idusiek Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 zupełnie się Tobą zgadzam ronja .:-( Ponadto, wydaje mi się, że dopki stary zarząd nie rozliczy się ze wszystkiego, nie odda "władzy" oficjalnie- żadne z ustaleń nowego zarzadu nie powinny w ogole być brane pod uwagę....:roll: Uprzejmie proszę zatem od nowe władze o termin, kiedy to wybierze się do schroniska, żeby ustalić nowe warunki wspólpracy. Z tego , co mi wiadomo: to jedna z osob nie była tam od roku, druga nie była nigdy i sie nie wybierze, trzecia nie jest zupelnie zorietnowana co robimy w Niczyich a jedynie czwarta była, kiedyś wiedziała itp. :-( Zaczynam martwić się o psy ostrowskie.... skoro nie mamy możliwości ich leczenia, nie mamy możliwości komunikowania się ( bo na dogo nie, a na listę nie wszyscy sie wpisali i jeszcze nie wszyscy są do niej dodani..) a dodatkowo zarząd nie wie jco dzieje się w schronisku, jakie psy tam obeceni przezbywają i w czym trzeba pomóc....:-( Rozwaliła mnie ta sytuacja na maxa....:roll: Proszę rowniez o odpowiedz na pytanie ludwy- co z psami ,ktore juz zostały zabrane z Ostrowi a przebywają pod opieką Niczyich? Czy opiekę nad nimi przejmuje nowy zarząd ( jak nad wszystkim) czy też przechodzą pod opiekę nowego zarządu? :roll: Proszę aby to napisać jasno i wyrażnie ( jak to zrobiliscie z faxem do lecznic...). Z góry dziękuję nowemu Zarządowi za szybką odpowiedz. Quote
beka Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Ślędzę ten wątek od bardzo dawna, Byłam i jestem pod wrażeniem czego udało Wam się dokonać. Stawiałam Was za wzór innym stowarzyszem. Mam nadzieję że zmiana zarządu nie wpłynie na współprace ze schroniskiem w Ostrowi. Zrobiliscie kawał roboty nie można tego teraz zostawić.... Quote
beam6 Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 [quote name='idusiek'] Proszę rowniez o odpowiedz na pytanie ludwy- co z psami ,ktore juz zostały zabrane z Ostrowi a przebywają pod opieką Niczyich? [COLOR=blue]Czy opiekę nad nimi przejmuje [B]nowy[/B] zarząd [/COLOR]( jak nad wszystkim) czy [COLOR=darkgreen]też przechodzą pod opiekę [B]nowego [/B]zarządu? [/COLOR]:roll: Proszę aby to napisać jasno i wyrażnie ( jak to zrobiliscie z faxem do lecznic...). Z góry dziękuję nowemu Zarządowi za szybką odpowiedz.[/quote] Zadane pytanie jest absolutnie niezrozumiałe :shake: Quote
Ewusek Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Idusiek, glosowalas przeciwko uchwale, ze w dalszym ciagu pomagamy psom z OM - czy mozesz wytlumaczyc swoje glosowanie tym, ktorych nie bylo ? [B]Dlaczego nie chcialas, zeby Stowarzyszenie pomagalo W SZCZEGOLNOŚCI psom z Ostrowii ??? [/B]A co do nowego Zarzadu to na efekty trzeba poczekac. Nie wiem jaki bedzie plan, bo nie jestem w Zarzadzie. Wiem, ze takich planow nie robi sie w godzine, dwie czy jeden dzien. Poza tym, Fela na Walnym poinformowala, ze rozliczy sie nowemu Zarzadowi w ciagu MIESIACA, a wiec nie mozemy wymagac, zeby juz teraz wszystko bylo wiadome... najpierw musi sie Ela rozliczyc z dzialanosci... Quote
