Jump to content
Dogomania

BAJAN i my... ZAGRAJ już z nami w domu od str. 535

Recommended Posts

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mmbbaj']:evil_lol: Nie martw się o swoją śliczną, kolorową rękawiczkę! Jest ci ona w moim posiadaniu, a była u Zagraja w budzie, też mu się podobała :lol:

Przyjedź do nas i zobacz jaki dorosły :evil_lol: ;) Ale fakt, była wczoraj Hania i mówiła, że urósł!
:evil_lol::evil_lol::evil_lol:Zagrajek i Sabinka mają widać podobny gust;)

Małgosiu jak już dojadę do stolicy to postaram sie tak ułożyć grafik aby i z tobą się spotkać

o rany ale ona jest cierpliwa:multi:

a tutaj coś pięknego:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:fota marzenie

Posted

mmbbaj napisał(a):
Zagraj, na dobranoc :sleep2:

:lol:...............:hand:

One jest naprawdę przecudowny :loveu: Te piękne oczy i mniamuśny nosek :loveu:
Aż mi się zachciało takiego małego rozbója w domku :p
Patrzenie na zdjęcia Zagraja i Wasze to sama radość i miód dla oczu :smile:

Posted

Witajcie z zapadanego niedzielnego poranka (ech ta zima :eviltong: ).
Wczoraj było super i Zagraj był bardzo grzeczny. Ładnie się bawił z Monią i nauczył się już, że Dunia wymaga swojej prywatności, bo jej nie zaczepiał na siłę. Nauka nie idzie w las.
Rozbroiło mnie, jak już wychodzili i zapięty na smycz Żagraj szczekał na Monię i wyrażnie jej mówił ,,chodż ze mną, zapraszam Cię do siebie" :lol:

Pokazałam Mmbbaj o co biega z targetem. Zagraj szybciutko zajarzył. Na pierwszej sesji (ok 20 dotknięć nosem), ostatnie już sam prawidłowo wykonywał. Sesję zakończył super wykonanym ćwiczeniem-on szybciutko wszystko chwyta i jest bardzo kumaty i zdolny.
To wg mnie będzie super ogar klikerowy :evil_lol:

Mmbbaj- a jak dzisiaj? Targetowałaś już Zagraja?
Mysle, że trzeba codziennie i też w takiej ,,dawce" jak wczorajsza i nie wolno tego zaniedbać.
Moja rada: oprócz błyskawicznego kliknięcia mów jednocześnie słowo YES (nie wiedziec dlaczego dla ucha psa lepiejbrzmi niż TAK czy DOBRZE itd)-to się przyda bo nie zawsze masz przy sobie kliker...
Pamiętaj też, że Ty musisz mieć refleks..natychmiast po sobie-dotknięcie nosem-klik(YES)-smakołyk (ja na początku miałam z tym kłopoty bo z tym refleksem u mnie było marnie)

Posted

Witaj Małgosiu :p
Jak miło tutaj teraz wchodzić i czytać :multi::multi::multi: Zagraj rośnie jak na drożdżach a jest tak śliczny że aż się zachciewa takie cudo mieć :loveu::loveu::loveu:
Buziaki dla niego od Zmoroszelm :loveu:

Posted

Alicjarydzewska napisał(a):

Małgosiu jak już dojadę do stolicy to postaram sie tak ułożyć grafik aby i z tobą się spotkać

Alusiu baaaaaardzo bym chciała

i serdecznie zapraszam :multi: Tylko kiedy ty w tej stolicy będziesz bo wybierasz się jak sójka za morze ;)

Katerinas napisał(a):
One jest naprawdę przecudowny Te piękne oczy i mniamuśny nosek :loveu:
Aż mi się zachciało takiego małego rozbója w domku :p
Patrzenie na zdjęcia Zagraja i Wasze to sama radość i miód dla oczu :smile:

Katerinas, nooooo to już :lol:, na co czekasz? :eviltong:

bea100 napisał(a):

