Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

KingaW napisał(a):
Może jeszcze trochę jakiejś karmy dla suniek posterylkowych? Do wsadzenia do mnie do piwnicy... I systematycznego dożywiania w lecznicy...

Mam worek (5 kg) karmy Pupil o smaku drób i wołowina. Karma była kupiona dla Muni. Jednak okazało się, że Munia nie lubi suchej karmy i jej tymczasowa Pani zwróciła mi dziś całe opakowanie. Zawieźć na Tatarkiewicza, czy jakoś inaczej się umówimy?

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

lika napisał(a):
Mam worek (5 kg) karmy Pupil o smaku drób i wołowina. Karma była kupiona dla Muni. Jednak okazało się, że Munia nie lubi suchej karmy i jej tymczasowa Pani zwróciła mi dziś całe opakowanie. Zawieźć na Tatarkiewicza, czy jakoś inaczej się umówimy?

Kochana, jak będziesz gdzie przy Tatrku, to przy okazji podrzuć...Z kartką, że dla podopiecznych Stow. Niczyje...

Posted

Potrzebny jest transport dla Szamana na środę. Trzeba go zabrać z Radości i zawieźć do fryzjera na Ursynów (ul. Miklaszewskiego) na godzinę 11.30. Potrzebny ktoś z pięciodrzwiowym samochodem, bo Szaman bardzo boi się wsiadać i wysiadać z samochodu i trzeba go wnosić do środka. Do trzydrzwiowego samochodu nie damy rady go załadować. Szaman nie chce też chodzić po schodach.
Czy ktoś może mi pomóc?

Posted

Nie ma transportu dla Misia na dziś z Chomiczówki na SGGW. Aby pies jutro mógł brać udział w programie adopcyjnym wydz.Weterynarii, musi dziś dojechać do kliniki.

Posted

Drogie Ciotki zachęcam Was do przyjścia jutro na SGGW. Start programu adopcyjnego jest o 11, dodam że na tymczasy czekają atrakcyjne psie posłanka, które dostaniemy w darach.
Nie mam siły pisać już o niespodziankach, jakie mnie i Likę czekały na SGGW, ale wspomnę tylko, że połamany jutro nie będzie wystawiony do adopcji. Martwię się o jego stan, bo chociaż chodzi, to nie ma poprawy.

Posted

Dziekuje wszystkim ciotkom, ktore wczoraj sie zjawily na Dniach SGGW i dzielnie pomagaly w namawianiu ludzi oraz wypytywaniu o najmniejsze szczegoly. ;)

Cudaczkowi i terierkowatej suni bedziemy jeszcze szukac domow - wyslemy info na listy mailingowe wszystkich lat na naszym wydziale. Moze ktos kto nie mogl byc zakocha sie w ktoryms psiaku - w zeszlym roku i dwa lata temu byla taka sytuacja. :cool3:

Posted

ANKA_89 napisał(a):
przebrnełam przez cały wątek i jestem pod wrażeniem
jak bardzo zmieniło się schronisko dzięki Waszej działalności i ilości adopcji,
jesteście wielcy:loveu:
pozdrawiam
A.

Ja również. Pozdrawiam Was i w miarę możliwości będę pomagał.

Posted

W domu są 3 szczeniaki od Klaudyny i dom dla Fali się szykuje. Dzisiaj będzie wiadomo, do którego domu trafi. Mojego Cudaka nikt nie chciał adoptować i zawiozłyśmy go do hoteliku p.Grażyny w Otrębusach.
Nadal mamy 15 psów do wydania:
-Fina
-Seda
-Kinga
-Shippiego
-Munię
-Munia
-Szamana
-Misia
-Tolę
-Bajo
-połamanego Marianka
-Pestkę
-jeszcze Falę
-Bronka (czy ktoś dzwonił do jego opiekunów?)
-mojego Cudaka

Posted

Hej, cioteczka, wszak połamany ma już imię, nadane mu na wątku: Marianek, czyli Maniuś. Myślę, że pasuje jak ulał. (Po lektrurze wątku stowrzyłam takie cóś: http://www.ostrow.schronisko.net/page24.html).

