Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Powtórzę, bo żarłoczne dogo zjadło mój wpis:

Mądry Franek to i wystrzałów się nie boi. Zresztą On jest przekonany, że te wystrzały to na jego cześć - cesarza Franciszka -więc znosi to z godnością.

Posted

Coś w tym jest :) nawet machał lekko łapką do poddanych.

Ale teraz w tym mrozie straszelnym wychodzimy tylko na sikanie szybciutko, zwłaszcza, że okoliczna ludność naigrywa się z ubranek Franiowych :(

Posted

Naigrywać się z ubranek Franiowych , no nie ... I żadna kara ich jeszcze za to nie spotkała ? 

Franek maszeruj z podniesioną głową w pięknych szatach. Zazdroszczą Ci po prostu i się nie znają na najnowszej modzie.

Posted
1 minutę temu, jolantina napisał:

Poprosimy o zdjęcie Frania w ubranku.

Śmiać się nie będziemy!!!!

Nie wierzę :(

Byliśmy w Nowy Rok na ciut dłuższym spacerku, i te ludzie to mówili: "Patrz, patrz ten piesek ma kapturek, hi, hi, hi" "Ty i nogawki ma, ha,ha,ha", "Zobacz piesek ma ubranko z futerkiem, no zobacz szybko".

W depresję wpadliśmy oboje :(

Posted
3 minuty temu, mar.gajko napisał:

Elza:

Znalazłam już, ale będzie ciężko z wątkami

Dzięki.

Jeżeli miałaś listę wątków śledzonych, to nie powinno być problemów. U mnie opcja "śledź to" nie działała, więc cała "moja zawartóść" przepadła. Gdyby nie to, że trzyma mnie tu jeszcze kilka psów ( i kilka osób, z którymi nie chcę stracić kontaktu ) to byłby to dobry moment do pożegnania się z Dogo.

Posted
1 minutę temu, jolantina napisał:

Dzięki.

Jeżeli miałaś listę wątków śledzonych, to nie powinno być problemów. U mnie opcja "śledź to" nie działała, więc cała "moja zawartóść" przepadła. Gdyby nie to, że trzyma mnie tu jeszcze kilka psów ( i kilka osób, z którymi nie chcę stracić kontaktu ) to byłby to dobry moment do pożegnania się z Dogo.

Mam w śledzonych czy tam jakich, ale chronologia upadła. Na poczatku mam watki z 2005-2008 roku, w których nikt nikt nie pisał od wielu lat. Żeby aktualne były "na górze" muszę każdy "aktualizować w śledzeniu". A to zajmie chwilę.

Posted
40 minut temu, mar.gajko napisał:

Mam w śledzonych czy tam jakich, ale chronologia upadła. Na poczatku mam watki z 2005-2008 roku, w których nikt nikt nie pisał od wielu lat. Żeby aktualne były "na górze" muszę każdy "aktualizować w śledzeniu". A to zajmie chwilę.

Czyli ogólnie jest wesoło!!!!!

• 2 months later...
Posted

Franio nie jest dobrym pieskiem :)

Nie jest i chyba nie będzie. Trudno się mówi.

Mieliśmy jakiś czas spokój z sikaniem, ale niestety w weekend znowu lejemy. Już wychodzę co 2 godziny, ale nic to nie daje.

Musimy się zarejestrować do weta naszego.

No i niestety Franio mnie tak upieprzył w twarz, że wylądowałam na SORze na szyciu. Taki to jest Franio mój.

Posted

O matko jedyna ,a cóż to za wieści ...
Franio gryzie ? swoją panią ? no nie , brzydki pies !
a może go coś boli ,może to ma związek z tym sikaniem o którym piszesz ?
byliście już u weta ? pewnie jakiś problem z pęcherzem .
Trzymam kciuki za Was oboje ,zdrowiejcie szybko !!!

