lavinia Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 zamówiłam wiązankę wg mnie bardzo ładna - tulipany i maleńkie storczyki, otulone listkami i gałązkami....jest inna, nie taka ciężka i oficjalna, zresztą zobaczycie na szarfie - [B]Kochanej Sabince - przyjaciele z Dogomanii[/B] całkowity koszt - 160 zł wpłaciłam 50 zł zaliczki, do dopłaty w piątek rano 110 zł po 15:00 wkleję stan konta i pytanie - jeśli wpłat będzie więcej, niz koszt wiązanki, to na co przeznaczamy nadwyżkę - na mszę za jakiś czas ? Quote
Asiaczek Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Jezeli sprawa jeszcze aktualna - proszę na PW o nr konta. Pzdr. Quote
lavinia Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 [quote]Na pewno piekna, sam opis mi się podoba, a jaki kolor białe?[/quote] nie, tulipany jasnożółte, storczyki stojące fioletowo - białe dzwoneczki, do tego jasna zieleń liści.... bardzo ładnie to wygląda były też kremowe róże, ale pani podpowiedziała, że przy tej pogodzie szybko więdną Quote
lavinia Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 stan konta [B]25.02.2009 godz 13:15 [/B] [B]130 zł[/B] wpłaty; Teapot - 20 zł Paros - 50 zł Olga123 - 20 zł Wanda Szostek - 30 zł wypłaty; zaliczka na wiązankę - 50 zł saldo przed tymi operacjami [B]60 zł[/B] Quote
mmbbaj Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 [B]Lawinia[/B], nr konta dostałam, dzisiaj zrobię przelew. Pieniądze na wiązankę, wpłaci również [B]Dogaja[/B]. Prosiła mnie o pośrednictwo, ponieważ ma problemy z wejściem na dogo. Numer konta już jej podałam. Quote
mmbbaj Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 [quote name='lavinia'] za godzinę pojadę na cmentarz ( Wólka )[/quote] [B]Lawinia[/B], rozumiem, że pojechałaś na Wólkę z uwagi na dużą ilość kwiaciarni, a nie dlatego, że ci się pomyliło? Chcę zwrócić na to uwagę, bo już ktoś się zasugerował i w piątek, pojechałby na Wólkę.. [B]Parafia św. Marii Magdaleny, tam gdzie odbędzie się pożegnanie Sabinki, jest przy Cmentarzu Wawrzyszewskim, nie na Wólce.[/B] Przelałam już na twoje konto 50zł. Quote
Vectra Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 odemnie 20 zł poszło , ale ja wpłacałam w banku fizycznym .. to czasem od nich idzie .. bo to agencja wbk .... napis piękny , a wiązanka , na pewno też cudowna , bo z serca ..... Quote
lavinia Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 ja pojechałam na Wólkę, bo mam najbliżej z Łomianek ale wiem , że pogrzeb jest na cmentarzu Wawrzyszewskim Quote
Isadora7 Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 [quote name='lavinia']zamówiłam wiązankę wg mnie bardzo ładna - tulipany i maleńkie storczyki, otulone listkami i gałązkami....jest inna, nie taka ciężka i oficjalna, zresztą zobaczycie na szarfie - [B]Kochanej Sabince - przyjaciele z Dogomanii[/B] całkowity koszt - 160 zł wpłaciłam 50 zł zaliczki, do dopłaty w piątek rano 110 zł po 15:00 wkleję stan konta i pytanie - jeśli wpłat będzie więcej, niz koszt wiązanki, to na co przeznaczamy nadwyżkę - na mszę za jakiś czas ?[/quote] Nop to pieniążków będzie na pewno więcej, jadzisiaj w ciągu dnia przelałąm 20 złotych od siebie i 50 złoty od AMIŚKI Quote
lavinia Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 stan konta [B]25.02.2009 godz 18:00[/B] [B]180 zł[/B] wpłaty; Ulka18 - 30 zł Samograj z Gogunią - 20 zł saldo przed wpłatami; [B]130 zł[/B] do dopłaty na wiązankę jest jeszcze 110 zł, może kupić tez jakieś lampki ładne ? co z resztą pieniędzy ? może zamówić mszę , od nas ? proszę o propozycje - patrząc na deklaracje wpłat, pięniędzy zostanie całkiem sporo. ewentualnie mogę kupić jeszcze jakąś drugą wiązankę w piatek, w tej samej kwiaciarni, tylko, że ona będzie bez szarfy. Widziałam ładne, mniejsze troszkę niż ta zamówiona, po 100 - 120 zł Quote
mmbbaj Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 [quote name='lavinia'] do dopłaty na wiązankę jest jeszcze 110 zł, [B]może kupić tez jakieś lampki ładne[/B] ?[/quote] Są osoby, które uważają, że w dniu pogrzebu się lampek nie zapala.. Nie wiem dlaczego, ale byłam kiedyś świadkiem takiej sytuacji.. [quote name='lavinia']co z resztą pieniędzy ? może zamówić mszę , od nas ? proszę o propozycje - patrząc na deklaracje wpłat, pięniędzy zostanie całkiem sporo. ewentualnie mogę kupić jeszcze jakąś drugą wiązankę w piatek, w tej samej kwiaciarni, tylko, że ona będzie bez szarfy. Widziałam ładne, mniejsze troszkę niż ta zamówiona, po 100 - 120 zł[/quote] Ja byłabym za zamówieniem mszy lub przekazaniem nadwyżki na którąś z bid w potrzebie. W imieniu Sabinki.. Quote
Alicja Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 [FONT=Arial]jeśli można .... pamiętam jak żegnano Rotti do odprowadzający dogomaniacy kupili chyba też niebieski znicz ... tak symbolicznie ... są takie piękne duże ...szklane[/FONT] Quote
*zaba* Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Nie znalam Sabinki,ale jest,byla jedna z nas,poprosze o nr konta. Quote
bea100 Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 [quote name='Alicja'][FONT=Arial]jeśli można .... pamiętam jak żegnano Rotti do odprowadzający dogomaniacy kupili chyba też niebieski znicz ... tak symbolicznie ... są takie piękne duże ...szklane[/FONT][/quote] Tak było. To był świetny pomysł z tym zniczem dodam od siebie (palił się cztery dni). Zapalałyśmy wtedy wiele lampek od wielu osób i zgodnie z ich życzeniem i nikt nie zwrócił uwagi na tego niestosowność...? A grób wyglądał pięknie. PS Ponieważ moja mama i mój syn tak zadecydowali (znali Sabinkę)- wyjątkowo się nie składam- kupię oddzielne kwiaty od naszej rodziny. Quote
Ulka18 Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 [B][COLOR="RoyalBlue"]Ja bym byla za duzym, niebieskim zniczem tzw. dlugopalacym sie oraz za mszą za nasza Sabinke. Jestem pewna, ze ona na pewno jest w najpiekniejszym, blekitnym niebie, ale niech wie, ze o Niej pamietamy i sie za nią modlimy. [/COLOR][/B] Quote
wanda szostek Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 [quote name='Ulka18'][B][COLOR=RoyalBlue]Ja bym byla za duzym, niebieskim zniczem tzw. dlugopalacym sie oraz za mszą za nasza Sabinke. Jestem pewna, ze ona na pewno jest w najpiekniejszym, blekitnym niebie, ale niech wie, ze o Niej pamietamy i sie za nią modlimy. [/COLOR][/B][/quote] [B]Ja już wcześniej pisząc o zbiórce na wiązankę proponowałam resztę przeznaczyć na kolejne msze w zależności na ile starczy. [/B] Quote
Katerinas Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Nie mogłam się dostać na DGM a potem do prywatnych wiadomości DGM :roll: Dziś mi się w końcu udało. :roll: Pieniążki poszły teraz - 20 zł. Jeśli się mogę ciut wypowiedzieć: niebieski znicz lub znicze - tak, musi być ... od Dogomaniaków... jak dla Rotti. :-( Quote
Katerinas Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 [B]Alicja[/B] Prześlę Ci numer konta. Ten co dostałam. Znów sie posty merdają :roll: Quote
Alicja Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 :shake:ja nadal nie mam nr konta i proszę o znicz .... taki piękny niebieski .... nie ma przeszkód by palić w dniu pożegnania Quote
mmbbaj Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 [quote name='Alicja']proszę o znicz .... taki piękny niebieski .... [B]nie ma przeszkód by palić w dniu pożegnania[/B][/quote] W takim razie ja też jestem za takim zniczem. Quote
lavinia Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 ok, w takim razie kupię piękny niebieski znicz Quote
Asiaczek Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Ja tez nadal nie mam nr konta... Ja bym proponowała kupic znicz od nas, a resztę finansów przeznaczyć na jakiegoś psiego/kociego bidulkę. Pzdr. Quote
lavinia Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Asiaczku, już wysłałam mam taki pomysł - a może zamiast na mszę, przeznaczyć pieniądze na uratowanie życia jakiejś biedzie ?? Wystarczy popatrzeć na pwp - wiele psów odejdzie, jeśli nie znajdą się finanse na operację, amputację, zabieg, czy też coś innego..... to byłoby piękne - podarowane życie, od Sabinki....... co wy na to ? Quote
Alicja Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 [FONT=Arial]Dzięki dziewczyny z nr , zaraz wysyłam pieniążki [/FONT] Quote
Recommended Posts