gwiezdny-wyslannik Posted December 10, 2005 Posted December 10, 2005 [quote name='Nor(a)'][quote] Mimo tego... Hmmm... Nie podobało mi się sędziowanie dzisiaj, jakoś sędzia mało się wykazał zdolnością oceniania seterów - z całym szacunkiem do niego.[/quote] ja tez moze oczekiwałam więcej szczegółów niz ogółów (w opisie) :roll: , choc ....w zasadzie po zmianie sędziego-niewiele oczekiwałam, więc skupiłam się po prostu na reakcjach mojego debiutującego psa i tutaj wynieślismy naprawdę bardzo..bardzo duzo z dzisiejszej wystawy :wink:[/quote] Ja się zdziwiłam, bo mówiono, że sędzia patrzy na grzbiety, a wybrał psy z strasznymi wadami... Widocznie on nie lubi pięknych psów... ;) A jak wam wogóle poszło? Quote
NigdyNigdy Posted December 10, 2005 Posted December 10, 2005 Serdecznie gratulujemy wszystkim, którzy czują się po tej wystawie zwycięzcami! :D I my już w domku- zmęczeni, ale zadowoleni. Jagienka- I, doskonała, CWC, Najlepsza Suka w Rasie (wygrała z Interchampionką :angel: ) Bursztynek- I, doskonały, V-ce Best in Show Weteranów :drinking: Bardzo dziekujemy Asiaczkowi i jego (jej? :wink: ) ekipie za wspaniały doping podczas finałów! Cudownie było słyszeć aplauz- to bardzo podnosi na duchu i mnie i Bursztynka :D No i o wyśmienitym cieście z bakaliami nawet nie wspomnę- kto nie próbował, to zachęcam :lol: Ktoś zapytał o godziny sędziowania. :roll: W naszym przypadku (sędzia pan Andrzej Szutkiewicz) oceniano idealnie z wyznaczonym czasem (mimo, że ring był na dworzu). Zazwyczaj, sędzia kończył jakąś rasę wcześniej niż powinno zacząć się sędzowanie nastepnej, jednak robiono przerwy specjalnie po to, żeby zacząć kolejne sędziowanie na czas. Miły gest 8) W hali bardzo ciepło, ale to może być wynik mojego osobistego odczucia, które po parugodzinnym przebywaniu na dworzu, mogło się nieco zwichrować :wink: Quote
Lagunka Posted December 10, 2005 Posted December 10, 2005 [quote name='mar']Lagunka dziękuję bardzo!!!!!!!![/quote] Nie ma sprawy ;) NigdyNigdy, mam podobne odczucia, a propos temperatury w sali, ale biorąc pod uwagę nagromadzenie żywych i ciepłych , dyszących stworzeń, na stosunkowo niewielkiej przestrzeni, to chyba nic dziwnego ;) Nie potrafię powiedzieć czy sędziowanie dogów rozpooczęło się zgodnie z grafikiem,bo byłam tak zaaferowana i gotowa do startu, ze ostatnią rzeczą o jakiej myślałam, było spoglądanie na zegarek :lol: Przeraziły mnie ringi, wielkości chusteczek do nosa, gdzie biegając z dogiem, mżna się było przewrócić na zakręcie, bo psu trudno się było wyprostować na dłuższym boku ;) :lol: Rozumiem ograniczenia lokalowe, ale można było pomyśleć o zróżnicowaniu wielkości ringów, bo to co dla miniaturek jest dużą przestrzenią, dla olbrzymów jest zdecydowanie za małe, żeby je należycie pokazać w ruchu. Poza tym, organizacja na piątkę z plusem :D Quote
maga18 Posted December 10, 2005 Posted December 10, 2005 a czy napisze mi ktos stawke grzywaczy? Quote
Cockerek Posted December 10, 2005 Posted December 10, 2005 [quote name='Lagunka'][b]Cockerek[/b], przed spacerem jeszcze maltańczyki dla Ciebie ;) PSY kl. szczeniąt: -Jasper Forussi SUKI kl. młodzieży: -Stella Maltezzi kl. pośrednia -Isabelle Mlt Fangor kl. otwarta -Ballada Forussi[/quote] Dzięki wielkie :P Już wiem do kogo pucharek powędrował ;) Quote
zakla Posted December 10, 2005 Posted December 10, 2005 A ja jutro mam potrojny debiut... Yhh... Nawet troche zaczynam sie denerwowac... :roll: Quote
