KingaW Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 Słuchajcie, ja z pewną taką nieśmiałością... Wiem, że nie powinnam promować piesków 'nie ostrowskich' (zawsze jestem wqrzona jak ktoś z nas to robi ;-) ), ale tak mi zapadł w pamięci pogryziony bidulek leczony na Tatarkiewicza (znaleziony nota bene przez Straż Miejską blisko mojego domu). To jest super przyjazny psiak... Ale wet-Maciek nie może go zatrzymać - przez te pioruńskie 24 godzinne dyżury....Może komuś, kto dzwonił po programie, by się udało go 'wtrynić'.... Co? Tzn. nie Weta-Maćka, ale psiuńka.... [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2196445#post2196445[/URL] Quote
Lara Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 Kochani, MAM OSOBE CHETNA NA [B]SMYKA[/B] :loveu: To jest osoba, ktora Smyka adoptowala wirtualnie, teraz jest mozliwosc i chce psiaka zabrac do swoich rodzicow gdzie piesek bedzie mieszkal. Jest tylko taki problem: [B]SMYK musi byc do soboty 10 rano w Warszawie[/B], bo po 10 tej kobitka wyjezdza do rodzicow i moze psiaka zabrac ze soba. Ja niestety nie moge sie ruszyc po psine :-( Moge ja przetrzymac do soboty jesli ktos w piatek by go przywiozl... No i jeszcze podstawowe pytanie: czy SMYK jest w Ostrowi? Ja psinki nie znam niestety... :shake: Pania znam tyle o ile (kolezanka kolezanki itd) i prosilabym osoba z lepsza intuicja niz moja o wybadanie w jakich warunkach psiak bedzie przebywac. Na 100% w lepszych niz w schronie, ale... Niestety nie podejmuje sie posredniczyc w adopcji, bo ostatnio mnie intuicja opuscila. Kontakt do kobitki dam na PW. Jak myslicie da rade SMYKA na sobote rano przywiezc? Mysle, ze koszt benzyny Pani pokryje, a jak nie ona to ja pokryje - chociaz tak pomoge :oops: Panstwo z Pyr adoptowali chyba psiaka ze schroniska warszawskiego... Ale! dobrze ze jakiegos. Jak bedzie transport typu TIR do Ostrowi to ja sie pisze z kilkoma budami :p Zaklepalam niepotrzebne budy u kilku osob. Quote
supergoga Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 Ktoś pytał o wolontariuszy z Koszalina - Kinga jest tam wolontariuszem (ma taki nick), mam też adres emailowy, gdyby był potrzebny, napisze na PM. Quote
esperanza Posted September 21, 2006 Author Posted September 21, 2006 Gdyby byl transport na jutro, ja bym mogła do towarzystwa po Smyka jechać, tylko kto pojedzie? Psiak jest niewielki, ale pełen energii do autobusu średnio się nadaje. Nie jestem pewna, czu 3 łaciate szczeniaki mają już przepisowe 6 tygodni by je zaszczepić? Quote
razdwatrzy Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 5 szczepionek jest w mojej lodówce :) Ja sama kiedys robiłam swojemu Eto zastrzyki domiesniowe i podskórne , ale o chyba nie to samo co szczepienie zwierząt. Więc bardzo liczę na Pana Janusza, mam nadzieje że wszystkie maluchu mają tyle co trzeba do szczepienia.. Quote
Witokret Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 razdwatrzy... dalej wyliczać nie będę ;) WIELKIE DZIĘKI - nie tylko za szczepionki - Ty wiesz za co jeszcze :lol: Quote
razdwatrzy Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 [IMG]http://wdp.pl/pestka/galeria/0/42[/IMG] Quote
razdwatrzy Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 Ja nigdy nie widziałam Sabarka i nie wiem czy to ten pies na łańcuchu ze zdjęcia niżej, czy ten chodzący wolno ze zdjęcia na dole, wyszło jakby był w klatce, ale to brama na podwórko i dlatego tak wyszlo, w rzeczywistości chodzi sobie. Budy stoją dwie obok siebie i jeden jest własnie na łańcuchu, a drugi chodzi wolno. Żadnego więcej pieska tam nie było - wzięłam swojego na przynętę żeby poszczekał to ewentualny ukryty by się pojawił. [IMG]http://wdp.pl/pestka/galeria/0/44[/IMG] [IMG]http://wdp.pl/pestka/galeria/0/45[/IMG] Quote
esperanza Posted September 21, 2006 Author Posted September 21, 2006 Potencjalny dom z Częstochowy sam sobie znajdzie odpowiedniego psa. Ludzie często widząc psa, działają pod wpływem impulsu,a potem się wycofują tak więc dobrze będzie, jelsi chociaż jedna z osób dzwoniących wczoraj do programu zdecyduje się na psiaka od nas. Quote
AśkaK Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 Sabarek tak wygląda: [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img104.imageshack.us/img104/4808/dsc02439pr3.jpg[/IMG][/URL] Czyli wygląda na to, że siedzi na łańcuchu!:placz: :angryy: Tylko na zdjęciach ten psiak jest taki jaśniejszy, nie mogę się dopatrzeć dobrze.:oops: Jak myślisz razdwatrzy, to Sabar? Quote
AśkaK Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 Chyba to nie Sabar jednak...:oops: Spójrzcie na ogon, u Sabarka ciemny, a ten psiak ma jasną kitę i futro całe jasne, a nie z czarnym nalotem. Tylko w takim razie gdzie jest Sabarek?!:placz: razdwatrzy, bardzo Ci dziękujemy!!!BARDZO, BARDZO, BARDZO!!! Quote
AśkaK Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 A ja wiem z innego wątku, że ktoś się wybiera w sobotę do schroniska i nie pokazując palcami wiem że to ronja!:evil_lol: :eviltong: I kto jeszcze...? Jakie psiaki zabieracie? Ronju, Ty Zirkę bierzesz tak? Miałabym do Was romansik o zabranie tej karmy dla chudej asteczki...Miałabym, gdyby ona jeszcze w schronisku była.:shake: Dzwoniłam dziś do Janusza, by "zabukował" sunię i żadnym dresom nie wydawał do adopcji i znowu jakaś podejrzana historia! Astka wraz z jakąś drugą suczką podobno podkopały się pod ogrodzeniem i uciekły. Tą drugą sunię już złapali z powrotem, ale po astce ani śladu. Janusz twierdzi, że mogła pójść szukac swoich szczeniaków, bo kiedyś ze szczeniakami właśnie ją widzieli i wtedy do schronu nie zabrali, żeby sobie te szczeniaki jeszcze odchowała. No jakoś to dla mnie wszystko pokrętne.:roll: Zastanawiam się, gdzie suczki mogły się podkopać, przecież tam jest mur wbity w ziemię! I jakem rok znam historie tego schroniska, tak żaden pies jeszcze się pod murem nie podkopał!:-o Coś podejrzane to...Może Janusz wydał komuś sunię i teraz wstydzi się powiedzieć i mi naściemniał? A może rzeczywiście się podkopały? Dziewczyny, bardzo Was proszę, sprawdźcie w papierach czy nie ma wpisanej w ostatnich dniach adopcji biało-rudej, łaciatej suki? I wypytajcie dziada gdzie to ogrodzenie podkopały i kiedy i zobaczcie czy faktycznie jest dziura. A jak jest dziura to czy czymś przykryta albo czy już zasypana. Quote
razdwatrzy Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 [IMG]http://wdp.pl/pestka/galeria/0/49[/IMG] To zdjęcie w powiększeniu. Jak bede jechała w sobote do schroniska, to może zajadę tam i po prostu powiem właścicielowi że chciałabym zobaczyć Sabarka.co myślisz? powiem ze to z troski i niech mi go pokaże .... Moze wtedy coś się da zrobić.. .To bardzo spokojna uliczka, i niewiele psów .. Quote
razdwatrzy Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 Apropos ... też będę w schronisku w sobotę ... Quote
ronja Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 Asiu, niestety, ja nie bedę w schronisku w sobotę (w którym wątku tak piszą?) - jedzie Esperanza i Magdarynka z panem od Bostona - ja tak zrozumiałam... Quote
AśkaK Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 Ooo, dzięki razdwatrzy że powiększyłaś, teraz bardzo dobrze widać! To z całą pewnością nie Sabarek. :shake: :oops: Ale śliczny psiak, bardzo mi go szkoda że na łańcuchu się męczy.:-( W takim razie sabar musi być gdzie indziej. Dziewczyny wspominały, że facet chciał Sabara nie na swoje podwórko, tylko na teren na którym dopiero się buduje. Czyli trzeba z gościem pogadać i nakłonić go, by wskazał adres pod jakim pies przebywa. razdwatrzy, naprawdę chciałabyś to zrobić..?:loveu: :multi: My tu na odległość białej gorączki dostajemy, nawet jak ktoś ma autko to już sama wyprawa do schroniska jest długa i szukanie Sabarka nastręcza pewnych trudności :oops: ,bezsilność jest najgorsza.:-( Quote
Magdarynka Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 Dzięki razdwatrzy, ale na moje oko, to jeśli już to ten luzem wygląda na Sabara... Ale też nie jestem przekonana, ze to on... Wiadomość z ostatniej chwili... Neska ma dom :multi: Byłyśmy z Maćką na Elektoralnej i suczka już tam została :) Ma do towarzystwa średniego, czarnego sznaucerka i króliczka :cool3: Quote
AśkaK Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 [quote name='ronja']Asiu, niestety, ja nie bedę w schronisku w sobotę (w którym wątku tak piszą?) - jedzie Esperanza i Magdarynka z panem od Bostona - ja tak zrozumiałam...[/quote] oj, to chyba mi się pokręcilo, może post z zeszłego tygodnia wpadł mi w oko, tam było coś że Zirkę zabierasz..? esperanzo, Magdarynko, to już jestem spokojna że na pewno rozwikłacie tą zagadkę.:oops: Acha, Janusz powiedział że wydał jednego szczeniaka, ale jak zapytałam którego to się jąkał :roll: , chyba któregoś z biało-czarnych kuleczek. I podobno są jakieś nowe psy, ale nic więcej nie powiedział. Quote
AśkaK Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 [quote name='Magdarynka']Dzięki razdwatrzy, ale na moje oko, to jeśli już to ten luzem wygląda na Sabara... Ale też nie jestem przekonana, ze to on...[/quote] Ani jeden ani drugi to nie Sabarek.:shake: [quote name='Magdarynka']Wiadomość z ostatniej chwili... Neska ma dom :multi: Byłyśmy z Maćką na Elektoralnej i suczka już tam została :) Ma do towarzystwa średniego, czarnego sznaucerka i króliczka :cool3:[/quote] Ale ekspresowa adopcja! Super!!!:multi: :p Quote
Magdarynka Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 Aśka, a jak ta astka wygląda? Może jakaś fotka? Ja jej nie kojarzę... Quote
esperanza Posted September 21, 2006 Author Posted September 21, 2006 Wyjazd do schroniska w sobotę potwierdzony. Jedziemy dopiero o 11.30 spod Auchan na Modlińskiej. Prosże o wszelkie wytyczne i sprawy do załatwienia na miejscu. AśkaK, duzy ten worek karmy? Pytam, bo na własnych plecach będę musiała przetransportować od Ciebie, a warto zabrać. Mnie Janusz powiedział, że wydal dzieciaka Skarpety-psa i że wszystkie kulki łaciate są. Sprawdzimy na miejscu. :cool3: Quote
razdwatrzy Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 No ja nie wiem czy on się gdzieś buduje, bo jego dom był parterowy i teraz świeżo ktos mu dobudował drugię piętro... nawet nie jest otynkowany, ale podwórko ma bardzo ładne i zadbane. Mandarynko to na pewno ten adres? JAk zdążę to jutro tam zajadę, a jak nie to dopiero w sobotę w drodze do ostrowi... To ile w końcu szczeniąt jest w schronie? ja mam 5 szczepionek, czy mogłybyście się zdzwonić z tym panem Januszem i zapytać? bo jak więcej to mogę coś wiecej dokupić.. No i na sobotę będą kostki więc psiaki powinny się pocieszyć choć chwilę.. Quote
AśkaK Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 O taka jest niunia: co prawda trudno powiedzieć, ile w niej astkowej krwi, ale ze wszystkich ras najbliżej jej do amstaffa właśnie. Zwłaszcza żywy temperament i miłość do ludzi ma "astkowe". [IMG]http://img175.imageshack.us/img175/8636/1ym7.jpg[/IMG] [IMG]http://img238.imageshack.us/img238/4133/2yd7.jpg[/IMG] Prędzej bym uwierzyła, że wyskoczyła przez ogrodzenie, niż że się podkopała. Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić, przecież ten mur schroniska jest solidnie wpuszczony w glebę. Chyba że pod bramą jakoś przelazła... Quote
Lara Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 [quote name='Magdarynka']Dzięki razdwatrzy, ale na moje oko, to jeśli już to ten luzem wygląda na Sabara... Ale też nie jestem przekonana, ze to on... Wiadomość z ostatniej chwili... Neska ma dom :multi: Byłyśmy z Maćką na Elektoralnej i suczka już tam została :) Ma do towarzystwa średniego, czarnego sznaucerka i króliczka :cool3:[/quote] Ja jestem pewna, ze zaden z tych psiakow to nie Sabarek :shake: Magdarynka i Maćka! No bombowa wiadomosc!!!!! :multi: :multi: :multi: Sluchajcie to ja z rana w sobote pojeda do schroniska, zawioze pol garazu darow na zime, kupie karmy ile mi sie zmiesci - aby chociaz szczeniaki mialy pozadne jedzenie. Jutro w hurtowni kupie tez TONE ADRESOWEK i kazdego psiaka, ktorego bedziemy zabierac ze schronu prosze od razu brac z adresowka!!!!! Zabiore SMYKA i .... LARE :loveu: Smyk pojedzie do domku a Lara do mnie. Jak wydobrzeje bedzie miala sterylke i domek znajdziemy :p Aha, jak ktos chetny to moge zabrac ze soba, ale wyjazd z W-wy po 6 rano a powrot do W-wy na 10 :razz: Quote
AśkaK Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 Lara, esperanza, Magdarynka, razdwatrzy!!!:klacz: Ale psiakom radość sprawicie!!! :loveu: esperanza, worek był 15kg ale teraz ok 12 waży, nie za bardzo żebyś dźwigała.:oops: To się ledwo da podnieść, bo worek jak to worek - nieporęczny i śliski. Niech na razie u mnie stoi, będzie do rozdysponowania dla psiaków w domach tymczasowych. Lub przy okazji jak ktoś będzie mógł podjechać autkiem, to zabierze do schroniska. Quote
Recommended Posts