Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='malagos']Przed chwila w Kurierze Mazowsza w TV mówili, że wszystkie psy z likwidowanego schroniska w Węgrowie trafią do Ostrowi :shake:[/quote]

ile moze byc tych psow???..... matko... :-( :shake:

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• Lara

922

Top Posters In This Topic

Posted

A jeśli zorganizujemy zmasowaną akcję informacyjną, nie tylko na dogo, ale również w mass mediach i u władz, nt. potrzeb schroniska itp., to ostrowii to może wyjść na dobre. Podnieśmy alarm nt. warunków w OStrowii - to może znajdzie to psołeczny oddźwięk.

Posted

ILE????!!!! I gdzie te psy chca umiescic???? :crazyeye: :crazyeye: :angryy: w ostrowi juz teraz nie ma miejsca!!!! A czemu to schronisko likwiduja i kto??? nie, no jakas paranoja....

Posted

Ja z węgrowskiego wątku z propozycją połącznia sił!
Wiem , że macie dramatyczną sytaucję i wizja przewiezienia do Ostrowii psów z Węgrowa załamała nas totalnie.
Staramy się szukac domów dla tych psów ale wiecie , że z dnia na dzień się nie da... Poza tym wolontariusze nie są do Węgrowa wpuszczani co bardzo utrudnia wszystko .Po prostu płakac się ...
Zaraz biorę się za pisma do mediów ale chyba najlepiej będzie jak uderzymy razem.
Ostrów jest najbliższa...Tam w promieniu prawie 100 km nie ma żadnego schroniska, może jakieś prywatne przytuliska...

Posted

[quote name='Lara']ILE????!!!! I gdzie te psy chca umiescic???? :crazyeye: :crazyeye: :angryy: w ostrowi juz teraz nie ma miejsca!!!! A czemu to schronisko likwiduja i kto??? nie, no jakas paranoja....[/quote]

Chyba na dachu śmierdziela będa mieszkały :angryy:. A tak na serio to jest niedorzeczne, żeby do i tak przepełnionego schroniska dorzucać jeszcze taka ogromną ilośc psiaków... Trzeba naprawdę jakiś alarm oglosić...

Posted

A ja jeszcze powtórzę coś, co kiedyś napisałam na innym wątku dot. braku DT - na mapie pomocy dogo jest KILKASET osób oferujących DT i petsitterów - nie można ich poprosić o wzięcie JEDNEGO psa na przetrzymanie?

Pomyślcie, jakie to by było piękne <marzy>

Posted

[quote name='Owieczka'][B][SIZE=4]Słuchajcie jest problem !!![/SIZE][/B]
[SIZE=3]Fela Przywiozła małą Astkę do Moniki [/SIZE]
[SIZE=3]Niestety Astka to nie 10 tygodniowy szczeniak a już spora ok 6-8 miesięczna sunia!! [/SIZE]
[SIZE=3]Gania koty u Moniki a jej suka się wścieka i jest jadka !!! :placz: [/SIZE]

[SIZE=3][B]Sunie nie może u niej zostać ani minuty !!!![/B][/SIZE]
[SIZE=3][B]POMOCY !!![/B][/SIZE][/quote]

Rany Boskie!
Ma ktoś jakis pomysł??

Posted

Aniu, polaczmy sily, oczywiscie! Mam nadzieje, ze nie jest to moje tylko zdanie, ale reszta wolontariuszek z Ostrowi sie przylaczy. Jak napiszesz jakies pismo medialne to prosze przeslij go nam tez (nie ma sensu pisac wiele pism), my tez postaramy sie dotrzec gdzie sie da.

Czy wiadomo co teraz bedzie na terenie schronu w wegrowie? O co w ogole chodzi, dlaczego?

Posted

[quote name='Owieczka'][B][SIZE=4]Słuchajcie jest problem !!![/SIZE][/B]
[SIZE=3]Fela Przywiozła małą Astkę do Moniki [/SIZE]
[SIZE=3]Niestety Astka to nie 10 tygodniowy szczeniak a już spora ok 6-8 miesięczna sunia!! [/SIZE]
[SIZE=3]Gania koty u Moniki a jej suka się wścieka i jest jadka !!! :placz: [/SIZE]

[SIZE=3][B]Sunie nie może u niej zostać ani minuty !!!![/B][/SIZE]
[SIZE=3][B]POMOCY !!![/B][/SIZE][/quote]

o matko boska... to moja wina... ona mi na tyle wygladala :shake: :oops: :placz:

Posted

Link do programu:
[url]http://ww6.tvp.pl/6724,20070106442325.strona[/url]
o Węgrowie pod koniec...
Trochę jest inaczej - psy bezdomne po likwidacji achroniska będą odwożone do Ostrowii - to się nazywa ekonomia!!!

Posted

Ania, a co z psami które obecnie przebywają w Węgrowie? Też chyba do Ostrowi trafią...:-( Z resztą co za różnica, nawet jeśli te psiaki gdzie indziej umieszczą, to jak potem zaczną zgarniać z ulicy te które powinny trafić do Węgrowa i zawozić je do Ostrowi to też błyskawicznie zrobi się przepełnienie na maxa!:placz: :angryy: Czy ci ludzie powariowali do reszty?

Lara, to nie Twoja wina, Fela przecież też sunię widziała i najwyraźniej zdecydowała że można ją zabierać, a że mała będzie koty ganiać to trudno było przewidzieć, nie łamcie się dziewczyny... Duże to to jest? Ale tak dokładnie proszę mi powiedzieć :lol: - a)mieści się na dłoni, b)mieści się w dwóch dłoniach c)mieści się pod pachą?;) A tak poważnie, muszę wiedzieć żeby wiedzieć jak z TZtem pertraktować. Może tą jedną noc Monika przetrzyma sunię w osobnym pokoju, kuchni, łazience? Może od jutra bym ją wzięła...[B]Może.:oops: I w ostateczności jeśli naprawdę nikt inny z nas nie może.[/B]

Posted

Bardzo proszę o jakieś informacje na temat schroniska w Ostrowii - ja mogę tylko napisac , że jest ciężko i wiem że z zakaźnych macie nosówkę ( Węgrów parvo). Liczba psów, warunki "lokalowe", zejścia, adopcje, wkład wolontariuszy..
W takich sytaucjach jest potrzebny achunek sumienia. My spisaliśmy ile mniej więcej zostało tam zawiezione, ile psów dzięki nam poszło do adopcji, i zebraliśmy inne tym podobne dane...Trzeba operować konkretami. Jeżeli nie w tym piśmie to w przypadku gdy media zainteresują się sprawą musimy przekazać im konkretne informacje.
Czy ktoś da radę jeszcze dzisiaj?

Posted

jeju, ale ja nie mam zadnego pomyslu.... ja tez mam koty, cholerka jasna ... ja tej suni w zabki nie zagladalam, mnie sie wydawalo, ze to maluch zupelny, przeciez jest wielkosci takiej jak reszta maluchow.. nie no zalamka :-( przepraszam, wstyd mi :oops:

Przed chwila AskaK dala ogloszenie o Marice na allegro i juz dzwonila do mnie Pani chetna i zdecydowana na adopcje... ale daleko, kolo Wejherowa. Ogromny teren i dobra buda, kolega bernardyn.

AniaW - spojrz moze na strone naszego Stowarzyszenia, ja nie kojarze dokladnie ale moze tam sa takie informacje jakich potrzebujesz do pisma... :shake: A jak nie to pewnie Esperanza lub Fela (najczesciej bedace w Ostrowi i bedace na bierzaco) cos pomoga, tylko nie wiem czy dzis..... bo mialy byc w Ostrowi :-(

Posted

[quote name='Ania W']Link do programu:
[URL]http://ww6.tvp.pl/6724,20070106442325.strona[/URL]
o Węgrowie pod koniec...
Trochę jest inaczej - psy bezdomne po likwidacji achroniska będą odwożone do Ostrowii - to się nazywa ekonomia!!![/quote]

obejrzala.... matko, ten burmistrz to z jakiej bajki? :crazyeye: Czy ta gmina nie ma kawalka ziemi spelniajacej normy???? ja nie wierze... to po prostu pozbycie sie klopotu. No ale gmina ostrowska musiala sie na to zgodzic... a gmina ostrowska uwaza ze ma schronisko spelniajace warunki i wszelkie normy?.... nie no w ogole kaszana jakas i nie wiadomo o co chodzi. Znaczy wiadomo, zawsze o to samo :angryy:

Posted

Tak w skrocie:
Z wetka Ola odrobaczylysmy maluchy oraz pozostale nowe psy.
Zostala przeprowadzona jedna adopcja-sunka z tych malych pojechala do Zambrowa.
W smierdzielu jest sliczna rotka, przestraszona cala sytuacja oraz pies z chora lapa.Nie opiera sie na niej.
2 z maluchow wyraznie miejsza i slabsza.
Jedna sunka zostala zabrana na SGGW,dostanie kroplowki i antybiotyki-wstepne podejrzenie nosowka.
W nowych kojacach jest mala biala sunka z nowonarodzonymi maluszkami.
Fela I Esperanza porobily zdjecia, pewnie jak odsapna to wstawia...

Posted

Teraz też w wieczornym wydaniu Kuriera Warszawy i Mazowsza powiedzieli o Węgrowie. że jest 80 psów i PO POWOLNEJ LIKWIDACJI "schroniska będą przewiezione aż do Ostrowi Mazowieckiej".
Czy w takim razie Węgrów wcale nie mysli o załozeniu schroniska?!
Jakiś nowy teren, nowe terminy itp?!

Posted

Byly takie plany za kadencji starego burmistrza, miala byc ziemia i mialo powstac nowe gminne schronisko, ale po wyborach nowy burmistrz rozwiązal problem po swojemu, likwidacja.

Posted

[quote name='enia']Byly takie plany za kadencji starego burmistrza, miala byc ziemia i mialo powstac nowe gminne schronisko, ale po wyborach nowy burmistrz rozwiązal problem po swojemu, likwidacja.[/quote]

Co za buc, wpuścic mu taką sforę do domu może się opamięta !!!

Posted

Słuchajcie ale to jest strona "reklamowa" schroniska...Na jej podstawie moge powidzieć to samo co inna osoba na podstawie strony węgrowskiej czyli bidnie, ale się staramy i jest coraz lepiej ...Czy naprawdę o takie przedstawienie sprawy wam chodzi? Czy nie trzeba przypadkiem pokazać drugiego dna ?
Ja dzisiaj nakreślę problem węgrowski a jutro prosze o przesłanie mi tego co z waszej strony chcielibyście żeby było w ewentulanym programie pokazane.
I jeszcze jedna sprawa - to nie będzie anomim. Chciałabym ,żeby pod tekstem to redakcji znalazły się podpisy (imiona i nazwiska) wolontariuszy, także z Ostrowii więc poproszę również o taką listę.

Posted

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2721976#post2721976[/URL] to watek Malego Skunksa (imie Bonanza jest za dlugie dla psa zeby na nie reagowal, a poza tym chyba dla dziewczyny bardziej sie nadaje :eviltong: ).