Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

ladybell, nie otwiera mi się ten wątek.
Nasza Słomka nie jest jeszcze w kondycji. widziałam ją wczoraj- wyglada lepiej, ale nad psychiką jeszcze trzeba trochę popracowac. Mała się po prostu jeszcze boi po tym wszystkim co przeszła :(

mam jamnika do oddania na juz - dzisiaj została wyrzucona z autobusu w centrum, własnie jedzie na Paluch ( bo my ani DT ani nic dla niej nie mamy:(). Jamniczka jest czarna podpalana, ma zdarty nosek i kuleje ma łapkę. miała obroże ale adresu na niej niet :(

Po sobocie w schronie przybyły nam pod opiekę:
Maja- która zwiała prosto z samochodu nowej pani ( o pani nie wspomnę, bo tez sie ulotniła i tej pani już dziękujemy). Maję ganialiśmy przez prawie dobę po Warszawie, aż w koncu dzięki pomocy mariolki, Adama, Marka i hycla z Mińska i gapiącej się Strazy Miejskiej i krzyczącego orchoniarza terenu - udało się ją złapać, tylko szwy po sterylce trochę się rozlazły i dziewczynka była wczoraj w bardzo cięzkim szoku. Dzisiaj juz jest ok. Zrozumiałe jest chyba to, że maja nie pojedzie do nowego domu do tej pani. ( Otrębusy)

Najbrzydsza sunia ze schronu- której coś ewidentnie dolega ( Otrębusy)

Plaster - szorściak, który "wziął" nas podstępem na chorobę a jest zdrów jak ryba;) ( Otrębusy)

Wyżeł zwany Przecinkiem ( Otrębusy)

Haszczka do sterylki aborcyjnej na juz najlepiej ( u AlinyS w hoteliku).

Dalmat ( lecznica, bo chrycha jak grużlik).

i Pinka która docelowo pojedzie do rodzicow Adama i Gosi.

Dzisiaj wraca do nas Lemon, któremu ludzie wkleili w życiorys rasę jakiegoś kaukaza :-o czyli wyjątkowo agresywną i niespotykaną w Polsce- no po prostu jak przeginają, że aż psa szkoda, boją się go po prostu i tyle...

o Sedzie który wrócił do Teresina i będzie na naszym garnuszku nie wspomnę...

http://www.dogomania.pl/threads/180485-Sed-znA-w-porzucony-pies-ma-wodAE-z-mA-zgu-PROSIMY-o-pomoc-DEKLARACJE-i-WPA-ATY

więcej nie pamiętam ale to chyba i tak za wiele, co? .... :(

Prośba o pomoc w szukaniu pieniędzy, poważnych ludzi do adopcji

Posted

Szkoda jamnisi, szkoda ze ta daleko mieszkam, bo moze by u mnie wyladowała tymczasowo - ale pewnie ktoś jej szuka i na Paluchu szybciej znajdzie, niz po jakichś domach tymczasowych ...

Posted

A macie może jakieś nowe fotki Plasterka? Odświeżyłabym mu dzisiaj ogłoszenia, może nowe fotki coś by zdziałały.

I jeszcze raz poproszę o fotki Rajana, "na później".

Posted

Suczka - Setka jest dość młoda, 2-3 lata. Bardzo spokojna, do lecznicy trafiła w wysokiej ciąży, wycieńczona. Musiała błąkać się bardzo długo. Teraz nade wszystko upodobałą sobie święty spokój w lecznicy. Niestety, do innych suk ma stosunek co najmniej niechętny (to znaczy chętnie urwałaby im głowę). W stosunku do człowieka jest super. Łagodna i zrónoważona.

Posted

[quote name='idusiek']koosiek, daj maila, to Ci wyślę co mam Rajana.
zdjecia Plastra najwczesniej chyba w weekend, bo nie wiem czy ktos da radę urwac się z pracy :/

Wyślij proszę na [email protected] . Na fotki Plastra poczekam :)

Nie widzę nigdzie na stronie Klary, co się z nią stało?

LadyBell, robiłaś może ogłoszenia tej borderowatej suni, Nesce?

Posted

[quote name='LadyBell']no bo Klara od miesiąca grzeje sój piękny kuper w nowym domku :)

Neska ma aktualne tylko: gumtree, adopcjapsa, petsy i ale.gratke

Kurde, za dużo tych psiaków i się gubię. Przynajmniej już wiem, dlaczego nie mogłam odnaleźć żadnych moich ogłoszeń Klarci :lol: Idusiek, a jak jej łapki?

W takim razie poogłaszam jutro trochę Neskę.

Posted

Klarcia dobrze, na dobrej karmie i łapki się podniosły, ale i tak czekamy az przestanie rosnąć i wtedy zapadnie decyzja ostateczna co dalej. Fotki Rajana prześle jutro, bo jestem w delegacji :/