AśkaK Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 Kinga, nawet zwykłe "koszulki" wystarczą z wsadzoną kartką. Tylko żeby oni chcieli tego przestrzegać... Ronja nie płakaj, masz Łapkę w domu to się ciesz!:eviltong: :lol: Quote
ronja Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 zadzwoniła dziś do mnie kobieta zainteresowana adopcją Rudiego. ja nie za bardzo kojarzę o co chodzi, bo pytała, czy jakaś młoda dziewczyna z chłopakiem sie zdecydowała (był ktoś taki w ogóle?), bo mieli dac odpowiedź w dwa dni. Ta pani jest chętna, ale całymi dniami nie ma jej w domu i chce wynająć opiekunkę, która bedzie Rudiego wyprowadzała na spacery. ma dzwonić jutro. co mam jej powiedzieć?do kogo ją skierować? Quote
Milady Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 Czy Myszka i Wiki nadal są w schronisku? (ostatnie dwa psiaki ze strony schroniska) Spać mi nie daje tenm wychudzony rudy owczarkowaty z drugiego boksu po lewej? Kto się wybiera do schroniska ? Prosiłabym o fotki i nakarmienie tego psa :( Quote
Magdarynka Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 [quote name='ronja']zadzwoniła dziś do mnie kobieta zainteresowana adopcją Rudiego. ja nie za bardzo kojarzę o co chodzi, bo pytała, czy jakaś młoda dziewczyna z chłopakiem sie zdecydowała (był ktoś taki w ogóle?), bo mieli dac odpowiedź w dwa dni. Ta pani jest chętna, ale całymi dniami nie ma jej w domu i chce wynająć opiekunkę, która bedzie Rudiego wyprowadzała na spacery. ma dzwonić jutro. co mam jej powiedzieć?do kogo ją skierować?[/quote] Rozmawiałam dziś z Beatą - beam6 i coś mi mówiła o chętnych na Rudiego. Kierowała wszystkich do KingiW, więc sądzę, że Kinga bedzie wiedziała o co chodzi. Quote
esperanza Posted November 27, 2006 Author Posted November 27, 2006 Też mam chętnego pana na Rudolfa, ale mógłby go wziąć za miesiąc. Dom na Podlasiu. Z wczorajszej imprezy jest u mnie 2000zł :multi: Przy czym nie są to wszystkie pieniądze, bo pewna część wpłynie jeszcze na konto :razz: Musimy sie zastanowić, na co te pieniądze przeznaczyć, ale ja nieśmiało przypominam o długu na SGGW :cool3: Policzyłam naszych tymczasowych podopiecznych i co mi wyszło? 16 psów :crazyeye: Leon- u Agaty od wielu miesięcy Leonia- u m.jedrej Łapka- u ronji Luna- w Otrebusach Fin- w lecznicy na Tatarkiewicza Rudy- jeszcze na Tatarkiewicza Duduś- u AśkiK Misia- u pati-c Baltazar i Gąbka- u jayo Erwinka i Emirka - u Klaudyny Malinka- u Malagos Jaśminka- chwilowo u Magdarynki Bronek- u państwa Kastorka-Gutka Sad- u Gajowej Sprężmy siły i szukajmy domów, bo za chwile pojaiwą sie kolejne psy, które potrzebują leczenia i tymczasów. Do tego 16 szczeniąt w schronisku... 5-letni Gigant, kory z nimi siedział jest przeziębiony, więc pomyślcie, w jakim stanie mogą być maluchy, mniejsze , słabsze... Quote
AśkaK Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 Jeśli chodzi o Dudusia, to mi się nie spieszy, aczkolwiek w środę wieczorem ma przyjść z wizytą pani zakochana od pierwszego wejrzenia. Tylko czy ja go w ogóle oddam?!:diabloti: :evil_lol: Dług na SGGW trzeba będzie tak czy tak kiedyś spłacić, lepiej teraz niż jak sie wkurzą i zaczną naliczać odsetki.:roll: Wspaniały wynik, ludki okazali naprawdę wielkie serce!!!:loveu: :loveu: :loveu: Quote
Hund Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 wczoraj przez 5 godz w pracy czytałam wątek o schronisku, odwalacie kawał dobrej roboty. nie wiedziałam, że na tym świecie jeszce tacy ludzie istnieją. chylę głowę i życzę powodzenia Quote
esperanza Posted November 28, 2006 Author Posted November 28, 2006 Hund, to my Ci gratulujemy wytrwałości w czytaniu tak długiego wątku :lol: Rozrósł nam się niesamowicie i od pewnego czasu mam wrażenie, że nikt, oprócz osób bardziej zaangażowanych w pomoc psom z Ostrowi, do nas nie zagląda. Quote
malagos Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Hej, zgłaszam protest! Ja też mam psa na tymczasie, z Ostrowi - Malinka! Proszę o dopisanie! Quote
Hund Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Milady poleciła mi wątek o Sedzie a AśkaK o schronisku, dzięki. podziwiam Was Quote
gdgt Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Hej, mam wysłać maila z ofertą psiaka. Pies trafi do starszej (chyba samotnej) pani, dlatego najlepiej, by był mały i raczej nie szczeniak. Wyślijcie mi albo linki do wątków na priva, albo zdjęcia z opisem na maila [email][email protected][/email] Początkowo myślałam o Rudim, który podbił moje serce dziś na spacerku, ale on może być za duży... Quote
AśkaK Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Witaj Hund! Bardzo mi miło że do nas zajrzałaś!:p Zapraszamy do częstszych odwiedzin i współpracy.:cool3: Pani umówiona na jutro odwołała wizytę, jednak odstręczyły ją ewentualne komplikacje mogące wystąpić u Dudusia w późniejszym wieku.:oops: Nie wiem gdgt czy podsyłać Ci Dudunia jako kandydata dla tej pani? Bo to sceniak :lol: jeszcze..? Quote
esperanza Posted November 28, 2006 Author Posted November 28, 2006 Malagos przepraszam, zaraz Cię dopiszę :oops: Gdgt zaraz wyślę Ci Leona. Jest nieduży, ale już nie szczeniak. Mamy także nieduże Erwinkę i Emirkę. dziewczyny są zupelnie niekłopotliwe, tylko sterylkę trzeba im będzie zrobić. Quote
gdgt Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 ok, a jakiego wzrostu są te pieski? wyglądają na pół lydki, głowa przy kolanie? i jeszcze możecie mi podac link do wątku rudiego? jego też bym poleciła, jest wspaniałym towarzyszem! Quote
esperanza Posted November 28, 2006 Author Posted November 28, 2006 Rudy będzie miał dom chyba :razz: I Leon i Erwinka i Emirką siegają z głową maksymalnie do kolana. Opisy wsłalam Ci w mailu. Wątek Leona : [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=24127&highlight=Leon[/url] Wątek dziewczyn: [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=34338&highlight=Erwinka[/url] Quote
ronja Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Leon z głową to sięga poniżej kolana - on jest wzrostu wyrośniętego jamnika. Ja bym proponowała Miecię bis (link w moim podpisie) a tu budy, które zrobili moi uczniowie. ta jest ogromna 1m/1m [IMG]http://img163.imageshack.us/img163/6099/b1rg9.jpg[/IMG] te są mniejsze [IMG]http://img45.imageshack.us/img45/8897/b2lt9.jpg[/IMG] 80/80 [IMG]http://img105.imageshack.us/img105/5354/b3gi8.jpg[/IMG] budy nie są ocieplone, ale być może mój dyrektor kupi papę i styropian, bo się bardzo zapalił do tej akcji budowej Quote
AśkaK Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 :klacz: Ale zdolne masz w tej szkole dzieciaki Ronja!!!:cool2: :laugh2_2: Quote
*Gajowa* Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 gdgt jest w schonie śliczna i przytulaśna Puchatka: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=34813[/URL] Quote
Fela Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Kochane zaangażowane cioteczki. Myslę, że 24 kg karmy dla chudych psów, których jest ok. 15 wystarczy na ok. 3 dni. Można napisac karteczki, tylko co to da?... Według dr Równego z Książęcej, który bardzo rzetelnie zajął się wychudzoną Luną, problemem może być zbyt tłusta karma, z którą trzustka niektórych zwierząt po prostu sobie nie radzi. (Faktycznie, psy dostają głównie karmę mięsną ze śladową ilością wypełniacza.)Wszystko jest wydalane. Faktycznie w boksach psów, które są chude, odchodów jest sporo (a nawet b. dużo), są charakterystyczne, gliniaste. Ale to tylko jedno z przypuszczeń, tak naprawdę przyczyna chudnięcia nie jest oczywista. Mimo wszystko, mimo, że się powtarzam, raz jeszcze napiszę dużymi literami: [B]przyczyna chudnięcia psów nie jest znana[/B] i nie jest to zagłodzenie. Żeby pies doszedł do takiego stanu jak Nadzieja lub supełek, musiałby nie jeść absolutnie nic przez miesiąc. Moim zdaniem (że się tak nieśmiało cichutko wtrącę do dyskusji), warto poszukać źródła taniego ryżu i/lub makaronu jako najlepszych wypełniaczy (darmowe źródło kaszy mannej jest, ale ona może być dodawana tylko w niewielkich ilościach). No i częściej bywac w schronisku.... (to juz dodałam zupełnie szeptem, a właściwie nawet to był tylko szmerek westchnienia) Quote
gdgt Posted November 29, 2006 Posted November 29, 2006 Panowie od FIna stwierdzili, że do jego wychudnięcia przyczyniła się poważna kamica nerkowa: pies wysiusiwal wartości odżywcze, białe i czerwone krwinki... Chciałam Was poradzić się: czy lepiej umieścić Fina w tanim hotelu za jakieś koszmarne pieniądze, czy lepiej może odwieźć go do Ostrowii z ogromnym worem specjalistycznej karmy tylko dla niego? To drugie rozwiązanie jest tańsze, ale czy będzie on dostawał w schronisku tylko i wyłącznie własną karmę? Quote
Magdarynka Posted November 29, 2006 Posted November 29, 2006 Zdjęcia Zirki z nowego domku :) [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2521673#post2521673[/URL] Quote
beam6 Posted November 29, 2006 Posted November 29, 2006 No po prostu cuuudna Księżniczka Zira i jaką fajną sobie znalazła miejscówkę - w kuchni :evil_lol: Quote
esperanza Posted November 29, 2006 Author Posted November 29, 2006 Daisy wygląda wspaniale :multi: słodki sierściuch, a i była druga, pierwszy był jamnikowaty Tryton zwany Tonikiem ;) Gdgt nie sądze, by odwożenie do schronsika, nawet z worem karmy było dobrym rozwiązaniem. Ja nie mam pewności, czy w dniach, gdy Janusza nie będzie w schronisku, pies będzie dostawał specjalistyczną karmę. Z kolei hotel to duży wydatek. Gdyby ktoś zechciał wspomóc Fina, na pewno łatwiej by było. :roll: Quote
Recommended Posts