gonia66 Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 ihabe napisał(a):Jestem kochani.:loveu: Jestem po wstępnej rozmowie z mężem:evil_lol: Moje serce jest z sunią, jego zresztą też ale my już przeszliśmy przez dwie rehabilitacje psiaków: maleńkiej Lilu i Frelci i dać DT to najmniejszy problem, dojazd do pani Halinki 10 min ale sam zabieg to około 1,5 h i wiemy jak bardzo to nas obciążało zwłaszcza jeśli to musi być dzień po dniu. Nie damy rade, mamy szkolenie naszych psiaków w Gliwicach. Jeśli ktoś nam pomoże, ze możemy zawieźć sunię a ktoś z nia tam zostanie to damy radę, gdyż Piotruś zawiezie, potem jedzie do Gliwic a ja zabieram małą po zabiegu....... Mam pomysł na imię....... co powiecie na Biankę?:loveu::loveu::loveu::loveu:Iwonko..a to koniecznie ktos musi byc obecny podczas rehabilitacji??Skoro bedziecie Blanke zawozic i odbierac potem to chyba nie jest konieczne zeby ktos stal nad rehabilitantką??No, chyba ze się myle...nie znam realiów rehabilitacyjnych niestety...:razz: Quote
ihabe Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 podczas zabiegu musi ktos byc gdyz niektóre zabiegi to np naświetlanie i wtedy trzeba psiaka trzymać i pilnować a Pani Halinka np w tym czasie robi masaż innemu psiakowi.... Quote
ihabe Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Banerek poprosimy na CITO!!!!!! kto zrobi? Quote
iwona213 Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 niezawodna Kisiaraf zaraz banerek zrobi :loveu: Quote
majuska Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Ale słodkie to maleństwo:loveu:, musi wyzdrowieć! Quote
Brysio Posted October 24, 2009 Author Posted October 24, 2009 Nie no ja strajkuje!! Ihabe Twoje zdjęcia są poprostu nie do pobicia:mad: wiadomośc z dnia 04.01. 2010;) Witam u Bianki wszystko dobrze, tak jak pisała Monika - Bianka ćwiczy dziennie na wózeczku, chodź jak za długo jeździ to ucieka z wózkiem do leżanki i chce , abym ją odpieła bo jest już zmęczona. Postępy robi duże sama już się podnosi i kilka sekund stoi samodzielnie. Narazie na zastrzyki nie chodzimy bo ortopeda zalecił przerwe 30 dni. Teraz będziemy robić mielografie i lek wet zdecyduje czy nadal będzie brała zastrzyki? Tak więc w domu ćwiczymy z Bianką stawanie i podnoszenie. A Bianka sama jeździ na wozeczku dodatkowo. Jest zdrowa , radosna i ma duży apetyt. Sami zobaczcie na zdj postępy Bianki jak stoi samodzielnie [FONT=Tahoma][/FONT] 11.01.2010 Bianka dostała wózeczek rehabilitacyjny, zdjęcia Quote
J_ulia Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Widział ją:-(. Jakie kochane maleństwo:placz: , oby jak najszybciej do zdrowia wróciła. Quote
ihabe Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Brysio napisał(a):Nie no ja strajkuje!! Ihabe Twoje zdjęcia są poprostu nie do pobicia:mad: podobają się? To mój debiut:loveu::loveu::loveu: Quote
Kisiaraf Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Banerek niestety banerek zrobiłam przed fotkami Ihabe. Zaraz zaczytam się w wątku ;) Z mojej strony mogę jeszcze wstępnie wpisać pomoc przy rehabilitacji. Tzn raz na jakiś czas mogę posiedzieć przy Małej. Tylko pytanie w jakich to godzinach?! Quote
gonia66 Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Uwaga Uwaga!!!!Kolejny Kochany Anioł "grasuje" po dogomanii i wlasnie napisał do mnie smska, ze wysle mi kaske dla Bianki- 100 zł cioteczki..wiecie??Czujecie to??To szczesciara mala jest no.....jak tylko dojda pieniazki- zaraz je wysyam gdzie trzeba...swoja deklaracje tez:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
ihabe Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 gonia66 napisał(a):Uwaga Uwaga!!!!Kolejny Kochany Anioł "grasuje" po dogomanii i wlasnie napisał do mnie smska, ze wysle mi kaske dla Bianki- 100 zł cioteczki..wiecie??Czujecie to??To szczesciara mala jest no.....jak tylko dojda pieniazki- zaraz je wysyam gdzie trzeba...swoja deklaracje tez:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: kurcze jak Ty to robisz Goniu?:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: to zajrzyj jeszcze do naszego Pręgusia , moze i jemu Aniołek się pojawi , bo jak na razie to ma do czynienioa tylko z Lucyferem:-(:-( http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=13359498&posted=1#post13359498 Quote