Fela Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Dołączam się do pytań, bo chciałabym wiedzieć, na czym stoję (czy raczej, w co wdepnęłam). 1. Pytanie Ludwy, Idy i moje brzmi: czy [B]nowy[/B] zarząd zamierza kontynuować opiekę nad psami, które przed dniem 18 września były pod opieką stowarzyszenia, czy też pozostawi to na głowie [B]starego[/B] zarządu (czyli de facto mnie, ponieważ drugi członek był jedynie figurantem, co wielokrotnie sam podkreślał) 2. Kiedy otrzymamy protokół z walnego? Osoby uczestniczące w nim poprzez pełnomocników chciałyby dowiezieć się, dlaczego nie mogły tym razem brać udziału w wyborze zarządu ([SIZE=1]zwłaszcza że na pierwszym walnym, podczas którego stowarzyszenie się tworzyło, w wyborach zarządu brały udział także osoby uczestniczące przez pełnomocników, zgodnie z par. 19 pkt. 8 statut[/SIZE]u). Wydaje mi się, że wypadałoby najpierw sporządzić protokół, stywierdzający, że nastały nowe porządki, a dopiero potem wprowadzać je w życie - np. informując o tym lecznice. Quote
idusiek Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 [B]:pWłasnie Ewusek, dobrze, że o tym jasno napisałas. Inrepretując Twoje słowa:[/B] [B]DOPOKI NOWY ZARZAD NIE PRZEJMIE WŁADZY W STOWARZYSZENIU, WSZYSTKIE USTALENIA JAKIMI ZASYPUJE LECZNICE I CZŁONKÓW STOWARZYSZENIA MOZEMY SOBIE WSADZIĆ W D..... :p[/B] Dlatego też proponuje wysłać nowemu zarządowi teraz znowu faksy do wszystkich lecznic z informacją, że dopóki nie obejmĄ WŁADZY PO OBECNYM JESZCZE ZARZĄDZIE - to wszystko zostaje po staremu. Czy wyslecie nowy FAKS czy mam obdzwonić lecznice z informacją, że osoby, ktore wysłały informacje zrobiły jakiś głupi weekendowy zart, ktory nalezy absolutnie zlekcewazyć?:p Quote
idusiek Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 [quote name='Ewusek']Idusiek, glosowalas przeciwko uchwale, ze w dalszym ciagu pomagamy psom z OM - czy mozesz wytlumaczyc swoje glosowanie tym, ktorych nie bylo ? [B]Dlaczego nie chcialas, zeby Stowarzyszenie pomagalo W SZCZEGOLNOŚCI psom z Ostrowii ???[/B] quote] Ewusku, doskonale wiesz, że mój głos i tak nic by nie zdziałał. Pomyśl troszkę kochana.... Byłam pewna, że skoro sprowadziłyscie [B]40 psów z innych miejsc[/B], to same bedziecie za tym, żeby nie pomagac Ostrowi i może wtedy stowarzyszenie miałoby jakis sens- 2 grupy ktore dzialają niezaleznie od siebie nie wchodząc sobie w droge- WY Kruszewo i cały świat, MY- Ostrów.- poniewaz jednak tak sie nie stało, działamy dalej WSZYSCY w Ostrowi...:p [B]Fajnie, mi sie podoba, wiecej rąk do pracy:multi: beam6 - nie mogę sie doczekać, aż oprowadzę Cię po zakamarkach schronu:multi:Czekam na potwierdzenie pierwszego wspolnego wyjazdu: mam nadzieję, że i Pani prezes i inni członkowie pojawią się tam ze mną w najbliższym czasie , bo co ja teraz sama mogę, biedny żuczek... :oops:[/B] Quote
Ewusek Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 [quote name='Fela']Dołączam się do pytań, bo chciałabym wiedzieć, na czym stoję (czy raczej, w co wdepnęłam). 1. Pytanie Ludwy, Idy i moje brzmi: czy [B]nowy[/B] zarząd zamierza kontynuować opiekę nad psami, które przed dniem 18 września były pod opieką stowarzyszenia, czy też pozostawi to na głowie [B]starego[/B] zarządu (czyli de facto mnie, ponieważ drugi członek był jedynie figurantem, co wielokrotnie sam podkreślał)[/quote] Ela, czytaj maile ze zrozumieniem. Dorota wyraznie napisala, ze tak, tylko musi dostac zestawienie jakie psy sa pod opieka Stowarzyszenia, gdzie przebywaja i jakie jest planowane lecznie w stosunku do nich. Ty odpisalas, ze wysylasz to wszystko w zalaczniku, ktorego NIE BYLO ! [quote name='Fela'] 2. Kiedy otrzymamy protokół z walnego? Osoby uczestniczące w nim poprzez pełnomocników chciałyby dowiezieć się, dlaczego nie mogły tym razem brać udziału w wyborze zarządu ([SIZE=1]zwłaszcza że na pierwszym walnym, podczas którego stowarzyszenie się tworzyło, w wyborach zarządu brały udział także osoby uczestniczące przez pełnomocników, zgodnie z par. 19 pkt. 8 statut[/SIZE]u). [/quote] Protokol zostal wyslany do Zarzadu w celu akceptacji. Jezeli chodzi o glosowanie to mozna glosowac przez pelnomocnikow, o ile jest sformulowanie "wieksza iloscia czlonkow", "co najmiej 2/3 wszystkich czlonkow". Natomiast jak jest stwierdzenie "glosuja osoby OBECNE na zebraniu" to znaczy, ze glosuja tylko te co sa obecne cialem a nie duchem i pelnomocnictwem. Zapytaj prawnika - prawde ci powie. Dziwie sie, ze nie rozumiesz tego, co podobno sama tworzylas... To, ze do tej pory glosowania przebiegaly niezgodnie ze statutem, to nie znaczy, ze bylo to dobre. [quote name='Fela'] Wydaje mi się, że wypadałoby najpierw sporządzić protokół, stywierdzający, że nastały nowe porządki, a dopiero potem wprowadzać je w życie - np. informując o tym lecznice.[/quote] W protokole nie stwierdza sie nowych porzadkow. Protokol jest pisemnym odzwierciedleniem czesci merytorycznej zebrania. Quote
idusiek Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 [quote name='beam6']Zadane pytanie jest absolutnie niezrozumiałe :shake:[/quote] Beam , oczywiscie pomieszałam :p powinno byc tak : Proszę rowniez o odpowiedz na pytanie ludwy- co z psami ,ktore juz zostały zabrane z Ostrowi a przebywają pod opieką Niczyich? [COLOR=blue]Czy opiekę nad nimi przejmuje [B]nowy[/B] zarząd ( Esperanza, jayo, beam6, olszewski)[/COLOR] ( jak nad wszystkim) czy [COLOR=darkgreen]też zostają pod opiekę dotychczasowego jeszczezarządu([/COLOR] Fela, Olszewski) ?:roll: (Proszę aby to napisać jasno i wyrażnie ( jak to zrobiliscie z faxem do lecznic...). Quote
Fela Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Ewusek, właś nie spytałam prawnika. Daruj sobie interpretacje i udawanie, że wszystko wiesz najlepiej, bo się ośmieszasz. Quote
Ewusek Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 [quote name='idusiek'] Czy wyslecie nowy FAKS czy mam obdzwonić lecznice z informacją, że osoby, ktore wysłały informacje zrobiły jakiś głupi weekendowy zart, ktory nalezy absolutnie zlekcewazyć?:p[/quote] obdzwon... wyjdziesz tylko na kretynke, bo jak uwierza komus kto do nich po prostu zadzwoni... wysmieja cie :evil_lol: [quote name='idusiek'] Ewusku, doskonale wiesz, że mój głos i tak nic by nie zdziałał. Pomyśl troszkę kochana.... [/quote] Ty, Ela, inne