Yorkomanka Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 [quote name='Aleksandrossa']Mój "trochę" zarośniety po ostatnim strzyżeniu york: [url]http://images43.fotosik.pl/227/08f797c7bcef16c4.jpg[/url][/QUOTE] zarośnięta? mój pies z mniej więcjej taką długością wyszedł od fryzjera Quote
Aleksandrossa Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 No "fryzjer" ją prawie na zero wcześniej opitolił :roll: Ale zarośnięta o wiele ładniej wygląda :D Quote
PapryczkaChili Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 najłatwiej opitolic na zero... to nie jest żadna sztuka groomerska przejechac maszynką do golenia... niestety niewiele psiaków jest fajnie obciętych, w większości to poprostu golenie na prawie zero... ja zapuszczam oba psy :D mi się ewentualnie podoba ta fryzurka dla shih: Haniu, mam nadzieję, ze się nei obrazisz, ze pożyczyłam - ale jest na Twojej stronie [url]http://hugosalon.multiply.com/photos/album/25/Psy_Ozdobne_i_do_Towarzystwa#photo=7[/url] to chyba Suzi ;) ? dla mnie strasznie słodka :) tylko szkoda mi tej brody teraz, żeby ciąć :( no i to już trzeba całośc podciąc, żeby głowa nie wydawała się za mała w stosunku do reszty ciała - zgadza się??? [quote name='SzOlka']w sumie to jestem podczytywaczka tego forum, ale temat strzyzenia pieska Aleksandrossy nie wiem dlaczego "zmusil" mnie do napisania, podoba sie jej sunia po strzyzeniu i jest ok jak mowi [COLOR=black]przyslowie[/COLOR] "jeden lubi ogorki, drugi ogronika corki" ja osobiscie nie lubie cietych yorkow. shit-tzu, cocerow i innych pieskow(ras) po cholercie kupuje sie psa wymagajacego pielegnacji(czesania!!!!)przede wszystkim, jak sie chce psa wymagajacego minimum wysilku i miniautrowego to jamnika, czy tzw ratlerka(pinczera miniatrowego) ale po to sie produkuje, jak i tak nastepny ktos kupi yorka, shit-tzu czy inne zaroslciachy bo takie faje kuleczki nie wiedzac,ze trzeba czesac, czesac czesac, wtedy beda fajne,ladne ,no i moze podobne, do tego wymazonego psa ps.sama tez mam pelno yorkow do strzyzenia, ale :shake: tak, nie podoba mi sie te:shake:z[/QUOTE] ja też tak uważam :) całe piękno psów długowłosych jest w długiej zadbanej szacie, ale to sporo pracy... tylko po co kupować psiaka skoro nie ma się dla niego czasu, trzeba wybrać inną rasę... jak ludzie widzą moje psy nieogolone to słyszę tylko że pewnie dużo pracy albo kiedy ide je ogolic :evil_lol: bo to takie naturalne, że psy mają po to włosy, żeby je golic ;) Quote
Grey Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Piękno psów długowłosych jest ,ale ze względów praktycznych można ,jednak na odpowiednią długość strzyc. Używanie wyrazu "golenie" jest nie właściwe. Quote
NightQueen Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 ja tam normalnie w świecie golę psa, gdyż używam maszynki która służy do golenia, a nie do strzyżenia [QUOTE]całe piękno psów długowłosych jest w długiej zadbanej szacie, ale to sporo pracy... tylko po co kupować psiaka skoro nie ma się dla niego czasu, trzeba wybrać inną rasę...[/QUOTE] czyli wg. ciebie wygląd jest najważniejszy tak? i tylko pod takimi kryteriami się psy wybiera, a charakter nie ma nic do rzeczy? Quote
PATIszon Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 [quote name='PapryczkaChili']... tylko po co kupować psiaka skoro nie ma się dla niego czasu, trzeba wybrać inną rasę... [/QUOTE] Zaraz zaraz. Ja kupilam pudla, ze wzgledu na charakter, nie na wlos. Mam gdzies czesanie i zapuszczanie! Fakt, na to nie mam czasu. Juz to pisalam, wiec bardzo prosze, nie sprowadzac mi tu psa do poziomu wygladu, bo pies to przede wszystkim [B]charakter, a nie fryzura![/B] A poza tym zdjecia mi tu dawac! A przy okazji, moze tu zadam pytanie. Chce zrobic mojej pudel jakas fajna fryzurke na Sylwestra. Ona teraz ma wlos jak na nas zapuszczony i poki co nic nie ma zrobione. Taka na calej dlugosci rowna mniej wiecej na okolo 5-7 cm. Moze macie jakies ciekawe pomysly co smiesznego mozna by jej zrobic. Farbowanie nie wchodzi w gre, bo jest czarna jak smola..... Quote
