Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• Lara

922

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Magdarynka']Ja trochę z innej beczki...
Kiedyś padła propozycja umieszczenia na stronie niczyje.org działu w stylu "w nowym domu".
Ponieważ planuje w najbliższym czasie (najprawdopodobniej w ten weekend) wprowadzić kilka zmian na stronie to bardzo proszę o podsyłanie do mnie tekstów i fot. Teksty raczej krótkie + 2 fotki (do każdego psa). Jedna "przed" druga "po".
[EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/quote]
To u mnie była jamnikowate Malinka, pojechała do Kowar, i Lilli, jest na Ursynowie .
ale zdjecia odszukam i prześlę z krótkim opisem :p

Posted

Ostatnio dzwonila do mnie Owieczka w sprawie legowisk, a ja nie zauwazylam ze dzwonila i do tego sie jeszcze nagrala... :oops: Jakby co mam 3 legowiska wielkosci sredniej (troche wieksze niz male). Moge zmierzyc w razie czego.

Mam tez karme, ktora pilnie powinna pojechac do schronu - sa to dwa podla z saszetkami royal dla jamnikow. Waznosc konczy im sie pod koniec wrzesnia (czyli teraz!!!). To tylko dwa podla.

Mam tez karme dla "wczesnych sercowcow" nadal, ale ona jest wazna do wrzesnia 2008 wiec moze sobie postac jakby co jeszcze u mnie.

Posted

[quote name='OlimpiaK']Ostatnio dzwonila do mnie Owieczka w sprawie legowisk, a ja nie zauwazylam ze dzwonila i do tego sie jeszcze nagrala... :oops: Jakby co mam 3 legowiska wielkosci sredniej (troche wieksze niz male). Moge zmierzyc w razie czego.

Mam tez karme, ktora pilnie powinna pojechac do schronu - sa to dwa podla z saszetkami royal dla jamnikow. Waznosc konczy im sie pod koniec wrzesnia (czyli teraz!!!). To tylko dwa podla.

Mam tez karme dla "wczesnych sercowcow" nadal, ale ona jest wazna do wrzesnia 2008 wiec moze sobie postac jakby co jeszcze u mnie.[/quote]

Olimpia... Blagamy o rezerwacje chocby jednego poslania...my juz nic nie mamy w zapacie - Mopcia razem z Henia zezarla jedno, drugie potargala.. Za chwile zabiora sie za sofe. Jamnikow nie mamy :-). Ale sadze, ze dla kazdego malego psiaka ta karma jest jak najbardziej OK. Na platne tymczasy powinnismy dowozic troche karmy - nie wiem dokad trafi Cola, ale pewnie na Okecie - karma sie przyda. Czyli ten, kto bedzie wiozl sunie na tymczas, musi zajrzec do Olimpii.

Posted

Melduję, że już wróciłam i mogę się włączyć do pomocy.

jayo - u mnie jest jedno sredniej wielkości legowisko. Grube. Czarno-zielone. Gumisia używała je kilka dni, potem zostało wyprane w pralni chemicznej. Chętnie oddam je dla Mopci lub na jakiś tymczas.
Mam też otwartą paczkę suchej karmy Acana i Intestinal Royala. Można to zabrać na płatne tymczasy, bo u mnie stoi i wietrzeje.

Posted

[quote name='lika']Melduję, że już wróciłam i mogę się włączyć do pomocy.

jayo - u mnie jest jedno sredniej wielkości legowisko. Grube. Czarno-zielone. Gumisia używała je kilka dni, potem zostało wyprane w pralni chemicznej. Chętnie oddam je dla Mopci lub na jakiś tymczas.
Mam też otwartą paczkę suchej karmy Acana i Intestinal Royala. Można to zabrać na płatne tymczasy, bo u mnie stoi i wietrzeje.[/quote]

Bardzo chetnie zabiore, i przy okazji moze podrzuce Ci ten zwirek dla kobitki od kotow - chcesz jeszcze?

Posted

[quote name='OlimpiaK']Ta dla jamnikow oczywiscie moze byc dla kazdego psa, byle psiak byl maly - tam po prostu jest troche wiecej skladnikow wzmacniajacych chrzastki.[/quote]

Super , może jakoś uda mi się odebrać jeszcze w tym tygodniu bo Grzywka idzie do domku a Cola musi gdzieś iść :placz: już w czwartek ( sunie powinny wyjść dzisiaj )
Jayo - podaj mi namiary na ten tymczas

Przypominam , że trzeba załatwiać tymczas dla [B]ONki Lisy [/B]bo w piatek trzeba ja odebrać z Tatarka

Posted

[quote name='Milady']Mam do oddania legowisko dla bardzo dużego psa (materac z gąbki). eśłi potrzeba moge komuś podrzucić[/quote]

Myslę , że Jayo sie ucieszy :eviltong: Ona ma same duże psy ...

Posted

[quote name='esperanza']Owieczko jest dt dla Coli, zerknij na jej wątek.[/quote]
Tak ,tak widzialam - dzieki :multi:

[B][SIZE=3]Czy ktos ma ochote jechac do schronu w sobote ?? [/SIZE][/B]

[SIZE=3] Bo ja bym sie chętnie zabrała z aparatem - bo trzeba porobić ładne foteczki :razz: naszym sierotkom [/SIZE]

Nie may fotek psiaków na stronę schroniska a jest całe mnówstwo nowych fajnych psiaków ktorym domki trzeba znaleźć :placz:

Słuchajcie to jedyna moja wolna sobota bo potem mam non-stop szkołę a do tego jest jeszcze w miare ciepło i zielono więc trzeba działać !!!!

Posted

Juz kiedys pisalam, ale niestety mialam sluzbowy wyjazd.
Bardzo chetnie pojechalbym do schroniska by zobaczyc na zywo Wasze bullowate a takze moge porobic zdjecia.
Niestety w ten weekend nie dam rady ale w przyszly moge.
I w sumie w tygodniu takze moge (a nawet lepiej mi pasuje).
Niestety nie mam samochodu.

Posted

[quote name='Wilejkaros']Offieczka,
w jakich godzinkach byś jechała? Interesuje mnie głównie godzina powrotu.[/quote]

Chciałabym być na popołudnie w domku więc wyjazd z rana 8-9 i powrót ok 14-15 w sumie można by było sie psrężyć i wrócic wcześniej

Posted

A to nastepna maleńka maskoteczka marznąca w schronie :-( moze ktos się skusi zamiast Grzyweczki. Polecajcie prosze.
[IMG]http://img215.imageshack.us/img215/8379/dscn0666sy6.jpg[/IMG]
to watek małej Pepsi
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=7287156#post7287156[/URL]

Posted

Ze szczeniakow w schronisku mamy ok 6-7 miesięczna śliczna sarenkowatą MYSZKĘ
[IMG]http://img215.imageshack.us/img215/4633/dscn0664pm5.jpg[/IMG]

to jej watątek
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=7287951#post7287951[/URL]

I mam marne zdjęcie szczeniaków ONkowatych
[IMG]http://img409.imageshack.us/img409/4936/dscn0708tb2.jpg[/IMG]

Ciekawe czy coś przybyło :roll:

Posted

na watku Grzywki jest nastepny chetny domek na malego psiaka... Ta rudeczka, o przywiezienie ktorej prosilam poprzednim razem, moze tym razem daloby sie ja zabrac ...

[IMG]http://www.tomaro.a.p.pl/zwierzaki/ruda.jpg[/IMG]

My nie pojedziemy w tym tygodniu.. Mama ma operacje, jade do krakowa.

Posted

Szczerze mówiąc już się kompletnie pogubiłam. Przez ostatni tydzień, jak mnie nie było, pojawiła się na tymczasach jakaś niezliczona ilość psów. Nie mogę teraz tego ogarnąć. Dziś 4 godziny spędziłam na robieniu ogłoszeń, ale nie wiem, czy wszystkie nasze psiaki są już poogłaszane. Czy ktoś mógłby zrobić jakieś zestawienie, ile mamy podopiecznych w Warszawie i jakie są najpilniejsze przypadki do adopcji ze schronu?

Posted

[quote name='Magdarynka']Czy ktoś ma gdzieś zapisane ile psiaków mamy obecnie na tymczasach?[/quote]

Na pewno mnie Justyna uzupelni, ale z tego co ja pamietam:
Sed
Fin
Szaman
Kora - u Gajowej
Dodus - w Otrebusach
Bartus - u Kingi
Grzybek
Sunie rude w Teresinie (od pana jacka)
Wiera - u nas
Mopcia - u nas
Henia vel Rumba - u nas
Cola - jeszcze w lecznicy na Tatarku, od jutra na tymczasie
Ruda sunia - jeszcze w lecznicy na Tatarku

Paróweczka moze bedzie juz w domu (w sobote decyzja). Gzrywka od jutra w domu.

Czy o kims zapomnialam?

Posted

Aha - pilna do adopcji Wiera - chociaz serce mi sie n akawlaeczki polanmie, taka to slodzizna :placz: :placz:, ale juz z Rakieta ma przechlapane.
Bartus od Kingi chyba tez juz powinien wyjsc..
A i zageszczenie u nas..