Sabina02 Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 Pomimo tego ze Pepik jest slicznym pieskiem, pewnie bedzie musial troche poczekac na domek. Z mojego doswiadczenia Allegrowego musze stwierdzic ze najslabiej "schodza" psy, ktore trzeba odebrac osobiscie...:roll: . To jest glowny problem jesli chodzi o Pepika... Quote
matinestka Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 Pepuś przypomina się..... on wciąż czeka :oops: :bluepaw: Quote
olenka_f Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 no domku nie leń się tylko przyjeżdżaj przychodz lub przypływaj po Pepiczka:mad: Quote
mulinka Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 na wiosnę budzą się ciepłe uczucia, może ktoś pokocha Pepiczka Quote
mulinka Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 Pepe czyli po włosku pieprz przyprawi Twoje życie i ono nabierze tego wyjątkowego smaku bo Pepe jest naprawdę wyjątkowy ;) Quote
mulinka Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 śliczny kremowy Pepe tak długo czeka na kogoś kto go pokocha i da mu dom może znacie kogoś takiego ? Quote
mulinka Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Pepe ma do podarowania wiele radości i psiej miłości - kto go pokocha ? Quote
Sabina02 Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Pepik wlasnie uzyskal 2 obserwatorow na Allegro... moze ktorys z nich to TEN? Quote
olenka_f Posted May 19, 2007 Posted May 19, 2007 ja też zaciskam pięści w końcu może sie Pepiczek doczeka Quote
mulinka Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 w takie upały to pewnie Pepikowi gorąco przydałby się własny domek i długie poranne i wieczorne spacery Quote
erka Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 Czy w tym schronisku są wogóle jakieś adopcje? A jeżeli tak, to dlaczego ludzie omijają takiego pięknego psiaka? Czy ktos ich do niego zniechęca? Sorrry, ale ja mam doświadczenia z naszym schronem, gdzie np. na tel. zapytanie o młodego psa, pracownik odpowiada:"co będzie pani przychodziła, tu same kundle". Quote
ewatr Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 erka napisał(a):Czy w tym schronisku są wogóle jakieś adopcje? A jeżeli tak, to dlaczego ludzie omijają takiego pięknego psiaka? Czy ktos ich do niego zniechęca? Sorrry, ale ja mam doświadczenia z naszym schronem, gdzie np. na tel. zapytanie o młodego psa, pracownik odpowiada:"co będzie pani przychodziła, tu same kundle". Erka :loveu: sa adopcje na szczęscie !!!! bo jakby nie to toby ilosc psów była ogromna :crazyeye: nikt nie zniechęca adoptujących do brania psów aczkolwiek Pepiś mimo ,że śliczny to ma swoje wady i urazy z przeszłości :-( i ich sie nie ukrywa w rozmowie z potencjalnym domem ............ bo toby i tak nic nie dało przeciez toby i tak wyszło przy pierwszym czesaniu psa czy próbie zapięcia smyczy czemu nikt na tyle sie nie zakochał zeby dac mu mimo wszystko szanse ? no juz chyba pytanie retoryczne ;) Quote
ewatr Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 i Pepis wersja spacerowa :lol: chyba cos przy okazji zakąsiłem ;) Quote
erka Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 Czyli on tylko nie lubi czesania, czy jest jeszcze jakis problem? Trzeba tez pamietać o tym ,że psiak w swoim domku, otoczony miłością może zachowywać się zupełnie inaczej. Byłabym zdania ,żeby dać mu szansę, żeby ktoś nawet spróbował, a nie zaraz przedstawiać wszystkie wady Pepika, w ten sposób on zostanie do końca życia w schronisku.:shake: Quote
mulinka Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 jak to dobrze, że Pepik może dzięki wam wychodzić z boksu jest taaaaki piękny erka ja myślę, że można mówić, że nie przepada za czesaniem ale jak już pokocha nowego opiekuna to pewnie pokocha też głaskanie i może nawet czesanie ale do tego potrzeba dużo czułości i cierpliwości właściciela a mimo 4 lat w schronisku :( wcale nie jest tak bardzo potargany ;) Quote
ewatr Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 mulinka napisał(a):jak to dobrze, że Pepik może dzięki wam wychodzić z boksu jest taaaaki piękny erka ja myślę, że można mówić, że nie przepada za czesaniem ale jak już pokocha nowego opiekuna to pewnie pokocha też głaskanie i może nawet czesanie ale do tego potrzeba dużo czułości i cierpliwości właściciela a mimo 4 lat w schronisku :( wcale nie jest tak bardzo potargany ;) Cioteczko Mulinko :loveu: Pepis wychodzi na spacerki po 3-4 razy dziennie i to przede wszystkim dzięki pracownikom schroniska -bo taka jest procedura w Kundelku My go dopieszczamy znacznie rzadziej :eviltong: bo tylko jak jestesmy w schronisku - a Pepis nie przepada również za zapięciem smyczy zreszta o tym juz była mowa wczesniej i za paroma innymi rzeczami które trzeba przy nim wykonać i widać ,że uraz z przeszlości jest na tyle silny , że mu nie mija :shake: .............. Quote
matinestka Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 erka napisał(a): Byłabym zdania ,żeby dać mu szansę, żeby ktoś nawet spróbował, a nie zaraz przedstawiać wszystkie wady Pepika, w ten sposób on zostanie do końca życia w schronisku.:shake: Rozumiem ... ale nie można mówić ze kazdy piesek jest cacy, piękny, "bezproblemowy" i wogóle.To byłoby nie fair w stosunku i do potencjalnego Opiekuna,że tak go nazwę, i w stosunku do psa.... Ktoś to chce zaadoptowac psa powinien wiedzec jesli cos jest nie tak, ze pies wymaga poswiecenia mu duzo czasu, pracy, codziennej zwieksznej troski, prób przełamania "jazd" z przeszłości ...a nie ze wszystko gra.Nie dosyc ze Opiekun nowy się zestresuje jesli w domu zacznie sie coś komplikowac a piesek juz nie bedzie taki cacy jak było mówione,to jeszcze bedzie miał żal. Wygląda to tak,że trzeba by wciskać wszystkie psy na siłe nowym Domkom..bez żadnych skrupułów .... żeby tylko opuściły schronisko ..a nie oto chyba tu chodzi..:/ Nie fair w stosunku do psa.. bo na nastepny dzien psiak wróci do schroniska.. bo nie było powiedziane że on jest taki i taki ... i że sa trudności z tym czy tamtym.... no dzięki ... :/ a wiadomo jak pies przeżywa powrót z domu do schronsika z powrotem..... kolejny powód by pies się "załamał" i pogłebiły się problemy .... erka napisał(a): Trzeba tez pamietać o tym ,że psiak w swoim domku, otoczony miłością może zachowywać się zupełnie inaczej. ja jestem tego samego zdania...pies który zobaczy ze dom to jego miejsce, że jest miłosc, troska, bezpieczeństwo, może się radykalnie zmienic ... i to jest największy jego sukces... jednak Opiekun powinien byc swiadomy biorąc go ze schroniska ,ze psiaka jakis problem dręczy , nie może sie tego bać ,wachać, miec jakieś obawy bo wtedy o żadnym sukcesie nie ma mowy ..... żEBY NIE PRZEDSTAWIAC Z CZYM PEPIK MA PROBLEM I TO TAIć, TO TO JEST ODBIERANIE MU SZANSY ... A NIE JEJ DAWANIE... :bluepaw: Quote
