mmbbaj Posted February 24, 2006 Author Posted February 24, 2006 Witajcie dziewczyny, Jeszcze wczoraj jak wyszłam z Bajankiem na nocny spacer, kiedy znalazł się na oblodzonym terenie, który go bardzo inspiruje, chciał się pobawić, ale wyraznie coś mu w tym przeszkadzało i powstrzymał się. Chodził z opuszczonym ogonem i niuchał. Dzisiaj na spacerze z panem, na widok znajomej suczki, podniósł trochę ogon do góry, ale nie tak wysoko jak zwykle, jednak podniósł. Jak dotąd był to jedyny raz kiedy to zrobił, wychodzi z opuszczonym, wraca z opuszczonym, zabawkę przynosi z opuszczonym...Kiedy kładziemy rękę w okolicach ogona wyraznie go podkula i jest niepewny. Wczoraj mąż bardzo delikatnie obmacywał mu jajeczka i Bajanek powarkiwał, ale trudno stwierdzić czy go bolało czy po prostu był zaniepokojony zainteresowaniem jego "tyłami" kiedy go coś boli. Też dziś starałam się sprawdzić i Bajan się uchyla.Na żadne nasze uciskania, masowania itd. ani razu nie zareagował piskiem czy skowytem. Kompletnie nie wiem czy iść z nim do weta czy nadal go obserwować! Boję się, że będą chcieli go prześwietlać, a wtedy trzeba go usypiać, a być może, że to wcale niepotrzebne...Z drugiej strony jeśli go boli to dostałby coś przeciwbólowego i przeciwzapalnego...Boję się żeby znowu nie aplikowali mu antybiotyku! No i tak naprawdę nie znamy zródła jego dolegliwości, możemy tylko przypuszczać. Quote
Sabina1 Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 Małgosiu, ja przeswietlałam psa bez usypiania. Może nie trzeba. poszłabym, bo moze jakies okłady dadza i może on np. zwichnął przy upadku ten ogonek. Złamanie chybaby bardziej bolało. Poza tym wet zobaczy, czy nie ma opuchlizny, a samemu trudno stwierdzić. Jednak upadł na plecy, powinien zbadac wet, czy wszytko w porządku. Psine najwyraźniej coś boli. Quote
Alicja Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 Ja myślę , ze chyba też bym poszła :oops:.Ja to panikara jestem , ale mimo wszystko taki obity ogonek to lepiej sprawdzić ;) Quote
PIKA Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 Boję się żeby znowu nie aplikowali mu antybiotyku! No chyba nawet Twoja wetka nie jest az taka szalona, zeby dawac antybiotyk przy stluczeniu? :icon_roc: Poza tym jak coś chca psu dac, to się nalezy zapytac "co to" ;) i ewentualnie się nie zgodzic ;) Kupcie Traumeel w kroplach to dobre na stluczenia mozna podawac "dopysknie" i dodatkowo wcierac, tylko trzeba wiedzieć gdzie :roll: Quote
Alka Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 Witaj Małgosiu ! Przeczytałam o Bajankowym problemie.Co za pechowy upadek. :shake:Biedulek,musi go boleć... Małgosiu,i jak ,byliście u weta ? Jak Bajan? Sesyjka dywanowo-fotelowa wspaniała. :loveu:Jaki Bajanek dumny , dostojny ... ślicznie wygląda w fotelu...:loveu: Pozdrawiamy i trzymamy kciuki za dobre wieści ! Quote
aga1215 Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 Witaj Małgosiu!!!Co z Bajankiem???Jak się czuje??? Quote
Nugatowa Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 Witajcie Małgosiu i Bajanie No i co z pieknisiem :loveu: Byliście u weta jak ogonek, radze zrobic okłąd z alacetu na cały ogon wczoraj nugat miał obrzek dzis juz go nie ma :cool3: Quote
mmbbaj Posted February 24, 2006 Author Posted February 24, 2006 Witajcie kochane dziewczynki :loveu:Alicjo, Alka, Sabina, Pika, aga, Nugatowa, Gosiu, Aniu...Właśnie wróciliśmy od weta! Bajan został wymacany i wydaje się, że nie ma nic z kręgosłupem, a jest to silne stłuczenie! Dostał zastrzyk przeciwzapalny i przeciwbólowy i mamy go obserwować, pojutrze dostanie drugi. Jeśli nie byłoby poprawy ruchowości to trzeba będzie zrobić RTG. Pocieszające jest to, że ma apetyt i zachowuje się prawie normalnie, gorączki nie ma, wymiotów żadnych nie było. Musi go mocno boleć bo ze mną na spacerze nie podniósł ogona nawet na chwilę i jak kładziemy rękę w te okolice to kuli się i ogonek podwija. Kurcze,gdybym pomyślała, że może się tak potłuc to nie pozwoliłabym mu skakać! Ale przecież psy skaczą...Ponieważ upadł na plecy to bardzo martwiłam się czy czy coś nie stało się z kręgosłupem! Mamy nadzieję, że będzie dobrze, będziemy go obserwować! Quote
Lucy* Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 Uściski dla Was :calus::calus: i dla Bajanka :calus::calus: Quote
mmbbaj Posted February 24, 2006 Author Posted February 24, 2006 [quote name='Lucy*']Uściski dla Was :calus::calus: i dla Bajanka :calus::calus: Lucy dziękujemy bardzo! :buzi: A ja znalazłam zdjęcia z okresu dzieciństwa Bajanka z jego mamą Dunią Grające trawy! Były złej jakości bo jeszcze robione komórką albo kamerką komputerową. Chciałam wam je pokazać bo zobaczcie ile w nich miłości...:loveu: A tu mały Bajanek mówi wszystkim DOBRANOC... Quote
Teklunia Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 [quote name='mmbbaj'] A tu mały Bajanek mówi wszystkim DOBRANOC... Małgosiu, te zdjecia sa piekne! Takie czule i slodkie :loveu::loveu::loveu: Quote
PIKA Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 Gosiu slicznie te zdjęcia obrobilas :loveu: I dobrze, ze Bajanem nie jest tak źle ;) Quote
Alicja Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 Kamorek z serca :roll:, obił sobie chłoptaś doopsko :shake: Quote
Lucy* Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 [quote name='mmbbaj']Lucy dziękujemy bardzo! :buzi: A ja znalazłam zdjęcia z okresu dzieciństwa Bajanka z jego mamą Dunią Grające trawy! Były złej jakości bo jeszcze robione komórką albo kamerką komputerową. Chciałam wam je pokazać bo zobaczcie ile w nich miłości...:loveu: A tu mały Bajanek mówi wszystkim DOBRANOC... :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Ojejejej ja bym chciała Małego Bajanka :lol: :lol: czy mogę ?? :cool3: Quote
an3czka Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 [quote name='mmbbaj']Lucy dziękujemy bardzo! :buzi: A ja znalazłam zdjęcia z okresu dzieciństwa Bajanka z jego mamą Dunią Grające trawy! Były złej jakości bo jeszcze robione komórką albo kamerką komputerową. Chciałam wam je pokazać bo zobaczcie ile w nich miłości...:loveu: A tu mały Bajanek mówi wszystkim DOBRANOC... Witajcie!! O jakie śliczne zdjęcia:multi: Cieszę się, że Bajankowi nic nie jest:p Quote
Sabina1 Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 [quote name='mmbbaj'] To jest prześliczne. Małgosiu, ucałuj go w te niewinne , słodkie oczka. Ja bym w obtłuczony ogonek też dała buzi, ale czy ja wiem.....( chyba że tak po cichutku :oops: ). Quote
madzia20sosnowiec Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 witamy po dłużeszj nieobecności :buzi: jak się dziś bajanek czuje?biedactwo kochane :buzi:mizianki dla niego ;) Quote
Nugatowa Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 Uf bardzo sie cieszymy ze Bajanek cały i zdrowy :loveu: :multi: :multi: :multi: ZDJECIA REWELACJA :cool3: Quote
Sabina1 Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 MMBBajanku, ostatnio wpadasz tylko i wypadasz. Okropnie mi się to nie podoba.:angryy: Brakuje mi Twoich wypowiedzi i udziału w różnych rozmowach, pełnych humoru, w wielu tematach. Wracaj i to na dłużej:mad: Quote
KUMPELka Posted February 27, 2006 Posted February 27, 2006 [quote name='mmbbaj']Lucy dziękujemy bardzo! :buzi: A ja znalazłam zdjęcia z okresu dzieciństwa Bajanka z jego mamą Dunią Grające trawy! Były złej jakości bo jeszcze robione komórką albo kamerką komputerową. Chciałam wam je pokazać bo zobaczcie ile w nich miłości...:loveu: A tu mały Bajanek mówi wszystkim DOBRANOC... Gosiu, piękne zdjęcia :multi: Naprawdę pełne miłości :loveu: Cieszę się, że z Bajanikiem już dobrze. Quote
Moniś Posted February 27, 2006 Posted February 27, 2006 Cudowne te fotki :loveu: Aż bije od nich tą miłością :loveu::loveu::loveu: Buuuzi dla Bajanka :buzi: Zdrowiej szybko ! :buzi: Quote
Hanna R. Posted February 27, 2006 Posted February 27, 2006 Gosiu - dawno Was nie odwiedzałam - i sumie dobrze, bo denerwowałabym się o Bajanka. A tak już wiem, że wszystko jest w porządku. Świetnie ! Quote
Alicja Posted February 27, 2006 Posted February 27, 2006 Dzień dobry ;) Bajanku jak zdrówko :roll: Quote
Alka Posted February 27, 2006 Posted February 27, 2006 Witajcie !:multi: Małgosiu, w jakich humorkach rozpoczynacie nowy tydzień ?mam nadzieję,że z Bajankiem wszystko już w porządku.:lol: Piekne foteczki! Niezwykle cieplutkie i urokliwe :iloveyou: a ta najbardzie zapadła mi w pamięć...śliczna !:loveu::loveu::loveu: Quote
Gosiek Posted February 27, 2006 Posted February 27, 2006 Cześć Małgosiu Bardzo podobaja mi sie Twoje przeróbeczki - są takie słodkie i delikatne :loveu: Powiedz... czym je robisz? Bo domyślam sie że w PSie... ja jakoś jeszcze sie w zabawy przeróbkowe nie bawiłam a to co Ty robisz bardzo mi sie podoba... i Pikowe rameczki :p miłego dzionka Quote
Recommended Posts