rekma Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 A po przyjściu do domku, Zagrajek spał jak suseł w fotelu pana. Quote
Alicja Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 [quote name='mmbbaj']:evil_lol: Nie martw się o swoją śliczną, kolorową rękawiczkę! Jest ci ona w moim posiadaniu, a była u Zagraja w budzie, też mu się podobała :lol: Przyjedź do nas i zobacz jaki dorosły :evil_lol: ;) Ale fakt, była wczoraj Hania i mówiła, że urósł! :evil_lol::evil_lol::evil_lol:Zagrajek i Sabinka mają widać podobny gust;) Małgosiu jak już dojadę do stolicy to postaram sie tak ułożyć grafik aby i z tobą się spotkać o rany ale ona jest cierpliwa:multi: a tutaj coś pięknego:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:fota marzenie Quote
Katerinas Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 mmbbaj napisał(a):Zagraj, na dobranoc :sleep2: :lol:...............:hand: One jest naprawdę przecudowny :loveu: Te piękne oczy i mniamuśny nosek :loveu: Aż mi się zachciało takiego małego rozbója w domku :p Patrzenie na zdjęcia Zagraja i Wasze to sama radość i miód dla oczu :smile: Quote
bea100 Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 Witajcie z zapadanego niedzielnego poranka (ech ta zima :eviltong: ). Wczoraj było super i Zagraj był bardzo grzeczny. Ładnie się bawił z Monią i nauczył się już, że Dunia wymaga swojej prywatności, bo jej nie zaczepiał na siłę. Nauka nie idzie w las. Rozbroiło mnie, jak już wychodzili i zapięty na smycz Żagraj szczekał na Monię i wyrażnie jej mówił ,,chodż ze mną, zapraszam Cię do siebie" :lol: Pokazałam Mmbbaj o co biega z targetem. Zagraj szybciutko zajarzył. Na pierwszej sesji (ok 20 dotknięć nosem), ostatnie już sam prawidłowo wykonywał. Sesję zakończył super wykonanym ćwiczeniem-on szybciutko wszystko chwyta i jest bardzo kumaty i zdolny. To wg mnie będzie super ogar klikerowy :evil_lol: Mmbbaj- a jak dzisiaj? Targetowałaś już Zagraja? Mysle, że trzeba codziennie i też w takiej ,,dawce" jak wczorajsza i nie wolno tego zaniedbać. Moja rada: oprócz błyskawicznego kliknięcia mów jednocześnie słowo YES (nie wiedziec dlaczego dla ucha psa lepiejbrzmi niż TAK czy DOBRZE itd)-to się przyda bo nie zawsze masz przy sobie kliker... Pamiętaj też, że Ty musisz mieć refleks..natychmiast po sobie-dotknięcie nosem-klik(YES)-smakołyk (ja na początku miałam z tym kłopoty bo z tym refleksem u mnie było marnie) Quote
Pysia Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 Witaj Małgosiu :p Jak miło tutaj teraz wchodzić i czytać :multi::multi::multi: Zagraj rośnie jak na drożdżach a jest tak śliczny że aż się zachciewa takie cudo mieć :loveu::loveu::loveu: Buziaki dla niego od Zmoroszelm :loveu: Quote
nathaniel Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 Strasznie fajnie wygląda jak pies targetuje przedmiot łapką :loveu: tylko mój taki jakiś bardziej "pycholowy" niż łapowy. Quote
LAZY Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 No pięknie Zagrajek sie uczy i szkolić się będzie! Quote
LAZY Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 Agga napisał(a): NO mały sadysta z niego rośnie:diabloti: Odrazu sadysta:) On porpostu łapkę drapie zabkami:) Quote
Hanna R. Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 Małgosiu, gdzie jesteście ? Czy kliker tak Was wciągnął ? :cool3: Quote
LAZY Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 HankaRupczewska napisał(a):Małgosiu, gdzie jesteście ? Czy kliker tak Was wciągnął ? :cool3: Zaklikali się na amen:) Quote
