Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

KUMPELko śliczne te szczeniaki:loveu: . Normalnie oczu nie można oderwać:cool3: . Konieczne będą czerwone obróżki ;) .Tango znów się postarał:razz: . Pamiętam, jak pierwszy raz zobaczyłem go u Jurka w kojcu:crazyeye: . Nie wiedziałem, że ogary mogą być aż tak okazałe:evil_lol: . Widać, że posłużyła mu zmiana klimatu i znów jest w doskonałej formie:multi: . Niech nam maluchy zdrowo rosną:sweetCyb:

Posted

Bardzo się cieszymy, że szczeniaczki robią furorę - ale jak można się nie zachwycić nad takimi maleństwami :loveu:
Żanetko - za późno odczytaliśmy Twoją wiadomośc, dopiero po powrocie :p ale nic straconego w czerwcu znów tam jedziemy.
Haniu - to chyba chłopczyk :oops: Byliśmy tak krótko, za krótko :placz:
Bea - ojciec Tango naprawdę zrobił na nas piorunujące wrażenie swojej masy, dostojności, opanowania i urody :multi:
Pawle - Tango się postarał i to bardzo - Jurek Opyd opowiadał jaki z niego prawdziwy ogier :cool3: , że nawet w nocy musiał go dopuszczać do suni :evil_lol:
Podobno piesek i jedna sunia już mają domek zarezerwowany więc jeszcze 2 suczki są na "wydaniu" ;)
Kumpel ładnie się zachował - szczeniaczki obwąchał i chyba nic by im nie zrobił ale nie ryzykowaliśmy bez potrzeby...Tango początkowo chciał sobie wszamać maluchy :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiamy a Posokowiec się nikomu nie podoba ??:shake:

Posted

No to ja po wczorajszej Międzynarodowej w Łodzi/ tak na króciutko tutaj bo lecę do roboty odrabiać wczorajsze wolne (fotki jesli Sabinka1 się zgodzi pomóc to wyslę do niej póznym wieczorem bo jeszcze sama ich nie widziałam a oczekuję na cały ich pakiecik :p ).
Było fajnie tylko upalnie i długo czekalismy z ogarami (od rana a ok 14tej weszliśmy na ring) więc pieski nam ,,padły" (i to w sensie dosłownym bo padnięta i zmęczona atrakcjami Monia przy porównaniu kładla się na ringu...by pospać :lol: ).
GRATULUJĘ hodowcom Adze i Hani i Magdzie i WSZYSTKIM włascicielom i pieskom, a specjalne osobiste podziekowania składam dla Puz :loveu: za dzielne bieganie po ringu (sędzia kazał biegać, oj kazał i to bez litości :evil_lol: ) i piękne wystawienie padniętej Harmonii ( ZW MŁ :multi: ).
Błoga dostała srebro w pośredniej (złoto zdobyła Radiola Agnieszki BRAWO!). Najbardziej mnie ucieszył sukces Borsuka (pies wystawiany po raz pierwszy od 7 lat i zaniedbany i odebrany przez Magdę Musiał i właściwie bez właściciela), super, że hodowczyni stara się zrobić mu wystawy/papiery bo fajny pies i powinien kryć i wg mnie jego zwycięstwo to był największy ogarzy sukces tej wystawy :p

Posted

wszystkim ogarkom gratulujemy:multi: wszyscy przecież wiemy OGARY GÓRĄ:loveu: i życzymy dalszych sukcesów,pozdrawiamy:lol:
p.s za godzinkę odjężdżam więc pomału się żegnam

Posted

Pa pa Żanetko i wpadaj tu jak tylko będziesz mogła :p

Sabinko1: Okazało się, że wszystkie ,,obrazki z wystawy" są w aparacie Joli,,,wysłałam jej rozpaczliwca-smsa no i teraz muszę poczekać a sama jestem ich bardzo ciekawa, no i wszyscy tu musimy poczekać...:shake:

Posted

Super Haniu, dzięki...ale kiedy Ty zdążyłaś jeszcze fotki porobić? wszak pracowałaś dzielnie (oj bardzo) w tym upale :eviltong: na ringu...;)

Wpadłam tak rano, bo myślałam, że fotki nadeszły (ale nieeee ma)

Posted

bea100 napisał(a):
Super Haniu, dzięki...ale kiedy Ty zdążyłaś jeszcze fotki porobić? wszak pracowałaś dzielnie (oj bardzo) w tym upale :eviltong: na ringu...;)

No upału jeszcze takiego nie było :eviltong:. W porównaniu z zeszłorocznym Lesznem np :evil_lol:. Ja jestem wielodzielna ;) a poza tym fotki ringowe robili też ludzie, którym akurat zawiesiłam mój aparat na szyi - nie wiem kto które bo było parę trakich osób.

Posted

Bea, smaczek dla ciebie ;) Dziś zapytano mnie wskazując, oczywiście, na Bajana "czy to jest mieszaniec kundelka z psem św.Bernardyna" :evil_lol: , zacytowałam dosłownie...:cool1:

Posted

mmbbaj napisał(a):
Bea, smaczek dla ciebie ;) Dziś zapytano mnie wskazując, oczywiście, na Bajana "czy to jest mieszaniec kundelka z psem św.Bernardyna" :evil_lol: , zacytowałam dosłownie...:cool1:

:angryy: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :mad: :mad: :mad:

Posted

Z Bardem miałam już taką historię:
Pan stoi i przygląda się uważnie , wreszcie odzywa się:
"Tak sobie patrzę i to chyba jest mieszanka owczarka niemieckiego z jakimś psem myśliwskim..."
Aż chciało się dodać "i to mieszanka wybuchowa!"

