Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• Lara

922

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='esperanza']Smutne to wieści Laro, wynika z tego, ze nie przeżyło łaciate szczenię Delicji i
dwa czarne łaciatej suni, nie mówiąc juz o wilczkowatej suni rudej suki.
Ten sznaucerowaty ma pewien ubytek wzroku. To fajny pies, w schronisku od lata.
Bardzo bym chciała, by został właściwie zdiagnozowany. Reaguje na ruch, ale przedmiotow nieporuszających się nie widzi. Tak sobie myslę, a może jest jeszcze szansa, by go wyleczyć, zanim całkowicie wzrok straci.
Mały kolorowy kundelek nie był szczepiony w ostatniej fali naszych szczepień 27.12, wiecie czego się obawiam :-([/quote]

przepraszam zatem za smutne wiesci... nie wiedzialam ile szczeniat bylo wczesniej :-(

Kolorowy Mini kundelek jest w schronie od 2 dni chyba, wiec nie byl szczepiony. Jutro zadzwonie i spytam co z nim.

Ten duzy sznaucerowaty psiak przesympatyczny... ma imie? Zalozylabym mu watek i moze przy najblizszej okazji zabralabym go do dr Garncarza, co? Nalezy mu sie zgolenie dredow. Wlasnie mowil Pan Janusz, ze cos ma nie tak ze wzrokiem.... machalam przed nim reka i nie wiem czy na wech czy na wzrok ale idealnie podazal glowka za nia.

Posted

[quote name='malagos']A ten spanielek, to nie ten co tak atakował dziewczyny? Udziabał Felę....[/quote]

hm... on niestety nie dosc, ze bardzo zaniedbany i zdredowany to jeszcze wydawalo mi sie, ze ma ranki - albo to brud, nie wiem. Jesli ma jakies rany a Wy go chcialyscie poobcinac to zwyczajnie go to bolalo... Moja suka tez probuje dziabac jak sie jej robi cos co boli :-( Wydaje mi sie, ze zaden z niego dominant...

Nadal sa 2 rottki... :-( i ten juzakowaty psiak! On wyglada jak Karmelek!!! :crazyeye: I bardzo placze....

Posted

A to sa witaminy dla [B]Delicji i jej bobasa[/B], oraz karma wysokoenergetyczna dla nich - prezent [U]od LIKI[/U] :loveu: DZIĘKUJEMY!!! :loveu:
[IMG]http://i19.photobucket.com/albums/b156/Lara_Melon/31012007-002.jpg[/IMG]

Posted

Kropelki to się chyba nie dają... Czy istnieje szansa na jakieś inne leczenie? Może inny wet albo przywiezienie do W-wy? Nie bardzo orientuję się jeszcze, jak to wszystko działa... ;( Jeśli jest dla tych chorzaków jakaś nadzieja, to orgaznizację finansowego wsparcia postaram się wziąć na siebie.
To już wiem, że mam zadzwonić przed wizytą, wziąć jedzenie i szczotkę do czesania. Wszystkie inne pomysły i rady mile widziane.

Posted

Tak sobie po cichutku marzyłam o naszym sznaucerowatym (Szaman ma na imię) że pielęgnacja sierści i wizyta u Garncarza, to jest właśnie to czego potrzebuje i być może, jeśli tylko mu się troszeczkę pomoże, to pies znajdzie nowego opiekuna i nie będzie tkwił w boksie.
Ten kolorowy jest w schronisku od około 3 tygodni. Mieszkał z drugim psem w tym typie tylko większym i czarnym z białym krawatem.

Czyli rotweilerka dalej jest? Jeśli tak, to szkoda że przepadła jej szansa na tymczas.

Posted

Kurna, ja nie mogę jak wy o tym ślepaczku piszecie...:placz: Jedzie kto do schroniska? Przywiezie mi go? Przemeblowanie robię w chacie jak tak, kuchnię od pokoju odgrodzę i maluchy niech tam sobie urzędują, bez Rudego nad głową...tyle mogę zaoferować. Ale jestem w finansowym dołku, sunia w hotelu i 6 maluchów, przede wszystkim tam muszę dołożyć jak zabraknie...ani grosza teraz nie mogę dać na leczenie psiaka.

Posted

[quote name='AśkaK']Kurna, ja nie mogę jak wy o tym ślepaczku piszecie...:placz: Jedzie kto do schroniska? Przywiezie mi go? Przemeblowanie robię w chacie jak tak, kuchnię od pokoju odgrodzę i maluchy niech tam sobie urzędują, bez Rudego nad głową...tyle mogę zaoferować. Ale jestem w finansowym dołku, sunia w hotelu i 6 maluchów, przede wszystkim tam muszę dołożyć jak zabraknie...ani grosza teraz nie mogę dać na leczenie psiaka.[/quote]

Czy ktoś może po pieska pojechać w najbliższym czasie?

Posted

[QUOTE]Czy macie moze malego 8 tygodniowego szczeniaczka sunie, ktora bedzie malutka i czarna lub lekko podpalana?

powtarzam pytanie. Mam prosbe, jesli moja pomoc jest niepozadana, prosze o krotka wiadomosc. Nie bede wam wiecej zawracala glowy.

