Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zamówiłam wiązankę

wg mnie bardzo ładna - tulipany i maleńkie storczyki, otulone listkami i gałązkami....jest inna, nie taka ciężka i oficjalna, zresztą zobaczycie

na szarfie - [B]Kochanej Sabince - przyjaciele z Dogomanii[/B]

całkowity koszt - 160 zł
wpłaciłam 50 zł zaliczki, do dopłaty w piątek rano 110 zł

po 15:00 wkleję stan konta

i pytanie - jeśli wpłat będzie więcej, niz koszt wiązanki, to na co przeznaczamy nadwyżkę - na mszę za jakiś czas ?

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote]Na pewno piekna, sam opis mi się podoba, a jaki kolor białe?[/quote]

nie, tulipany jasnożółte, storczyki stojące fioletowo - białe dzwoneczki, do tego jasna zieleń liści....

bardzo ładnie to wygląda

były też kremowe róże, ale pani podpowiedziała, że przy tej pogodzie szybko więdną

Posted

stan konta [B]25.02.2009 godz 13:15
[/B]
[B]130 zł[/B]

wpłaty;

Teapot - 20 zł
Paros - 50 zł
Olga123 - 20 zł
Wanda Szostek - 30 zł

wypłaty;

zaliczka na wiązankę - 50 zł

saldo przed tymi operacjami

[B]60 zł[/B]

Posted

[B]Lawinia[/B], nr konta dostałam, dzisiaj zrobię przelew.

Pieniądze na wiązankę, wpłaci również [B]Dogaja[/B]. Prosiła mnie o pośrednictwo, ponieważ ma problemy z wejściem na dogo. Numer konta już jej podałam.

Posted

[quote name='lavinia']

za godzinę pojadę na cmentarz ( Wólka )[/quote]

[B]Lawinia[/B], rozumiem, że pojechałaś na Wólkę z uwagi na dużą ilość kwiaciarni, a nie dlatego, że ci się pomyliło? Chcę zwrócić na to uwagę, bo już ktoś się zasugerował i w piątek, pojechałby na Wólkę.. [B]Parafia św. Marii Magdaleny, tam gdzie odbędzie się pożegnanie Sabinki, jest przy Cmentarzu Wawrzyszewskim, nie na Wólce.[/B]

Przelałam już na twoje konto 50zł.

Posted

odemnie 20 zł poszło , ale ja wpłacałam w banku fizycznym .. to czasem od nich idzie .. bo to agencja wbk ....

napis piękny , a wiązanka , na pewno też cudowna , bo z serca .....

Posted

[quote name='lavinia']zamówiłam wiązankę

wg mnie bardzo ładna - tulipany i maleńkie storczyki, otulone listkami i gałązkami....jest inna, nie taka ciężka i oficjalna, zresztą zobaczycie

na szarfie - [B]Kochanej Sabince - przyjaciele z Dogomanii[/B]

całkowity koszt - 160 zł
wpłaciłam 50 zł zaliczki, do dopłaty w piątek rano 110 zł

po 15:00 wkleję stan konta

i pytanie - jeśli wpłat będzie więcej, niz koszt wiązanki, to na co przeznaczamy nadwyżkę - na mszę za jakiś czas ?[/quote]

Nop to pieniążków będzie na pewno więcej, jadzisiaj w ciągu dnia przelałąm 20 złotych od siebie i 50 złoty od AMIŚKI

Posted

stan konta [B]25.02.2009 godz 18:00[/B]

[B]180 zł[/B]

wpłaty;

Ulka18 - 30 zł
Samograj z Gogunią - 20 zł

saldo przed wpłatami;

[B]130 zł[/B]

do dopłaty na wiązankę jest jeszcze 110 zł, może kupić tez jakieś lampki ładne ?

co z resztą pieniędzy ? może zamówić mszę , od nas ?
proszę o propozycje - patrząc na deklaracje wpłat, pięniędzy zostanie całkiem sporo.

ewentualnie mogę kupić jeszcze jakąś drugą wiązankę w piatek, w tej samej kwiaciarni, tylko, że ona będzie bez szarfy. Widziałam ładne, mniejsze troszkę niż ta zamówiona, po 100 - 120 zł

Posted

[quote name='lavinia']

do dopłaty na wiązankę jest jeszcze 110 zł, [B]może kupić tez jakieś lampki ładne[/B] ?[/quote]

Są osoby, które uważają, że w dniu pogrzebu się lampek nie zapala.. Nie wiem dlaczego, ale byłam kiedyś świadkiem takiej sytuacji..

[quote name='lavinia']co z resztą pieniędzy ? może zamówić mszę , od nas ?
proszę o propozycje - patrząc na deklaracje wpłat, pięniędzy zostanie całkiem sporo.

ewentualnie mogę kupić jeszcze jakąś drugą wiązankę w piatek, w tej samej kwiaciarni, tylko, że ona będzie bez szarfy. Widziałam ładne, mniejsze troszkę niż ta zamówiona, po 100 - 120 zł[/quote]

Ja byłabym za zamówieniem mszy lub przekazaniem nadwyżki na którąś z bid w potrzebie. W imieniu Sabinki..

Posted

[FONT=Arial]jeśli można .... pamiętam jak żegnano Rotti do odprowadzający dogomaniacy kupili chyba też niebieski znicz ... tak symbolicznie ... są takie piękne duże ...szklane[/FONT]

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial]jeśli można .... pamiętam jak żegnano Rotti do odprowadzający dogomaniacy kupili chyba też niebieski znicz ... tak symbolicznie ... są takie piękne duże ...szklane[/FONT][/quote]
Tak było.
To był świetny pomysł z tym zniczem dodam od siebie (palił się cztery dni).
Zapalałyśmy wtedy wiele lampek od wielu osób i zgodnie z ich życzeniem i nikt nie zwrócił uwagi na tego niestosowność...? A grób wyglądał pięknie.

PS
Ponieważ moja mama i mój syn tak zadecydowali (znali Sabinkę)- wyjątkowo się nie składam- kupię oddzielne kwiaty od naszej rodziny.

Posted

[B][COLOR="RoyalBlue"]Ja bym byla za duzym, niebieskim zniczem tzw. dlugopalacym sie oraz za mszą za nasza Sabinke. Jestem pewna, ze ona na pewno jest w najpiekniejszym, blekitnym niebie, ale niech wie, ze o Niej pamietamy i sie za nią modlimy. [/COLOR][/B]

Posted

[quote name='Ulka18'][B][COLOR=RoyalBlue]Ja bym byla za duzym, niebieskim zniczem tzw. dlugopalacym sie oraz za mszą za nasza Sabinke. Jestem pewna, ze ona na pewno jest w najpiekniejszym, blekitnym niebie, ale niech wie, ze o Niej pamietamy i sie za nią modlimy. [/COLOR][/B][/quote]

[B]Ja już wcześniej pisząc o zbiórce na wiązankę proponowałam resztę przeznaczyć na kolejne msze w zależności na ile starczy. [/B]

Posted

Nie mogłam się dostać na DGM a potem do prywatnych wiadomości DGM :roll:
Dziś mi się w końcu udało. :roll:
Pieniążki poszły teraz - 20 zł.
Jeśli się mogę ciut wypowiedzieć: niebieski znicz lub znicze - tak, musi być ... od Dogomaniaków... jak dla Rotti. :-(

Posted

[quote name='Alicja']proszę o znicz .... taki piękny niebieski .... [B]nie ma przeszkód by palić w dniu pożegnania[/B][/quote]

W takim razie ja też jestem za takim zniczem.

Posted

Asiaczku, już wysłałam

mam taki pomysł - a może zamiast na mszę, przeznaczyć pieniądze na uratowanie życia jakiejś biedzie ?? Wystarczy popatrzeć na pwp - wiele psów odejdzie, jeśli nie znajdą się finanse na operację, amputację, zabieg, czy też coś innego.....

to byłoby piękne - podarowane życie, od Sabinki.......

co wy na to ?