osoby, ktore byly w waszym teamie byly przeciwko pomocy psom z Ostrowii - 10 glosow przeciw !!! Ja sie wstrzymalam... Osoby takie jak Jayo, Gemski, Esperanza, Beam6 i reszta byly za pomoca dla Ostrowii. [quote name='idusiek']Byłam pewna, że skoro sprowadziłyscie [B]40 psów z innych miejsc[/B], to same bedziecie za tym, żeby nie pomagac Ostrowi i może wtedy stowarzyszenie miałoby jakis sens- 2 grupy ktore dzialają niezaleznie od siebie nie wchodząc sobie w droge- WY Kruszewo i cały świat, MY- Ostrów.- poniewaz jednak tak sie nie stało, działamy dalej WSZYSCY w Ostrowi...:p[/quote] kto sprowadzil ??? Nigdy w zyciu nie bylam w Kruszewie, nie wiem gdzie jest ta miejscowosc, wiec nie doklejaj mi czegos o czym nic nie wiem. Mam w obecnej chwili dwa psy pod swoja opieka ode mnie z miasteczka - jest to pogryziony Horke i kosciotrup leonberger. Zadnego z tych psow nie wzielam z Kruszewa ani z innego schroniska. Nie zamierzam jezdzic po schronach i wyciagac do domu psy, jakbym miala ich jeszcze za mało (teraz 7). Ja glosowalam przeciwko uchwale, bo uwazam, ze trzy glowne cele, ktore mamy zapisane w KRSie powinny byc tak samo wazne, dlatego ja sie nastawiam bardziej na to, czego inni nie chca - pomoc zwierzatom wolnozyjacym, czyli bezdomnym. Tak wiec idusiek, jak czegos nie wiesz, nie jestes pewna, nie mow... zadaj pytanie na pw, GG, odpowiem. Quote
Ewusek Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 [quote name='Fela']Ewusek, właś nie spytałam prawnika. Daruj sobie interpretacje i udawanie, że wszystko wiesz najlepiej, bo się ośmieszasz.[/quote] Nie wiem, dlatego przed walnym rozmawialam z prawnikiem :-) Quote
idusiek Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 [COLOR=black]ależ ja doskonale rozumiem wszystko Ewusek :roll:…WSZYSTKO [/COLOR] [COLOR=black][B]i nie mogę się otrząsnąc po walnym, na którym zrobiliście najgorsze świństwo jakie tylko było możliwe : najpierw głosowanie za Ostrowią, potem fortel z głosowaniem za istnieniem stowarzyszenia, potem wybór siebie i tylko siebie do zarządu i nieudolna próba zablokowania lecznic.[/B][/COLOR] [COLOR=black][B]Dodatkowo, w głowie brzmią mi też slowa beam6: „zarząd jest od myslenia i ządzenia a inni od działania”- tak, własnie tak to powiedziałaś…. A wszystko oczywiście dla dobra zwierząt …. Ryczeć mi się chce, że marnujecie taki potencjał.... i cały czas czekam na beam6, esperezne oraz olszewskiego- zeby pojechac z nimi wspolnie do shroniska. Kiedy konkretnie możemy się umowić?:oops:[/B][/COLOR] [COLOR=black]Proszę o nie wyzywanie mojej osoby od kretynek, ponieważ może sie to dla Ciebie skończyć w sądzie - poradz się swojego prawnika, że to możliwe :p[/COLOR] [COLOR=black]"Niemądych" to z siebie zrobiły osoby, ktore wyslaly faks do lecznic, bo większość zaprzyjaznionych zadzwoniła do nas z pytaniem "o co chodzi, co z tym fantem zrobić czy przypadkiem ktoś nie robi nam na złość" - i jak się teraz czuje nowy zarząd? ktory po kilku dniach zdąrzył z siebie zrobić totalnie nieodpowiedzialne istoty, już nie wspomnę, ze o PRLowskich pogladach na życie....:-([/COLOR] [COLOR=black][U]BIEDNE PSY.... TERAZ JUŻ BĘDZIE WALKA O WŁADZĘ I PRZEJĘCIE CZEGO SIĘ DA PRZEZ NOWY ZARZAD - ZAMIAST POMOCY SCHRONISKU..:placz:[/U][/COLOR] Quote