Posted

[quote name='AśkaK']Kurna, ja nie mogę jak wy o tym ślepaczku piszecie...:placz: Jedzie kto do schroniska? Przywiezie mi go? Przemeblowanie robię w chacie jak tak, kuchnię od pokoju odgrodzę i maluchy niech tam sobie urzędują, bez Rudego nad głową...tyle mogę zaoferować. Ale jestem w finansowym dołku, sunia w hotelu i 6 maluchów, przede wszystkim tam muszę dołożyć jak zabraknie...ani grosza teraz nie mogę dać na leczenie psiaka.[/quote]
Z tego co zrozumialam z wczesniejszych postow to Fela sie w sobote wybiera.
Zabierac szeniorki nalezy w pierwszej kolejnosci.Gdyby nie to ze Cynamonek jest u nas to juz by bylo po nim.On ma stan zapalny- 2 krotnie przekroczona norme lekocytow.I zaczal niestety chrychac i kaszlec..Dostaje antybiotyk i mnostwo innych lekarstw...

Posted

[quote name='Igusia']A co zpytaniem pajuni, troszke tych czarnych malenstw jest..Tylko ktore mozna juz wydac?[/quote]

Są małe czarne tej suni obok Delicji!Esperanza twierdzi, ze wśród nich jest dziewczynka i że małe będą do wydania najwcześneij za tydzień...

Posted

Wlasnie dzwonilam do schroniska: niestety odszedl dzis szczeniak rudej suni z chorymi oczkami, a drugi jej szczeniak jest slaby i do tego ma swiezba. Jest leczony.
o tych psiakach mowie:
[IMG]http://i19.photobucket.com/albums/b156/Lara_Melon/31012007-005.jpg[/IMG]

[IMG]http://i19.photobucket.com/albums/b156/Lara_Melon/31012007-006.jpg[/IMG]

Maly piesek kudlaty trikolor ma nosowke na 100% (byl test). Juz od wczoraj jest izolowany, od rana jest na zastrzykach i chyba dostal surowice. Jest slabiutki :-( To ten psiak:

[IMG]http://i19.photobucket.com/albums/b156/Lara_Melon/31012007-049.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='KingaW']Są małe czarne tej suni obok Delicji!Esperanza twierdzi, ze wśród nich jest dziewczynka i że małe będą do wydania najwcześneij za tydzień...[/quote]

a z tych szczeniaczkow podrostkow to tylko ta jasna psina jest sunia? te czarnulki to same pieski? :roll: Te psiaki sa na wydaniu.

Posted

[quote name='Lara']Wlasnie dzwonilam do schroniska: niestety odszedl dzis szczeniak rudej suni z chorymi oczkami, a drugi jej szczeniak jest slaby i do tego ma swiezba. Jest leczony.
o tych psiakach mowie:
[IMG]http://i19.photobucket.com/albums/b156/Lara_Melon/31012007-005.jpg[/IMG]

[IMG]http://i19.photobucket.com/albums/b156/Lara_Melon/31012007-006.jpg[/IMG]

[/quote]
Ten czarny podpalany maluch ma na imie Kubus;) Prawie by do nas trafil, ale przyjechal Cynamonek:razz:

Posted

Ja przepraszam, że w takim momencie...Esperanzo bo Ty mówiłaś, ze Kiara ma gdzieś sówj wątek, a ja nie mogę go odszukać, buuuuuuu!A propos: Kiara już ciachnięta! Takie mamy tempo!A co!

Posted

Bardzo mi przykro z powodu ślepaczka małego. Strasznie. Widziałam go 2 tygodnie temu, był jeszcze identyczny kudłaty (odszedł wczoraj), Kubuś i sunia Agi. Ona wyglądała na taką w najgorszym stanie, ale jak na ironię wczoraj wróciła do domu z pobytu w lecznicy, kupka już (prawie) normalna, dużo w niej radości. A może ktos jest w stanie zaopiekować się Kubusiem?

Posted

[quote name='Wilejkaros']A może ktos jest w stanie zaopiekować się Kubusiem?[/quote]

mysle, ze jesli psinka ma swiezba to trudno bedzie... musialby byc domek bez psiakow :-( a kto z nas nie ma psiaka w domu? :-(

Posted

Ja wiem kto nie ma psa!Ale nie powiem. Hi, hi...Wilekaros dzisiaj jedzie Beatka, jak chcesz to mozesz podjechać jutro, jak nie, to też nic sie nie stanie.Ja będę w sobotę z garem.Pzrerzucamy Kinga na gotowane.Więc: kurczacze miecho+ryz+marchewka to to co najlepiej by było rekonwalescentowi zapodać.Mamy też na wyżywieniu: Kamę (u doktora Jacka, ale żarcie będzie głownei woził nasze z lecznicy), Kiarę, no i biednego Kinga.Ewentualnie, jak bedzie więcej to też się sunia z Węgrowa pożywi, bo też jest na Tatrku i też po sterylce.O!

Posted

[quote name='Lara']mysle, ze jesli psinka ma swiezba to trudno bedzie... musialby byc domek bez psiakow :-( a kto z nas nie ma psiaka w domu? :-([/quote]
bez psiaków i kotów bo u nas rufus zarazil wszytkie czworonogi:cool3: