malagos Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 A ten spanielek, to nie ten co tak atakował dziewczyny? Udziabał Felę.... Quote
Lara Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 [quote name='esperanza']Smutne to wieści Laro, wynika z tego, ze nie przeżyło łaciate szczenię Delicji i dwa czarne łaciatej suni, nie mówiąc juz o wilczkowatej suni rudej suki. Ten sznaucerowaty ma pewien ubytek wzroku. To fajny pies, w schronisku od lata. Bardzo bym chciała, by został właściwie zdiagnozowany. Reaguje na ruch, ale przedmiotow nieporuszających się nie widzi. Tak sobie myslę, a może jest jeszcze szansa, by go wyleczyć, zanim całkowicie wzrok straci. Mały kolorowy kundelek nie był szczepiony w ostatniej fali naszych szczepień 27.12, wiecie czego się obawiam :-([/quote] przepraszam zatem za smutne wiesci... nie wiedzialam ile szczeniat bylo wczesniej :-( Kolorowy Mini kundelek jest w schronie od 2 dni chyba, wiec nie byl szczepiony. Jutro zadzwonie i spytam co z nim. Ten duzy sznaucerowaty psiak przesympatyczny... ma imie? Zalozylabym mu watek i moze przy najblizszej okazji zabralabym go do dr Garncarza, co? Nalezy mu sie zgolenie dredow. Wlasnie mowil Pan Janusz, ze cos ma nie tak ze wzrokiem.... machalam przed nim reka i nie wiem czy na wech czy na wzrok ale idealnie podazal glowka za nia. Quote
Lara Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 [quote name='malagos']A ten spanielek, to nie ten co tak atakował dziewczyny? Udziabał Felę....[/quote] hm... on niestety nie dosc, ze bardzo zaniedbany i zdredowany to jeszcze wydawalo mi sie, ze ma ranki - albo to brud, nie wiem. Jesli ma jakies rany a Wy go chcialyscie poobcinac to zwyczajnie go to bolalo... Moja suka tez probuje dziabac jak sie jej robi cos co boli :-( Wydaje mi sie, ze zaden z niego dominant... Nadal sa 2 rottki... :-( i ten juzakowaty psiak! On wyglada jak Karmelek!!! :crazyeye: I bardzo placze.... Quote
Lara Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 A to sa witaminy dla [B]Delicji i jej bobasa[/B], oraz karma wysokoenergetyczna dla nich - prezent [U]od LIKI[/U] :loveu: DZIĘKUJEMY!!! :loveu: [IMG]http://i19.photobucket.com/albums/b156/Lara_Melon/31012007-002.jpg[/IMG] Quote
Wilejkaros Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 Kropelki to się chyba nie dają... Czy istnieje szansa na jakieś inne leczenie? Może inny wet albo przywiezienie do W-wy? Nie bardzo orientuję się jeszcze, jak to wszystko działa... ;( Jeśli jest dla tych chorzaków jakaś nadzieja, to orgaznizację finansowego wsparcia postaram się wziąć na siebie. To już wiem, że mam zadzwonić przed wizytą, wziąć jedzenie i szczotkę do czesania. Wszystkie inne pomysły i rady mile widziane. Quote
esperanza Posted January 31, 2007 Author Posted January 31, 2007 Tak sobie po cichutku marzyłam o naszym sznaucerowatym (Szaman ma na imię) że pielęgnacja sierści i wizyta u Garncarza, to jest właśnie to czego potrzebuje i być może, jeśli tylko mu się troszeczkę pomoże, to pies znajdzie nowego opiekuna i nie będzie tkwił w boksie. Ten kolorowy jest w schronisku od około 3 tygodni. Mieszkał z drugim psem w tym typie tylko większym i czarnym z białym krawatem. Czyli rotweilerka dalej jest? Jeśli tak, to szkoda że przepadła jej szansa na tymczas. Quote
ronja Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 a może przy okazji konsultacji szamana u dr Garncarza, zabrać też małego ślepaczka?Może ktoś by się zlitował i go zabrał na tymczas? Quote