Magnesiatko Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 iwona213 napisał(a):zerknijcie proszę http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=171900 pilnie potrzebna pomoc... pomoc polega na tym aby osoba z katowic lub okolic poswieciła 1.5 godziny swojego czasu. Sparaliżowana sunia po wypadku, będzie miała rehabilitacje w katowicach (minimum 10 dni), ale musimy znalezc osoby które nam pomogą. Ihabe zabierze małą do domu na czas rehabilitacji ale nie ma możliwości spędzać z nią codziennie 1.5 godziny w lecznicy. Pomożecie?? Bardzo proszę, to tylko 1.5 godziennie a mała ma szansę chodzić... W jakich godzinach ma być ta rehabilitacja? Quote
Laima Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Jak ona ufnie patrzy. Mam nadzieję, że uda Wam się jej pomóc. Trzymam kciuki! Quote
Jasza Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Zaraz poczytam wątek. W sobotę moglabym posiedzieć przy Biance w czasie rehabilitacji, mam czas tak do 15.00 mniej więcej.. Coś wymyślkę w każdym razie. Piszcie jakby co. Tylko ja jestem niezmotoryzowana, więc rehabilitacja myślę w Katowicach? Quote
Jasza Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Napiszę do Lary, ona jest z Katowic. Dziewczyny, napiszcie w jakich godzinach ta rehabilitacja!! Spróbuje poprosić moją mamę.. Ona co prawda pracuje, potem jedzie do babci, ktora nie wychodzi z domu i wymaga opieki, ale może chociaż jeden dzień by mogla. Napiszcie w jakich godzinach i gdzie to jest, proszę... Quote
Jasza Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Napisałam kilka PW do osób z Katowic i okolic...może się ktoś odezwie... Matko...takie biedactwo... Quote
Brysio Posted October 25, 2009 Author Posted October 25, 2009 Dziękujemy wszystkim pięknie:loveu: zaraz pozbieram deklaracje w pierwszym poście;) Styczeń 2010. Bianka zrobiła duże postepy , zaczyna powoli sama wstawać , podnosi się, jednak jeszcze sama nie potrafi chodzić... Jak już pisałam wybieramy się na kolejne zabiegi fizykoterapii i na wizytę do ortopedy celem zrobienia mielografii. 23.03.2010 zdjęcia ze spacerku Quote
Rybka_39 Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Cały wątek przeczytałam, ale dalej nie wiem w jakich godzinach potrzebna osoba do trzymania suni? I w jakich dniach. I konkretnie gdzie? Ile to jest od centrum? Quote
Brysio Posted October 25, 2009 Author Posted October 25, 2009 Prosimy cierpliwie poczekac ;) jak tylko ihabe zjawi się na dogo od razu na pewno odpisze;) marzec 2010 Od 24.03.10 zaczęłam wyprowadzać Biancie na spacery bez wózeczka rehabilitacyjnego na trawke. Dzięki tym spacerkom stała się pobudzona i podekscytowana życiem, jej nózki zaczeły pracować, chodzi narazie koślawie jak wcześniej pisałam, ale zaczeła wykraczać powoli. Sama się podnosi, wstaje i zaczyna koślawie chodzić. Często powtarzamy te spacery jak jest ładna pogoda. Zresztą sami zobaczcie jak Bianka sobie radzi : Quote
Rybka_39 Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 OK, jak się coś dowiecie, puście mi info na gg jak możecie 10190387, albo PW.:oops: Bo mi te watki w subskrypcjach czasem giną.:mad: Quote
Doda_ Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 czytalam tylko kilka stron wstecz, jaka pomoc potrzebna przy sunce? Trzymać ją czy jak? napiszcie tez godz rehabilitacji, kiedy i gdzie dokladnie (moze ktos ma adres?) Quote
__Lara Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Jasza mnie tu ściągnęła ;) Słuchajcie, ja też mogę posiedzieć przy suni w wybrane dni, bardzo chętnie! :multi: Tylko jakie to są godziny i mam pytanko do ihabe: ja kochana mieszkam na Gwiazdach, czy byłaby możliwość zabierać mnie autem na tą rehabilitację i odstawić koło osiedla? :oops: bo nie wyrobię na bilety :-( Quote
gonia66 Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 __Lara napisał(a):Jasza mnie tu ściągnęła ;) Słuchajcie, ja też mogę posiedzieć przy suni w wybrane dni, bardzo chętnie! :multi: Tylko jakie to są godziny i mam pytanko do ihabe: ja kochana mieszkam na Gwiazdach, czy byłaby możliwość zabierać mnie autem na tą rehabilitację i odstawić koło osiedla? :oops: bo nie wyrobię na bilety :-( TO wodze3 ze problemu nie bedzie z dziewczynami chetnymi..dużo Was tam w tych Katowicach....i same cudne ciotki...to fajnie....oby wszystko się powiodlo... ZAJRZYJCIE DZIEWCZYNY TU PLIIISSS:loveu::loveu:..NIKT SIE NIE INTERESUJE A DOGO NAWALA.:shake::shake:...http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=147253&page=2 Quote
Recommended Posts