Ewusek Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 [quote name='idusiek'] [COLOR=black]i nie mogę się otrząsnąc po walnym, na którym zrobiliście najgorsze świństwo jakie tylko było możliwe : najpierw głosowanie za Ostrowią, potem fortel z głosowaniem za istnieniem stowarzyszenia, potem wybór siebie i tylko siebie do zarządu [/COLOR][/quote] kazdy mogl zglosic siebie lub kandydature innej osoby. Dlaczego sie nie zglosilas ? Trzeba bylo. [quote name='idusiek'][COLOR=black]Dodatkowo, w głowie brzmią mi też slowa beam6: „zarząd jest od myslenia i ządzenia a inni od działania”- tak, własnie tak to powiedziałaś…. A wszystko oczywiście dla dobra zwierząt …. Ryczeć mi się chce, że marnujecie taki potencjał.... i cały czas czekam na beam6, esperezne oraz olszewskiego- zeby pojechac z nimi wspolnie do shroniska. Kiedy konkretnie możemy się umowić?:oops:[/COLOR][/quote] [COLOR=black] To rycz... Nie wiem czy wiesz na czym polega dobre zarzadzanie, ale z tego co piszesz to napewno nie wiesz. Beata ma racje. Zarzad jest przede wszystkim od zadan strategicznych a cala reszta od zajec operacyjnych. Jak wszyscy beda siedzies w schronie to zanim sie cokolwiek rozkreci to wszystko szlag wezmie. Trzeba rozdzielic obowiazki - jedni jezdza do schroniska, inni zajmuja sie pozyskiwaniem funduszy, inni zajmuja sie rozreklamowaniem nas na festynach czy targach, inni ogloszeniami, inni rozliczaniem, inni fakturami. To jest wolontariat. Kazdy powinien miec swoj wklad w Stowarzyszenie i nie wazne czy jezdzi do schroniska czy nie. Mozna sie wykazac na wielu plaszczyznach. Musisz to zrozumiec, ze nie wszyscy musza siedziec w schronisku. Jezeli prezes firmy zajmuje sie sprawami operacyjnymi a nie srategicznymi, to zawsze bedzie to tzw. firma garazowa. Jak chcesz moge ci pozyczyc kilka ksiazek o zarzadzaniu, moze zrozumiesz o co chodzi. [/COLOR] [quote name='idusiek'][COLOR=black]Proszę o nie wyzywanie mojej osoby od kretynek, ponieważ może sie to dla Ciebie skończyć w sądzie - poradz się swojego prawnika, że to możliwe :p[/COLOR][/quote] [COLOR=black] A ja cie prosze, czytaj ze zrozumieniem ! Nie napisalam, ze jestes kretynka, tylko, ze wyjdziesz na kretynke. :evil_lol: Potrafie dobierac slowa :-) Szkoda ci kasy, wytocz mi sprawe ;-) [/COLOR] [quote name='idusiek'][COLOR=black]"Niemądych" to z siebie zrobiły osoby, ktore wyslaly faks do lecznic, bo większość zaprzyjaznionych zadzwoniła do nas z pytaniem "o co chodzi, co z tym fantem zrobić czy przypadkiem ktoś nie robi nam na złość" [/COLOR][/quote] do ciebie zadzwonili :megagrin: [quote name='idusiek'][COLOR=black]- i jak się teraz czuje nowy zarząd? ktory po kilku dniach zdąrzył z siebie zrobić totalnie nieodpowiedzialne istoty, już nie wspomnę, ze o PRLowskich pogladach na życie....:-([/COLOR] [/quote] a skad ty mozesz wiedziec jakie sa PRLowskie poglady na zycie ? Za PRLu waliłaś w pieluchy, ze az milo i co Ty mozesz pamietac.... No fakt, mozesz wiedziec, przeciez jestes wychowanka szkoly Ojca Dyrektora....wiesz wszystko i to najlepiej, tylko uwazaj, zeby ci moher z glowy nie spadl Quote
