asiaf1 Posted December 6, 2005 Author Posted December 6, 2005 Oskarek dziekuje: :D [b]cioci Iv-30,00PLN cioci Evicie-50,00 PLN[/b] Tym samym konto Oskarka urosło do [b]775,00[/b]PLN Quote
deszczowa Posted December 6, 2005 Posted December 6, 2005 co można jeszcze zrobić dla Ciebie Oskarku??? :cry: gdzie dawać jeszcze ogłoszenia, radosne Ty Słoneczko nasze??? :cry: Quote
Gabriella Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 Oskarek chciałby podziękować cioci [b]Gabrielli[/b] za przesłane smakołyki i zabaweczkę. Mam nadzieję, że ciocia się nie obrazi jak Oskarek poczęstuje swoje koleżanki i kolegów :wink:[/quote] Oczywiście, że nie będzie się gniewać. Myślę, że Oskarek sam by się podzielił z koleżankami i kolegami :bigok: . A może tak podkładać Oskarkowi matę przeciw odleżynom :question: Oskarek :x-mas: Quote
coztego Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 [quote name='Gabriella'] A może tak podkładać Oskarkowi matę przeciw odleżynom :question: [/quote] A może udałoby się kupić mu [url=http://www.bimbay.pl/zwierzeta.htm]bimbaya[/url]? One podobno wypełnione są kulkami, jak materace przeciodleżynowe... Myślę, że Oskarowi byłoby bardzo wygodnie :hmmmm: Quote
asiuniap Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 [quote name='deszczowa']co można jeszcze zrobić dla Ciebie Oskarku??? :cry: gdzie dawać jeszcze ogłoszenia, radosne Ty Słoneczko nasze??? :cry:[/quote] A z pajunią gadałyście? Quote
asiaf1 Posted December 8, 2005 Author Posted December 8, 2005 [quote name='Gabriella']Oskarek chciałby podziękować cioci [b]Gabrielli[/b] za przesłane smakołyki i zabaweczkę. Mam nadzieję, że ciocia się nie obrazi jak Oskarek poczęstuje swoje koleżanki i kolegów :wink:[/quote] Oczywiście, że nie będzie się gniewać. Myślę, że Oskarek sam by się podzielił z koleżankami i kolegami :bigok: . A może tak podkładać Oskarkowi matę przeciw odleżynom :question: Oskarek :x-mas:[/quote] Właśnie miałam o tym pomyśle napisać. Trzeba mu kupic materac przeciwodleżynowy. Nawet sprawdzalam na allegro. koszt to ok 300 PLN. Myslę, że Oskarkowi sie to należy Quote
Ania-Sonia Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 No jasne, ze materacyk się należy! Super pomysł :) Quote
Gabriella Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 Myślę, że materacyk musi być , no bo przecież Oskarek może mieć nawroty odleżyn . :bluepaw: W przyszłym tygodniu dokonam wpłaty "na materacyk". Rozumiem konto bez zmian :question: Quote
asiaf1 Posted December 9, 2005 Author Posted December 9, 2005 [quote name='Gabriella']Myślę, że materacyk musi być , no bo przecież Oskarek może mieć nawroty odleżyn . :bluepaw: W przyszłym tygodniu dokonam wpłaty "na materacyk". Rozumiem konto bez zmian :question:[/quote] Konto bez zmian. A co do odleżyn to weterynarz który go badał powiedział, że niestety przez to że Oskarek leży na jednym boku to powstanie nowych odleżyn jest bardzo prawdopodobne :cry: Nie wiem tylko czy Oskarek nie przedziurawi takiego materaca pazurkami? I czy jak go sie przykryje np. prześcieradłem to nie straci on swoich właściwości. Quote
coztego Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 [quote name='asiaf1'] Nie wiem tylko czy Oskarek nie przedziurawi takiego materaca pazurkami? [/quote] No to może lepiej bimbaya: [url]http://www.bimbay.pl/zwierzeta.htm[/url] Wyjdzie taniej, a pies będzie miał bardzo fachowe posłanie. Quote
asiaf1 Posted December 9, 2005 Author Posted December 9, 2005 [quote name='coztego'][quote name='asiaf1'] Nie wiem tylko czy Oskarek nie przedziurawi takiego materaca pazurkami? [/quote] No to może lepiej bimbaya: [url]http://www.bimbay.pl/zwierzeta.htm[/url] Wyjdzie taniej, a pies będzie miał bardzo fachowe posłanie.[/quote] Wydaje mi się że to posłanko nie będzie spełniało takiej roli jak materac przeciwodleżynowy. Znalazłam na allegro takie aukcje. [url]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=75790997[/url] [url]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=76420551[/url] Quote
coztego Posted December 10, 2005 Posted December 10, 2005 Tylko nie wiem czy pies nie będzie się bał takiego ruszającego się materaca :hmmmm: [quote]przemiennie napełnia się część pęcherzyków z reszty schodzi powietrze nastepnie po 10 min schodzi powietrze z napełnionych a pompowane są te z których powietrze zeszło. .... Osoba leżąca na tym materacu jest lekko masowana ... [/quote] Quote