ewatr Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 Matinestka ma racje najgorsze to dac psu dom i potem mu go odebrać ............a tak by sie stało gdyby potencjalny adoptujacy myslał ,że zabiera ze schroniska pięknego , małego i bezbronnego ,spokojnego pieska kanapowego Pepis nie jest ani kanapowcem , ani pieskiem do noszenia na rękach , ani nie jest bezbronny :shake: mamy z nim kontakt na codzień to dobrze wiemy ,że to Pepis " lwie serce ";) jak trzeba to potrafi z zębami wyskoczyć i wtedy juz nie jest tak rożowo .......on tak reaguje tylko i wyłącznie w pewnych sytuacjach ale dom musi o tym wiedzieć tym bardziej żeby móc mu pomóc przełamać ten stres i lęk sytuacyjny pewne adopcje są trudniejsze i adopcja Pepisia własnie taka jest :oops: Quote
erka Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 Z pewnością jest w tym racja, ale uważam,że nie ma reguł. Kilka dni temu wydałam do adopcji Rudzię, 6-mies. sunieczkę. Sunia nie była socjalizowana, bała się ludzi. Przyszła właścicielka wiedziała o tym i mimo tego była zdecydowana. Ale , kiedy na kilka dni przed adopcją przywiozłam ja do mieszkania znajomej, to kiedy wyszłam, sunia wpadła w panikę chciała wyskakiwać przez okno, omal nie wybiła szyby. I musiałam ją zabrać na działkę. Powiedziałam o tym przyszłemu domkowi i pani zaczęła się wahać, czy sobie z nią poradzi. U niej sunia miała mieszkać w domu. I pewnie by zrezygnowała bojąć sie trudności. Ale ponieważ w tym czasie miałysmy straszną tragedię, na działkę , na której była sunia i inne psy jakiś bandzior wrzucił truciznę, jedna sunia nie przeżyła inna do tej pory w ciężkim stanie, Musiałyśmy jak najszybciej zabrać Rudzi ę, której na szczęście nic się nie stało. I po prostu namówiłam tą pania ,żeby jej dała szansę,że jeżeli dojdzie do wniosku,że sobie nie poradzi, to zabiorę ją z powrotem. Wczoraj właśnie dostałam maila od niej, w któyrym dziękuje mi , że nie pozwoliłam jej zrezygnować, że sunia jest cudowna i nie wyobraża sobie już ,że mogło by jej nie być. A dopiero minęło kilka dni . Sunia zachowywała się o wiele lepiej, niz przypuszczałysmy. Gdybym odpuściła, to pani z pewnością sama by się nie zdecydowała, ale ja miałam nóż na gardle, bo życie suni było zagrożone. I dzięki temu ma cudowny dom. Wydaje mi się,że jeżeli w perspektywie jest szansa na dom dla psiaka, który juz tak długo czeka , to nawet jeżeli adopcja by sie nie udała i wróciłby do schroniska, to warto by było spróbować. I wiem,że jeżeli ludziom daje się taką furtkę, że w razie czego, mogą psa zwrócić, to oni chętniej adoptują psiaka , a nie zdażyło mi się,żeby z takiej możliwości skorzystali. Quote
Sabina02 Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 Dostalam taka wiadomosc: Witam. Mam pytanie w zwiazku z Pepim. Czy jest mozliwosc dowozu pieska do Kujawsko-Pomorskiego. Mieszkam zbyt daleko i nie stac mnie na wydatek przyjazdu po psiaka. prosze o informacje. To jest chyba ta kobieta z Torunia, ktora pytala o niego wczesniej, bo z tego samego e-maila bylo to wyslane (dla przypomnienia str. 89 w tym watku). Co mam odpisac??? Quote
ewatr Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 [quote name='Sabina02']Dostalam taka wiadomosc: Witam. Mam pytanie w zwiazku z Pepim. Czy jest mozliwosc dowozu pieska do Kujawsko-Pomorskiego. Mieszkam zbyt daleko i nie stac mnie na wydatek przyjazdu po psiaka. prosze o informacje. Co mam odpisac??? Cioteczko :loveu: normalnie odbiór tylko osobisty ........... tak jest i tak zostanie Pepunia musi miec czas i mozliwośc sie zapoznac i przyzwyczaić i nowy domek tez to jest wyjątkowo ta adopcja która wymaga wkładu ze strony potencjalnego domu zaangażowania i poswiecenia czasu Quote
Recommended Posts