Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czekam na wiesci z Poznania....:cool3:
I cały czas szukam połączenia Poznań-Wrocław....
W sumie to 2 godz. pociagiem, może to zasugerować pańci Malinki?:oops:

Czekam tez na wiadomości od Jo37, bierze dzis udział w pewnej akcji-przewozenia psów z pewnego schroniska, Asia az sie bała, ze nie przejdzie obojętnie obok niektórych psów :placz:

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

malagos napisał(a):

Malagos, pewnie że zasugerować!:cool3:

Posted

Napisałam już na wątku Malinki. Jesli ktoś będzie w stanie odebrac jutro sunię z dworca PKP we Wrocławiu o uzgodnionej godzinie, to ja ją zawiozę pociągiem. Nie mam na jutro auta - TZ ma szkołę, więc zostaje PKP - ale nie chcę żeby ta kochana sunia przywiązywała się do nas - do mojej Agi, bo już za nią chodzi bardzo. Im szybciej będzie we własnym domku tym dla niej lepiej.
A powiem Wam jedno - ta sunia to skarb istny. Jest cudowna, kochana, łagodna, subtelna, slicznie chodzi na smyczy, pilnuje sie, nie wybrzydza i kocha spać...na łóżeczku. Przytulona do człowieka.

Posted

Ba, w Ostrowi wszystkie takie :evil_lol: ...
A powaznie, to było to bardzo zakompleksione, chude stworzonko, ale odrobina serca i szynevzki moze zdziałać cuda :loveu:

Posted

malagos napisał(a):

Czekam tez na wiadomości od Jo37, bierze dzis udział w pewnej akcji-przewozenia psów z pewnego schroniska, Asia az sie bała, ze nie przejdzie obojętnie obok niektórych psów :placz:

A propos Asi - nie przeszła :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Miałam telefon z Ciechanowa (50 km ode mnie :crazyeye: ) o Malinkę!
Ale mam nr telefonu pani, moze zamiast Malinki adoptuje innego biedaka.
Czy mamy na tymczasie sunię lub psa, młodego do 2 lat, małego, do domku, raczej gładkowłosego? Pani ma kota, więc kotolubnego....i małego wnuka, więc dzieciolubnego?

Posted

W schronisku są nowe psy, suka z trzema szczeniakami które nadają się juz do adopcji, suka wyglada jak miniatura amstaffa, śliczna i wiernie broni małych ( 2 pieski i jedna suczka ), matka bedzie w poniedziałek oddzielonabo atakuje resztę szczeniaków.
Doszły tez dwa dorosłe psy, jeden to piekny i spokojny rottweiler, drugi w typie jużaka. Oba ze soba konkuruja i na naszą prośbe zostały rozdzielone bo walczą tez o karmę, była dzisiaj między nimi scysja ale to zdecydowanie jużak walczy o dominacje, narazie nie wiadomo co z nimi zrobic bo trafiły do schroniska po eksmisji ich właścicieli.
Jedna suka na nasze oko jest zaciązona, jeden psiak chory, starszawy odizolowany w pomieszczeniu koło kibelka, nie ma gorączki ale taj jakby cięzko mu było oddychac, zjadł puszkowej karmy.
Jest też nieudany spaniel, mocnej i większej budowy ale agresor, chciałysmy mu powycinać kołtuny ale bez kagańca się nie obyło a i też było cięzko więc zaniechałyśmy tego zabiegu, Fele dziabnął ale na szczęście kurtka ja uchroniła, ja chciałam mu przytrzymać nogą miskę aby mu się nie oddalała podczas jedzenia ale też o mało nie zarwałam zębami.
Jest tez uroczy psiak, ale nie pamiętam czy to suczka czy pies, fajny szczotkowaty typ, wystraszony, wychodzi z budy nie panikuje ale np. z podaniem tabletki na robale było cięzko i wreszcie jej nie dostał.
Delicji zostały dwa szczeniaki pieski, trzy padły, obok Delicji sunia z 4 szczeniakami dwa pieski, dwie suczki, zaczynają otwierać patrzałki.
Reszta szczeniaków podrosła, jeden z czarnych kaszle.
Ogólnie schrnisko przypomina wielkie bajoro. To tak pobieznie, napewno cos jeszcze skrobnie esperanza i Fela jak będzie miała chwilkę, fotki wstawię jutro bo image nawala.

Posted

Malagos, u mnie w podpisie jest link do wątku Mafijki - średnio-mała, gładkowłosa, śliczna suńka. Obecnie mamusia, karmi małe, ale za 5-6 tygodni gdy maluchy znajdą nowe domy ona też będzie bardzo potrzebować swojego miejsca.:oops: Może ta pani z Ciechanowa, jeśli nie wybierze innej psinki ze schroniska, chciałaby taką mądrą, łagodną i kochaną suczkę...?:oops: Charakter sprawdzony i poznany dobrze, z czystym sumieniem polecam suńcię do domu z dzieckiem.:p

Posted

Ja zdjęć Gumisi ni emam, ale jednego jestem pewna, ze sterylka bardzo by jej sie przydala, bo pewnie "niespodzianki" w brzuchu ma...
Oprócz niej sterylki potrzebuje Kama, rudo-brązowa nowa suka, a na zabieg u rudej z białą łatą na nosie już jest pewnie za późno, bo brzuch się opuścił.

Posted

W schronisku jest wiele nowych psów, co najmniej 5 suk jest w ciąży, większość w ciąży trafiła do schroniska. Poza tym, co pisała Maćka i esperanza, wśród nowych są psy piękne i oryginalne, nakolnkowe maluchy i cudna suka w typie posokowca (w ciąży:-( ). Nie wiem, kiedy dziewczyny wkleją zdjęcia :roll: , więc będę ja w miarę wolnego czasu (kurde, nie mam go ani ciut ciut) zdawała fotorelację w odcinkach. Najpierw rzut oka ogólny. Tak wyglądało schronisko w sobotę. Psy topią się w błocie.

Posted

Już znalazłam fotosika i fajnie wszystko działa, umieszczam zatem fotki, szczeniaki są na swoim wątku.

Agresor w typie spaniela, musi trafic do domu który zna się na tresurze i bedzie bardzo wytrwały oraz wyrozumiały. Ten pies na swój sposób jest fałszywy, na widok człowieka merda ogonem a w chwili nieuwagi łapie zębami, nie pozwala sie dotykać. Jest mocnej budowy i sporo wyzszy od typowego spaniela ( brak ogona ), wielkie kołtuny koło uszu:

Kochany miesiek, nie wiem jak się nazywa, ale tez powinien szybko znaleść dom bo jesgo radość zgasnie a to taka kochana przylepka:

Wystraszona Szczoteczka, nie pozwoliła sobie zaaplikować tabletki od robali, tak jakby z ciekawościa traktowała człowieka, ale schronisko ja przytłacza:

Posted

Przesympatyczny rottek, nie wiadomo co z nim zrobic bo trafił do schroniska z kolegą jużakowatym po eksmisji swoich właścicieli.
Ma bardzo zniszczone zeby, oceniam go na lekko 6-7 lat, był trzymany na łańcuchu i ma ogromny apetyt, rodzielone do osobnych boksów bo przynajmniej wg. mnie jużak nad nim dominował i nie pozwalał na jedzenie, jak dopadł się do innej miski to zjadał wszystko łapczywie a w boksie z jużakiem micha była prawie pełna.

Jużakowaty kolega:

Delicja:

Ciężarna sunia, ma juz nisko brzuch na sterylkę aborcyjna chyba już za późno:

Posted

Mamusia z dziećmi:

Teraz psy ze śmierdziela, nie znam imion więc wklejam po kolei:

Wystraszona rottka:

Sympatyczny kolega:

Zrezygnowany staruszek:

Te oczy mnie zdołowały:

Chory staruszek w pomieszczeniu koło kibla:

Posted

Jeśli jest jakaś sunia w ciąży niezbyt zaawansowanej, a nawet ze 2 takie sunie, postuluję o pzrewiezienie ich do W-wy i sterylkę na Tatarku.Po tygodniu (po zdjęciu szwów) trzeba będzie je z ciężkim sercem odwieźć do schronu. Trudno. Musimy zacząć to robić i już. Bo inaczej naprawdę skończymy jak Villas.Kasy nawet jak nie ma - to przecież z doświadczenia wiemy, że sie jakoś znajduje.Ja wciąż jeszcze nie wpłaciłam na nasze konto pozostałych po opłaceniu rachunków pieniędzy (ok. 140 zł) ze zbiórek w Empiku, jestem też zaproszona do szkoły na pogadankę, może jeszcze cos byśmy wysępiły na wątkach suń...