Pokazałam Mmbbaj o co biega z targetem. Zagraj szybciutko zajarzył. Na pierwszej sesji (ok 20 dotknięć nosem), ostatnie już sam prawidłowo wykonywał. Sesję zakończył super wykonanym ćwiczeniem-on szybciutko wszystko chwyta i jest bardzo kumaty i zdolny
To wg mnie będzie super ogar klikerowy

No tak, Zagraj szybciej zajarzył niż pańcia :evil_lol: Dostałam od Hani książkę do przeczytania o szkoleniu klikierowym, ale warunków nie mam :evil_lol:

bea100 napisał(a):
Mmbbaj- a jak dzisiaj? Targetowałaś już Zagraja?

A właśnie dopiero co skończyliśmy targetowanie :p

bea100 napisał(a):
Mysle, że trzeba codziennie i też w takiej ,,dawce" jak wczorajsza i nie wolno tego zaniedbać.

No jasne, że codziennie :lol:

bea100 napisał(a):
Moja rada: oprócz błyskawicznego kliknięcia mów jednocześnie słowo YES

Ooooooooo, zapomniałam o YES :placz:

bea100 napisał(a):
Pamiętaj też, że Ty musisz mieć refleks..natychmiast po sobie-dotknięcie nosem-klik(YES)-smakołyk (ja na początku miałam z tym kłopoty bo z tym refleksem u mnie było marnie)

No właśnie z tym refleksem... :cool1: Chyba nie wystarczy pamiętać żeby go mieć Brakuje mi jednej ręki :eviltong:

Ale generalnie było dobrze! W pewnym momencie Zagraj się położył i patrzył "o co ci chodzi" :roll:, bo najbardziej był zainteresowany ręką ze smakołykami :evil_lol: , ale zaraz ładnie ćwiczył, ślicznie dotykał noskiem targetu. Nie jestem jednak jeszcze przekonana, że wie dobrze o co chodzi więc target trzymam blisko. Właśnie jak odsunęłam (niechcący) to się położył. Miałam złe smakołyki bo mi się sklejały - cienkie kawałeczki szynki.

Pysia napisał(a):

Jak miło tutaj teraz wchodzić i czytać :multi: Zagraj rośnie jak na drożdżach a jest tak śliczny że aż się zachciewa takie cudo mieć :loveu:
Buziaki dla niego od Zmoroszelm

Wiesz Pysiu, życie nie zawsze jest miłe... A Zagraj rośnie i wszyscy to mówią, a mnie się wydaje ciągle taki malutki :lol: A szczególnie jak go widzę z Dunią i Monią ;)

nathaniel napisał(a):
Strasznie fajnie wygląda jak pies targetuje przedmiot łapką :loveu:
tylko mój taki jakiś bardziej "pycholowy" niż łapowy.

My dopiero zaczynamy, a z łapką chyba jednak trudniej? Bo pies wszystko ogląda najpierw nosem ;)

LAZY napisał(a):
No pięknie Zagrajek sie uczy i szkolić się będzie!

Szkolić miał się już w tą sobotę i niedzielę, ale pogoda tak fatalna, że przełożyliśmy na następne. Ale ćwiczymy w domku :lol:

Agga napisał(a):

NO mały sadysta z niego rośnie

Rośnie z niego WIELKI sadysta :evil_lol:

HankaRupczewska napisał(a):
Małgosiu, gdzie jesteście ?
Czy kliker tak Was wciągnął ? :cool3:

Chciałam się zdrzemnąć..., ale najpierw mało nie zostałam zagazowana , potem usiłowano mi wydłubać oko, potem byłam głaskana po głowie :cool3:, a cały czas byłam zadeptywana...A potem otworzyłam oczy i coś małego, ciemnego, piszczącego całowało mnie z radości jak mała pirania... w uszy i szyję :evil_lol:

LAZY napisał(a):
Zaklikali się na amen

Nie samą nauką człowiek i pies żyje :lol:

A Zagrajek mówi wszystkim dzieńdobry!

Posted

Z łapką trudniej, ale w sumie to od psa zależy.
Ja sobie zawsze kładę szynkę, smaki na woreczku foliowym i stawiam na telewizorze, także pies WIE ,że smaki są, ale NIE WIE gdzie i koncentruje się na dotykaniu ;)

Posted

bigos napisał(a):
dzień dobry Zagrajki:iloveyou::iloveyou::iloveyou:

Witajcie Bigoski :lol:

samograj napisał(a):

Nie miałam neta od piątku - jakby mnie ktoś odłączył od respiratora - takie wrażenie!!!

:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Witaj Aniu :multi:

Posted

nathaniel napisał(a):

Ja sobie zawsze kładę szynkę, smaki na woreczku foliowym i stawiam na telewizorze, także pies WIE ,że smaki są, ale NIE WIE gdzie i koncentruje się na dotykaniu ;)

No, ale wtedy nie możesz dawać smaczka natychmiast po kliknięciu :roll: , a mnie Bea mówiła, że trzeba natychmiast, wogóle wszystko trzeba natychmiast :evil_lol: Ach początki są zawsze najtrudniejsze ;)

Posted

Cześć Małgosiu :loveu:

Popatrz na Gezia. On taki zdolny jest :evil_lol:
Może czas już zaczać myśleć o rozwijaniu talentów Zagraja ? :p

Gezesław nauczył się rysować nie tak znowu szybko :shake:
DWA tygodnie nam to zajęło. :cool1:

Posted

HankaRupczewska napisał(a):
Cześć Małgosiu :loveu:

Popatrz na Gezia. On taki zdolny jest :evil_lol:
Może czas już zaczać myśleć o rozwijaniu talentów Zagraja ? :p

Gezesław nauczył się rysować nie tak znowu szybko :shake:
DWA tygodnie nam to zajęło. :cool1:

Cześć Haniu :loveu: I o czym ty mówisz? Bo właśnie Zagraj przy sztalugach siedzi :evil_lol: A wcześniej robił nam akupunkturę :evil_lol:

Posted

mmbbaj napisał(a):
No, ale wtedy nie możesz dawać smaczka natychmiast po kliknięciu :roll: , a mnie Bea mówiła, że trzeba natychmiast, wogóle wszystko trzeba natychmiast :evil_lol: Ach początki są zawsze najtrudniejsze ;)

Ale jeśli pies miał już kilka/kilkanaście sesji.
I reaguje na klik (weź sobie smaczek, kliker i target, on dotknie ty klikniesz i powiesz co zrobi, a po chwili dasz mu smaczek) tj. szuka wzrokiem smaka, patrzy się na Ciebie to znaczy, że kliker jest uwarunkowany ;)

Posted

Behemot napisał(a):
http://images4.fotosik.pl/281/7b56139e02a03f3e.jpg

:loveu::loveu::loveu:
Jak bym zaczęła całować to nosio śliczne, to wycałowałabym wszystko do cna :loveu::loveu::loveu:
[SIZE="1"]Behemot, rozmiar zdjecia :mad:

No i oboje bez nosów byście zostali bo on by ci odgryzł, oczywiście z miłości :evil_lol:

Posted

Ślicznie mu się ten nosek wybarwia! Cudaśny, taki naprawde do wycałowania. Ja to się dziwię, ze Idzie nos sie nie odbarwił od mojego miziania;P

Posted

mmbbaj napisał(a):
No i oboje bez nosów byście zostali bo on by ci odgryzł, oczywiście z miłości :evil_lol:

To on też taki nosojad? Sonia lubi trochę poglamać mój nos - i uszy też :evil_lol:
Jak to okropnie łaskocze :evil_lol:

Posted

:multi::multi::multi:witam witam ...byłam wcześniej ale was nie było i nie pisałam:p.Super że już ćwiczycie z maluchem ...ja zaniedbałam takie domowe ćwiczenia a teraz to Ozzy na mnie jak na psychola patrzy jak coś od niego chcę :evil_lol:innego niż to co zna ...ale to normalne u TTb;)