Nor(a) Posted December 10, 2005 Posted December 10, 2005 [quote] Ja się zdziwiłam, bo mówiono, że sędzia patrzy na grzbiety,[/quote] faktycznie..grzbiet mojego szczeniola został dość dokładnie obejrzany :roll: [quote] A jak wam wogóle poszło?[/quote] wyszlismy z w.o...z czego sie cieszę, bo głupio by nam było trochę ze słabszą, zwłaszcza, ze rodzeństwo na jesiennej (dwoje) i teraz (jedno) idzie jak burza :wink: Trochę szkoda, że nic nie było o umaszczeniu w ocenie :roll: (nasza ma podpalenie duzo silniejsze niz jakikolwiek gordon jakiego dane mi było widziec..takze w porównaniu z rodzeństwem) Quote
donya Posted December 10, 2005 Posted December 10, 2005 Takatuka dla ciebie psy - otwarta ARRY VAREK Albus SNOW ULISSES Nordstern suki młodżież ALKA z Łańcuta otwarta Nordstern MARRY CHRISTMAS YASMINA Yukatan championów PRIMADONNA di Casa Rebosio Quote
Elitesse Posted December 10, 2005 Posted December 10, 2005 wkleje fotke swojej zwycieskiej wnusi :D CH.PL.,MŁ.CH.PL. INKA Zbójecka Saga [img]http://lancelottessi.republika.pl/inka1.jpg[/img] Quote
Iwa-R Posted December 10, 2005 Posted December 10, 2005 Wrócilśmy i my. Zdobyliśmy zwycięstwo młodzieży. [b]Draczyn[/b]..... czyżbym umknęła Twojej uwadze? :lol: Quote
jo-jo Posted December 10, 2005 Posted December 10, 2005 Lagunka owszem było opóźnienie 15 minut sama sprawdzałam jak czekałam jak na szpilkach na Korone :D Quote
takatuka Posted December 10, 2005 Posted December 10, 2005 [quote name='donya']Takatuka dla ciebie psy - otwarta ARRY VAREK Albus SNOW ULISSES Nordstern suki młodżież ALKA z Łańcuta otwarta Nordstern MARRY CHRISTMAS YASMINA Yukatan championów PRIMADONNA di Casa Rebosio[/quote] Dziękuję i gratuluję kolejnego sukcesu :D Quote
Draczyn Posted December 10, 2005 Posted December 10, 2005 [quote name='Iwa-R']Wrócilśmy i my. Zdobyliśmy zwycięstwo młodzieży. [b]Draczyn[/b]..... czyżbym umknęła Twojej uwadze? :lol:[/quote]Przepraszam za zamieszanie, ale zapomniałam wziąść tą paczuszkę z domu. Dzięki za dobre chęcci. Pozdrawiam serdecznie. Pewnie siedzieliśmy gdzie w pobliżu Quote
donya Posted December 10, 2005 Posted December 10, 2005 [quote name='takatuka'][quote name='donya']Takatuka dla ciebie psy - otwarta ARRY VAREK Albus SNOW ULISSES Nordstern suki młodżież ALKA z Łańcuta otwarta Nordstern MARRY CHRISTMAS YASMINA Yukatan championów PRIMADONNA di Casa Rebosio[/quote] Dziękuję i gratuluję kolejnego sukcesu :D[/quote] Dziękuję. :P :P P.Król napisał "profesjonalnie prezentowany" - z czego się cieszę - bardzo :P Quote
Mała_Tybetanka Posted December 10, 2005 Posted December 10, 2005 Wszystkim gratuluję ja sie nie stawilam (towarzysko) na wystawie...polozylo mnie od wczoraj zapalenie oskrzeli :-? więc jutro tez odpada zwiedzanie czy ktoś zna może zwycięzcow grup?? i jeszcze raz gratulacje dla wszystkich zwycięzców. Pozdrawiam :D Quote
Natalia_W Posted December 10, 2005 Posted December 10, 2005 A zna ktos moze wyniki finalow?? Ja wiem tylko ze BOGII - Sznaucer Miniaturowy pieprz i sól Fajny Facet Corigentia... Quote
MALWINKA Posted December 10, 2005 Posted December 10, 2005 wzięliśmy drugie zwycięstwo młodzieży :sweetCyb: ; "elegancka, prezentowana z wdziękiem" :shiny: rasę wziął Borys :klacz: (- cały tatuś, tylko w innym kolorku :wink: ) brat miotowy naszej suni - jestem pełna uznania, bo Karolina i pies pierwszy raz w życiu na ringu :P Iwa, w końcu ci nawet nie pogratulowałam z tego wszystkiego... :oops: dla En-chou specjalne ucałowania od Dominisi i Kamilka; Piątka też uściskaj [i]for luck[/i] fotki wyślę ci emalią dopiero jutro; dziś stukam już nosem w klawiaturę... [b]Gratulacje dla wszystkich zwycięzców dzisiejszych zawodów[/b] :popcorn: Quote
