy trzeba psiaka trzymać i pilnować a Pani Halinka np w tym czasie robi masaż innemu psiakowi....

Posted

Nie no ja strajkuje!! Ihabe Twoje zdjęcia są poprostu nie do pobicia:mad:

wiadomośc z dnia 04.01. 2010;)

Witam u Bianki wszystko dobrze, tak jak pisała Monika - Bianka ćwiczy dziennie na wózeczku, chodź jak za długo jeździ to ucieka z wózkiem do leżanki i chce , abym ją odpieła bo jest już zmęczona. Postępy robi duże sama już się podnosi i kilka sekund stoi samodzielnie. Narazie na zastrzyki nie chodzimy bo ortopeda zalecił przerwe 30 dni. Teraz będziemy robić mielografie i lek wet zdecyduje czy nadal będzie brała zastrzyki? Tak więc w domu ćwiczymy z Bianką stawanie i podnoszenie. A Bianka sama jeździ na wozeczku dodatkowo. Jest zdrowa , radosna i ma duży apetyt. Sami zobaczcie na zdj postępy Bianki jak stoi samodzielnie
[FONT=Tahoma][/FONT]

11.01.2010 Bianka dostała wózeczek rehabilitacyjny, zdjęcia

Posted

Banerek

niestety banerek zrobiłam przed fotkami Ihabe.
Zaraz zaczytam się w wątku ;)
Z mojej strony mogę jeszcze wstępnie wpisać pomoc przy rehabilitacji. Tzn raz na jakiś czas mogę posiedzieć przy Małej. Tylko pytanie w jakich to godzinach?!

Posted

Uwaga Uwaga!!!!Kolejny Kochany Anioł "grasuje" po dogomanii i wlasnie napisał do mnie smska, ze wysle mi kaske dla Bianki- 100 zł cioteczki..wiecie??Czujecie to??To szczesciara mala jest no.....jak tylko dojda pieniazki- zaraz je wysyam gdzie trzeba...swoja deklaracje tez:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

gonia66 napisał(a):
Uwaga Uwaga!!!!Kolejny Kochany Anioł "grasuje" po dogomanii i wlasnie napisał do mnie smska, ze wysle mi kaske dla Bianki- 100 zł cioteczki..wiecie??Czujecie to??To szczesciara mala jest no.....jak tylko dojda pieniazki- zaraz je wysyam gdzie trzeba...swoja deklaracje tez:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

kurcze jak Ty to robisz Goniu?:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

to zajrzyj jeszcze do naszego Pręgusia , moze i jemu Aniołek się pojawi , bo jak na razie to ma do czynienioa tylko z Lucyferem:-(:-(

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=13359498&posted=1#post13359498

Posted

iwona213 napisał(a):
zerknijcie proszę
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=171900

pilnie potrzebna pomoc... pomoc polega na tym aby osoba z katowic lub okolic poswieciła 1.5 godziny swojego czasu. Sparaliżowana sunia po wypadku, będzie miała rehabilitacje w katowicach (minimum 10 dni), ale musimy znalezc osoby które nam pomogą. Ihabe zabierze małą do domu na czas rehabilitacji ale nie ma możliwości spędzać z nią codziennie 1.5 godziny w lecznicy. Pomożecie?? Bardzo proszę, to tylko 1.5 godziennie a mała ma szansę chodzić...

W jakich godzinach ma być ta rehabilitacja?

Posted

Zaraz poczytam wątek.
W sobotę moglabym posiedzieć przy Biance w czasie rehabilitacji, mam czas tak do 15.00 mniej więcej..
Coś wymyślkę w każdym razie.
Piszcie jakby co.
Tylko ja jestem niezmotoryzowana, więc rehabilitacja myślę w Katowicach?

Posted

Napiszę do Lary, ona jest z Katowic.
Dziewczyny, napiszcie w jakich godzinach ta rehabilitacja!!
Spróbuje poprosić moją mamę..
Ona co prawda pracuje, potem jedzie do babci, ktora nie wychodzi z domu i wymaga opieki, ale może chociaż jeden dzień by mogla.
Napiszcie w jakich godzinach i gdzie to jest, proszę...

Posted

Dziękujemy wszystkim pięknie:loveu: zaraz pozbieram deklaracje w pierwszym poście;)

Styczeń 2010.

Bianka zrobiła duże postepy , zaczyna powoli sama wstawać , podnosi się, jednak jeszcze sama nie potrafi chodzić...
Jak już pisałam wybieramy się na kolejne zabiegi fizykoterapii i na wizytę do ortopedy celem zrobienia mielografii.

23.03.2010

zdjęcia ze spacerku

Posted

Prosimy cierpliwie poczekac ;) jak tylko ihabe zjawi się na dogo od razu na pewno odpisze;)

marzec 2010

Od 24.03.10 zaczęłam wyprowadzać Biancie na spacery bez wózeczka rehabilitacyjnego na trawke. Dzięki tym spacerkom stała się pobudzona i podekscytowana życiem, jej nózki zaczeły pracować, chodzi narazie koślawie jak wcześniej pisałam, ale zaczeła wykraczać powoli. Sama się podnosi, wstaje i zaczyna koślawie chodzić. Często powtarzamy te spacery jak jest ładna pogoda. Zresztą sami zobaczcie jak Bianka sobie radzi :

Posted

czytalam tylko kilka stron wstecz, jaka pomoc potrzebna przy sunce?
Trzymać ją czy jak? napiszcie tez godz rehabilitacji, kiedy i gdzie dokladnie (moze ktos ma adres?)

Posted

Jasza mnie tu ściągnęła ;)

Słuchajcie, ja też mogę posiedzieć przy suni w wybrane dni, bardzo chętnie! :multi:

Tylko jakie to są godziny i mam pytanko do ihabe: ja kochana mieszkam na Gwiazdach, czy byłaby możliwość zabierać mnie autem na tą rehabilitację i odstawić koło osiedla? :oops: bo nie wyrobię na bilety :-(

Posted

__Lara napisał(a):
Jasza mnie tu ściągnęła ;)

Słuchajcie, ja też mogę posiedzieć przy suni w wybrane dni, bardzo chętnie! :multi:

Tylko jakie to są godziny i mam pytanko do ihabe: ja kochana mieszkam na Gwiazdach, czy byłaby możliwość zabierać mnie autem na tą rehabilitację i odstawić koło osiedla? :oops: bo nie wyrobię na bilety :-(

TO wodze3 ze problemu nie bedzie z dziewczynami chetnymi..dużo Was tam w tych Katowicach....i same cudne ciotki...to fajnie....oby wszystko się powiodlo...

ZAJRZYJCIE DZIEWCZYNY TU PLIIISSS:loveu::loveu:..NIKT SIE NIE INTERESUJE A DOGO NAWALA.:shake::shake:...http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=147253&page=2