NightQueen Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 moje suczydło ma irokeza obecnie :) niestety zdjęć nie pokaże bo komputer się sypie i nie mogę ich zgrać Quote
Grey Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Smallpati psy się nie goli.Wiadomo ,charakter 70% . PATIszon ,ja mam świetny pomysł,dokładnie wyczesać i podstrzyc tak jak się strzyże pudle. Bo wiesz pies świadczy o właścicielu, a Dogomaniaczka z takim stażem powinna świecić przykładem . W razie czego mogę pomóc. Quote
Agnieszka K. Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 [quote name='PATIszon'] Chce zrobic mojej pudel jakas fajna fryzurke na Sylwestra. Ona teraz ma wlos jak na nas zapuszczony i poki co nic nie ma zrobione. Taka na calej dlugosci rowna mniej wiecej na okolo 5-7 cm. Moze macie jakies ciekawe pomysly co smiesznego mozna by jej zrobic. Farbowanie nie wchodzi w gre, bo jest czarna jak smola.....[/QUOTE] W któryms watku była dyskusja o pewniej pani ze Stanów, która bierze udział w róznych konkursach - i tam własnie były foty jej psa pudla - tyle ze białego - zrobionego m.i. na wielbłada, zółwia ninja, pawia :razz: i jeszcz kilka innych. Tylko nie pamietam, gdzie to było - moze w farbowaniu psów?? Quote
PapryczkaChili Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Ale ja nie mowie o osobach ktore swiadomie kupily psa pod katem chocby charakteru i np. Z praktycznych powodow podcinaja psiaka. Sama mam 2 shih i pstatnio podcielam troche bo w ta pluche pod ubrankami sie straszniE koltunia. Ale jak widze takiego shih ogolonego ktory niestety wtedy zupelnie traci proporcjr albo jeszcze skoltunionego to mnie krew zalewa. Bo bardzo duzo ludzi kupuje psa nie pod katem charakteru ale tylko wygladu wlasnie a pozniej zupelnie nie zna sie na rasie, nie wie jak pielegnowac, zapuszcza wlosy do koltunow a pozniej 2 razy w roku goli na zero niemalze... To po co komus taki problematyczny pies? O to mi chodzilo. A psa mozna tez fajnie obciac nawet samemu probowac ale ogolic psa to zadna sztuka... Kilka stron temu byl piekny york widac ze ma sliczna szate ale ogolonyi do tego miepsko na pyszczku zupelnie stracil urok i tego mi szkoda bo ile widzicie na ulicy zadbanych dlugich shih tzu czy yorkow albo maltanczykow? A ludzie przez lata tworzyli te rasy. Zreszta moim zdaniem na tych zdjeciach tutaj przed i po wiekszosc psiakow lepiej wyglada PRZED. Wystarczy kapiel i odpowiednie losmetyki i ewentualnie podciecie dla fasonu. Sama mam 2 shih ktore kapie co 7-10 dni i raczej w dluzszym wlosie wiec wiem ile to pracy. I jesli obetne to nie golac ale wlasnie pomysle nad fajna fryzurka. Quote
PapryczkaChili Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 [quote name='smallpati']ja tam normalnie w świecie golę psa, gdyż używam maszynki która służy do golenia, a nie do strzyżenia czyli wg. ciebie wygląd jest najważniejszy tak? i tylko pod takimi kryteriami się psy wybiera, a charakter nie ma nic do rzeczy?[/QUOTE] a wogole westy sie strzyze czy trymuje bo moja kolezanka trymuje poniewaz golenie nie jest wskazane dla tej rasy. Jakto jest? Sama jestem ciekawa. Quote
Evelynkaa Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 [quote name='PapryczkaChili']a wogole westy sie strzyze czy trymuje bo moja kolezanka trymuje poniewaz golenie nie jest wskazane dla tej rasy. Jakto jest? Sama jestem ciekawa.[/QUOTE] Papryczko westy się trymuje. To są psy szorstkowłose. I właśnie ten trymowany szorstki włos się tak nie brudzi jak ten puch i lepiej się układa:) Quote