Gabriella Posted December 11, 2005 Posted December 11, 2005 Wiem, że są specjalne materace przeciw odleżynom o wzmocnionej konstrukcji. Nie tak dawno temu Komitet Pomocy Z...w Tychach prosił o datki na taki materac :sleep2: dla konika. Prześlę do nich email z zapytaniem. Quote
asiaf1 Posted December 12, 2005 Author Posted December 12, 2005 [quote name='Gabriella']Wiem, że są specjalne materace przeciw odleżynom o wzmocnionej konstrukcji. Nie tak dawno temu Komitet Pomocy Z...w Tychach prosił o datki na taki materac :sleep2: dla konika. Prześlę do nich email z zapytaniem.[/quote] dzięki! Quote
Ewkaa Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 Śledzę ten wątek od początku i chyba czas poinformowac o pewnych zmianach. Dzieki pomocy dogomaniaków Oskar trafił z naszego schroniska pod opieke dogomaniaków w Warszawie.(cała historia opisana w 1 wątku) Niestety plan adopcji psa do Niemiec nie udał się. (prosze bez zbędnych pytań czy komentarzy, takie jest życie nie wszystko sie udaje co zaplanujemy) Pajunia wstawiła Oskarka na strony niemieckie poświęcone psom kalekim. Oskar jest otwarty na propozycję nowego domku, jesli takowy sie znajdzie. Ogłoszenia w prasie lokalnej pojawiają się i oskar chyba jest znany :wink: Nie mniej jednak mimo, że będzie to może trudne trzeba zaczac rozglądac się za domem dla niego. Quote
Kasia_ Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 Hej, hej jestem na liscie nowa, "wczorajsza" ale sledze temat Oskara , bo jakos tam jestem w kregu psio-kocim zwiazanym z adopcjami i innymi akcjami ratunkowymi. mam pytanie o Oskara- czy byly juz jakies proby kupienia albo zbudowania mu wozka? czytalam kiedys o podobnym wypadku owczarka niemieckiego i hulal na calkiem fajnym wozku wlasnie, przez kilka dobrych lat. napiszcie, moze uda sie w ta strone zadzialac. Quote
doddy Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 Kasia przeczytaj cały wątek Oskara :D Oskar ma wózek, opiekę, leczenie. Nie ma jednak kogoś kto będzie jego nowym Panem. :( Quote
Kasia_ Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 ok. ufff. super. moze troche jeszcze slabo poruszam sie powatkach, bo myslalam ze przeczytalam calosc :D napiszcie prosze jak mozna go odwiedzac i do kogo na SGGW zglaszac w tej sprawie. moze jakos poszukam mu domu swoimi kanalami. sprobuje, bo mu sie nalezy jakis fajny ogrodek, no nie? Quote
coztego Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 Kasia_, Oskara już nie ma na SGGW. Przeczytaj [b]cały[/b] wątek... 8) Quote
asiaf1 Posted December 13, 2005 Author Posted December 13, 2005 [quote name='Kasia_']ok. ufff. super. moze troche jeszcze slabo poruszam sie powatkach, bo myslalam ze przeczytalam calosc :D napiszcie prosze jak mozna go odwiedzac i do kogo na SGGW zglaszac w tej sprawie. moze jakos poszukam mu domu swoimi kanalami. sprobuje, bo mu sie nalezy jakis fajny ogrodek, no nie?[/quote] Kasiu, Dziękujemy za chęć pomocy. Oskarek od ponad miesiąca znajduje się w hotelu w Otrębusach. W sprawach ewantualnej adopcji możesz zgłaszać się do mnie. A ogródek i fajna kochająca rodzinka na pewno mu się należą! Quote
asiaf1 Posted December 13, 2005 Author Posted December 13, 2005 Ciociu Doddy czy mogę Cię prosić o dopisanie w temacie Oskarka, że szuka domku :modla: Quote
Kasia_ Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 Udalo sie :angel: ogarnelam caly watek Oskara i w zwiazku z tym dwie prosby: Asiaf- czy mozna dostac jakies fotki pieska na priv maila (jest w moim profilu) - tylko nieduze, internetowa wielkosc. I poprosze o konto. Dołacze sie b. chetnie. Quote
Gabriella Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 WAŻNE Poniżej jest adres firmy, która produkuje materace przeciw odleżynom. [url]http://www.alkon.pl/sprz/przeciwodlezynowe.htm[/url] Telefonowałam także do firmy, która produkuje materace z pcv z wdmuchiwanym powietrzem, ale pani, z którą rozmawiałam odradziła mi ten typ materaców ze zrozumiałych powodów. Pani ta podała mi adres producenta materacy z pianek poliuretanowych (ten powyżej). Są dwa rodzaje tych materacy "jeż" lepszy, bo więcej poduszek powietrznych i "kwadraty", ale tego nie brałabym pod uwagę. Jeż ma wymiary 195x90x10 cm grubości. Koszt takiego materaca to 150 zł. Firma mieści się w Poznaniu i można zamówić materac z wysyłką. Myślę, że materac ten nie należy do najdroższych, są zdecydowanie droższe materace, a może to pomoże Oskarkowi :BIG: :question: Ja dzisiaj przesyłam na konto "na materacyk". :roll: Quote
Recommended Posts