Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 196
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hej ! W Krakowie na ul .Mari Bobrzeckiej ale nie pamiętam dokładnie numeru jest pani która wraz z siostrą mieszkającą w Nowej Hucie prowadzi hodowlę ja mam od niej swojego psiaka :) Magda

• 3 weeks later...
Posted

A czy jest ktoś, kto zna hodowle w okolicach Wrocławia, gdzie można kupić yorka za rozsądną cenę? Ja do tej pory nie znalazłam tańszych niż 2500zł

Posted

[b]Dakara[/b]
Nie wiem nic o cenach szczeniaków z hodowli ale szukam trochę w necie jakichś stronek więc jak znajdę to podam
Na razie mam jedną we Wrocławiu, skontaktuj się jeśli chcesz i zapytaj o cenę... :) [url]http://www.york-restart.com/[/url]

Posted

Dakara
Znam hodowle jesli mozna to tak nazwac w Pile.
Za pieska zaplacisz tam okolo 950 zl za suczke 1150 zl
Podaje namiary: [color=red](takie informacje tylko na PW - Mod)[/color]Teraz wyjasnie dlaczego to jest niby hodowla i czemu na domowy mozna dzwonic po 20.
Włascicielka jest starsza pani. Caly dzien jest z psiakami na dzialce gdzie moga biegac dowoli. Po 20 wraca do domu gdzie wszystkie nocuja.
Swoje Yoreczki traktuje jak dzieci. Bylem u niej kilka godzin i zwariowalem ile ta pani ma milosci w sobie dla zwierzakow. Cale dnie poswieca tylko im. Bardzo duzo z nimi rozmawia (sluchaja sie niesamowicie).
Maluchy od niej sa swietne moge polecic z calego serca. Szczeniaczki sa szczepione i odrobaczone.

Jak chcesz wiecej info pisz PW

Posted

:lol: przeczytaj to co napisalas i zastanow sie jaki to ma sens tak na logike?????????
Dzialka pojecie wzgledne. Okolo 300 metrow kwadratowych wraz z zabudowaniami.
Pseudohodowla????? nie wiesz-nie pisz odwieczna zasada
Ta pani ma 3 pary yorkow. Raczej ciezko kazdy z kazdym skoro sa 3 sunie i 3 pieski bo przy kiepskim ukladzie by nic nie wyszlo. Wszystko jest przemyslane. Wlascicielka hodowli zajmuje sie yorkami od 10 lat.
Szczeniaki sa zdrowe, sliczne odchowane z miloscia w pierwszych swoich tygodniach potem to juz zalezy od ludzi, czasem takich jak TY
Na pewno sa w 100% yorkami.
Sa rozne hodowle psiakow. Podalem ten namiar poniewaz to sprawdzona hodowla. I warta uwagi jesli ktos nie zamierza jezdzic na wystawy.

Posted

[quote name='DEAMON']Podalem ten namiar poniewaz to sprawdzona hodowla. I warta uwagi jesli ktos nie zamierza jezdzic na wystawy.[/quote]

Typowe rozumowanie laikow, ktorzy i tak wiedza lepiej niz ci, ktorzy sie troche na tym znaja......... :evil:
Jak sie ma psa z rodowodem to nie trzeba jezdzic na wystway. Rodowod jest po to, aby mozna bylo w 100% uznac psa za rasowego
Rodowodowy=Rasowy!!!!