PATIszon Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 [quote name='Grey']PATIszon ,ja mam świetny pomysł,dokładnie wyczesać i podstrzyc tak jak się strzyże pudle. Bo wiesz pies świadczy o właścicielu, a Dogomaniaczka z takim stażem powinna świecić przykładem . [/QUOTE] Po pierwsze nie ma byc tak jak inne, ma byc inaczej i zabawnie.;) Po drugie, jeszcze NIGDY nie pojechalam na zawody z brudnym psem! Pudel zawsze jest wykapana i wyczesana oraz podstrzyzona tak jak to umiem najlepiej, wiec nie musisz mi o dawaniu przykladu pisac, bo sie obraze jeszcze i co bedzie :nono: [quote name='Agnieszka K.']W któryms watku była dyskusja o pewniej pani ze Stanów, która bierze udział w róznych konkursach - i tam własnie były foty jej psa pudla - tyle ze białego - zrobionego m.i. na wielbłada, zółwia ninja, pawia :razz: i jeszcz kilka innych. Tylko nie pamietam, gdzie to było - moze w farbowaniu psów??[/QUOTE] To jest juz na Pudlach, ale na takie fryzy moja ma za malo siersci, no i tam bazuja głównie na farbowaniu, a tego nie zrobie. [quote name='Grey']A czym panie skracają włosy na uszach?[/QUOTE] :o Ja tam nie wiem, mi tam nie rosną......:roll: Quote
PATIszon Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 [URL]http://www.dogomania.pl/threads/21798-Pudel-Grooming?p=13648931#post13648931[/URL] A to chyba podoba mi sie najbardziej: [img]http://img196.imageshack.us/img196/8421/post820701199165313thum.jpg[/img] Quote
NightQueen Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 [quote name='PapryczkaChili']a wogole westy sie strzyze czy trymuje bo moja kolezanka trymuje poniewaz golenie nie jest wskazane dla tej rasy. Jakto jest? Sama jestem ciekawa.[/QUOTE] to do mnie to pytanie? ja westa nie mam :evil_lol: westy się i strzyże i trymuje. W słowniku strzyżenie odbywa się za pomocą nożyczek, czyli jak najbardziej u westa się je stosuje bo trzeba go wyrównać itd., trymowanie wiadomo, golenie za pomocą maszynki zmiękcza sierść więc się tego u szorstkowłosych nie robi (opisałam to bardzooo prosto :evil_lol:) [B][COLOR="Green"][usunięte - off][/COLOR][/B] Quote
PapryczkaChili Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 [quote name='evelynka']Papryczko westy się trymuje. To są psy szorstkowłose. I właśnie ten trymowany szorstki włos się tak nie brudzi jak ten puch i lepiej się układa:)[/QUOTE] nie, to nie było do nikogo pytanie. poprostu przeważnie widzę zgolone westy a własnie dotarły do mnie wiadomości, ze powinno się je trymowac ;) fryzura dla pudla - świetna. właśnie takie coś mi się podoba, bo widac, że ktoś miał pomysł i włożył jakiś wysiłek. a mnie boli i mocno uwiera, jak kosmetyka psa ogranicza się do ogolenia (nie obcięcia, nie przycięcia, ale bezczelnego przejechania golarą) kilka razy w roku, a w między czasie pies zarasta i kołtuni się... a taka sytuacja dotyczy większości psów tzw. ozdobnych... i naprawdę jeszcze jak się yorasa ogoli to nie jest źle, ale shih... [IMG]http://www.drwebdesign.co.uk/posh/images/s-m/shih_tzu.jpg[/IMG] [url]http://www.englandhill.com/images/PJ%20photo%20contest/tobby_shih-tzu.jpg[/url] [IMG]http://ohmyapt.apartmentratings.com/wp-content/uploads/2009/10/shih-tzu.jpg[/IMG] wielkie oczy, krzywe łapki... ja przyznam szczerze ostatnio opitoliłam swoje psy, bo chciałam podciąć, a że jestem zosia samosia bez doświadczenia, to zrobiłam to źle ;) i co patrzę na pupy moich pań włochatych, to mam ciary ;) kombinuję co z tym zrobić i to znów sama, bo przed świętami ni ma jak czasu na fryzjera ;) na szczęście już im włosy trochę odrosły, więc nacisk kładę na kosmetyki i nie jest źle ;) ale moich ideałów to nie spełnia ;) Quote
*hania Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 [QUOTE]a mnie boli i mocno uwiera, jak kosmetyka psa ogranicza się do ogolenia (nie obcięcia, nie przycięcia, ale bezczelnego przejechania golarą) kilka razy w roku, a w między czasie pies zarasta i kołtuni się... a taka sytuacja dotyczy większości psów tzw. ozdobnych... i naprawdę jeszcze jak się yorasa ogoli to nie jest źle, ale shih... [/QUOTE] [URL]http://www.youtube.com/watch?v=JlxD0HVMiiY[/URL] Quote
