Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Romas']Dobrze Doroto ,ze nie przejmujesz sie tymi prazkami u Atosa.[/quote]

Wiesz, to nie jest taki problem, żeby się nim aż przejmować - przecież za tydzień już nie będzie widać a i teraz trzeba się dokładnie przyjrzeć. Bo Atos w całości wygląda tak (to dla Malawaszki, która się bała, że zrobi z Bolutka szkaradę :evilbat: )

[img]http://www.dorotak.net/atos/atos_caly.JPG[/img]

Jeszcze jak się błyszczy w świetle lampy, to w ogóle jest super ;)

Natomiast z bliska wygląda tak:

[img]http://www.dorotak.net/atos/bruzdy.JPG[/img]

Więc nie jest to jakiś ogromny problem, ale gdyby tych bruzd nie było, to byłoby lepiej :lol:

[quote name='Romas']Ciekawe co to za ostrze F o ktorym piszesz??[/quote]

No ja mam takie. I Ty pewnie też (chociaż o tym nie wiesz ;)). Poniżej podaję zdjęcia (bo może nie bardzo umiem słowami wytłumaczyć różnicę):

[img]http://www.sewing.pl/strony/ostrza/pic/5e.jpg[/img]

[img]http://www.sewing.pl/strony/ostrza/pic/5Fe.jpg[/img]

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Eee, tam ten grzebiet jest b. dobry ,myslalm ,ze gorzej .To zaraz zniknie.Ale nie wyszlo tak dlugo jak myslalam .Sadzilam ,ze bedzie mial dluzsza siersc.
Natomiast co do frontu to trzeba bylo zdecydowanie poleciec do konca pod wlos,a my tam nie moglysmy jakos jednolitego strzyzenia utrzymac.
No nic to nauczka ,w duzej mierze dla mnie ,na przyszlosc ,ze u czarnych bledy nie sa wybaczane :-) ,bo za bardzo je widac.Jak Zuzia sie obudzi :D , to Zrobie fotke jej szyji i wrzuce dla porownania.Co znaczy gole u p/s a co u czarnego :lol:

Posted

malawaszko , front u Zuzi jest zrobiony wysoko ,zimowo ,ze tak powiem .Normalnie jak jest cieplo wchodze maszynka glebiej po bokach mostka a sam mostek zostawiam obrosniety.
Zreszta teraz wzor sie troche zmienil ,bo jeszcze pare lat temu przod sznuacera byl bardzo nisko wygolony.Najlpeiej to sobie zjdecie przyszykowac a potem wedlug tego ciac.

Posted

co będzie to będzie - pewnie po pierwszym strzyżeniu będę z psem wychodzić tylko w nocy ale co tam :wink: :lol: kiedyś trzeba zacząć :lol:

no i najpierw to muszę kupić maszynkę :roll: chciałabym najbardziej żeby mi ciotka na e-bayu policytowała mosera - są licytacje os 1,99 euro :lol: ale z tego co obserwowałam to dość wysoko dochodzą, a marzeniem by było jakby się udało za 50e wylicytować :lol: no i tak pewnie będę ją miała dopiero na boże narodzenie bo pewnie wtedy przyjadą do Pl :( ale wiecie co mnie załamuje - w niemczech mają bardzo drogą pocztę!! maszynka za 70e a przesyłka w niektórych wariantach potrafi być koło 15e :o powalone! muszę ciotce zaznaczyć, żeby mi znalazła taką gdzie wysyłka będzie tania, żebym tej różnicy w cenie tam a tu nie zapłaciła w wysyłce :-?

Posted

Ja swojemu sznaucerkowi mini czarnemu wyskubałem jeden bok do naga i skubaniec nie chce chodzic w kubraczku ani w domu ani na dworze, wiec chyba narazie nie bede go trymowął całego, zrywa kubraczek w domu, a jak wychodzi w nim do odrodu to tylko sie tarza i nie chce sie ząłatwic. Siersć ładnie wychodzi az mnie kusi zeby go cąłego wyskubac ale blisko juz do zimy. Jak wasze sznaucery mini traktuja kubraczki? bo mój chyba jako kare

Posted

hahah moja Luna nie zauważa chyba że ma coś na sobie :lol: Boluś to jeszcze nie wiem bo jeszcze nie mam dla niego kubraka, ale myślę, że będzie ok

haha a ja bym na Twoim miejscu wolała wyskubać całego niż prowadzać malucha pół na pół :lol:

• 1 year later...
Posted

Wątek jest dość stary, ale odpowiedni do tematu, który mnie interesuje.
Proszę o zdjęcia ładnie ostrzyżonej głowy pieprzaka z uszami.
[B]Proszę o zdjęcia [/B]lub [B]linki do stron[/B] ze zdjęciami.

Posted

No, właściwie tego sie spodziewałam. Na tym forum tylko handryczyc sie potrafią, a jak o czymś merytorycznie sie wypowiedziec , to juz nie ma chetnych.

Posted

[quote name='Xsenna']No, właściwie tego sie spodziewałam. Na tym forum tylko handryczyc sie potrafią, a jak o czymś merytorycznie sie wypowiedziec , to juz nie ma chetnych. Pa, żryjcie sie dalej..
Choć ostatnio ucichło nawet, poszli sie obszczekiwac na e-psy[/quote]

..w tym przypadku chyba z deczka przesadzilas..Chyba zle zinterpretowalas poprzednie wypowiedzi.
/www.artax.pl/
Na powyzszej stronie znajdziesz sporo o pielegnacji sznaucera
Pozdrowionka

Posted

Dziękuję, "zwiedziłam" stronę. Piękna. Tyle,że ja troche już czytałam, a teraz chciałabym [B]zobaczyć[/B] jakąś fotkę, najlepiej z komentarzem

Posted

[quote name='Xsenna']Dziękuję, "zwiedziłam" stronę. Piękna. Tyle,że ja troche już czytałam, a teraz chciałabym [B]zobaczyć[/B] jakąś fotkę, najlepiej z komentarzem[/quote]

poki co moze to..
/miniatureschnauzer.ca/grooming.htm

Posted

[quote name='maxxel']poki co moze to..
/miniatureschnauzer.ca/grooming.htm[/quote]
Dzięki Maxxel, ciekawa strona.
[QUOTE] ..w tym przypadku chyba z deczka przesadzilas..[/QUOTE]
masz rację, niestety przesadziłam

Posted

[quote name='weszka']A znacie linki do DOBRYCH stron o groomowaniu olbrzymów? Lubię się dokształcać. Zawsze coś można podpatrzeć, nawet detal :)[/quote]

Na stronach zagranicznych jest tego sporo.Znalazlem miedzy innymi cos takiego..

[URL]http://www.youtube.com/watch?v=UEs3w9qcnIY&NR=1[/URL]

Posted

[quote name='maxxel']Na stronach zagranicznych jest tego sporo.Znalazlem miedzy innymi cos takiego..

[URL]http://www.youtube.com/watch?v=UEs3w9qcnIY&NR=1[/URL][/quote]

Nie no litości :mad: Chodzi mi o grooming a nie jechanie maszynką.
Ja wiem co i jak ale zawsze można wiedzieć wiecej i przygotować lepiej. Dlatego lubię oglądać dzieła profesjonalistów groomowania.