Posted

[quote name='Magda_Miki'][quote name='DEAMON']Podalem ten namiar poniewaz to sprawdzona hodowla. I warta uwagi jesli ktos nie zamierza jezdzic na wystawy.[/quote]

Typowe rozumowanie laikow, ktorzy i tak wiedza lepiej niz ci, ktorzy sie troche na tym znaja......... :evil:
Jak sie ma psa z rodowodem to nie trzeba jezdzic na wystway. Rodowod jest po to, aby mozna bylo w 100% uznac psa za rasowego
Rodowodowy=Rasowy!!!![/quote]

Typowe odpowiedz ludzi ktorzy uwazaja ze pies bez rodowodu to kundel.
Chyba nie wiesz co sie dzieje w Polsce, pewien hodowca ma psy z rodowodem, dopuszcza je i ma 3 maluchy prosta kalkulacja 3 x 2 tys za malo dla niego kupuje od kogos bez rodowodu (ze zrodla takiego jak wymienilem) i dorzuca ze 2. A potem ludzie kupuja (tacy jak ty) z klapkami na oczach z wspanialej hodowli z rodowodem. Oczywiscie na szczescie nie wszystkie hodowle takie sa. Bez urazy dla innych.
Ciekaw jestem czy masz pochodzenie szlacheckie??
W mysl twojej wyimaginowanej zasady moja brzmi nastepujaco
Rodowodowy=Rasowy ==== szlachta=czlowiek reszta NIE
Co do rodowodu jesli ktos nie chce jezdzic na wystawy i nie ma mani rodowodowej (jak ty) moze smialo kupic yoreksa za rossadne pienadze
Chetnie wpadne do Koszalkowa zobaczyc twojego super rodowodowego=rasowego yorka :lol:

Posted

[quote]Typowe rozumowanie laikow, ktorzy i tak wiedza lepiej niz ci, ktorzy sie troche na tym znaja.........
Rodowodowy=Rasowy!!!![/quote]
Szkoda tylko ze przepisujesz to co w innych postach inni napisali.
A to znaczy ze nie masz swojego zdania na ten temat.
Ciekaw jestem gdzie twoje yorki kupili rodzice?
I nie pisz o mnie laik, to ze mam 3 posty a nie 300 jak ty jeszcze o niczym nie swiadczy. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Posted

nie ma sensu po raz kolejny rozpływac sie na ten sam temat, bo nie przetłumaczymy.
Oczywiscie kazdy moze miec pieska bez rodowodu - oczywiscie moze on byc piekny i nawet piekniejszy niz ten bez rodowodu. I wcale nie neguje ze mozna w takiej hodowli znalezc psa piekniejszego niz z wybitnej hodowli. I nie raz na forum były poruszane problemy związane z tym co dzieje sie w znanych hodowlach (np ostatnio a rozmnazaniu - o kryciu martwym reproduktorem)
ale po co rozmnazac takie psy? to raz
dwa -w przypadku gdy kobieta nie prowadzi oficjalnej hodowli - nie wiesz do konca jak są psy kojarzone i z jakimi wadami genetycznymi pieska dostaniesz (a takie ryzyko niestety istnieje). czytalismy tu na forum juz o kilku tragediach, gdy puesek umierał po tygodniu w nowym domku.
a i jeszcze jedno - nie wszystko zalezy ode mnie
wiele zalezy od tego jak z pieskiem podstępuje się jeszcze w hodowli, polecam troszke lektury na dziale o wychowaniu i rozmnazaniu.
nie bede sie dalej rozwlekac bo jak juz pisalam - temat mnostwo razy poruszany.

Posted

Smieszy mnie zachowanie niektorych forumowiczow.
Nie wiecie NIC=ZERO=NADA o hodowli a pisze cie takie bzdury.
Jest taka zasada NIE WIESZ=NIE PISZ pojedz (dam Ci adres na PW) i wtedy oceniaj.
A i wytlumacze po co rozmnazac Yoraski nie rasowe.
Po to aby kazdy mogl mniec kochanego Yoraska. Bo nie wszystkich stac zeby wydac 2000 zl na psa. A chcieli by miec akurat Yorkera a nie np. jamnika. Mam nadzieje ze niedlugo ceny Yoreczkow spadna do poziomu 100 zl i wszyscy (chetni) beda mogli sie cieszyc wspaniale usposobionymi zwierzakami. :D :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:
Co do wad genetycznych wiem co to za problem. Ale musze przyznac znam 7 osob co maja Yoraski z tej hodowli 6, 3, letnie oraz kilka kilkumiesiecznych i zaden zwierzak nie umarl. DLATEGO wlasnie poruszylem temat tej a nie innej hodowli.
Zauwazam wybitnie na tym forum ze najlepiej kupowac super yorasy od was z waszych hodowli , badz tam gdzie wy kupowaliscie bo tylko tam sa prawdziwe yoraski :x :evil: :x :evil: :x :evil: :x
Zapraszam wszystkich posiadaczy Yoraskow bez rodowodu o podanie namiarow na hodowle w ktorej kupili swoje pupile (pod warunkiem ze sa zadowoleni) bo pewnie jest duzo ludzi zainteresowanych adresami w swoim miescie badz w poblizu. Pozdrawiam wszystkich normalnych forumowiczow.

Posted

JUZ WYSTARCZY
przestancie sie kloccic forum jest po to aby wyrazać swoja opinie , a kazdy ma do niej prawo ,i nikt tego nie musi negować
AKURAT TEMaT RODOWODY TO TEMAT MORZE i z tego co wiem już był poruszany

Posted

Ja nie chcialam sie klocic. Sama mam psa bez rodowodu i nie uwazam, ze bez rodowodu jest gorszy. Wrecz przeciwnie, dla mnie jest taki sam jak kazdy inny york :wink: Po prostu moi rodzice i ja nie wiedzielismy do konca o co chodzi z tym rodowodem. Dopiero kiedy trafilam na to forum to zrozumialam.
I przepraszam za laika, ale chodzilo mi tylko o sprawy zwiazane z yorkami, a nie o ilosc napisanych postow. :eviltong:

Posted

Ale ostro!Ja uwazam,ze yorki nie powinny staniec i wogóle psy powinny byc drogie!!nawet bardzo.Pies powinien byc drogim luksusem a wtedy tzreba sie zastanowic-jakiego kupic i szanowałoby sie go(dezycja o kupnie byłaby przemyslana,pies wyczekiwany)zaden pies nie błąkałby sie bezpansko po ulicy....Ja mam 3 suczki-1 nierodowodowa,dwie rodowodowe.Wczesniej pojecia o rasie duzego nie miałam.Ludzie nieznający się na rasie czesto mówią ze ta nierodowodowa suczka jest duzo ładniejsza od tych z rodowodem!ja kiedys jak była tylko ona tez tak myslałam.Teraz jak jezdze na wystawy,oglądam te rasowe pięknosci to WIDZE ze ona jest piękna(ta bez rodowodu)ale do yorka to jej daleko :(

Posted

[quote name='edi,feti,gusia']Ale ostro!Ja uwazam,ze yorki nie powinny staniec i wogóle psy powinny byc drogie!!nawet bardzo.Pies powinien byc drogim luksusem a wtedy tzreba sie zastanowic-jakiego kupic i szanowałoby sie go(dezycja o kupnie byłaby przemyslana,pies wyczekiwany)zaden pies nie błąkałby sie bezpansko po ulicy....Ja mam 3 suczki-1 nierodowodowa,dwie rodowodowe.Wczesniej pojecia o rasie duzego nie miałam.Ludzie nieznający się na rasie czesto mówią ze ta nierodowodowa suczka jest duzo ładniejsza od tych z rodowodem!ja kiedys jak była tylko ona tez tak myslałam.Teraz jak jezdze na wystawy,oglądam te rasowe pięknosci to WIDZE ze ona jest piękna(ta bez rodowodu)ale do yorka to jej daleko :([/quote]

RACJA!!!!! Zgadzam sie w 100% :wink:

[quote name='edi,feti,gusia']dla porównania-dla mnie obie sa piekne,a która jest rasowa?
[img]http://img225.imageshack.us/img225/11/zmniejszone9ao.jpg[/img][/quote]

