Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Byłam dzisiaj w odwiedzinach u Oskarka. Zawiozłam mu 3 kartony (36 opakowań) podkładów, które dostał od darczyńców z Elbląga. :multi::multi::multi: na jakiś czas wystarczy.
Oskarek jest rozszczekany, dziś leżał przy balkonie i obszczekiwał wszystkich przechodzących i przejeżdzających ludków.
Jest w bardzo dobrej formie, ranki pięknie się goją, na plecach rośnie mu futerko.
Wygląda na zadowolonego z życia.
Oczywiście najlepiej jest jak Pańcia siedzi koło niego i go głaszcze i mizia. Pani Basia nazywa go Rasputinkiem bo tylko pieszczoty mu w głowie.
Z sunią rezydentką jest coraz lepiej, najczęściej to ona szczerzy ząbki i wtedy Oskarek tez się denerwuje.
Dziś jednak spali rano z Basią na posłanku prawie koło siebie (niestety przerwałam sielankę telefonem).
Pani Basia mówi, że z dnia na dzień jest lepiej bo poznaje Oskara i mniej więcej wie jak z nim postępować, na co reagować.
Oczywiście sama nie dałaby sobie rady więc na kilka godzin dziennie przychodzi Pani Renata do pomocy. W tym czasie Pani Basia może załatwić jakieś swoje sprawy, zrobić zakupy, sprzątnąć czy poprać.
Bez pomocy nie dałby sobie rady, chcąc utrzymać o w tak dobrym stanie jak jest wymaga to wiele pracy i wysiłku.

Fotki przesłałam cioci Bodziulce, mam nadzieję, że je wstawi niedługo.

Pozdrowienia dla Przyjaciół Oskarka:loveu:
Próbował do was napisać parę słów ale dałam mu kiepski długopis i rozleciał mu się w pyszczku:evil_lol:

Posted

[quote name='asiaf1']
Próbował do was napisać parę słów ale dałam mu kiepski długopis i rozleciał mu się w pyszczku:evil_lol:[/quote]

on chyba by wolał jakieś klasyczne pióro :cool3:
[IMG]http://i34.photobucket.com/albums/d136/Azorek/Oskar/DSC00844.jpg[/IMG]

[IMG]http://i34.photobucket.com/albums/d136/Azorek/Oskar/DSC00847.jpg[/IMG]

[IMG]http://i34.photobucket.com/albums/d136/Azorek/Oskar/DSC00843.jpg[/IMG]

[IMG]http://i34.photobucket.com/albums/d136/Azorek/Oskar/DSC00841.jpg[/IMG]

Posted

[B]Asiu - Bodziulko - dziękuje za fotorelację :) :multi: [/B]

[B]Oskarku - ale masz dobrze - :multi: masz takich Wspaniałych ludzi wokół siebie!!![/B]

[B]A jak list pisze - kochany chłopak :loveu:[/B]

-------------
[SIZE=3][COLOR=darkorchid][B]Asiu - a jak Ty - tj. WY się macie?[/B][/COLOR][/SIZE] :loveu:

Posted

Mimo że nie zabieram już głosu w pewnych działach dogo, dzisiaj zrobię wyjątek.

Pierwsze podziękowania należą się Doddy- która przyjechała po Oskarka do naszego schroniska. Dzięki Doddy- zapoczątkowałaś jego wielką podróż(a sporo było perypetii związanych z wyjazdem;)) która wreszcie dobiegła końca.

[COLOR=Olive][B]Asiaf- nie wiem jak ci mam podziękować, słowa tego nie opiszą.
Jesteś prawdziwym aniołem, którego potrzebował Oskar[/B][/COLOR]. Gdyby nie ty..... nie wiem jaki byłby finał jego psiego losu. Cokolwiek ktokolwiek by mówił- ty dałaś mu szansę na normalne życie. Swoje szczęście Oskar zawdzięcza tobie i niestrudzonym dogomaniakom.

I mała prośba do ciebie- dbaj o siebie bo świat czeka na kolejnego dogomaniaka , który pewnie po mamie odziedziczy empatię i miłość do zwierząt.

Pozdrawiam

Posted

[quote name='Fundacja Medeor']czy to prawda ze oskar ma domek jesli tak to strasznie sie ciesze huraaaaa[/quote]
Najprawdziwsza prawda :lol:

[B][SIZE=3][COLOR=red]Zwracam się z apelem do wszystkich śledzących wątek Oskarka.[/COLOR][/SIZE][/B]

[SIZE=3][COLOR=magenta]Proszę o [B]pomoc finansową [/B]dla wybawicielki Oskarka -[B] Asif1 -[/B] niezwykłej Osoby, Dobrej Duszy, która nigdy nie przejdzie obojętnie obok psiej krzywdy.[/COLOR][/SIZE]

Uzbierana na allegro i tu przez dogomaniaków kwota jest w całości przeznaczona na Oskarka, którego utrzymanie jest kosztowne i Pani Basia cały czas jest z tych pieniędzy wspierana.

W tej chwili na utrzymaniu Asiu jest jeszcze [B]12 innych psów[/B] - koszty hotelowania, karmy, obługi weterynaryjnej sięgają [B][COLOR=red]6 tyś. miesięcznie[/COLOR][/B]!!!!