AśkaK Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 Kurna, ja nie mogę jak wy o tym ślepaczku piszecie...:placz: Jedzie kto do schroniska? Przywiezie mi go? Przemeblowanie robię w chacie jak tak, kuchnię od pokoju odgrodzę i maluchy niech tam sobie urzędują, bez Rudego nad głową...tyle mogę zaoferować. Ale jestem w finansowym dołku, sunia w hotelu i 6 maluchów, przede wszystkim tam muszę dołożyć jak zabraknie...ani grosza teraz nie mogę dać na leczenie psiaka. Quote
Wilejkaros Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 [quote name='AśkaK']Kurna, ja nie mogę jak wy o tym ślepaczku piszecie...:placz: Jedzie kto do schroniska? Przywiezie mi go? Przemeblowanie robię w chacie jak tak, kuchnię od pokoju odgrodzę i maluchy niech tam sobie urzędują, bez Rudego nad głową...tyle mogę zaoferować. Ale jestem w finansowym dołku, sunia w hotelu i 6 maluchów, przede wszystkim tam muszę dołożyć jak zabraknie...ani grosza teraz nie mogę dać na leczenie psiaka.[/quote] Czy ktoś może po pieska pojechać w najbliższym czasie? Quote
pajunia Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 [QUOTE]Czy macie moze malego 8 tygodniowego szczeniaczka sunie, ktora bedzie malutka i czarna lub lekko podpalana? __________________ [/QUOTE] powtarzam pytanie. Mam prosbe, jesli moja pomoc jest niepozadana, prosze o krotka wiadomosc. Nie bede wam wiecej zawracala glowy. Quote
Igusia Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 A co zpytaniem pajuni, troszke tych czarnych malenstw jest..Tylko ktore mozna juz wydac? Quote
Igusia Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 [quote name='AśkaK']Kurna, ja nie mogę jak wy o tym ślepaczku piszecie...:placz: Jedzie kto do schroniska? Przywiezie mi go? Przemeblowanie robię w chacie jak tak, kuchnię od pokoju odgrodzę i maluchy niech tam sobie urzędują, bez Rudego nad głową...tyle mogę zaoferować. Ale jestem w finansowym dołku, sunia w hotelu i 6 maluchów, przede wszystkim tam muszę dołożyć jak zabraknie...ani grosza teraz nie mogę dać na leczenie psiaka.[/quote] Z tego co zrozumialam z wczesniejszych postow to Fela sie w sobote wybiera. Zabierac szeniorki nalezy w pierwszej kolejnosci.Gdyby nie to ze Cynamonek jest u nas to juz by bylo po nim.On ma stan zapalny- 2 krotnie przekroczona norme lekocytow.I zaczal niestety chrychac i kaszlec..Dostaje antybiotyk i mnostwo innych lekarstw... Quote
KingaW Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 [quote name='Igusia']A co zpytaniem pajuni, troszke tych czarnych malenstw jest..Tylko ktore mozna juz wydac?[/quote] Są małe czarne tej suni obok Delicji!Esperanza twierdzi, ze wśród nich jest dziewczynka i że małe będą do wydania najwcześneij za tydzień... Quote
Lara Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Wlasnie dzwonilam do schroniska: niestety odszedl dzis szczeniak rudej suni z chorymi oczkami, a drugi jej szczeniak jest slaby i do tego ma swiezba. Jest leczony. o tych psiakach mowie: [IMG]http://i19.photobucket.com/albums/b156/Lara_Melon/31012007-005.jpg[/IMG] [IMG]http://i19.photobucket.com/albums/b156/Lara_Melon/31012007-006.jpg[/IMG] Maly piesek kudlaty trikolor ma nosowke na 100% (byl test). Juz od wczoraj jest izolowany, od rana jest na zastrzykach i chyba dostal surowice. Jest slabiutki :-( To ten psiak: [IMG]http://i19.photobucket.com/albums/b156/Lara_Melon/31012007-049.jpg[/IMG] Quote
Lara Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 [quote name='KingaW']Są małe czarne tej suni obok Delicji!Esperanza twierdzi, ze wśród nich jest dziewczynka i że małe będą do wydania najwcześneij za tydzień...[/quote] a z tych szczeniaczkow podrostkow to tylko ta jasna psina jest sunia? te czarnulki to same pieski? :roll: Te psiaki sa na wydaniu. Quote
Igusia Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 [quote name='Lara']Wlasnie dzwonilam do schroniska: niestety odszedl dzis szczeniak rudej suni z chorymi oczkami, a drugi jej szczeniak jest slaby i do tego ma swiezba. Jest leczony. o tych psiakach mowie: [IMG]http://i19.photobucket.com/albums/b156/Lara_Melon/31012007-005.jpg[/IMG] [IMG]http://i19.photobucket.com/albums/b156/Lara_Melon/31012007-006.jpg[/IMG] [/quote] Ten czarny podpalany maluch ma na imie Kubus;) Prawie by do nas trafil, ale przyjechal Cynamonek:razz: Quote
KingaW Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Ja przepraszam, że w takim momencie...Esperanzo bo Ty mówiłaś, ze Kiara ma gdzieś sówj wątek, a ja nie mogę go odszukać, buuuuuuu!A propos: Kiara już ciachnięta! Takie mamy tempo!A co! Quote
wanda szostek Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Na brak roboty nie możecie narzekać. Quote
ronja Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 wątek Kiary [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=30861[/URL] Quote
Wilejkaros Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Bardzo mi przykro z powodu ślepaczka małego. Strasznie. Widziałam go 2 tygodnie temu, był jeszcze identyczny kudłaty (odszedł wczoraj), Kubuś i sunia Agi. Ona wyglądała na taką w najgorszym stanie, ale jak na ironię wczoraj wróciła do domu z pobytu w lecznicy, kupka już (prawie) normalna, dużo w niej radości. A może ktos jest w stanie zaopiekować się Kubusiem? Quote
Lara Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 [quote name='Wilejkaros']A może ktos jest w stanie zaopiekować się Kubusiem?[/quote] mysle, ze jesli psinka ma swiezba to trudno bedzie... musialby byc domek bez psiakow :-( a kto z nas nie ma psiaka w domu? :-( Quote
Wilejkaros Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Nie pomyślałam, przyznaję. Muszę na chwilę zmienić temat: co zawieźć dla Kiary? Gotowanego coś? Czy Kingowi jutro też zabrać mielonego indyczora czy dyżur przypada komuś innemu? Quote
KingaW Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Ja wiem kto nie ma psa!Ale nie powiem. Hi, hi...Wilekaros dzisiaj jedzie Beatka, jak chcesz to mozesz podjechać jutro, jak nie, to też nic sie nie stanie.Ja będę w sobotę z garem.Pzrerzucamy Kinga na gotowane.Więc: kurczacze miecho+ryz+marchewka to to co najlepiej by było rekonwalescentowi zapodać.Mamy też na wyżywieniu: Kamę (u doktora Jacka, ale żarcie będzie głownei woził nasze z lecznicy), Kiarę, no i biednego Kinga.Ewentualnie, jak bedzie więcej to też się sunia z Węgrowa pożywi, bo też jest na Tatrku i też po sterylce.O! Quote
Igusia Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 [quote name='Lara']mysle, ze jesli psinka ma swiezba to trudno bedzie... musialby byc domek bez psiakow :-( a kto z nas nie ma psiaka w domu? :-([/quote] bez psiaków i kotów bo u nas rufus zarazil wszytkie czworonogi:cool3: Quote
Recommended Posts