mmbbaj Posted January 7, 2007 Author Posted January 7, 2007 Alicjarydzewska napisał(a): Małgosiu jak już dojadę do stolicy to postaram sie tak ułożyć grafik aby i z tobą się spotkać Alusiu baaaaaardzo bym chciała i serdecznie zapraszam :multi: Tylko kiedy ty w tej stolicy będziesz bo wybierasz się jak sójka za morze ;) Katerinas napisał(a):One jest naprawdę przecudowny Te piękne oczy i mniamuśny nosek :loveu: Aż mi się zachciało takiego małego rozbója w domku :p Patrzenie na zdjęcia Zagraja i Wasze to sama radość i miód dla oczu :smile: Katerinas, nooooo to już :lol:, na co czekasz? :eviltong: bea100 napisał(a): Pokazałam Mmbbaj o co biega z targetem. Zagraj szybciutko zajarzył. Na pierwszej sesji (ok 20 dotknięć nosem), ostatnie już sam prawidłowo wykonywał. Sesję zakończył super wykonanym ćwiczeniem-on szybciutko wszystko chwyta i jest bardzo kumaty i zdolny To wg mnie będzie super ogar klikerowy No tak, Zagraj szybciej zajarzył niż pańcia :evil_lol: Dostałam od Hani książkę do przeczytania o szkoleniu klikierowym, ale warunków nie mam :evil_lol: bea100 napisał(a): Mmbbaj- a jak dzisiaj? Targetowałaś już Zagraja? A właśnie dopiero co skończyliśmy targetowanie :p bea100 napisał(a): Mysle, że trzeba codziennie i też w takiej ,,dawce" jak wczorajsza i nie wolno tego zaniedbać. No jasne, że codziennie :lol: bea100 napisał(a): Moja rada: oprócz błyskawicznego kliknięcia mów jednocześnie słowo YES Ooooooooo, zapomniałam o YES :placz: bea100 napisał(a):Pamiętaj też, że Ty musisz mieć refleks..natychmiast po sobie-dotknięcie nosem-klik(YES)-smakołyk (ja na początku miałam z tym kłopoty bo z tym refleksem u mnie było marnie) No właśnie z tym refleksem... :cool1: Chyba nie wystarczy pamiętać żeby go mieć Brakuje mi jednej ręki :eviltong: Ale generalnie było dobrze! W pewnym momencie Zagraj się położył i patrzył "o co ci chodzi" :roll:, bo najbardziej był zainteresowany ręką ze smakołykami :evil_lol: , ale zaraz ładnie ćwiczył, ślicznie dotykał noskiem targetu. Nie jestem jednak jeszcze przekonana, że wie dobrze o co chodzi więc target trzymam blisko. Właśnie jak odsunęłam (niechcący) to się położył. Miałam złe smakołyki bo mi się sklejały - cienkie kawałeczki szynki. Pysia napisał(a): Jak miło tutaj teraz wchodzić i czytać :multi: Zagraj rośnie jak na drożdżach a jest tak śliczny że aż się zachciewa takie cudo mieć :loveu: Buziaki dla niego od Zmoroszelm Wiesz Pysiu, życie nie zawsze jest miłe... A Zagraj rośnie i wszyscy to mówią, a mnie się wydaje ciągle taki malutki :lol: A szczególnie jak go widzę z Dunią i Monią ;) nathaniel napisał(a):Strasznie fajnie wygląda jak pies targetuje przedmiot łapką :loveu: tylko mój taki jakiś bardziej "pycholowy" niż łapowy. My dopiero zaczynamy, a z łapką chyba jednak trudniej? Bo pies wszystko ogląda najpierw nosem ;) LAZY napisał(a):No pięknie Zagrajek sie uczy i szkolić się będzie! Szkolić miał się już w tą sobotę i niedzielę, ale pogoda tak fatalna, że przełożyliśmy na następne. Ale ćwiczymy w domku :lol: Agga napisał(a): NO mały sadysta z niego rośnie Rośnie z niego WIELKI sadysta :evil_lol: HankaRupczewska napisał(a):Małgosiu, gdzie jesteście ? Czy kliker tak Was wciągnął ? :cool3: Chciałam się zdrzemnąć..., ale najpierw mało nie zostałam zagazowana , potem usiłowano mi wydłubać oko, potem byłam głaskana po głowie :cool3:, a cały czas byłam zadeptywana...A potem otworzyłam oczy i coś małego, ciemnego, piszczącego całowało mnie z radości jak mała pirania... w uszy i szyję :evil_lol: LAZY napisał(a):Zaklikali się na amen Nie samą nauką człowiek i pies żyje :lol: A Zagrajek mówi wszystkim dzieńdobry! Quote
bigos Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 dzień dobry Zagrajki:iloveyou::iloveyou::iloveyou: Quote
samograj Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 http://images4.fotosik.pl/281/7b56139e02a03f3e.jpg ALE PIĘKNY NOCHAL!!!:loveu: :loveu: :loveu: Ja to wogóle nie kumam, co to targetowanie :crazyeye: - muszę poczytać trochę na ten temat!!! Nie miałam neta od piątku - jakby mnie ktoś odłączył od respiratora - takie wrażenie!!! MYZIANKA DLA ZAGRAJKA!!!:loveu: :loveu: :loveu: Quote
nathaniel Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 Z łapką trudniej, ale w sumie to od psa zależy. Ja sobie zawsze kładę szynkę, smaki na woreczku foliowym i stawiam na telewizorze, także pies WIE ,że smaki są, ale NIE WIE gdzie i koncentruje się na dotykaniu ;) Quote
mmbbaj Posted January 7, 2007 Author Posted January 7, 2007 bigos napisał(a):dzień dobry Zagrajki:iloveyou::iloveyou::iloveyou: Witajcie Bigoski :lol: samograj napisał(a): Nie miałam neta od piątku - jakby mnie ktoś odłączył od respiratora - takie wrażenie!!! :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Witaj Aniu :multi: Quote
mmbbaj Posted January 7, 2007 Author Posted January 7, 2007 nathaniel napisał(a): Ja sobie zawsze kładę szynkę, smaki na woreczku foliowym i stawiam na telewizorze, także pies WIE ,że smaki są, ale NIE WIE gdzie i koncentruje się na dotykaniu ;) No, ale wtedy nie możesz dawać smaczka natychmiast po kliknięciu :roll: , a mnie Bea mówiła, że trzeba natychmiast, wogóle wszystko trzeba natychmiast :evil_lol: Ach początki są zawsze najtrudniejsze ;) Quote
Hanna R. Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 Cześć Małgosiu :loveu: Popatrz na Gezia. On taki zdolny jest :evil_lol: Może czas już zaczać myśleć o rozwijaniu talentów Zagraja ? :p Gezesław nauczył się rysować nie tak znowu szybko :shake: DWA tygodnie nam to zajęło. :cool1: Quote
mmbbaj Posted January 7, 2007 Author Posted January 7, 2007 HankaRupczewska napisał(a):Cześć Małgosiu :loveu: Popatrz na Gezia. On taki zdolny jest :evil_lol: Może czas już zaczać myśleć o rozwijaniu talentów Zagraja ? :p Gezesław nauczył się rysować nie tak znowu szybko :shake: DWA tygodnie nam to zajęło. :cool1: Cześć Haniu :loveu: I o czym ty mówisz? Bo właśnie Zagraj przy sztalugach siedzi :evil_lol: A wcześniej robił nam akupunkturę :evil_lol: Quote
nathaniel Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 mmbbaj napisał(a):No, ale wtedy nie możesz dawać smaczka natychmiast po kliknięciu :roll: , a mnie Bea mówiła, że trzeba natychmiast, wogóle wszystko trzeba natychmiast :evil_lol: Ach początki są zawsze najtrudniejsze ;) Ale jeśli pies miał już kilka/kilkanaście sesji. I reaguje na klik (weź sobie smaczek, kliker i target, on dotknie ty klikniesz i powiesz co zrobi, a po chwili dasz mu smaczek) tj. szuka wzrokiem smaka, patrzy się na Ciebie to znaczy, że kliker jest uwarunkowany ;) Quote
Behemot Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 http://images4.fotosik.pl/281/7b56139e02a03f3e.jpg :loveu::loveu::loveu: Jak bym zaczęła całować to nosio śliczne, to wycałowałabym wszystko do cna :loveu::loveu::loveu: [SIZE="1"]Behemot, rozmiar zdjecia :mad: Quote
mmbbaj Posted January 7, 2007 Author Posted January 7, 2007 Behemot napisał(a):http://images4.fotosik.pl/281/7b56139e02a03f3e.jpg :loveu::loveu::loveu: Jak bym zaczęła całować to nosio śliczne, to wycałowałabym wszystko do cna :loveu::loveu::loveu: [SIZE="1"]Behemot, rozmiar zdjecia :mad: No i oboje bez nosów byście zostali bo on by ci odgryzł, oczywiście z miłości :evil_lol: Quote
LAZY Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 Ślicznie mu się ten nosek wybarwia! Cudaśny, taki naprawde do wycałowania. Ja to się dziwię, ze Idzie nos sie nie odbarwił od mojego miziania;P Quote
Behemot Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 mmbbaj napisał(a):No i oboje bez nosów byście zostali bo on by ci odgryzł, oczywiście z miłości :evil_lol: To on też taki nosojad? Sonia lubi trochę poglamać mój nos - i uszy też :evil_lol: Jak to okropnie łaskocze :evil_lol: Quote
Alicja Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 :multi::multi::multi:witam witam ...byłam wcześniej ale was nie było i nie pisałam:p.Super że już ćwiczycie z maluchem ...ja zaniedbałam takie domowe ćwiczenia a teraz to Ozzy na mnie jak na psychola patrzy jak coś od niego chcę :evil_lol:innego niż to co zna ...ale to normalne u TTb;) Quote
Recommended Posts