Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja gdzies mam sklad-jutro poszukam.Mam pelna oferte dla hodowcow w domu...I fakt-pisza,ze ta glukozamina i chondroityna jest,ale w skladzie juz o ilosci tych skladnikow nie wspominaja:shake:

• Replies 136
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[COLOR=navy]Pewnie było, ale wkleję[/COLOR]
[URL="http://www.arion-petfood.com/html/pol/index.htm"][COLOR=navy]Polska strona ARION[/COLOR][/URL][COLOR=navy] wraz ze składami wszystkich karm[/COLOR]

• 5 months later...
Posted

odświeżam temat.. i jesli ktos ma jakies doswiadczenie z arionem lamb&rice to rposze pisac.. ja sie zastanawiam na d ta karma... w sumie przez cene i sklad.. bo na weta troche wydam.. i tez psu dam troche przrwy w karmie dla aktywnych psow.. aa i jeszcze moze macie jakies doswiadczwenie z wersja light?

• 1 month later...
Posted

[B]Taura[/B], z moich doświadczeń z Arionem wyszło, że w Poznaniu trudno ją zakupić (mnie się nie udało). Zamawiałam więc przez internet.

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='szymoon']i to słyszałem już od 4 osób....
Produkowana poza tym w naszym pięknym kraju, co nie specjalnie służy jakości[/quote]
W kwestii formalnej - karma ARION Premium, o ktorej tu mowa, produkowana jest wyłacznie w Belgii i w Hiszpanii (regionalna odmiana Large Breed), nie jest produkowana w Polsce i nigdy nie była. A co kraju zgadzam się - piękny jest...:lol:

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='marmara_19']odświeżam temat.. i jesli ktos ma jakies doswiadczenie z arionem lamb&rice to rposze pisac.. ja sie zastanawiam na d ta karma... w sumie przez cene i sklad.. bo na weta troche wydam.. i tez psu dam troche przrwy w karmie dla aktywnych psow.. aa i jeszcze moze macie jakies doswiadczwenie z wersja light?[/QUOTE]

Moja bokserka ma alergię. Przez kilka lat, od wiosny do jesieni, była na lekach. W międzyczasie próbowałam zmieniać karmę. Przetestowałam chyba wszystkie dostępne na rynku karmy dla alergików. I droższe i tańsze. I nic. Juz nie wierzyłam, że cokolwiek może jej pomóc. No i ARION sprawił mi niespodziankę - właśnie wersja lamb&rice. Juz od ponad roku Kluska nie dostała ani jednego zastrzyku.:lol: Wiem na 100%, że to dzięki karmie bo wystarczy, że np. u rodziców zjadła inną i od razu zaczynała się wygryzać, łapy i klatka zaczerwienione itp. itd.

Oczywiście nie powiedziane, że każdy pies będzie reagował tak samo. Wyżej widziałam wypowiedzi, świadczące o tym, że ta karma uczula, a więc jest to sprawa indywidualna i każdy musi wypróbować na sobie - a raczej na swoim psie ;)

Posted

My też karmimy swojego Arionem Puppy Large Breed. Poprzedniego doga też karmilismy Arionem dla nas karma rewelacyjna. Wcześniej mały wcinał Eukanubę (były problemy z luźnymi kupkami), RC (straszniste bąki). My polecamy jeszcze K-9.

• 3 weeks later...
Posted

Moja sunia jest karmiona Arion Lamb & Rise. Kiedyś się bardzo wygryzała a teraz jest znaczna poprawa. Sułtan mój szczeniak jest karmiony Arion Puppy. Jak na razie nie widzę aby mu szkodziła.

Posted

Moje kudnle kończą pierwszy worek 15kg i na razie jesteśmy zadowoleni. Sierść ładna, jedzą dobrze, kupki przyzwoite. Co prawda nadal bączą trochę, ale już się zdążyliśmy przyzwyczaić:diabloti:

• 3 months later...
Posted

chcemy sprobowac Ariona Premium Lamb&Rice bo suka po Boschu i/lub NN ma lupiez:angryy:Czy moze ktos mi cyknac fotke granulek z jakas moneta? Zebym mogla zobaczyc jakiej sa wielkosci i czy sa szanse, ze suka bedzie gryzla jak nalezy:)

• 4 months later...
Posted

[quote name='Agnes']no nie bardzo - ty dalas performance a ja chce l&b:roll::roll::roll:[/quote]
stary temat ,ale odświeżę i odpowiem :cool3:
l&r i senior mają takiej samej wielkośici granulki.

Moja suka CAO , alergik , pochłania 4 worek ariona l&r i jestem bardzo zadowolona , miała problemy ze skóra , sierść była taka sobie , na innych karmach - ktoś mi polecił ariona i to był strzał w 10 :multi: suka wygląda bosko , poprawa była ogromna już po 2 tygodniach stosowania tej karmy , dodatkowo powiem , ona mieszka w kojcu , na dworze , ma mase ruchu i by nie wyglądała jak kościotrup innych karm musiała dostawać podwójną dawkę lub nawet wiecej - jadła 3 ,3 i poł wora 15 kilowego , ariona zjada 2 worki na miesiąc -dostaje więcej bo ona wszystko spala w ruchu jedna dawka to dla niej za mało .Kupy małe , sierść jak pisałam super , nie spada z wagi , ma mase energii .. jedyny minus to bączysłąwy :evil_lol: ale na innych karmach też smrodziła - widać ten typ tak ma ;)

Doberman zjadł swój pierwszy worek ariona senior i też jestem zadowolona , błyszczy się , przestał gubić sierść , zrobił się jeszcze bardziej energiczny , granulki są spore więc i zęby sobie czyści :p przestało mu niemiło pachnieć z pyska .... Długo jadł Chicopee ,ale postanowiłam zmienić bo zrobiły sie pewne trudności z dostawą karmy , senior mu nie pasował a rybna chwilowo była niedostępna , zamówiłam acane senior i powiem nigdy wiecej acany.Po acanie kupy giganty , smrody że wytrzymać nie można było , sierść fatalna , przez chwile myślałam że on chory czy co , ma ponad 10 lat ... ale to wina karmy , absolutnie mu nie służyła.Teraz Arion , zobaczymy jeszcze kolejny worek jak będzie mu służył ...I jeszcze powiem , że ta karma sycąca jest , doberman mój niezwykle żarłoczny , po chicopee bywał głodny ,ale po acanie to by konia z kopytami zjadł , dostawał półtorej dawki , chudł i szukał całe dnie jedzenia ....teraz się widać lepiej najada :cool1: a dostaje dawke podaną na opakowaniu.

Posted

post zmoderowany

[COLOR=red][B]Na temat odsprzedaży lub wymiany czy oddawania karmy jest osobny wątek i tam prosze umieścić swoje ogłoszenie lub skontaktować się z potencjalnym nabywcą poprzez PW[/B][/COLOR]

[mod]

• 3 months later...
Posted

[quote name='leszekpw']Jak moze byc Arion Lamb odpowiedni dla psa alergika skoro jest oparty przedewszystkim na pszenicy i kukurydzy które sa w wielu przypadkach alergenami.[/quote]
może właśnie w przypadkach kiedy jedynym alergenem jest kurczak a nie pszenica i kukurydza :cool1:
Moje psy nadal jedzą Ariona i nadal są w doskonałej formie ... a jedzą już go na tyle długo bym mogła powiedzieć czy im pasuje czy nie :p