Posted

mmbbaj napisał(a):

Mnie się tam podoba :evil_lol: Skoro tak, widać, że Bajan nabiera bernardyńskiej masy :multi:
Ciekawa jestem co odpowiedziałaś?
Ja ostatnio mówię, że to znana rasa: polowacz polski :lol: ;)

Puz: no i gdzie te obiecane fotki? Bo Jola qrcze ma coś z kompem i ja nadal czekam :shake:

Posted

bea100 napisał(a):
Puz: no i gdzie te obiecane fotki? Bo Jola qrcze ma coś z kompem i ja nadal czekam :shake:

No i ja czekam Ha ! A w piątek wyjeżdżam do niedzieli. Nareszcie zobacze swoje zachwaszczone 'włościa":roll:

Posted

hej Sabinko dogo nie chodziło a wczesniej wklejałam zdjecia maluchów dzis po pracy wkleje okolo 19

obiecuje a tym czasem przejdz na topic ogarowe maluszki i poogladaj dzieci Puzika i Tangusia

Posted

[quote name='Sabina1']A tak naprawdę, to jest to mieszaniec pochodzący od św. Huberta :lol:

Sabinko, pytanie zacytowałam dosłownie :lol:

[quote name='bea100']Mnie się tam podoba :evil_lol: Skoro tak, widać, że Bajan nabiera bernardyńskiej masy :multi:
Ciekawa jestem co odpowiedziałaś?

Ech, no gdzie mu do Bernardyna :evil_lol: No właśnie do tego się czepłam, bo mówię "o jakim pan bernardynie?" :cool3: , a on miał oczywiście na myśli św.Huberta tylko mu się pomyliło :lol: I chcąc mi udowodnić, że wie co mówi dodał, że św. Hubert jest patronem myśliwych :evil_lol: Powiedziałam oczywiście, że to OP, ale nie wiem czy był przekonany do końca bo coś mi opowiadał, że widział ogara, ale był dużo, dużo jaśniejszy od mojego, prawie albinos :crazyeye: i tamten był rasowy :evil_lol:

Posted

Mnie znowu myśliwi ( tak o sobie mówili) próbowali kiedyś wmówić, że Bard jest dużo za duży jak na ogara.W podtekście dało się wyczuć aluzję , że to nie może być ta rasa, chociaż wcześniej się pytali czy to ogar ;-) Wysoki to on jest ale bez przesady...A na dodatek jeden twierdził, że miał ogara i on wyglądał inaczej...;-)
Mnie to trochę takie sytuację bawią , bo ludzie czasami są tak przekonani o swojej racji,że pewnie wydaje im się, że my biedni właściciele "niby-ogarów" daliśmy się nabrać na jakieś "mieszańce".;-)

Posted

[quote name='Ania W']Mnie znowu myśliwi ( tak o sobie mówili) próbowali kiedyś wmówić, że Bard jest dużo za duży jak na ogara.W podtekście dało się wyczuć aluzję , że to nie może być ta rasa, chociaż wcześniej się pytali czy to ogar ;-) Wysoki to on jest ale bez przesady...A na dodatek jeden twierdził, że miał ogara i on wyglądał inaczej...;-)
Mnie to trochę takie sytuację bawią , bo ludzie czasami są tak przekonani o swojej racji,że pewnie wydaje im się, że my biedni właściciele "niby-ogarów" daliśmy się nabrać na jakieś "mieszańce".;-)

Aniu i ja spotykam się często ze zdziwieniem, że ogar i taki duży :lol: I nie chodzi o konkretnie Bajana tylko wogóle o fakt, że ogar wydawał się takim osobom mniejszym psem ;) Kiedyś pani zapytała mnie jaka to rasa, a jak usłyszała jaka ,to z wielkim zainteresowaniem Bajana oglądała bo powiedziała, że "na żywo" widzi ogara pierwszy raz w życiu! Widziała, ale na zdjęciu i też sądziła, że to mniejsze psy :lol:
Mnie też takie sytuacje bawią choć czasem denerwują bo najgorsze są takie osoby, które "bardzo dobrze wiedzą co mówią";) I właśnie jedna taka pani mówiła mi o psie swojej sąsiadki, którego tamta kiedyś miała...A "był to na 100% ogar" tylko...trochę inny niż mój :evil_lol: Jak mi zaczęła opisywać to miałam przed oczami gończego!:lol:

[quote name='Sabina1']
Bajaneczku, nastepnym razem, jak będziesz miała okazję mi to zasugerować, to bądź pewna, że ja to wiem :lol:

:lol: :lol: :lol: OK!!!

Posted

takie duże i takie "grożne" takie psy w kagańcach ..tralala la no lece do domu wyprowadzic bloodhandy o masie bernardyna i wkleje zdjecia z łodzi :multi:

Posted

to wklejam obiecane zdjęcia z Łodzi troche tego jest

Błoga Poszły w Las z Pańcią Jolą-jak dwie damy

Harmonia z Południowej Kniei

to jest cała Hasta bardzo podobne sa do siebie :loveu:

Ruczaj ze Złotego Rogu

Żaba z Gońxczaków

Borsuk i Żaba z Gończaków (Borsuk pochodzi z pierwszego miotu Czerty z Gończaków a Żabcia z ostatniego

Burczący za Harmonią Borsuk

Litwor ze Stadniny Cisowiec i Harmonia z Południowej Kniei