al'akir Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 a ktoś może zdjęcia zrobionych pudli ? :) przeglądnęłam parę stron i większość zdjęć sznaucerów tu widzę. Quote
PATIszon Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 [quote name='Doginka']Ariss, Grej Ci wszystko pokaże, Ty wytrymujesz pod Jego dyktando, a On tylko kase zbierze za pracę [/QUOTE] [quote name='ariss']dobrze że mnie Grej uświadomił, jak to się robi, bo ja głupia w weekend jade robić średniaka i zamierzałam sama ją robić, ale jak takie są zasady to ja jak najbardziej będę tylko mówić co i jak, a może telefonicznie da się to załatwić?[/QUOTE] [quote name='ariss']ale najpierw na szkolenie u Greya musimy się zapisać:evil_lol: Teraz tak poważnie Grey ile sobie liczysz za to że właściel sam zrobi psa, a ty mówisz czy dobrze czy źle??? ! [/QUOTE] [quote name='Doginka']Wiesz co Ewa, ja jutro, a właściwie już dzisiaj muszę Gordonka przygotować na Show, może zwrócę się jednak do Greya przez telefon:evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE] [quote name='Doginka']Grey, to pokaż nam Swojego zrobionego przez Ciebie sznupa:razz:[/QUOTE] Drogi Modzie kimkolwiek jestes! Zmien prosze tytul watku na "Sila zlego na jednego" albo cos w tym stylu, bo z galeria to od dłuższszego czasu ma niewiele wspolnego"....... Żenua....... Quote
Darianna Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Może ktoś wstawi ładnie zrobionego setera irlandzkiego? Albo stronkę z instrukcją, jak go zrobić? Quote
Evelynkaa Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 [quote name='PATIszon']Drogi Modzie kimkolwiek jestes! Zmien prosze tytul watku na "Sila zlego na jednego" albo cos w tym stylu, bo z galeria to od dłuższszego czasu ma niewiele wspolnego"....... Żenua.......[/QUOTE] Zgadzam się tego się już nie da czytać................... już tu nie zaglądam bo to paranoja i szkoda czasu...... Quote
Grey Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 A ja będę się cieszył, żeby Panie były bardzo dobrymi groomerkami.Powoli poszukuję godnego zastępcy.Zdjęcie niewiele pokazuje.Dla mnie szczególy są ważne.Tutaj na forum podchodzę do spraw poważnie.Warto rozmawiać,a nie tylko bawić się diabełkami. Agnieszka odpisz Dariannie o seterze. Quote
ariss Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 [quote name='PATIszon']Drogi Modzie kimkolwiek jestes! Zmien prosze tytul watku na "Sila zlego na jednego" albo cos w tym stylu, bo z galeria to od dłuższszego czasu ma niewiele wspolnego"....... Żenua.......[/QUOTE] Nie wiem czy widzisz, że od dłuższego czasu próbuje się czegoś dowiedzieć, o groomingu sznaucera średniego i proszę o zdjęcia specjalistę. [quote name='Grey']A ja będę się cieszył, żeby Panie były bardzo dobrymi groomerkami.Powoli poszukuję godnego zastępcy.Zdjęcie niewiele pokazuje.Dla mnie szczególy są ważne.Tutaj na forum podchodzę do spraw poważnie.Warto rozmawiać,a nie tylko bawić się diabełkami. Agnieszka odpisz Dariannie o seterze.[/QUOTE] ja nie jestem groomerka:shake: i tak właściwie nie mam zamiaru być. To po pierwsze. Po drugie jak widzisz prosiłam Cię o zdjęcia, bo chciałeś się podjąć przygotowania mojego sznaucera na show. Mam Cię barć w ciemno??? Bo mówisz że jesteś specjalistą??? Jeśli mówisz o poważnej rozmowie to ją podejmij! Bo na połowe (dla mnie wżanych) pytań nie odpowiedziałeś! Quote
BBeta Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 [quote name='BBeta'][B][COLOR="Green"]Przypominam, że tytuł wątku brzmi "A moze by tak [U][SIZE="3"]galeria[/SIZE][/U]..." Wszystkie posty nie mające związku z tematem będą usuwane[/COLOR][/B][/QUOTE] [COLOR="Green"][B]Kolejne niezastosowanie się do mojej prośby będzie karane punktami [/B][/COLOR] Quote
Recommended Posts