Mała_Tybetanka Posted December 10, 2005 Posted December 10, 2005 MALWINKA gratuluję ...z reszta tak samo jak pozostalym Natalia_W i tak wiesz duuużo :D bo az 1/4 zwycięzcow grup... Quote
Asiaczek Posted December 11, 2005 Posted December 11, 2005 Witam i gratuluje wszystkim tym, którzy zdążyli pochwalić się wynikami swoich pupili. Jak do tej pory wystawę należy zaliczyć do udanych, prawda? Fakt, ringi mogły być troche większe, tłoku specjalnego nie zauważyłam (piszę o sobocie), sędziowanie (ring 8, sędzia p.Piotr KROL) punktualne, nawet było parę minut oczekiwania, gdy poprzednia rasa skończyła się wcześniej. , miejsce na parkingu znaleźlismy bez specjalnych starań. Tak więc, co by tu zganić? Do czego się przyczepić? :wink: Może do tego, że nie dotarłam do Marzenki - choć widziałam Ją w przelotach kilkakrotnie, na ringu przygotowawczym też. Może do tego, że nie spotkałam się Gonią, Achnamarą. Szorkę widziałam, nawet kilka minut rozmawiałam z Nią. I obiecane ciasto do sekretariatu zaniosłam, ale nie wiem, czy Gonia zdążyła na degustację. Poza tym również mam się czym pochwalić: [b]DOUBLE VINNY Dream of Africa[/b], piesek basenji (oczywiście trikolor) otrzymał swój drugi już wniosek [b]Zwyc. Młodzieży[/b].Bardzo mnie to cieszy, bo jestem współwłaścicielką malucha, a wystawiała go [b]Agabass[/b], dla której z kolei był to WIELKI DEBIUT WYSTAWOWY!!! Tak więc gratulacje dla tej obiecującej pary, oby zawsze schodzili z ringu z uśmiechem! [b]AGABASS - GRATULUJĘ Z CALEGO SERCA![/b] [b]Abotere's ADUNBI[/b] (znany bardziej jako Gusio-pręgusio-bogusio) pokonał swojego rywala i wywalczyl trzeci już w jego karierze wniosek CWC, co dało mu tytuł [b]CHAMPION POLSKI!!![/b] I jeszcze jedna sprawa: BOG V grupy wygrała [b]PEPSI COLA Ypsylon[/b]. Według mnie na BOG pokazała się rewelacyjnie! Mam trochę zdjęć, jak odsapnę - wstawię je do tego topiku. [b][b]Donya (+Mama), Agappe, [b]Króliczek[/b], NigdyNigdy, Chatanga, Agabass, Ypsylon, [/b][b]Filbras, Gwiezdny Wysłannik[/b][/b] - gratuluję osiągów. Macie się czym chwalić!!!! Warto było przyjechać, prawda? [b]NigdyNigdy[/b] - rzeczywiście baaardzo mocno trzymałyśmy za Ciebie kciuki. Ale czasem musiałyśmy rozprostować palce, bo trzeba było klaskać. I pomogło!!!! Powoli będę wstawiał stawki psiaków. Pzdr. Quote
Iwa-R Posted December 11, 2005 Posted December 11, 2005 A ja wiem, że BOGV wziął Basenji ;) A na zdjątka poczekam cirpliwie :D P.S. No tak... teraz będzie, że przeczytałam poprzedni post :lol: Quote
Asiaczek Posted December 11, 2005 Posted December 11, 2005 [b]LHASA APSO:[/b] PSY kl. sz LAPIS Azurowa Amhara SUKI kl. sz LIKO Azurowa Amhara. [b]Ewik[/b] - mam nadzieję, że maluchom powiodło się na wystawie. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted December 11, 2005 Posted December 11, 2005 WHIPPET: PSY *kl. sz MOONSHINE RAPSODY Ypsylon *kl. mł. CRACKERJACK CORNY Born to Love IRISH COFFEE Tylko Ty SUKI *kl. mł. Jesterland BOKAMARO AMAZING BEAUTY CHAMPAGNE ROSE Born to Love GWIEZDNA ROSA Vincit Omnia *kl. o Bokamaro NAOMI *kl.ch Bokamaro LONDON *kl. h ALWAYS AND FOREVER Ypsylon Pzdr. Quote
Asiaczek Posted December 11, 2005 Posted December 11, 2005 [b]SHIH-TZU:[/b] PSY *kl. sz CINNABARIS Gradiflora *kl. mł. LEO-MOON Eli-Sen *kl.o ALF Natera PRETTY BOY Acte *kl. ch MAGNAT Acte TI LA SHU JOWO Azurowa Amhara SUKI *kl. sz Na przykład MADAM BUTTERFLY *kl. mł. DIASA ROSS Jawogród SATI FIORI DELLA MONTRAGNA Fiori Della MontagnaSELENA Pumilo *kl. o LADA Ne Quid Nomis MARILYN MONROE z Tangulskiej Góry ANCONA Pibora Pzdr. Quote
Recommended Posts