Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Byłyśmy dzisiaj z cicią Doddy u Oskarka. Jak zwykle przywitał nas radośnie.
Spędziłyśmy z nim na mizianku, przytulaniu i zabawie prawie 2 godziny.
To wspaniały pies o wyjątkowej chęci życia. Pełen energii.
Dlaczego los był dla niego taki okrutny:-(:-(:-(

I te jego cudowne, orzechowe oczy, jak się w nie patrzy to sere się po prostu rozpływa.Nie sposób go nie kochać.
Co do stanu zdrowia, to niestet cały czas robią mu się odleżyny, z którymi będziemy walczyć.
Stara odleżyna dzięki teraipi lampowej juz się prawie zagoiła i zaczęła porastać futerkiem.
Ciocia Doddy narobiła dużo zdjęć i jak będzie tylko mogła to je wstawi.

Niedługo znów się do niego wybieramy.

[SIZE=3][COLOR=Red][B]Mam też prośbę. W związku z tym, że Oskar nie kontroluję wydalania i załatwia się pod siebie, potrzebne są nam kołdry. Czy ktos mógłby je Oskarkowi podarować?[/B][/COLOR][/SIZE]

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie widziałam Oskara ponad rok. Spotkanie z nim było dla mnie z początku szokiem, ale faktem jest że Oskar nic się nie zmienił. Pomimo odleżyn jest ciągle tym samym Oskarem, nie umiejącym usiedzieć w jednym miejscu, gadającym co chwila, chcącym być ciągle w centrum uwagi!!!

Zaraz wstawię zdjęcia Oskara z miziania.

[b]Oskar naprawdę potrzebuje duużo kołder. Jeśli macie takowe na zbyciu, podarujcie je Oskarowi. Jemu należy się choć tyle od życia. W końcu ten pies nigdy nie miał domu[/b]

Posted

[IMG]http://img293.imageshack.us/img293/9181/oskar2ou6.jpg[/IMG]

[IMG]http://img341.imageshack.us/img341/512/oskar1tt8.jpg[/IMG]

[IMG]http://img341.imageshack.us/img341/4871/oskar3im5.png[/IMG]

Posted

Ja mam takie nieśmiałe pytanko....? Czy w ostateczności, gdyby nic się innego nie udało załatwić, dałoby się Aksę dokooptować do Oskara na okres około miesiąca? Odpłatnie oczywiście... Bo idę do szpitala, a zależy mi, żeby pyszczydło miało jak najlepszą opiekę. Aksa "trzyma" o ile się ją regularnie odsika- tzn wyciśnie siku i wymasuje koo. Wpadki są naprawdę sporadyczne...

Wiecie, byłoby świetnie, gdyby mu poszyc posłanka. Bo kołdry albo schną długo, albo trzeba wywalać. A najlepsze są takie z polaru z wypełnieniem z ociepliny poliestrowej... Aksa ma jedno "fachowe" i drugie uszyte przeze mnie na zmianę. A pod to dawałam warstwę nieprzepuszczalną i skórę grubaśną (długie futro) z barana- to jest bardzo miękkie i pomaga w walce z odleżynami.;)

Posted

Może pomysł Wam się wyda nie fajny, ale są w miastach takie spore lumpexy, gdzie sa rzeczy na wagę - i często nie tylko ciuchy ale tez koce, kołdry. Może warto zajrzeć do takich lumpexów - sama kiedyś nabyłam taka kołdrę dla psów.

Posted

W lumpeksie w razie co kupimy, tylko potrzebne są fundusze!

Dziś byłyśmy z Asią i z Oskarem w Warszawie u weterynarza. Oskar dostał nowe leki i wytyczne.

[b]Potrzebna jest pomoc dla Oskara w postaci kołder i finansów[/b]

Posted

Dziś byłam znów u Oskarka, powygłupialismy się, pomizialiśmy, naświetliłam mu rany, posmarowałam.
To wszystko co mogę dla niego zrobić.:-(
On tak chce żyć, biegać. Zamknięty w tym bezwładnym ciele.:-(
Bez szans, że kiedyś będzie miał swojego Pana.:-(:-(:-(

Posted

ojej :-( :-( :-( a ja tu tak dawno nie byłam... kiedyś wpłaciłam coś tam... nie dam rady (brak czasu ) na szukanie odpowiednich kołder ale moge wpłacić coś na ich zakup - asiaf - na jakie konto bo juz nie pamietam:oops: ?

Posted

[quote name='Aggie']ojej :-( :-( :-( a ja tu tak dawno nie byłam... kiedyś wpłaciłam coś tam... nie dam rady (brak czasu ) na szukanie odpowiednich kołder ale moge wpłacić coś na ich zakup - asiaf - na jakie konto bo juz nie pamietam:oops: ?[/quote]

Myślę, że można otworzyć dla niego skarpetę na AFN pod nazwą np"Oskarek z Otrębus"

Posted

[quote name='Ludek']Wysłałam na AFN parę groszy na dobry początek. Niestety niewiele, ale ziarnko do ziarnka ...[/quote]
Bardzo dziękuję.
nie wiadomo jak długo Oskarkowi będzie dane cieszyć jeszcze sprawnością w swojej niepełnosprawności więc chce aby miał wszystko najlepsze -skoro nie może mieć tego jednego-swojego domu i pana:-( :-( :-(

Posted

Dziewczyny, przeczytałam właśnie o Oskarku...czy nie można chłopakowi poprostu pieluch zakładać??? My tak robiliśmy z psiakiem który nie trzymał.
Nasz był sporych rozmiarów, więc trzebabyło w aptece talkie dla dorosłych kupować, ale Oskarek to chyba takie dla większych dzieci. Robi się dziurkę na ogonek i naprawdę pomaga a psiak nawet się w tym wszytskim ca łkiem oki czuje:)

Posted

[quote name='Moriaaa']Dziewczyny, przeczytałam właśnie o Oskarku...czy nie można chłopakowi poprostu pieluch zakładać??? My tak robiliśmy z psiakiem który nie trzymał.
Nasz był sporych rozmiarów, więc trzebabyło w aptece talkie dla dorosłych kupować, ale Oskarek to chyba takie dla większych dzieci. Robi się dziurkę na ogonek i naprawdę pomaga a psiak nawet się w tym wszytskim ca łkiem oki czuje:)[/quote]
A czy ten pies też był sparaliżowany i szorował pupą po podłodze?

Posted

Też ostatnio szukałam płatnego domu dla psiaka i nie udało mi się znaleźć. Jest teraz po prostu w hoteliku, ale to nie byłoby dobre miejsce dla Oskarka chyba..

Może dać ogłoszenie w gazecie? Sama nie wiem...
A co się stało, że Oskar może opuści Otrębusy?

Posted

[quote name='asiaf1']Nie wiem co zrobić.:shake:
Najprawdopodobniej będziemy musiały szukać Oskarowi nowego miejsca -czy ktoś ma jakieś pomysły?[/quote]

Kurcze co się stało?

Posted

ojej, a co się stało??
Mam właśnie wpłacac - to co - dalej na AFN i Oskarek z Otrębus?
On ma takie piękne oczy... takie pelne życia.... brak mi slow i pomysłow....
tu by trzeba kogoś kto nie pracuje zawodowo do opieki nad takim psiakiem..:-( :-( :-(

Posted

[quote name='Aggie']ojej, a co się stało??
Mam właśnie wpłacac - to co - dalej na AFN i Oskarek z Otrębus?
On ma takie piękne oczy... takie pelne życia.... brak mi slow i pomysłow....
tu by trzeba kogoś kto nie pracuje zawodowo do opieki nad takim psiakiem..:-( :-( :-([/quote]
Pieniądze napewno wcześniej czy później się przydadzą