Posted

Franio to Franio. Gryzł okrutnie na początku. Myślałam, że już się ogarnął. A tu niespodzianka i szwy na mojej gębie :)

Byliśmy, dostaliśmy antybiotyk, niestety, bo mamy znowu w moczu leukocyty i bakterie. Ale tym razem nie było kryształków.

Za 10 dni mamy znowu złapać mocz i zobaczymy. Dywan znowu mam do prania, bo podśmiarduje odrobinkę.

Posted

Nie miała baba kłopotu , to se wzięła Frania .... hi,hi....czyli sama radość z tym Franiem jest :)
a dywan, co tam dywan , rzecz nabyta - ważne żeby Franio zdrowy był !!!
jak Twoja buzia ? mam nadzieję , że goi się i nie boli ,no i żeby ślady po zębiskach nie zostały !
oj Franiu , Franiu ...już sama nie wiem ,czy ci głaski posyłać , czy lepiej nie ryzykować utraty palców :)

Posted

Żal właścicielki - nic fajnego mieć zszywaną twarz ale i Frania żal. Jakiś mocno ,,mądry '' poprzedni właściciel ,,ustawił '' psa a teraz męcz się człowieku !

Zdrowia i cierpliwości życzę i Tobie mar.gajko i Franiowi. 

Posted

:) jest dobrze. Franio to Franio.

Lekarz na SOR-ze bardzo był zaniepokojony, że ropieć będzie, że brzydka rana, że rozdarte,

Etam, ja jak pies. Zagoiło się. PO dwóch tygodniach jest lekki ślad. Zejdzie pewnie. Zawsze się dobrze goiłam, nawet po dzikich kotach :)

Po tych deszczach, mam nadzieję, że weekend będzie lepszy i sobie polatamy po łąkach z Franciszkiem.

• 7 months later...
  • 4 weeks later...
Posted

Dzisiaj spadł pierwszy snieżek, taki nijaki, ledwo, ledwo, ale jednak.

Zuleńka szalała za śniegiem, tarzała się, nurkowała, uwielbiała śnieg. Cała była usmiechnięta jak było biało. Kasia stroiła się w ubranka i kroczyła dumnie. :)

Dzisiaj rozpoczęłiśmy sezon ubrankowy Franciszka, nie bardzo chciał się ubierać i łypał zębami,  ale najlepszą minę miał Kocio, któremu łeb spadł niżej i szczęka mu opadła, jak zobaczył Frania w kurteczce z nogawicami :)

• 1 month later...
Posted

Chyba najwyższa pora pokazać Wam mojego Kocia, który tak naprawdę to ma na imię Niestorek.

Zamieszkał z nami 22 sierpnia, najpierw jako tak zwany DT :)

Jak zdecydowałam się na to DT, to nie widziałam wcześniej Nestorka, tyle, że wiedziałam, że to owczuś.

I przyjechał, z lecznicy, gdzie był kilka dni diagnozowany. A było co diagnozować, niestety.

100525c8b8a5.jpg

1bc132ddcf53.jpg

4674d371da0f.jpg

Posted

W uszach stan zapalny. Straszny. Ropa lejąca się. Głowa cały czas w bok. Wychudzenie, wszystkie żebra, kości gnykowe wystające. Zaniki mięśni z powodu braku ruchu. Skóra cała w czarnej łusce, zrogowociała.

Jego pragnienie wody było straszne. Ile się w miskę nei nalało, tyle wypijał na raz. Czy to była 2 litrowa miska czy 6 litrowa. PIł tyle ile było dostępne. Na zapas. To zachowanie sugeruje, że nei miał dostępu do wody. Był wygłodniały. Ważył 34 kg. To potężny owczarek, potężny. Wystające żebra. Wystające kości gnykowe. Poobcierane od ciągłego leżenia w mokrym i brudzie.

Śmierdział tak i był tak brudny, że musiałam na kilka pierwszych dni - do kąpieli - pościelić folię na kanapę. aby nie przeszła tym smrodem. Dobrze, ze było lata, więc ciągle były pootwierane okna.