Dla mnie obie sa sliczne. Jakbym miala zgadywac to ta po prawej jest z rodowodem :roll:

Posted

[quote name='edi,feti,gusia']Ale ostro!Ja uwazam,ze yorki nie powinny staniec i wogóle psy powinny byc drogie!!nawet bardzo.Pies powinien byc drogim luksusem a wtedy tzreba sie zastanowic-jakiego kupic i szanowałoby sie go(dezycja o kupnie byłaby przemyslana,pies wyczekiwany)zaden pies nie błąkałby sie bezpansko po ulicy....([/quote]

dokładnie!!!!
popieram Cię w pełni
pies to luksus!
jedzonko, lekarz, fryzjer, kosmetyki itp, a warto pieska zabrac do psiego przedszkola, agility itp
poza tym jak ktos wyda wiecej kasy to tak jak piszesz, nie wyrzuci go tak łatwo na ulice! Nie wspominając o tym ze kazdy dokładnie wybrałby sobie rase, poczytałby. A nie kupi yorka a potem sie dziwi ze on taki zywotny zamiast lezec caly dzien na kanapie :o itp itd

Posted

[quote name='DEAMON']Smieszy mnie zachowanie niektorych forumowiczow.
Nie wiecie NIC=ZERO=NADA o hodowli a pisze cie takie bzdury.
Jest taka zasada NIE WIESZ=NIE PISZ pojedz (dam Ci adres na PW) i wtedy oceniaj.
A i wytlumacze po co rozmnazac Yoraski nie rasowe.
Po to aby kazdy mogl mniec kochanego Yoraska. Bo nie wszystkich stac zeby wydac 2000 zl na psa. A chcieli by miec akurat Yorkera a nie np. jamnika. Mam nadzieje ze niedlugo ceny Yoreczkow spadna do poziomu 100 zl i wszyscy (chetni) beda mogli sie cieszyc wspaniale usposobionymi zwierzakami. :D :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:
Co do wad genetycznych wiem co to za problem. Ale musze przyznac znam 7 osob co maja Yoraski z tej hodowli 6, 3, letnie oraz kilka kilkumiesiecznych i zaden zwierzak nie umarl. DLATEGO wlasnie poruszylem temat tej a nie innej hodowli.
Zauwazam wybitnie na tym forum ze najlepiej kupowac super yorasy od was z waszych hodowli , badz tam gdzie wy kupowaliscie bo tylko tam sa prawdziwe yoraski :x :evil: :x :evil: :x :evil: :x
Zapraszam wszystkich posiadaczy Yoraskow bez rodowodu o podanie namiarow na hodowle w ktorej kupili swoje pupile (pod warunkiem ze sa zadowoleni) bo pewnie jest duzo ludzi zainteresowanych adresami w swoim miescie badz w poblizu. Pozdrawiam wszystkich normalnych forumowiczow.[/quote]

Demon zgadzam sie z Toba ,szkoda ,ze wczesniej nie wspomniałes o tej hodowli.Mieszkam 45 km od Piły.Kupilismy nasza Fione w Łodzi z pseudohodowli i jestesmy naprawde zadowoleni,bo jest sliczna i zdrowa:P
Powiem Ci szczerze ,ze takie dyskusje nie maja sensu ,bo sam je przeprowadzałem tu na forum.Kazdy ma swoje zdanie i jego nie zmieni.To forum troszke sie rózni od innych ,trzeba sie do tego dostosowac.
Mam nadzieje ,ze sie nie zrazisz i bedziesz częstym uzytkownikiem.
Pozdrawiam Cię serdecznie :P

Posted

ta po lewej to Fetinka(bez rodowodu :wink: ) a po prawej Gumijagódka z rodowodem :wink: Edi,Edi czekam na Ciebei na YL..a nie tu gdzie słyszę cały czas takie zdania,że tylko głową w ścianę walić :( nie ma co nerwów tracic bo podobno nie normlana jestem :lol: