Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 937
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

orsini napisał(a):
łaski bez!!!
a jak nie zalezy Wam na nagrodach to z Was sportowcy do bani, bo w kazdym sporcie chodzi o to zeby WYGRAC a nie sie dobrze bawic-to to przy okazji, ale wygrana sie najbardziej liczy

Najbardziej liczy się dobra atmosfera i dobra zabawa. Nie gramy o złote kalesony, biegamy głównie dla przyjemności. Oczywiście, że miło jest wygrać i każdy się stara jak może najlepiej, ale jeżeli się przegra, to nikt z tego tragedii nie robi.

sic! napisał(a):
chyba raczej chodzi o to, żeby chęć zdobycia nagrody nie przesłoniła chęci dobrej zabawy ot i co, a poza tym żeby chęć i ambicja przewodnika nie przeszkadzała jego psu

Podpisuję się pod tym wszystkimi kończynami.

Posted

CHI napisał(a):
blaira napisał(a):
..... moze uda sie chociasz rozetki zrobic(wiem ze na forum ktos robi wiec moze daloby taniej zrobic)....

Jetem, jestem.... :wink:
Już zadeklarowałam się, że jakieś zasponsoruję (dla zwycięzców, dla najmłodszych, debiuty) - czekam aż Belgunia przemyśli i da sygnał :wink:

Ewentualnie mogłabym zrobić numerki startowe w formie rozetki - po kosztach własnych - dziś zrobię w domu projekt, to jutro tu wrzucę... byłaby "pożyteczna pamiątka"

CHI a mozesz w przyblizeniu powiedziec ile taka jedna rozetka kosztuje?
poza tym masz pw ode mnie

Posted

Orsini, ale oczywiście, że wygrana też się liczy w sporcie, bo dzięki temu jest większa rywalizacja i... adrenalina :wink: Ale wygrana, a nie nagroda :lol: Bo Tobie chyba te 2 pojęcia się deko pomyliły :-?

Posted

Robull napisał(a):
Orsini, ale oczywiście, że wygrana też się liczy w sporcie, bo dzięki temu jest większa rywalizacja i... adrenalina :wink: Ale wygrana, a nie nagroda :lol: Bo Tobie chyba te 2 pojęcia się deko pomyliły :-?

Z punktu widzenia Orsini, wychodziłoby, że większość z nas nie ma po co jechać, bo i tak na pudle się nie znajdzie ( za małe pudło :wink: )
A i tak jedziemy. Każdy ma w tym wyjeździe jakiś cel - ja chcę pobiegać z psami i dobrze się bawić. A jak coś wygram ( kto to wie ?? ) to będzie super.

Posted

Ludek napisał(a):

Kurcze ja mam małego agresora :evil: i nie wiem czy uda mi się dobrać aż 6 psów, z którymi się dogada :-? .

Ludek, może razem zamieszkamy ? :wink: :lol: :lol: Nasze psy takie łagodne :lol:
I tak się lubią :wink: :evilbat:

Posted

PARSONRK napisał(a):
Ludek napisał(a):

Kurcze ja mam małego agresora :evil: i nie wiem czy uda mi się dobrać aż 6 psów, z którymi się dogada :-? .

Ludek, może razem zamieszkamy ? :wink: :lol: :lol: Nasze psy takie łagodne :lol:

Nie ma sprawy :lol:. Milo będzie zaklatkowany, tylko musimy zaopatrzyć się w stopery do uszu, bo cicho to wtedy raczej nie będzie :lol: .

Posted

Ludek napisał(a):
PARSONRK napisał(a):
Ludek napisał(a):

Nie ma sprawy :lol:. Milo będzie zaklatkowany, tylko musimy zaopatrzyć się w stopery do uszu, bo cicho to wtedy raczej nie będzie :lol: .

To ja moje do kaloryfera zapalikuję :wink: A co na to Graf by powiedział ??

Posted

Widzę, ze dyskusja aż wre:)
Ale ja z innej beczki.

Musimy oczywiscie postawić pewne warunki, dotyczące osób niepełnoletnich na zawodach.

Warunkiem tym jest to, aby niepełnoletnia osoba startująca w zawodach miała opiekuna w postaci rodzica (rodziców).
W innym przypadku nie wchodzi w grę uczestnictwo w imprezie oraz zawodach.
Przykro mi ale muszę:) i kropka!

Co do noclegów, to są. W pensjonacie są miejsca dla śpiacych inaczej (z psami), ale w sali bardzo wieloosobowej, tzn, na poddaszu na materacach ew. karimatach, również wchodzi w rachubę spanie własne, tzn. materac, karimata, śpiwór.
Cena za ten nocleg wynosi ok. 25 PLN od osoby.
Tych miejsc jest ok. 26. Wiec chyba się zmieścimy.
Ale jeśli ktoś wolałby bardziej luksusowe spanie to niestety prosze juz wCiechocinku sobie poszukać, ew. poszukamy jak tam bedziemy w najblizszą sobotę lub niedzielę i to też da się zrobić.

No to jak ?

Posted

belgunia napisał(a):
Widzę, ze dyskusja aż wre:)
Ale ja z innej beczki.

Musimy oczywiscie postawić pewne warunki, dotyczące osób niepełnoletnich na zawodach.

Warunkiem tym jest to, aby niepełnoletnia osoba startująca w zawodach miała opiekuna w postaci rodzica (rodziców).
W innym przypadku nie wchodzi w grę uczestnictwo w imprezie oraz zawodach.
Przykro mi ale muszę:) i kropka!

Belgunia, ale jak nieletni z ramienia klubu jedzie, to może wystarczy opieka przedstawiciela klubu (z ewentualnym oświadczeniem rodziców, że powierzają opiekę konkretnej osobie). Litości - spróbuj sobie wyobrazić zawody czy obozy sportowe z udziałem młodzieży, w innych dyscyplinach z takim obwarowaniem.