A o mojej Ściemie to nikt już nie pamięta? :placz:

Anka_89, Zmysł, gratulujemy wytrwałości. My ten wątek coś ze dwa lata już piszemy, więc czytanie tego wszystkiego to pewnie pół roku najmarniej :lol:

Olimpia, i my dziękujemy za super organizację akcji.

Posted

Czy Pestka (Tina) ma osobny wątek?Dostałam w zeszłym tygodniu mail od P. Doroty, tymczasowej (jak się okazało) opiekunki Pestki (Pestka dostała już nowe imię: Tina), takiej treści:'Cieszę się, że fotki doszły. Mam nadzieję, że pomogą Tinusi znaleźć spokojny dom. Nadal mamy kaca moralnego, ale nie bardzo widzimy inne wyjście. Nadal mamy kłopoty, gdy zostaje na dłużej. Na stopniowe przyzwyczajanie do zostawiania nie mamy możliwości czasowych, a u nas jeszcze dochodzą wyjazdy i konieczność zostawienia komuś lub gdzieś? Udało nam sie nauczyć ją czystości, chodzenia na smyczy, reagowania na komendę "siad". Nabrała w znacznej mierze zaufania do ludzi i jest otwarta na nowe kontakty. Przyjacielsko wita każdego bez szczekania - choć wymaga delikatności w kontaktach. W ogóle w domu jest cicha, a na działce szczeka, gdy kogoś przechodzącego nie zna - gdy jest znany nie reaguje, chyba że liczy na głaskanko. Jednoczesnie w domu nie jest psem absorbującym - potrafi się sobą zająć, gdy państwo są zajęci, jedzą czy np. oglądają telewizję - tylko czasem przychodzi na małe przytulanki. Śpi w osobnym pokoju i wie, że do sypialni bez pozwolenia nie można wchodzić. Dobrze znosi jazdę samochosem, choć wsiada niechętnie. Jest przyjazna w stosunku do innych psów, choć preferuje te mniejsze rozmiary.'.Mam też fotki, nie wiem, podsyłać jakiejś Koleżance z wyższym IQ, czy najpierw założyć nowy wątek?

Posted

ANKA_89 napisał(a):
przebrnełam przez cały wątek i jestem pod wrażeniem
jak bardzo zmieniło się schronisko dzięki Waszej działalności i ilości adopcji,
jesteście wielcy:loveu:
pozdrawiam
A.

Dziękuję, bardziej w imieniu cudzym, niż swym własnym (bom sama mało co zdiałała).I gratuluję samozaparcia.Przeczytać taką kobyłę, jak ten wątek, to nie byle co...Do tej pory udało się to chyba tylko Panu Suchcie....;-)

Posted

Drogie cioteczki!
Po akcji na SGGW mam pewne rzeczy,ktore czekaja na nowych wlascicieli. :razz: Mianowicie:
- kilka zestawow smycz+obroza (chetnych prosze o pisanie mniej wiecej obwod szyi)
- legowiska roznej wielkosci (owalne)
- karme dla "wczesnych sercowcow" royala
- karme "osteo&digest" royala
- karme dla jamnikow (czytaj malych psow) royala

Bardzo porsze rowniez o pisanie "zamowien" na karmy specjalistyczne. Bedziemy wymieniac uzbierane pieniadze (niestety niewiele).

Posted

OlimpiaK karmę dla sercowców wstępnie rezerwuję dla Shippiego.
Szelki na niedużego psa (mniejszego od Fali troszkę) rezerwuję dla szczeniaka, który ma trafić do Klaudyny w tym tygodniu. Nie jestem w stanie jeszcze podać wymiarów. Potrzebny jeszcze będzie zestaw na jakąś suczkę, która przyjedzie na sterylkę. Tutaj proponuję Gumisię, tym bardziej że sunia kaszle bardzo i zapewne leczenie by się przydało.