Asia w tej chwili ze względów zdrowotnych nie pracuje, wiem, że musiała wziąć kredyt, żeby pokrywać na bieżąco wydatki, sytuacja jest naprawdę dramatyczna...

Proszę, nie zostawiajmy jej z tym wszystkim. Jest nas tak dużo, na pewno część może wesprzeć Asię datkiem, czy założyć bazarek... Niech to będzie wyrazem naszej sympatii i szacunku dla tego, co Asia bezinteresownie, od lat robi dla psiaków.

Asiu, mam nadzieję, że nie masz mi za złe, że o tym wszystkim napisałam...

Posted

[QUOTE]Zwracam się z apelem do wszystkich śledzących wątek Oskarka.

Proszę o pomoc finansową dla wybawicielki Oskarka - Asif1 - niezwykłej Osoby, Dobrej Duszy, która nigdy nie przejdzie obojętnie obok psiej krzywdy.[/QUOTE]

Aniu, napisz mi prosze dane Asi do przelewu na pw.
Asia pamieta o naszych mieleckich psiakach, nie moze byc inaczej, zeby teraz zostawic ja sama bez pomocy.

Posted

Ulka18, kochana... :buzi:

Kopiuję dane z pierwszej strony wątku:

[B][SIZE=3]50 1020 1026 0000 1702 0040 6215

(PKO BP)[/SIZE][/B]

[LEFT][SIZE=3][B]JOANNA FELIGA[/B][/SIZE]
[SIZE=3][B]UL. BAŁTYCKA 3/18[/B][/SIZE]
[SIZE=3][B]05-120 LEGIONOWO[/B][/SIZE]
[B][SIZE=3][/SIZE][/B]
[B][SIZE=3][/SIZE][/B] [/LEFT]

Posted

[quote name='carolinascotties']Kochani - w tym tygodniu wyjeżdzam na Zakaukazie i niestety nie mam wolnych pieniędzy :shake: -a le jak tylko wrócę - na pewno pomogę.

A jak sie czuje Asia ?[/quote]

Dziękuję Karolino, na Ciebie zawsze można liczyć!

Mam nadzieję, że nie przekazuję poufnych informacji :roll: Z dzieciątkiem wszystko dobrze, ale Asia jest wykończona psychicznie problemami związanymi z tak licznym inwentarzem... To naprawdę przekracza możliwości fizyczne i finansowe jednej osoby :shake:

Posted

[quote name='Ania-Sonia']
[B][SIZE=3][COLOR=red]Zwracam się z apelem do wszystkich śledzących wątek Oskarka.[/COLOR][/SIZE][/B]

[SIZE=3][COLOR=magenta]Proszę o [B]pomoc finansową [/B]dla wybawicielki Oskarka -[B] Asif1 -[/B] niezwykłej Osoby, Dobrej Duszy, która nigdy nie przejdzie obojętnie obok psiej krzywdy.[/COLOR][/SIZE]

[/quote]

Popieram apel - Asiowe psiaki nadal potrzebują naszej pomocy

Posted

Bardzo wspolczuje Asi :glaszcze: Wplacilam przed chwilka 100,- zl, co prawda to niewiele, ale zawsze jakies wsparcie. Rozeslalam tez apel o pomoc dla Asi moim znajomym. Wierze, ze pomoga.

Posted

Proszę , jezeli mozecie wejdzie tu [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=72372[/URL]
To piesek skaczący jak kangurek na tylnych łąpkach , bo pzrednie nie mają czucia.
Oskarkowi się udało, Milo tez to i może Ares zazna szczęścia???

Posted

Witajcie ponownie. Może mnie jeszcze pamiętacie? Wróciłem z kolonii, a teraz zastanawiam się co mogę zrobić dla Oskara. Zasadnicze pytanie - gdzie on teraz jest i w jakich godzinach można go odwiedzać? Mieszkam w Grójcu pod Warszawą (40 km) i bywam w Wawie dosyć często. Czekam na odpowiedź!PS: Oczywiście rodzice się zgodzili.

Posted

Maćku, dziekujemy za wielkie chęci płynące z serca ale na SZCZĘŚCIE nasz Oskarek ma Dom!!!!!!!
Juz od jakiegos czasu mieszka w swoim wspaniałaym, wymarzonym, kochajacym domku!

Posted

Wrzucam na wątki coś takiego:

[URL="http://pl.youtube.com/watch?v=dWufFUHZgxI&mode=related&search="]Oskar[/URL] znalazł dom!

[CENTER][URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=17416"][IMG]http://i34.photobucket.com/albums/d136/Azorek/Oskar/oskar.jpg[/IMG][/URL][/CENTER]

Może ktoś pomoże...

Posted

Strasznie się cieszę, że znalazł dom. A nie wiecie może, czy dalej jest możliwość odwiedzenia go? Kto go przygarnął? Teraz już kończę na dziś, jak znowu będę mógł się dostać do neta, to Wam odpowiem. Przesyłam całusy i przytulasy dla Oskarka, i pozdrawiam Was wszystkich.