Posted

belgunia napisał(a):
Co do noclegów, to są. W pensjonacie są miejsca dla śpiacych inaczej (z psami), ale w sali bardzo wieloosobowej,

Dla mnie - bomba! ;) A czy wiesz, czy jest tam do czego "przypalikować" psy (np. na czas zejścia na obiad)? I rozumiem, że to jest w tym samym gospodarstwie, co ujeżdżalnia, albo tuż obok?

Posted

TuathaDea napisał(a):

Belgunia, ale jak nieletni z ramienia klubu jedzie, to może wystarczy opieka przedstawiciela klubu (z ewentualnym oświadczeniem rodziców, że powierzają opiekę konkretnej osobie). Litości - spróbuj sobie wyobrazić zawody czy obozy sportowe z udziałem młodzieży, w innych dyscyplinach z takim obwarowaniem.

A weźmiesz odpowiedzialność za nieletniego podczas sylwestra??????? I będziesz odpowiadał/ł za wszystko????

Posted

dorotak napisał(a):
belgunia napisał(a):
Co do noclegów, to są. W pensjonacie są miejsca dla śpiacych inaczej (z psami), ale w sali bardzo wieloosobowej,

Dla mnie - bomba! ;) A czy wiesz, czy jest tam do czego "przypalikować" psy (np. na czas zejścia na obiad)? I rozumiem, że to jest w tym samym gospodarstwie, co ujeżdżalnia, albo tuż obok?

ten stryszek jest w domu oddalonym o ok. 150 metrów. Więc nie tak daleko, ale czy tam można gdzieś pieski przypalikować? nie wiem, i chyba wątpię w to, dlatego kenelki są mile widziane:)

Posted

A weźmiesz odpowiedzialność za nieletniego podczas sylwestra??????? I będziesz odpowiadał/ł za wszystko????

A moze jakies zaswiadczenie wystosowac? Czy cos ?
Podpis rodzica, plus numer telefonu, coby w razie jakichs < puk, puk, puk > klopotow zadzwonic. Ewentualnie, telefony od rodzicow do organizatora.

Swoja droga, przepraszam, ja mam sie legitymowac dowodem na wstepie juz? 8)

Posted

W pensjonacie są miejsca dla śpiacych inaczej (z psami), ale w sali bardzo wieloosobowej, tzn, na poddaszu na materacach ew. karimatach, również wchodzi w rachubę spanie własne, tzn. materac, karimata, śpiwór.
Cena za ten nocleg wynosi ok. 25 PLN od osoby.
Tych miejsc jest ok. 26. Wiec chyba się zmieścimy.

:angel: my się na to piszemy!

Posted

Ajrisz napisał(a):

A moze jakies zaswiadczenie wystosowac? Czy cos ?
Podpis rodzica, plus numer telefonu, coby w razie jakichs < puk, puk, puk > klopotow zadzwonic. Ewentualnie, telefony od rodzicow do organizatora.

Swoja droga, przepraszam, ja mam sie legitymowac dowodem na wstepie juz? 8)

No własnie chodzi o to by nie było puk, puk w razie kłopotów.
Telefony do organizatora? Nie będę miała na to czasu, a będzie bardzo dużo osób.

Posted

Belgunia, ale zobacz ile odpadnie dobrych zawodnikow!

Swoja droga, na obozie agility, bylo sporo osob nieletnich, ktore wybraly sie bez rodzicow, ciekawa jestem jak organizatorzy rozwiazali ten problem?

Posted

Ajrisz napisał(a):
Belgunia, ale zobacz ile odpadnie dobrych zawodnikow!

Swoja droga, na obozie agility, bylo sporo osob nieletnich, ktore wybraly sie bez rodzicow, ciekawa jestem jak organizatorzy rozwiazali ten problem?

Przecież mogą przyjechać z opiekumen - rodzicem.

Posted

no to nas na liście pod znakiem zapytania niestety :( najwyżej pobycze sie przed TV :cry: Moi rodzice pewnie nie przyjada więc klapa, jeszcze popytam, ale z nimi to róźnie bywa :-?

Posted

belgunia napisał(a):
belgunia, ja bym pewnie nie wzięła, chyba żebym tę osobę bardzo dobrze znała. Ale jeśli ktoś, np. TuathaDea, chce wziąć za jakąś młodą osobę taką odpowiedzialność - czyli, na pisemne zlecenie rodziców młodej osoby zostać opiekunem tej osoby na czas wyjazdu - to chyba nic nie stoi na przeszkodzie?

Posted

Przecież mogą przyjechać z opiekumen - rodzicem.

Juz widze ten entuzjazm rodzicow! :roll:

Jeszcze, jak trafia sie tacy, jak moi, ktorych kompletnie nie interesuje obserwowanie osobnika biegajacego z psem wsrod kolorowych desek. Uchowaj...!

Po prostu nie wszyscy sa stuknieci, i wola szeratony, filmowki, orbisy i inne szmery bajery. 8)

no to nas na liście pod znakiem zapytania niestety najwyżej pobycze sie przed TV Moi rodzice pewnie nie przyjada więc klapa, jeszcze popytam, ale z nimi to róźnie bywa

Przyprowadz rodzicow na trening, i zobaczymy co sie da zrobic z tym "wzieciem odpowiedzialnosci" :wink:

Posted

tak, tylko mój tata nie dawno wyszedł ze szpitala-miał krwiaka mózgu :(
ale na szczęście zrobili mu dziury w czaszce i jest juz ok, juz wyszedł do domu , a mama pewnie nie będzie miec czasu na "takie" rzeczy :roll: