Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• Lara

922

Top Posters In This Topic

Posted

Mam taki dziwny rodzaj pracy, ze jak czasem wychodzę przed 7, to nie mam mnie do 21, a czasami mam wolne od 13 do 16. Dopiero wróciłam do domu. Mogę zabrać Sienę jutro wieczorem na Gagarina.

Posted

Beam6, bardzo Cię potrzebuję w sobotę.:loveu: Ja wyjeżdżam (być może uda mi się o schronisko zaczepić po drodze, dawno nikt nie był, koniecznie trzeba zajrzeć), a Sienę komiecznie trzeba będzie zawieźć na Gagarina na kroplówkę i morfologię (to niedaleko, z Powiśla. gdzie Siena jest w DT na Gagarina jedzie się 19 minut, niestety, konieczny samochód, sunia leje się przez ręce, nie pojedzie samochodem :-().
Potrzebna też osoba, która zajmie się Sieną w niedzielę. I to koniecznie.
Byłam z nią na Gagarina przedwczoraj w nocy, gdy tylko pojawiły się kwiste kupy i wymioty. Dostała baterię leków i surowicę. Byłąm też wczoraj. ponieważ już przestała jeść i pić, dostała kroplówkę.
Niestety, niunia czuje się coraz gorzej. Regularne kroplówki są absolutnie obowiązkowe.

Bardzo, bardzo proszę...:modla:

PS czasem to mi się chce :flaming:

Posted

Właśnie beam mnie prosiła o sobotę. W niedzielę nie dam rady. Nataszka już w domku tymczasowym, ale konieczne są szelki albo mocna smycz, bo moja koleżanka dosłownie frunie za nataszą. Ja moją smycz komuś pożyczyłam i już teraz nie dojdę, komu. Przydałaby się też dobra karma dla Nataszki.

Posted

Ok. w niedzielę będzie nam łatwiej wykroić czas - ile będzie trwała kroplówka? A może lepiej byłoby, żeby Sienna została na Gagarina - tylko nie wiem czy to możliwe ? Sprawę pokrycia kosztów pobytu Sunieczki w lecznicy wezmę na siebie

Posted

[quote name='beam6']Ok. w niedzielę będzie nam łatwiej wykroić czas - ile będzie trwała kroplówka? A może lepiej byłoby, żeby Sienna została na Gagarina - tylko nie wiem czy to możliwe ? Sprawę pokrycia kosztów pobytu Sunieczki w lecznicy wezmę na siebie[/quote]
Na gagrina jej nie zostawia bo nie maja oddzielnej izolatki na psy z chorobami zakaznymi...

Posted

Gdgt, mogę oddać szelki, które Ty pożyczyłaś dla Sieny. A do tego smycz, mocna, krótka, z taśmy. Może ktoś ma jakiś zapas karmy dla dorosłych psów? Owieczka ma chyba sporo próbek royala dla owczarków (Od Olimpii chyba, dzięki :loveu:). Gdzie to podrzucić?

Na kropolówkę trzeba liczyć niestety ze dwie godziny. Być może nie będzie konieczna, jeśli małej się poprawi. Ale raczej bym się na to nie nastawiała :-(

Posted

ale szelki były na chorym psie, wolałabym je odkazić zanim założę Nataszy (podobno wystarczy zwykły cif). Dlatego albo podrzuć mi, albo Marcie, która mieszka na Muranowie

Posted

Nie były na chorym psie, jeszcze nie zdąrzyły. A mogę je pocztą zwrotną zostawić na Gagarina? Nie bardzo mam kiedy jeżdzić na Muranów :shake:

Posted

Witam, chciałabym się zapytac, czy od początku roku do teraz trafił może do Schroniska w Ostrowii Barry. Proszę serdecznie o zerkniecie na zdjecia Barrego w Jego wątku...

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=4134721&posted=1#post4134721[/URL]

Wysłałam też pytanie bezposrednio na email Schroniska.

Dziękuję.

Posted

[quote name='gdgt']Właśnie beam mnie prosiła o sobotę. W niedzielę nie dam rady. Nataszka już w domku tymczasowym, ale konieczne są szelki albo mocna smycz, bo moja koleżanka dosłownie frunie za nataszą. Ja moją smycz komuś pożyczyłam i już teraz nie dojdę, komu. Przydałaby się też dobra karma dla Nataszki.[/quote]

Przywiozlam Natasze w szelkach ze schroniska, takie zielone zwyczajne.

Posted

[quote name='pasja']Witam, chciałabym się zapytac, czy od początku roku do teraz trafił może do Schroniska w Ostrowii Barry. Proszę serdecznie o zerkniecie na zdjecia Barrego w Jego wątku...

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=4134721&posted=1#post4134721[/URL]

Wysłałam też pytanie bezposrednio na email Schroniska.

Dziękuję.[/quote]

Feluś, popatrzysz jutro w schronisku? Szkoda psiaka....

Posted

Ja moge jechać jutro wieczorem z Sieną. Mówiłam już Feli, więc tylko dajcie znać. Będę w domu w okolicach późnego popołudnia. Tylko wiecie, jak u mnie z netem (wrrrr), dlatego proszę o tel.

Posted

Karma Royal Canin probki sa u Owieczki na SGGW w postaci 2,5 gigant workow na gigant smieci. :razz: Karma specjalnie od Royala dla schroniska naszego (w maju powinno byc wiecej) - podziekowania juz zalatwilam.

Posted

Ciotki, błagam, ratunku!!! Mam 6 godzin (do 8 rano), żeby znaleźć Sienie nowy tymczas. Zajrzyjcie na jej wątek, nie zostawiajcie mnie z tym :placz: :placz: :placz:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=4149416#post4149416[/URL]

Posted

a mapa pomocy dogo, spis domów tymczasowych? Może jednak znajdzie się dom awaryjny?
Rany, Feluś, ale Ty masz życie :crazyeye: Trzymaj sie , kobieto, ściskam Cię mocno! :glaszcze:

Posted

W zwiazku z tym, że mała Siena cały weekend spędziła u Feli, a Fela, z tego co wiem, chyba się jeszcze nie poddała sklonowaniu :evil_lol: i występuje póki co, w liczbie pojedyńczej, w schronisku nie był nikt. :shake:

Przydały by się jakieś nowe osoby w naszych szeregach, bo jak tak dalej pójdzie.... To marnie to widzę... :shake:

Posted

Cioteczki moje drogie, mamy nowego podopiecznego na SGGW.Tu duza prosba do Owieczki by mu zdjecia porobila.To piesek podobny z wygladu do Muszki.Czarny podpalany z bialym karwacikiem.Wczoraj wczesnym popoludniem potracil go samochod...Dzieci z naszego osiedla sie nim zjaely -znaczy nakarmily go, co akurat nie bylo dobrym pomyslem.Jak wracalam z Frodkiem i z Mila ze spaceru okolo 17 to kleczala przy nim jakas kobieta, wiec myslalam ze to jej pies.Frodo oczywiscie na niego zawarczal i maly uciekl mocno utykajac.Udalo nam sie go odnalezc.Za zgada Feli zawiozlysmy go do kliniki okazalo sie ze ma najprwdopodobniej uszkodzona miednice i panweke w stawie.Zdjecia rtg i badania beda zrobione dzis, wczoraj zostal wsadzony do klatki na obsrerwacje.
Piesek prawdopodobnie komus sie zgubil moze za jakas suczka polecial.Ma krotko obciete paznokietki i bardzo ladnie jechal w samochodzie.Jak mu powiedzialam zostan to grzecznie siedzial na tylnej kanapie....

Posted

Witam,

pewnie wiecie, ale tak na wszelki wypadek - warto zamieścic ogłoszenie o Psiaku wraz z fotkami na [URL="http://www.zaginionepsy.waw.pl"]www.zaginionepsy.waw.pl[/URL]

pozdrawiam serdecznie

Posted

[COLOR=DarkRed]Głosujcie na nasze stowarzyszenie na krakvecie. Na razie mamy tylko 6 głosów, a jest szansa na otrzymanienie pomocy o wartości 2000zł, więc warto.
Tutaj znajduje się wątek:
[url]http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=3903&postdays=0&postorder=asc&start=45[/url]
[/COLOR]

Posted

[quote name='Igusia']Cioteczki moje drogie, mamy nowego podopiecznego na SGGW.Tu duza prosba do Owieczki by mu zdjecia porobila.To piesek podobny z wygladu do Muszki.Czarny podpalany z bialym karwacikiem.Wczoraj wczesnym popoludniem potracil go samochod...Dzieci z naszego osiedla sie nim zjaely -znaczy nakarmily go, co akurat nie bylo dobrym pomyslem.Jak wracalam z Frodkiem i z Mila ze spaceru okolo 17 to kleczala przy nim jakas kobieta, wiec myslalam ze to jej pies.Frodo oczywiscie na niego zawarczal i maly uciekl mocno utykajac.Udalo nam sie go odnalezc.Za zgada Feli zawiozlysmy go do kliniki okazalo sie ze ma najprwdopodobniej uszkodzona miednice i panweke w stawie.Zdjecia rtg i badania beda zrobione dzis, wczoraj zostal wsadzony do klatki na obsrerwacje.
Piesek prawdopodobnie komus sie zgubil moze za jakas suczka polecial.Ma krotko obciete paznokietki i bardzo ladnie jechal w samochodzie.Jak mu powiedzialam zostan to grzecznie siedzial na tylnej kanapie....[/quote]

Kochane Ciotki,sprawdźcie, proszę, ile będzie nas kosztować leczenie psiaka na SGGW.Sądzę, że taniej wyjdzie na Tatarkiewicza. Zwłaszcza pobyt i rekonwalescencja.