Magdarynka Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Ewusek, szczyt taktu i kultury...:shake: Cytując Ciebie w odpowiedzi na brak nadesłania kandydatur do nowego zarządu "...milczenie jest złotem" - może zastosuj się do tego, wtedy [znów cytując Ciebie] "Na tym zyskamy my i psy" - koniecznie w tej kolejności według Ciebie... [quote name='Ewusek']kazdy mogl zglosic siebie lub kandydature innej osoby. Dlaczego sie nie zglosilas ? Trzeba bylo. [COLOR=black] To rycz... Nie wiem czy wiesz na czym polega dobre zarzadzanie, ale z tego co piszesz to napewno nie wiesz. Beata ma racje. Zarzad jest przede wszystkim od zadan strategicznych a cala reszta od zajec operacyjnych. Jak wszyscy beda siedzies w schronie to zanim sie cokolwiek rozkreci to wszystko szlag wezmie. Trzeba rozdzielic obowiazki - jedni jezdza do schroniska, inni zajmuja sie pozyskiwaniem funduszy, inni zajmuja sie rozreklamowaniem nas na festynach czy targach, inni ogloszeniami, inni rozliczaniem, inni fakturami. To jest wolontariat. Kazdy powinien miec swoj wklad w Stowarzyszenie i nie wazne czy jezdzi do schroniska czy nie. Mozna sie wykazac na wielu plaszczyznach. Musisz to zrozumiec, ze nie wszyscy musza siedziec w schronisku. Jezeli prezes firmy zajmuje sie sprawami operacyjnymi a nie srategicznymi, to zawsze bedzie to tzw. firma garazowa. Jak chcesz moge ci pozyczyc kilka ksiazek o zarzadzaniu, moze zrozumiesz o co chodzi. [/COLOR] [COLOR=black] A ja cie prosze, czytaj ze zrozumieniem ! Nie napisalam, ze jestes kretynka, tylko, ze wyjdziesz na kretynke. :evil_lol: Potrafie dobierac slowa :-) Szkoda ci kasy, wytocz mi sprawe ;-) [/COLOR] do ciebie zadzwonili :megagrin: a skad ty mozesz wiedziec jakie sa PRLowskie poglady na zycie ? Za PRLu waliłaś w pieluchy, ze az milo i co Ty mozesz pamietac.... No fakt, mozesz wiedziec, przeciez jestes wychowanka szkoly Ojca Dyrektora....wiesz wszystko i to najlepiej, tylko uwazaj, zeby ci moher z glowy nie spadl[/quote] Quote
idusiek Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 [B]Brawo Ewusek - w końcu pokazałas na co Cię stać...[/B] Quote
ludwa Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 [quote name='Ewusek']Ludwa, a co Ty sie taka aktywna nagle na forum zrobilas :evil_lol:[/quote] A tak jakoś, postanowiłam Ci dorównać Quote
beam6 Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 [quote name='idusiek'][COLOR=black]ależ ja doskonale rozumiem wszystko Ewusek :roll:…WSZYSTKO [/COLOR] [COLOR=black][B]i nie mogę się otrząsnąc po walnym, na którym zrobiliście najgorsze świństwo jakie tylko było możliwe : najpierw głosowanie za Ostrowią, [/B][/COLOR] [COLOR=blue]Przecież to Fela wnioskowała o wprowadzenie tego punktu do przewidywanego programu obrad i za zgodą walnego było to głosowane.[/COLOR] [COLOR=black][B]potem fortel z głosowaniem za istnieniem stowarzyszenia,[/B][/COLOR] [COLOR=blue]Co rozumiesz pod słowem "fortel"? - przecież walne głosowało zgodnie ze statutem.[/COLOR] [COLOR=black][B] potem wybór siebie i tylko siebie do zarządu[/B][/COLOR] [COLOR=blue]A były jakieś inne kandydatury ? Fela poproszona o udział w Komisji Rewizyjnej zdecydowanie odmówiła.[/COLOR] [COLOR=black][B] i nieudolna próba zablokowania lecznic.[/B][/COLOR] [COLOR=blue]bez komentarza[/COLOR] [COLOR=black][B]Dodatkowo, w głowie brzmią mi też slowa beam6: „zarząd jest od myslenia i ządzenia a inni od działania”- tak, własnie tak to powiedziałaś…. [/B][/COLOR] [COLOR=blue]Jeżeli już to do zarządzania a nie rządzenia. I do organizacji [B]wspólnej [/B]pracy. Przecież jeszcze nie tak dawno twierdziłaś, że nikt się tego nie podejmie bo jest to za trudne. Ba niemożliwe.[/COLOR] [COLOR=black][B]A wszystko oczywiście dla dobra zwierząt …. Ryczeć mi się chce, że marnujecie taki potencjał.... i cały czas czekam na beam6, esperezne oraz olszewskiego- zeby pojechac z nimi wspolnie do shroniska. Kiedy konkretnie możemy się umowić?:oops:[/B][/COLOR] [COLOR=blue]Mojego towarzystwa w wspólnym wyjeździe się nie spodziewaj. O tym czy pojadę, kiedy i z kim pozwól, zdecyduję sama. I nie mam zamiaru tłumaczyć się Tobie ze swoich decyzji.[/COLOR] [COLOR=black][U]BIEDNE PSY.... TERAZ JUŻ BĘDZIE WALKA O WŁADZĘ I PRZEJĘCIE CZEGO SIĘ DA PRZEZ NOWY ZARZAD - ZAMIAST POMOCY SCHRONISKU..:placz:[/U][/COLOR] [COLOR=blue]Uświadom mi, bo nie wiem: co oprócz zobowiązań finansowych i opieki nad podopiecznymi jest do przejęcia ?[/COLOR] [/quote] [COLOR=black]Ponieważ poziom dyskusji jaki reprezentujesz (zresztą od dawna) zupełnie mi nie odpowiada - ta wypowiedź jest ostatnią publiczną wypowiedzią jaką do Ciebie kieruję. Nie dam się sprowokować, więc proszę nie próbuj. [/COLOR] Quote
ludwa Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 [quote name='beam6']Zadane pytanie jest absolutnie niezrozumiałe :shake:[/quote] Beam6. Moje pytanie jest zrozumiałe i wyraźne, za to pozostaje bez odpowiedzi od dłuższego już czasu. A pytam oficjalnie tutaj, bo chcę, zeby wszyscy mieli jasną odpowiedź (rónież zainteresowani spoza stowarzyszenia). Jak widać nowy zarząd zaczyna robić różne rzeczy chociaż jeszcze wpisu do KRSu nie posiada. Zarzutu były wobec Feli, ze nie udziela odpowiedzi. Wszyscy się wkurzali na tę sytuację i krzyczeli, że tak być nie może itp. Teraz Ci, co krzyczeli najgłośniej robią to samo, choć tak bardzo chcieli to zmienić. Były 2 osoby w zarządznie, w tym jeden figurant ale na powtarzane pytania w końcu padały odpowiedzi. Teraz są cztery osoby (nie wiem po co ta jedna, ale Wasz wybór) i żadna nie wyraża chęci odpisania. Taktyka ignorancji. Doprawdy zdziała cuda. Dla mnie logiczne jest, że kontynuujecie to co było w kwestii opieki nad psami o które pytałam, ale w ostatnich dniach okazało się, że moja logika ma z Waszą niewiele wspólnego, więc chciałabym czarno na białym. Oficjalnie Quote
esperanza Posted September 22, 2008 Author Posted September 22, 2008 Oficjalna odpowiedź dziś będzie, do tego czasu proszę o powstrzymanie się od dyskusji lub przeniesienie jej na listę mailingową. Quote
ludwa Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Nie sądziłam, że przejęcie opieki nad psami (cel stowarzyszenia) wymaga tylu dni namysłu i formowania odpowiedzi. Może weźcie młodsze, ładniejsze,my lubimy gastryków. Dziwne, że tyle nerwów i czasu trzeba zmarnować, żeby uzyskać taką odpowiedź. Aż strach pomysleć jak bedzie kiedy wzystko nabierze tak formalnego obrotu. Może psy jeszcze uda się jakoś dostosować i bedą np chorowały wtedy, gdy zapadnie wielka, oficjalna decyzja, że właśnie mogą. Paranoja jakaś. Szkoda, że wcześniej nie byłyście takie formalne... Czy w sprawie Andzi też coś już ustalono?Jeszcze nie zglądałam ta jej wątek, jesli jest tam już odpowiedź, to cofam pytanie, jeśli nie, to czekam na odpowiedź. Zresztą Andzia też czeka. Na pomoc albo wyrok Quote
ludwa Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 [quote name='ludwa']Beam6. Moje pytanie jest zrozumiałe i wyraźne, za to pozostaje bez odpowiedzi od dłuższego już czasu. A pytam oficjalnie tutaj, bo chcę, zeby wszyscy mieli jasną odpowiedź (rónież zainteresowani spoza stowarzyszenia). Jak widać nowy zarząd zaczyna robić różne rzeczy chociaż jeszcze wpisu do KRSu nie posiada. Zarzutu były wobec Feli, ze nie udziela odpowiedzi. Wszyscy się wkurzali na tę sytuację i krzyczeli, że tak być nie może itp. Teraz Ci, co krzyczeli najgłośniej robią to samo, choć tak bardzo chcieli to zmienić. Były 2 osoby w zarządznie, w tym jeden figurant ale na powtarzane pytania w końcu padały odpowiedzi. Teraz są cztery osoby (nie wiem po co ta jedna, ale Wasz wybór) i żadna nie wyraża chęci odpisania. Taktyka ignorancji. Doprawdy zdziała cuda. Dla mnie logiczne jest, że kontynuujecie to co było w kwestii opieki nad psami o które pytałam, ale w ostatnich dniach okazało się, że moja logika ma z Waszą niewiele wspólnego, więc chciałabym czarno na białym. Oficjalnie[/quote] Beam6,przepraszam,wybrałam zły cytat, ale pytanie padało dostatecznie często, więc wszyscy i tak wiedzą o co chodzi. A tak generalnie, dziękuję za ignorowanie moich pytań Quote
idusiek Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 [quote name='esperanza']Oficjalna odpowiedź dziś będzie, do tego czasu proszę o powstrzymanie się od dyskusji lub przeniesienie jej na listę mailingową.[/quote] do której, żeby sie dopisać, trzeba sobie założyć konto na gmailu:roll: (zapomniałaś dodać Pani prezes...:oops:) Quote
OlimpiaK Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Jak Was tak czytam (szczególnie ostatnią wypowiedź Ewusek) to aż mi się słabo robi... :mdleje: Zdajecie sobie sprawę z tego, że temat jest publiczny i każdy może sobie poczytać o tych brudach, które tu wyciągacie? :grab: Po raz enty (niestety) stwierdzam, że dobrze zrobiłam nie składając deklaracji członkowskiej... :p Przerażacie mnie (i zapewne nie tylko mnie)... :-o Czy na pewno wiecie jakie macie cele, nadal wiecie? :shake: Quote
idusiek Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 [B]OlimpiaK[/B] - obawiam się, że wypowiedz Ewuska jest niestety kwintesencją zaangażowania i stylu myślenia nowej władzy stowarzyszenia ....:-( Quote
Recommended Posts